Babam 6 yıl önce vefat etti annem yurt dışında yasıyor bu süreçte yanimda sadece ben baba tarafının olduğu yere taşınmak istiyorum doğup büyüdüğüm yereHer boşanma sürecinde yaşanılıyor bu pişmanım affet olayları. İşe girecek mi peki? Baba rolünü üstlenecek miymiş? Öyle pişmanım demekle pişman mı olunuyor? Yanınızda erkek gibi durabilecek mi? Bunlara gönülden inanıyor musunuz? Yoksa bişeyleri mesela arabayı veya birikimleri satmamanız için veya üstüne almak için zaman mı kazanmaya çalışıyor? Son cümlem üzerinde iyi düşünün bana aşırı maddiyatçı geliyor erkekler. Valla bi insan durduk yere pişman olmaz. Öyle boşanıyorum pişman oldum vah vah hiç inandırıcı değil. Somut deliller sunsun size. Gerekirse bir yıl görüşmeyin belki işe girip çıkacak ne belli yani. O güveni yıktı pişmanım demekle düzeliyormu hemen. İnsanlar kalp kırmayı tamir etmeyi ne kolay zannediyorlar bu erkekler ne kadar gerizekalı ve salaklar ya. Benimkide böyle pişmanmış neyin pişmanlığı allah aşkına ya pişman olmasın benimki defolsun hayatımdan ben onun pişmanlığını hiç istemiyorum giden yıllarımı geri istiyorum. Ama sizin bitane minnoş çocuğunuz var onun için süründürüp somut deliller alıp öyle barışabilirsiniz ama bu süreçte yaşadğınız şehri değiştirin ailenizin olduğu şehre taşının babanızın ailenizin gözetiminde olun orda bir işe girsin orda yaşayın bu adamla başka şehirde yaşamayın sakın şartlarınızı sertce ve dik durarak belirtin sakın geri adım atmayın
Amin inşallah canım yaDavanız hayırlısıyla sonuçlansın inşallah tebrikler doğru bir karar vermişsinizdarisi basima
Canım bence taşınma işini düşün. Sana sahip çıkan akrabalarının olduğu şehre taşınsan hiç fena olmaz. Yani boşansanda boşanmasan da amacın bu sanırım. En mantıklısı böyle gibi duruyor. Artık eşine kesinlikle para gönderme. Arabayı da dayının üzerine veya güvendiğin bir akrabanın üzerine yapmanı önerebilirim. Eşine tedbir nafakası koydurt. O çalışsa da çalışmasa da bunu ödemek zorunda. Devlet ona zorla babalık yaptırsın bakalım yapabiliyo mu yoksa bi tarafına zor mu gelicek?Babam 6 yıl önce vefat etti annem yurt dışında yasıyor bu süreçte yanimda sadece ben baba tarafının olduğu yere taşınmak istiyorum doğup büyüdüğüm yere
Zaten asla güvenmiyorum şuan barışmayı isteme amacı herşey olabilir maddi acıdan da planları olabilir
Yada boşanmayı yediremedi kendisine bi süre sonra sen değil Ben boşanıyorum diyebilir ( ki daha önce Böyle dusunmemi gerektirecek bi muhabbet geçmişti)
Zaten ailesi demiş boşanmasınlar eşya altın vs herşeyi alırız oglumuzda pişman düzelecek diye
Bu saatten sonra düzenliyorsa kendine düzelsin benimle işi olmaz dedim eşya vs de istemiyorum sizden benim problemim maddi olarak degil karakteriyle ve oda değişmez dedim
Ama ailem de belki olur belki boşanma sürecinde gerçekten düzelir gel buraya taşın düzelirse devam edersiniz diyo
Beni bu şekilde yönlendirmelerini istemiyorum ters konuşup ailemi kırmak da istemiyorum
Zaten düşünüyorum da kendini affettirecek beni ikna edebileceği bi yol yok benim gözümde
Hani söyle olursa affederim şunu yaparsa kabul ederim diyebileceğim hiç bir şey yok
Yine büyük konuşmak istemiyorum ama ne yaparsa yapsın beni yeniden kazanamaz gibi geliyor
Arabayı davayı açmadan önce sattım evetCanım bence taşınma işini düşün. Sana sahip çıkan akrabalarının olduğu şehre taşınsan hiç fena olmaz. Yani boşansanda boşanmasan da amacın bu sanırım. En mantıklısı böyle gibi duruyor. Artık eşine kesinlikle para gönderme. Arabayı da dayının üzerine veya güvendiğin bir akrabanın üzerine yapmanı önerebilirim. Eşine tedbir nafakası koydurt. O çalışsa da çalışmasa da bunu ödemek zorunda. Devlet ona zorla babalık yaptırsın bakalım yapabiliyo mu yoksa bi tarafına zor mu gelicek?
Karaktersize bak kadın parası yemeye doymadı nafaka isteyecekmiş birde kan emici.. nafakayı çocuğunuz için istiyosunuz o da çalışsa da çalışmasada ödemek zorunda. Avukat bu konuda size bilgi mutlaka vermiştir ya da verir. Biraz devlet zoruyla adamlık yapsın bakalım totosu yermi yemezmi? Ömründe size 1 tl harcamamış ki olması gerekeni birde lütuf olarak görüp nafaka isteyecekmiş nekadar ham bir adam bu. Sakın annesinin babasının dediklerine inanmayın eşya düğün zamanı alınır boşanma davası açılınca değil şimdi mi geldi akılları başlarına? Sizin aileniz yok diye sizi sahipsiz mi gördüler? Bişey yapamaz bu mu dediler. Birde sizden para aldı. Okudu. Allahım çıldırmalık tam. Siz nafaka talep ettiniz ödememek için pişman oluyor bence. Dava sonucundada ya tazminat ya da düzenli çocuğu için nafaka ödemek zorunda kalacak bu yüzden boşanmak istemiyo olabilir mi? O yüm hayatı boyunca yatacak gezecek siz de cebine para koyacaksınız böyle bir hayat hayal ediyor olabilir mi?Arabayı davayı açmadan önce sattım evet
Nafaka isteminde de bulundum zaten ama isim olmadığı icin ödemem vermem hatta ben senden alırım diyordu başta
Taşınmak içinde tayinimin yapılması lazım ben çakılı personelim tayin hakkı 2021 de verilecek ama boşanma ve öldürme tehtidleri olduğu icin yapılabilir diye düşünüyorum sendika da ilgileniyo zaten bayram tatili sonrasi pazartesi ilk isim tayin dilekçesi vermek olacak
Teşekkür ederimGücünüzü elinize aldığınız için çok tebrik ediyorum sizi .
Çok güzel günler çok yakın, sadece çok az daha sabir gerekiyor.
Sevgiler
Çok teşekkür ederim desteğiniz icin yani yaptıkları belli aslında konusacak çok bişeyde yok ama ailem çocuk var diye eğer gerçekten düzelirse olabilir diyo aslında onların demek istediği boşanma kararının arkasındayız evet ama eğer affedersen ve devam etmek istersen onada saygı duyarız her koşulda seninleyiz önemli olan senin düşüncenBenim size tavsiyem bu işi kafanızda bitirdiyseniz amcanızla konuşun ailenin geri kalanını uyarsın kimse size barış vs demesin. Kırılacak bir şey yok bunda.
Benim eski eniştem aynı eşiniz gibiydi yurtdışında yaşıyorlardı. Yıllarca çalışmadı evde yatıyordu. Teyzemle ayrılık eşiğine geldiklerinde yalandan iş bulup 2 ay gidip sonra barıştıklarında işi bırakıyordu. Avrupada boşandılar adam teyzemden nafaka aldı. O kadar yüzsüzdü. Hala çalışmıyor işsizlik maaşı ile yaşıyor.
Eşinizin en temel sıkıntısı özsaygısı olmaması ve arsız olması. Kafası sadece paraya çalıştığı için sizi de parayla, altınla kandırabileceğini sanıyor. Özsaygısı olan insan çalışır ailesine bakar. Adam hem çalışmıyor sizden harçlık alıyor, hem sizin arabanıza göz dikiyor, hem de mesleğinizden utanıyor.
Çocuğunuz arada baba falan diyebilir ama adam kötü örnek zaten çocuğunuza. Lütfen üzülmeyin olur mu? Siz benim burda gördüğüm en güçlü insanlardan birisiniz.
Arabayı mı istiyormuş? Ne yüzle?Dayimla araba icin konuşmuşlar ama para göz olan benim !!
Hepsi geçecek hatta zamanla güzel günler unutulup zor günlerin aklına geldikçe iyice bileneceksin..inşallah ta Allah karşına herşeyi unutturacak güzel mutlu günler çıkarırdaha önce ki konum davayı açmadan önceki süreçti yardımcı olan destek olan herkese çok teşekkür ederim
Boşanma davasını açtım sonunda Ama davayı acana kadar bile bir sürü sıkıntı yaşadım karşı taraf boşanmayı kabul etmiyordu bende anlaşmalı olup kısa sürsün diye uğraştım ama sonuçta çekişmeli olarak başlattım davayı
karşı taraf önce boşanmayın arada çocuk var diye arayı bulmaya çalıştı ben kararımın kesin olduğunu ve boşanmak istediğimi söyledim uzlaşamayınca beni suçlamaya ve oğullarını savunmaya başladılar hakaret küfür şiddet her ailede olurmuş kocanmış yaparmış bu bi boşanma nedeni değilmiş bu işin altında başka bi iş varmış birileri bizimle uğraşıyormuş( benim ailemi suçluyorlar) aklıma girmişler benim vs vs
davayı açtıktan sonra kp bizim ailede boşanma yok ölene kadar davayı acsaniz bile boşanma olmayacak kac yıl sürüyorsa sürsün dediler
Resmî tatil olunca iş yerinde izin sıkıntısı da olmayınca memelekete geldim kafa dağıtmak amaclı
x kişisini de bi akrabama arattim ve gideceğimi haber verdim kızını görmek ister diye ( kendisi öğrenci olduğu icin bayram sonrası okuduğu ile dönecek oyuzden görsün istedim kaçırır gibi olmasın diye vicdan yaptim) akrabalardan bir kaç kişi de yanımdayken gelip aldı kızımı yarim saat sonra geri getirdi gideceğimiz icin ve dış kapının önünde dayım ve amcamla konuşuyordu evin ve arabanın anahtarını istedi vermeyeceğimi söyledim içeri girdi kapının önünde dikildi benden tekrar istedi anahtarları donup yüzüne bile bakmadım
bana bakarmisin dedi
dönüp ne var dedim
gel iki dk içerde konuşalım bi dedi
ne konuşacaksan burda herkesin icin de konuş dedim
içerde iki dk özel konuşalım dedi
amcam ve dayım cevap verdi özel konisalim diye bisey yok boşanıyorsunuz siz konusacaksan burda konus dediler bi kaç sn sessizlik oldu sonra yine evin anahtarını istedi eşyalarını almak icin diyorsan ya şimdi al git yada gelmemi bekle anahtar falan yok dedm yatak odasına gitti eşyalarını bi yerde toplamıştım zaten bisey bulamamış seslendi bana ebru bi bak bulamıyorum diye(sanki hiç bi sorun yok aramızda bulamıyor da yardımcı olmamı istiyor) salondan cevap verdim yanına gitmedim herşey orda ya hepsini al git yada ne kadarını bulduysan istediklerinin diye
bir iki parça bisey aldı çıkarken dayima abi burası benim de evim degil mi zaten ebru 1 hafta evde olmayacak o sirada gelip evimde kalayım bi kaç gün kalır duşumu alır evimde rahat kalırım ebru gelmeden eşyalarımı alıp çıkarım dedi ( ne oldu baba evinde rahat etmedin mi diyecektim) sustum
sonuç olarak bir iki eşya alıp cıktı
gelirken ona en son hediye ettigim gömleği giyip gelmişti ve o gittikten sonra ne almis diye baktim
bekarken bana yazdığı bi kağıt vardı icin de şiirler olan bana yazdığı şiirler vardı onu da eşyalarının arasına koymuştum o kağıdı ve bi kaç kişisel bakm esyalarini alıp gitmişti
o gittikten sonra bizde ciktik amcamla memlekete geldik tam kapıya yetistik telefonum çalmaya başladı tlf çantamdaydı ve kızım kucagimdaydi diye cevap veremedim biz içeri girene kadar 3 4 defa üst üste çaldı bende amca o galiba ondan başkası ısrarla aramaz dedim tlfnu amcam açtı ve bidaha bu numarayı arama eğer söyleyeceğin bisey varsa beni ara dedi bu kızı rahatsız etme artık dedi o da tm abi dedi ve bayramda buraya geleceğini soyledi
ve tekrar arabayı istedi
amcam bak biz nelerle uğraşıyoruz olaya hangi acıdan bakıyoruz (maneviyat) sen neyin derdindesin dedi tartıştılar biraz amcamla
böyle iste geldim şimdi ben ondan uzaklaşmak icin geldim buraya şimdi oda buraya geleceğini söylüyor ama benimle hiç bir şekilde iletişme geçemez artık
bu süreç bnm icin de çok zor
sonuçta güzel günlerde yaşamıştık
ve bugün ailemee hissettiklerimi ağlayarak anlattım
onu asla unutamayacagimi söyledim ve bizi buna o mecbur etti dedim asla ama asla yaptıklarını sindirip onunla yoluma devam edemem ben onu hayatımdan çıkarıyorum yolumu ayırıyorum ama icimden hiç bir zamn gitmez 9 yılı kenara bırakıp onu unutup bi başkasıyla yapamam dedim ( bi ara tekrar evlenirsin gibi şeyler soylediler) böyle hissetmem normal mi kızlar bana yaptığı yaşattığı kötü seyleri de unutamam ama onunla geçen 9 yılı ve bana yasattigi güzel günleride unutamam
benim bundan sonraki hayatım icin istediğim tek şey onunla evliliğimi bitirip tekrar memleketime dönüp kızımla güzel günler yaşamak
Amin canım çok saolHepsi geçecek hatta zamanla güzel günler unutulup zor günlerin aklına geldikçe iyice bileneceksin..inşallah ta Allah karşına herşeyi unutturacak güzel mutlu günler çıkarır
Ablacım birkaç hafta daha güçlü durman lazım sonra inan o kadar rahat edeceksin ki. Ben de öfkelendim gelip senin konunu okuyup eski eşine saydırıyorum da ne dersek diyelim adamın mayasında utanmazlık var. Babası padişah olsa yine aynısını yapar. Avukat ne diyor süreçle ilgili?Ya ben muhattap olmak istemiyorum ne kendisiyle ne ailesiyle yoksa söyleyecek çok seyim var ve babası imam biliyomusunuz insan utanır biraz ya
Avukatım sürecin uzayacağını söyledi zaten istersen ayrıca hakaret davasıda açabiliriz dedi nafaka tazminat konusunda hakimin verecegi karar önemli.. ama yinede taleb edecez hakkını işi olmadığı için senin vermese bile çocuğu icin vermek zorunda ziynet eşyaları da zaten sana verilir dediAblacım birkaç hafta daha güçlü durman lazım sonra inan o kadar rahat edeceksin ki. Ben de öfkelendim gelip senin konunu okuyup eski eşine saydırıyorum da ne dersek diyelim adamın mayasında utanmazlık var. Babası padişah olsa yine aynısını yapar. Avukat ne diyor süreçle ilgili?
Siz daha iyi bilirsiniz de o süreci uzatmaya çalışacak gibi gözüküyor, bence siz de misilleme yapmak adına hakaret davası açabilirsiniz. Belki korkar ve anlaşmalı boşanmaya olumlu yaklaşır.Avukatım sürecin uzayacağını söyledi zaten istersen ayrıca hakaret davasıda açabiliriz dedi nafaka tazminat konusunda hakimin verecegi karar önemli.. ama yinede taleb edecez hakkını işi olmadığı için senin vermese bile çocuğu icin vermek zorunda ziynet eşyaları da zaten sana verilir dedi
Arabayı sattigim icin o konuda bisey taleb edemez dedi satmani da mahkemede kullanamaz dedi
Yaptığı şeyler çok ağır şeyler hani herşey var sadece keşke darp raporu alsaydın işimiz kolay olurdu falan dedi yinede şahitlerim var diye onları mahkemede söylersin dedi