tacize/ tecavüze uğrayan küçük yaştaki insanlar hatayı hep kendinde bulur. suçlu olarak kendisini görürler. isteyerek yapsada yaşadığı travmadan dolayı durumun vahamiyetini idrak edemez. 15 yaşında olup bu travmayı yaşayan birinin neden çözüm yolu aramadığını neden biryerlere sığınmadığını sorgulayamazsınız. çünkü bilmez. bundan sonra ne olacağını bilmez. o korkutur.
normalde tacize tecavüze uğrayan kapatır kendini burda tam tersi bir durum olsada bizim burda genç bir insana daha fazla hata yapmaması için yönlendirme yapmamız lazım.
Annesi üstü kapalı birşeyler biliyormuş hemen ayrılmışlar evden. ama burda sonrasında olanlar önemli. anne suçladı mı acaba yada diğer aile bireyleri. çünkü belli ki babadan başkalarına da göstermek istemiş kendine kızdığını.
not: Aklıma gelen başka birşeyde şimdi bu kızımız aslında çıktığı! erkeklerle birlikte olmuş. sonrasında kendini rahatlatmak için kılıf olarak da bu olaya sığınmış olabilir. yani aslında böyle bir olay olmamış bile olabilir.
Yapmayın allah aşkına yahu.15 yaşındaki çocuk bunu yaşayıp çözüm bulamayıp kendini dışarlara atmaz.daha kendine ne olduğunun bile farkında değildir.daha ana kuzusudur yahu ben 15 yaşındaki halimi biliorum her cevabı her çözümü annede arar insan sokaklarda başka erkeklerde değil.hele bi erkek tarafından zarara uğramışsa.bana böyle bişey olmamış gibi gelio ama neyse...
herkes aynı olmaz... Aileden aileye değişir..Anneden babadan fark eder... Kişinin kendi karakteri..
Yapmayın allah aşkına yahu.15 yaşındaki çocuk bunu yaşayıp çözüm bulamayıp kendini dışarlara atmaz.daha kendine ne olduğunun bile farkında değildir.daha ana kuzusudur yahu ben 15 yaşındaki halimi biliorum her cevabı her çözümü annede arar insan sokaklarda başka erkeklerde değil.hele bi erkek tarafından zarara uğramışsa.bana böyle bişey olmamış gibi gelio ama neyse...
Iris Galey'in Babam Öldüğünde Ağlamadım diye bi kitabı var okuyan var mı bilmiorum.kadın kendi yaşadıklarını yazmış.Anne sorumsuz,kendinden ve sevgilisinden başka bişey düşünmeyen biri,baba öz kızına defalarca iğrençlikler yapan ve bunu saklaması için tehdit eden adi bi adam.kız 13 yaşında dayanamayıp her şeyi itiraf edio,baba intihar edio.annesi kızı yuvaya verio ama o yine de çareyi annesinde arıo,annesinde yaşamak ona sığınmak istio.anne ne kadar ilgisiz sorumsuz olursa olsun çocuk anneden başkasına güvenemez,hele bu haldeyken.ki anlattığı kadarıyla anne ilgili bi insanmış.buna rağmen neden kendini başka erkeklere teslim etti,neden anneye sığınmadı,ben bunu anlayamadım işte.
Psikolojik destek al arkadaşım ...
Aldım hala da alıyorum..
Ama bana söylediği tek şey,dolandıra dolandıra yada direk olarak : takma kafana hayat devam ediyor..
Bunu bende biliyorum,bundan sonra hatalar yapmamaya bakıyorum.Ama peki o hadi diğerlerine olan korkumu yendim peki o ne olacakHiç birşey anlamıyorum gerçekten tam anlamıyla anlamıyorum nasıl oldu nasıl yapar Bunu aklımdan kim silebilecek en kral psikolog mu silecek Silecekse giderim.
Annem bir süre önce ruh sağlığı düşündü benim içinama korktum geleceğim zaten bitmiş ordan rapor verirlerse daha da biter diye ..Şimdi önüme bakmaya çalışıyorum.Ama çoğu zaman böyle aklıma gelince de anlatma ihtiyacı duyuyorum..
Babasi, kendisini korumasi kollamasi gereken kisi tarafindan taciz ediliyor. Ve evet cok kucuk. Sonra bir hata yapiyor. Ardindan bir daha. Defalarca ayni hata.. Neden? Cunku o beraber olduklari erkekleri kendisine bu sekilde baglayabilecegini dusunuyor, babasi yerine o erkeklerin kendisini korumasini kollamasini bekliyor.. Belki de erkekleri kafasinda babasinin yerine koyuyor.. (Babasi derken o sapik adamdan bahsetmiyorum, olmasi gereken baba figurunu soyluyorum)Konunun fake olup olmadigini bilmiyorum, ama sanmiyorum. Beni rahatsiz eden buradaki acimasiz yorumlar oldu. Biraz empati kurmayi deneyin. Yargiladiginiz kiz 15 yasinda! Bunu unutmayin.. Siz hayata pembe gozluklerle bakiyor olabilirsiniz ama bu yazilanlar kimbilir daha kac kizin basina geliyor.. Ozellikle doguda babasi, abisi, amcasi, dayisi tarafindan bu sekilde tacize/tecavuze ugrayan ve sesini cikaramayan o kadar cok kiz var ki.. Ve buseo, canim yasadigin hicbir sey senin sucun degil, asla kendini suclamamalisin.. Intihar ve erkeklerle birlikte olma gibi hatalari bir daha yapmamalisin.. Su hayatta insanin basina ne gelirse gelsin hicbir sey intihar etmeye deger degil.. Ve beraber oldugun erkeklerin hicbiri kafandaki baba figuruyle esdeger degil.. Kucuksun ve seni kullanirlar.. Asla guvenme! Bundan sonra yeni bir hayat kur kendine, gecmisi dusunme.. Gecmis yasandi bitti.. Sen önüne bak.. Konservatuara hazirlaniyorum demissin, buna odaklan.. Annene saril.. Allah'a dua et.. Yasadiklarini bence kimseye anlatma, cunku gordugun gibi yargisiz infaz yapmaya acayip merakli bir milletiz.. Bakire olmaigim icin kimse beni kabul etmez diye de dusunme, birgun eminim karsina tertemiz bir insan cikar, olanlari o zaman anlatirsin, anlarsa ne guzel.. Anlamazsa zaten degmeyecek biriymis dersin.. Daha yasin cok kucuk, onunde nice seneler var.. Insallah hayat sana ilerde cok guzel gunler getirecek.. Lutfen artik daha fazla uzulme...
kafam karmakarışık oldu..gerçek mi değil mi bilemiyorum ama gerçek olabilme ihtimali bile içimi sızlattı..
eğitimine devam et ve kendine sahip çık..sen kendine sahip çıkamazsan kimse sana sahip çıkmaz bunu bil..güçlü ol..toparla kendini ve psikolojik yardım almaya devam et..bu saatten sonra babandan şikayetçi olman yararlı olur mu, ne olur hiç bilmiyorum ama bir daha sana biri zorla birşey yapmaya kalkarsa polise git..allak bullak oldum
Ayy çok uzun.biri bana özet geçsin
gerçekten biri özet geçse?
şaka mı yapıyorsunuz? Bu ne demek yahu? Başka emriniz,arzunuz var mı?
Konuyu senaryo olarak niteleyen arkadaşlar. Öncelikle konu dışı mesaj yazmak yasak. Yorum yapmayıp geçmeniz gerekiyor. Defalarca yazıldı bu forumda bu cümleler. Umarım gözden kaçmaz...
Ve buseo.. Gerçekten küçüksün,yazık sana bunu yaşatanlara. Son mesajında yazdıkların içimi acıttı. !5 yaşında bir kızla beraber olabilmek için sana sahip çıkıyorum tavırları çok çok iğrenç.
Tavsiyelerime gelince. Şu anda hayatındaki bütün erkekleri çıkart. Hani sana dost olan,ama cinsellik yaşadığınız,artık yaşamamaya karar verdiğin adamı da.. Sana abilik yapmış olanı da.. Telefon numaranı,iletişim adreslerini değiştir. Arın,kötü niyetli kimse ulaşamasın sana. Okula konsantre ol. İnternette oyun oyna. Kadın da olsa asla hiç kimseye yaşadıklarından bahsetme.
Enn önemlisi ne biliyor musun? BİR DAHA ASLA KENDİNDEN KİRLİ MENDİL DİYE BAHSETME!!!
Teşekkür ederim..Yardım almak da istemiyorum artık..Duydum ki söylediklerim anlattıklarım yalanmışBen kendi kendime düşüneceğim..Ne yaşadıysam kendi kendime atlatmaya çalışacağım..Zaten insan içine çıkmaya utanıyorum,utanıyorum diye buraya yazdım..Şu an burada da utandım..Kapanıp içimde hallederim dışarıda zaten utanıyorum kimseye de moral bozukluğu yada olay olmam..İlginiz için teşekkür ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?