Çoook düğün diye tutturan var hala.Kendileri için mi elalem ne der diye mi bilmiyorum.Burada konu sahibi bence biliyor düğün için o kredinin çekildiğini,eşiyle beraber karar vermiş olabilirler.Ortada 3 senedir ödenemeyen,faizleri artan benim borcum varsa ben bileziklerimi takıp gezemezdim.Hoş bilezikte hiç sevmem.Ya artık gençler pek düğün istemiyor aile zoruyla yapılıyor genelde. Ben gelinliğimi eşyamı her şeyimi kendim aldım, düğün de istemedim. Zorla yapalım diyince iyi ama maddiyata karışmam dedim. Yalan da olmasın biraz kredi Çektiler bir kısmı düğüne gitti. Zorlandık odeyemedik sen öde deseler bilemiyorum sinirden ne yapardımevet bana çekilmiş ama bana sorulmuş mu o da önemli. Kız tutturmuşsa düğün diye, elini taşın altına koysun, yok aile düğün derdine düştüyse hoş değil istenmesi. Bu noktada görümce yanmasın diye bir şekilde eşime kredi çektirip kp ile ortak ödeyin derdim sanırım.
Evet sizin borcunuz. Babasının bunu söylememesi adamın erdemliliğini gösterir. Sizin gibi çirkef mi olsaydı.? Parayı sizin için çekmiş. Görümce haklı. O parayı ödesin kocanız.Babası deseydi sizin için çekiyorum ben ödeyemem siz ödeyin deseydi
100bin tl benim borcum mu
Evet öyleymiş maalesef konu açarken yazılmadığı için ben de görümcenin günahını aldım Allah affettsin.Aynı durum görümce için de geçerli.
Ona güvenip de evlenmeselermis. Kredi çekmeye gerek kalmayacak şekilde evlenselermis tüm sorunlar zaten olmazmış. Konuda eksik bilginiz var belli ki. Borç kendi borçları aslında.
Bileziğini yapmadılar diye kavga edeceğine başta hiç verme kavga et boşverGörümcemin amacı kendisine ait olmayan krediyi kapatmalarını istiyor
50 bini eşim kapatcak zaten görümcem kalan 50bin de babasına ödetmek istiyor
Ama babası zaten durumu iyi değil
Biz babası bizim için çekti harcadı bizde bunu bilerek çekileni ödüyoruz
Ama bizim bir ailemiz var
Bize ait olmayan borçu ödedikten sonra biz napcaz
Evet takıyorum benim altınım
Hepsini çıkartıp neden bana ait olmayan borcu ödeyeyim
Yaa yok mesele şu babasının borcu
Ve babası bu meseleyi duyarsa sağdan soldan borca giderer ödemeyi kalkışır sonda ödeyemez Zaten kayınpederde kiracı emekli insan hala çalışıyorda
Eşim babasına kıyamıyor ve o krediyi bizim düğün için çekmiş
Eski kocası İnfluencerla mı evlendi?Bu kız bana Konya'da mihrim de mihrim diye tutturan Buyukşenlerin gelinini hatırlattı
Borcun, kendi düğün borçları olduğunu fark edip; kendisine de anlattığım için biraz sinirlenmiş olabilir.
Aradaki o mesajlar fark edilmese; konu şu anda, görümceye edilen dualardan (!) geçilmez olurdu. Durduk yere milletin günahını mı alsaydık.
Ama hepsi bizim değil, 50.000 fe görümcenin dedi. Görümcenin borcunu da görümce düşünsün artık
Yürü be konu sahibiMerhabalar saat gecenin 2saat ben ve sinirlerim ayaktayız
Uzun anlatmak istemiyorum
Görümcem ev alacak kredinin onaylaması için mevcut olan ihtiyaç kredisinin kapanması gerekiyormuş ki ev kredisi onaylansın eee bundan sanane diceksiniz
Kayınpederim kızının üzerinde. Kredi çekmiş ve kayınpederimde 5 kuruş parası yok kredinin taksidini anca ödüyor
Asıl mevzu şu görümcem demiş babam ödeyemez en son çare sana geldim demiş
Yani sen öde diyor basitcene izah edeyim
Bizde 3 senelik evliyiz bilekliklerimi yatırım olarak tuttuk bir gün olurda ev alırız diye bu zamana kadar sıkışsakta düğün borcumuzu ödemeye çalıştık hala ödüyoruz biraz daha rahatladık artık tabi
Görümcem salağı babasını aramış baba durum böyle sen borç istemeyezmisin patronundan demiş orda dananın kuyruğu koptu!!!!!!!
Sözde eşim de demiş ki görümceme babama söyleme ben halletcem babam üzülmesin saten adamda para yok demiş babasının ablasına ödediğini kredi parasını eşime gönderecek bizde bozduracağımız bilekziklerimin parasını biriktirecez sonra bileziğimi geri yapcaz ama (bilezik gittikten sonra yerine biraz zor yaparız tanesi 15 gr)
Olan bizim birikimimize oluyor
Eşimde bana dediki
Babamın hemen ablamın hemde kocasının üzerinden toplam 100 bin borcu var hepsini kapatcam sonra biz taksit taksit yaparız bilezikleri dedi
8 tane bileziğimi Satcam ablası ev alsın diye
Ben salakmıyım 3 sene borç ödedik sıkıntı çektik birikimimizi satmayalım diye satıp sıkıntısız hayat yaşabilirdik
Ablasına kızdı babasına söyledi diye
Ben bütün birikimimi satcam savcam
Ablası 4 milyonluk evde oturcak Sefa sürcek
Bende eşime dedim ablan 700 bin TL değerinde arabası var arsası var
Biz niçin tuttuk altınları ablan ev alsın diye mi dedim
Kredi çekerim istemem senden bir şey dedi
Kredi de çekemezden kusura bakma seninde bakmak zorunda olduğun ailen var kafana göre iş yapamazsın dedim konuyu kapatalım mı çok yoruldm dedi tamam dedim sakincene yattı uyudu ya ben bu saate sinirlerim gerildi
gerekli cevabı vermişsinizSakin olamıyorum
Bizde sadece eşim çalışıyor
Onlarda eşi memur kendisi hostes
Kat kat bizde iyiler
Gelde sinirlenme