- 15 Şubat 2015
- 13.328
- 46.998
Faiziyle beraber odenir o para. Banka 50bin icin 60bin(salladim bu kismi ornek olsun diye) geri odeme alirDüğün zamanında babası çekti 50 bini iyi hatırlıyorum nedense 3senedir hala 50 Bin
Biz zaten kabul ettik eşim hepsini kapatmak istiyor ablasına kızdı
Babasının haberi olmadan eşim ödeyecekti
Öyle anlaştılar ama görümcem babasına söylemiş
Eşimde kendine de ait olmayan paranın hepsini bİlezikleri satıp ödemek istiyor
Onu biliyorumFaiziyle beraber odenir o para. Banka 50bin icin 60bin(salladim bu kismi ornek olsun diye) geri odeme alir
Düğün zamanında babası çekti 50 bini iyi hatırlıyorum nedense 3senedir hala 50 Bin
Biz zaten kabul ettik eşim hepsini kapatmak istiyor ablasına kızdı
Babasının haberi olmadan eşim ödeyecekti
Öyle anlaştılar ama görümcem babasına söylemiş
Eşimde kendine de ait olmayan paranın hepsini bİlezikleri satıp ödemek istiyor
Eminim ki kendimi sinir ediyorm bu saatteNillev in dediği gibi siz size harcanan kısmı tamamen öğrenip faizi ile birlikte ödeyin sonra kalan kısım zaten ablanın üzerinde ister o ödesin ister babasını darlasın gerisi onların bileceği iş. Eğer ablaya da harcandığına eminsen o kısmı ödemesine izin verme tabi ki. Herkes kendi borcunu ödesin.
Buyuk ihtimalle esiniz o krediyi bir sekilde kapatacak. Kendinizi sinir etmemeye calisinOnu biliyorum
3 senedir aynı para eksilmedi babası zaten 3senedir faizini ödemiş
Hala eksilmediğine göre kredi
Biz 50bin kapatcaz zaten
Ablası bir şey ödemiyor babası her ay kızına krediyi ödüyor zaten kalan 50 bin biz kapatcaz anladın MıAnapara ile x yıl vade ile geri ödenen paranın aynı olduğu bir sistem yok. Bankalar yardım kuruluşu değil, anonim şirkettir. Parayı çekerken de tüm masraflar ve geri ödeme bilgisi tarafınıza bildirilir.
Eminim ki kendimi sinir ediyorm bu saatte
Ben kimseyi zor durumda bırakmam istemem de
Eşim babası duymasın diye ablası ile anlaşırken 50 bin TL verip konu kapancaktı
ama ablası babasına anlatmış
Eşimde kızdı ablasına bütünbabasının borcunu ödemeye karar verdi
Ablası neden maddi durumu iyi de olduğu halde kendisine ait kısmı ödemiyor? Eşin ablasına şu kadarı da senin onu da sen öde demedi mi? Dediyse abla ne cevap verdi?Eminim ki kendimi sinir ediyorm bu saatte
Ben kimseyi zor durumda bırakmam istemem de
Eşim babası duymasın diye ablası ile anlaşırken 50 bin TL verip konu kapancaktı
ama ablası babasına anlatmış
Eşimde kızdı ablasına bütünbabasının borcunu ödemeye karar verdi
Kredinin yarısını ablası için çekmiş babası?Çünkü o borç babasının değil, eşinizin borcu.
Eşiniz de çok uyanıkmış. Ablasına 50 bin tl verip, konuyu kapatacakmış; lütfetmiş.
Ablası bir şey ödemiyor babası her ay kızına krediyi ödüyor zaten kalan 50 bin biz kapatcaz anladın Mı
Tövbe tövbe sen insanı katil edersin biz Babasına kredi çektirmedik bizEşiniz babasına da ablasına da çok ayıp etmiş. Kayınpederiniz emekli olmasına rağmen; maaşı yetmiyor diye çalışmaya devam ediyor ve evlenecek kadar yetişkin ancak borcuna sadık olmaktan aciz oğlunun borcunu ödemeye çalışıyor. Çok yazık.
Defol git asabımı bozmaEşiniz babasına da ablasına da çok ayıp etmiş. Kayınpederiniz emekli olmasına rağmen; maaşı yetmiyor diye çalışmaya devam ediyor ve evlenecek kadar yetişkin ancak borcuna sadık olmaktan aciz oğlunun borcunu ödemeye çalışıyor. Çok yazık.
Kredinin yarısını ablası için çekmiş babası?
Görümcemin amacı kendisine ait olmayan krediyi kapatmalarını istiyorKadın o dönemde krediye uygun görüldüyse; mevcut gelir durumu daha iyi ve riski kardeşiyle babasından düşük demektir.
Kredinin yarısı kadına ait olsa, neden gidip babasına söylesin ? Bıçak kemiğe dayanmış ki; kredi kapansın diye babasına söylemek durumunda kalmış.
Borçlu olan kendini haklı görüp, bir de üstüne konu açıyor. Alacaklı olan görümce.
Her düğünde: konu sahibi, 8 bileziğini şıkırdata şıkırdata gezdikçe; kimbilir görümce ne laflar yemiştir evinde.Kimbilir onun eşi de kadına neler diyor. Sonra ortada ne kardeşlik kalıyor, ne akrabalık.
Görümcemin amacı kendisine ait olmayan krediyi kapatmalarını istiyor
50 bini eşim kapatcak zaten görümcem kalan 50bin de babasına ödetmek istiyor
Ama babası zaten durumu iyi değil
Biz babası bizim için çekti harcadı bizde bunu bilerek çekileni ödüyoruz
Ama bizim bir ailemiz var
Bize ait olmayan borçu ödedikten sonra biz napcaz
Evet takıyorum benim altınım
Hepsini çıkartıp neden bana ait olmayan borcu ödeyeyim
Arabasını satsın ev alsın sonra odemezler bileziklerin üstüne bir bardak su içersiniz.Merhabalar saat gecenin 2saat ben ve sinirlerim ayaktayız
Uzun anlatmak istemiyorum
Görümcem ev alacak kredinin onaylaması için mevcut olan ihtiyaç kredisinin kapanması gerekiyormuş ki ev kredisi onaylansın eee bundan sanane diceksiniz
Kayınpederim kızının üzerinde. Kredi çekmiş ve kayınpederimde 5 kuruş parası yok kredinin taksidini anca ödüyor
Asıl mevzu şu görümcem demiş babam ödeyemez en son çare sana geldim demiş
Yani sen öde diyor basitcene izah edeyim
Bizde 3 senelik evliyiz bilekliklerimi yatırım olarak tuttuk bir gün olurda ev alırız diye bu zamana kadar sıkışsakta düğün borcumuzu ödemeye çalıştık hala ödüyoruz biraz daha rahatladık artık tabi
Görümcem salağı babasını aramış baba durum böyle sen borç istemeyezmisin patronundan demiş orda dananın kuyruğu koptu!!!!!!!
Sözde eşim de demiş ki görümceme babama söyleme ben halletcem babam üzülmesin saten adamda para yok demiş babasının ablasına ödediğini kredi parasını eşime gönderecek bizde bozduracağımız bilekziklerimin parasını biriktirecez sonra bileziğimi geri yapcaz ama (bilezik gittikten sonra yerine biraz zor yaparız tanesi 15 gr)
Olan bizim birikimimize oluyor
Eşimde bana dediki
Babamın hemen ablamın hemde kocasının üzerinden toplam 100 bin borcu var hepsini kapatcam sonra biz taksit taksit yaparız bilezikleri dedi
8 tane bileziğimi Satcam ablası ev alsın diye
Ben salakmıyım 3 sene borç ödedik sıkıntı çektik birikimimizi satmayalım diye satıp sıkıntısız hayat yaşabilirdik
Ablasına kızdı babasına söyledi diye
Ben bütün birikimimi satcam savcam
Ablası 4 milyonluk evde oturcak Sefa sürcek
Bende eşime dedim ablan 700 bin TL değerinde arabası var arsası var
Biz niçin tuttuk altınları ablan ev alsın diye mi dedim
Kredi çekerim istemem senden bir şey dedi
Kredi de çekemezden kusura bakma seninde bakmak zorunda olduğun ailen var kafana göre iş yapamazsın dedim konuyu kapatalım mı çok yoruldm dedi tamam dedim sakincene yattı uyudu ya ben bu saate sinirlerim gerildi
Aklın yolu bir. Bana da görümcenin borçla hiç alakası yok gibi geliyor ama öyle olduğunu iddia ediyor.Bahsettiğiniz gelir düzeyine sahip görümcenizin, 3 yıl önce kendi ihtiyacı için 50 bin tl kredi çekmesinin; mantıklı hiçbir açıklaması yok.
Borç kendisine ait olsa; emekli ve ek olarak çalışan babasına 50 bin tl'yi ödetmeye de çalışmaz.
27 yaşında, çalışma hayatı da görmüş yetişkin bir kadınsınız. Bir insanın borcu varsa; kapatmasını da bilmeli.
O borç eşinize ait olmasa; evde forumdakinin en az 10 katı konuşan eşine rağmen, "borcun hepsini kapatacağım vb" demez.
daha önemlisi neden odeyesiniz yavGeri gelmez biliyorum zoruma gidiyor onların yüzünden birikimimden olmak bizim hayla ödediğimiz kredi var veee daha yeni rahatladık ve kiracıyız ev kiraları oturduğumuz yer de aşırı arıttı ve zam kapıda bizi bekliyor biz nasıl öderiz 100 bin krediyi
Konu biraz farklıymış canım benim kredi düğünleri için çekilmiş.daha önemlisi neden odeyesiniz yav
bilmiyorum bekara karı boşamak kolay elbette ama boşanmaya kadar götürürdüm işi.
eşiniz ailesinin artık siz olduğunun bilincinde değil.
o zaman musakkanin deyimiyle .. ödesinKonu biraz farklıymış canım benim kredi düğünleri için çekilmiş.