Daha önce benim hiç bir derdim yokmuş

Ya artık gençler pek düğün istemiyor aile zoruyla yapılıyor genelde. Ben gelinliğimi eşyamı her şeyimi kendim aldım, düğün de istemedim. Zorla yapalım diyince iyi ama maddiyata karışmam dedim. Yalan da olmasın biraz kredi Çektiler bir kısmı düğüne gitti. Zorlandık odeyemedik sen öde deseler bilemiyorum sinirden ne yapardım 😆 evet bana çekilmiş ama bana sorulmuş mu o da önemli. Kız tutturmuşsa düğün diye, elini taşın altına koysun, yok aile düğün derdine düştüyse hoş değil istenmesi. Bu noktada görümce yanmasın diye bir şekilde eşime kredi çektirip kp ile ortak ödeyin derdim sanırım.
Çoook düğün diye tutturan var hala.Kendileri için mi elalem ne der diye mi bilmiyorum.Burada konu sahibi bence biliyor düğün için o kredinin çekildiğini,eşiyle beraber karar vermiş olabilirler.Ortada 3 senedir ödenemeyen,faizleri artan benim borcum varsa ben bileziklerimi takıp gezemezdim.Hoş bilezikte hiç sevmem.

Konu sahibi sanırım hakaret ettiğiniz için ceza almışsınız ama okuyorsanız diye yazıyorum :)

Sizin düğününüz için babası 100 binlik kredi çekmiş. Düğün için 50 bin harcamız. Takı setini de 20.000 e yapmış. Yani 30.000 i de kendisi için çekmiş tamam. Siz 50 bini verelim bitsin diyorsunuz ama hem haklısınız hem de haksız.

Baba hem fakir, hem de oğluna düğün yapayım diye ödeyemeyeceği borca girmiş. Düğünü siz mi istediniz? Durumları kötü diye nikah olsun sadece dediyseniz ama onlar “aaaa biz gösterişsiz duramayız” dedikleri için illa zorla düğün yaptılarsa ve altın istemediniz de “ele güne rezil oluruz” diye size zorla set taktılarsa evet haklısınız. Sonuçta siz şiddetle karşı çıkmışsınız borç istememişsiniz ama başınıza borç gelmiş.

Yok siz ve aileniz düğüne sıcak baktıysa ve takıyo da zevkle taktıysa haksızsınız. Fakir aileye gelin gittiğiniz belliymiş. Niye herkesi ve kendinizi zora sokuyorsunuz? O zaman elbette ödeyeceksiniz borç sizin. Burada görünceye kızmak kadar saçma bir şey yok. Maximum kızacaksanız işk durumda kayınpedere kızarsınız gösteriş düşkünü adam bizi borca soktu diye. Görümcenin ne suçu var ayol? Kendisiyle alakası olmayan bir borç için kadın ev alacak alamıyor. Oldu olacak zenginler diye sizin borcu kapatsınlar :p (kayınpederin borcu değil sizin borcunuz. 50 bin düğün 20 bin takı. 30 bin kayınpedere. Adam 2 yıldır ödüyormuş. Kendi 30 binini ödemiş, faizini de bitirmiştir. Kalan 100 bin sizin 70 bin + faizin parasıdır.) Yani siz bilezik takmayı seviyor olabilirsiniz ama bilezik takacak durumunuz şu anda yok. Ben de özel jetim olsa severdim çok ama durumum yok şu anda jet almaya :p o yüzden kullanmıyorum gibi. Öğrenciyken mesela durumum yoktu akıllı telefonum yoktu istememe rağmen :p tam olayı anlatabildim mi bilmiyorum ama sizin gerçek altın bilezik takacak durumunuz yokmuş maalesef :KK43:

Umarım siz de iş bulursunuz, durumunuz düzelir de kollarınız dolup taşar. Ama şimdi görümceniz çok çok haklı. Kadının üzerindeki kadınla alakasız borcun çok acil kapatılması lazım. Olmadı şöyle yapın. Borcu kapatın. Babası görümcenize her ay verdiği taksidi size versin (böylece sizin düğününüzü be takılarınızı yine uzun vaadede babası size hediye etmiş olur) böylece siz de zora düşmezsiniz.

Babası deseydi sizin için çekiyorum ben ödeyemem siz ödeyin deseydi
100bin tl benim borcum mu
Evet sizin borcunuz. Babasının bunu söylememesi adamın erdemliliğini gösterir. Sizin gibi çirkef mi olsaydı.? Parayı sizin için çekmiş. Görümce haklı. O parayı ödesin kocanız.

Son düzenleme:
Aynı durum görümce için de geçerli.

Ona güvenip de evlenmeselermis. Kredi çekmeye gerek kalmayacak şekilde evlenselermis tüm sorunlar zaten olmazmış. Konuda eksik bilginiz var belli ki. Borç kendi borçları aslında.
Evet öyleymiş maalesef konu açarken yazılmadığı için ben de görümcenin günahını aldım Allah affettsin.

Görümcemin amacı kendisine ait olmayan krediyi kapatmalarını istiyor
50 bini eşim kapatcak zaten görümcem kalan 50bin de babasına ödetmek istiyor
Ama babası zaten durumu iyi değil
Biz babası bizim için çekti harcadı bizde bunu bilerek çekileni ödüyoruz
Ama bizim bir ailemiz var
Bize ait olmayan borçu ödedikten sonra biz napcaz
Evet takıyorum benim altınım
Hepsini çıkartıp neden bana ait olmayan borcu ödeyeyim
Bileziğini yapmadılar diye kavga edeceğine başta hiç verme kavga et boşver

Yaa yok mesele şu babasının borcu
Ve babası bu meseleyi duyarsa sağdan soldan borca giderer ödemeyi kalkışır sonda ödeyemez Zaten kayınpederde kiracı emekli insan hala çalışıyorda
Eşim babasına kıyamıyor ve o krediyi bizim düğün için çekmiş

Eee bunu niye konunuza yazmiyorsunuz, şunu okumadan yorum yazsam sizi sonuna kadar hakli bulacaktim ama emekli, kirada adama dugun için kredi cektiriyorsunuz bi de altinlarimi vermem diye tutturuyorsunuz olacak iş mi bu yaptiginiz? Kac yasinda adami rezil ediyorsunuz etrafa da.

Kp sizin dugun icin kredi cektirmis ablasina degil mi? Umarim yanlis anlamiyorumdur. Parca parca okuyordum

Borcun, kendi düğün borçları olduğunu fark edip; kendisine de anlattığım için biraz sinirlenmiş olabilir. 😂

Aradaki o mesajlar fark edilmese; konu şu anda, görümceye edilen dualardan (!) geçilmez olurdu. Durduk yere milletin günahını mı alsaydık. 😎

Ama hepsi bizim değil, 50.000 fe görümcenin dedi. Görümcenin borcunu da görümce düşünsün artık

3 sene öncenin 50 bini enflasyon ile bugünün 250 bini. Konu sahibinin 250 bin borcu var. 50 bini ödeyip kapatacağız diyor. 3 senedir altınımız kenarda değerlensin eş dost bizim kredimizi ödesin çekilen paranın değeri beşte bire düşünce mecbur kalırsak ödeyelim demişler. Konu sahibinin eşi de gayet kurnaz. Tamamını biz yüklenelim 100bin verelim diye hava atıyor. 100bin ekonomiye göre borcun yarısı bile değil. Bir de altınları sağda solda takıp borçlu oldukları kişilerin gözüne sokmuşlar. İşin garibi konu sahibinin kendini haklılığına inandırabilmiş olması:) Cahillik mutluluktur denilen tam bu işte. Görümcesi de büyük ihtimalle ev alacağından değil aptal yerine konmaktan bıktığı için üzerine gidiyor. Olan babaya olmuş yazık yaşlı adam emeklilikte çalışıyor yokluk içinde düğün borcu kapatmaya çalışıyor. İnsanlar gaddar.

Merhabalar saat gecenin 2saat ben ve sinirlerim ayaktayız
Uzun anlatmak istemiyorum
Görümcem ev alacak kredinin onaylaması için mevcut olan ihtiyaç kredisinin kapanması gerekiyormuş ki ev kredisi onaylansın eee bundan sanane diceksiniz
Kayınpederim kızının üzerinde. Kredi çekmiş ve kayınpederimde 5 kuruş parası yok kredinin taksidini anca ödüyor
Asıl mevzu şu görümcem demiş babam ödeyemez en son çare sana geldim demiş
Yani sen öde diyor basitcene izah edeyim
Bizde 3 senelik evliyiz bilekliklerimi yatırım olarak tuttuk bir gün olurda ev alırız diye bu zamana kadar sıkışsakta düğün borcumuzu ödemeye çalıştık hala ödüyoruz biraz daha rahatladık artık tabi
Görümcem salağı babasını aramış baba durum böyle sen borç istemeyezmisin patronundan demiş orda dananın kuyruğu koptu!!!!!!!
Sözde eşim de demiş ki görümceme babama söyleme ben halletcem babam üzülmesin saten adamda para yok demiş babasının ablasına ödediğini kredi parasını eşime gönderecek bizde bozduracağımız bilekziklerimin parasını biriktirecez sonra bileziğimi geri yapcaz ama (bilezik gittikten sonra yerine biraz zor yaparız tanesi 15 gr)
Olan bizim birikimimize oluyor
Eşimde bana dediki
Babamın hemen ablamın hemde kocasının üzerinden toplam 100 bin borcu var hepsini kapatcam sonra biz taksit taksit yaparız bilezikleri dedi
8 tane bileziğimi Satcam ablası ev alsın diye
Ben salakmıyım 3 sene borç ödedik sıkıntı çektik birikimimizi satmayalım diye satıp sıkıntısız hayat yaşabilirdik
Ablasına kızdı babasına söyledi diye
Ben bütün birikimimi satcam savcam
Ablası 4 milyonluk evde oturcak Sefa sürcek
Bende eşime dedim ablan 700 bin TL değerinde arabası var arsası var
Biz niçin tuttuk altınları ablan ev alsın diye mi dedim
Kredi çekerim istemem senden bir şey dedi
Kredi de çekemezden kusura bakma seninde bakmak zorunda olduğun ailen var kafana göre iş yapamazsın dedim konuyu kapatalım mı çok yoruldm dedi tamam dedim sakincene yattı uyudu ya ben bu saate sinirlerim gerildi
Yürü be konu sahibi

Yedirme sakın valla haklısın

Çok benzer şekilde 7sene önce altınlarını verdim, üstelik çoğu evlenmeden onceki kendi birikimimdi gidiş o gidiş birini bile bir daha göremedim. Ben ettim sen etme en fazla bir ay kötü olursunuz eşinle sonra unutur, ona da ders olur başka zaman sormaz. Ben verdim sonra istedim diye 7senedir kötüyüz😘

ay hepsini okumayayım ilk sayfayla son sayfayı oluyayım dedim ilk sayfada konu sahibi son sayfada görümce destek görmüş 😂 arada konu sahibi sinir krizi geçirmiş galiba, off tek tek okumak zorundayım 😂😂

Sakin olamıyorum
Bizde sadece eşim çalışıyor
Onlarda eşi memur kendisi hostes
Kat kat bizde iyiler
Gelde sinirlenme
gerekli cevabı vermişsiniz
bundan sonra taviz vermeyin yeter
eşiniz de zor çeker krediyi
size duygu sömürüsü yapmış sadece
gerekirse görümcenizle tartışın yine de vermeyin bileziklerinizi

Bizde evimizi satıp daha küçük ama başka mahalledeki ev almak için çaba harcıyoruz kardeşimin esi abla 3 bilezik ve altınlarım var al vereyim dedi Allah razı olsun canım benim dedim eşime gerek yok çek krediyi al aramıza para altin derdi sokma cok seviyor gelinimiz ziyneti ne gerek var dedim kararımız bu yönde senin gorumcen sadece kendi isteklerini düşünuyor galiba

Gecenin bir körü boşuna mı dellenmişim.🤦🏻‍♀️

X