• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha çok küçüksün be kızım.

Babasının yaptığı şey hepimizin tahmin ettiği şey.ama benim anlayamadığım, sonradan erkeklere daha da yakınlaşması,çoğu kişiyle birlikte olması.15 yaşındaki kız en güvendiği insandan,babasından,böyle bişey görüosa,bunu yaşıosa,erkeklerden korkması,onlardan uzak durması gerekir.psikolojik bişeydir bu bilimsel bişey.ama nasıl oluo da anneciğine,ya da ona destek olabilcek bi akrabasına(kesinlikle bi yabancıya değil) sığıncağına bu şekilde defalarca hatalar yapar?

bakın ben kimseyi küçük görmüyor alay etmiyor dalga geçmiyorum..
herkesten herkesin düşüncesine saygı gösterilmesini bekliyorum hepsi bu..benim ak dediğime ak kara dediğime kara deyin demedim..demem de!!! sizden de aynı şeyi beklemem..
eleştiriye açık bir sosyal paylaşım sitesindeyiz v bu tür başlıklar açan herkes zaten tüm bu olası yorumları kabul etmiş sayılıyor..etmeyecekse veya yanında avukatları olacaksa zaten açmasın başlık falan,bu güne dek ne yaşamışsa öyle devam etsin hayatına...
ben üzülmedimmi sanıyorsunuz? beter oldum konuyu daha okurken ve yazdığım ilk mesajdan da anlamışsınızdır ne hissettiğimi..
kim psikolog yanında çalışıyor çalışmıyor beni zerre kadar ilgilendirmiyor ahkam kesmekten daha adil kelimeler kullanılması konu sahibinin yararına olur...bence!!
benim ne olduğuma nasıl kim olduğuma gelince açmış olduğum başlıklardan az çok fikir edinebilirsiniz..
insan sarrafısınız ya insan psikolojisinden insanların konuşmalarından hal ve tavırlarından anlıyormuşsunuz ya çok fazla...zorlanıcağınızı sanmam!!

tacize/ tecavüze uğrayan küçük yaştaki insanlar hatayı hep kendinde bulur. suçlu olarak kendisini görürler. isteyerek yapsada yaşadığı travmadan dolayı durumun vahamiyetini idrak edemez. 15 yaşında olup bu travmayı yaşayan birinin neden çözüm yolu aramadığını neden biryerlere sığınmadığını sorgulayamazsınız. çünkü bilmez. bundan sonra ne olacağını bilmez. o korkutur.

normalde tacize tecavüze uğrayan kapatır kendini burda tam tersi bir durum olsada bizim burda genç bir insana daha fazla hata yapmaması için yönlendirme yapmamız lazım.

Annesi üstü kapalı birşeyler biliyormuş hemen ayrılmışlar evden. ama burda sonrasında olanlar önemli. anne suçladı mı acaba yada diğer aile bireyleri. çünkü belli ki babadan başkalarına da göstermek istemiş kendine kızdığını.

not: Aklıma gelen başka birşeyde şimdi bu kızımız aslında çıktığı! erkeklerle birlikte olmuş. sonrasında kendini rahatlatmak için kılıf olarak da bu olaya sığınmış olabilir. yani aslında böyle bir olay olmamış bile olabilir.

tacize/ tecavüze uğrayan küçük yaştaki insanlar hatayı hep kendinde bulur. suçlu olarak kendisini görürler. isteyerek yapsada yaşadığı travmadan dolayı durumun vahamiyetini idrak edemez. 15 yaşında olup bu travmayı yaşayan birinin neden çözüm yolu aramadığını neden biryerlere sığınmadığını sorgulayamazsınız. çünkü bilmez. bundan sonra ne olacağını bilmez. o korkutur.

normalde tacize tecavüze uğrayan kapatır kendini burda tam tersi bir durum olsada bizim burda genç bir insana daha fazla hata yapmaması için yönlendirme yapmamız lazım.

Annesi üstü kapalı birşeyler biliyormuş hemen ayrılmışlar evden. ama burda sonrasında olanlar önemli. anne suçladı mı acaba yada diğer aile bireyleri. çünkü belli ki babadan başkalarına da göstermek istemiş kendine kızdığını.

not: Aklıma gelen başka birşeyde şimdi bu kızımız aslında çıktığı! erkeklerle birlikte olmuş. sonrasında kendini rahatlatmak için kılıf olarak da bu olaya sığınmış olabilir. yani aslında böyle bir olay olmamış bile olabilir.

Yapmayın allah aşkına yahu.15 yaşındaki çocuk bunu yaşayıp çözüm bulamayıp kendini dışarlara atmaz.daha kendine ne olduğunun bile farkında değildir.daha ana kuzusudur yahu ben 15 yaşındaki halimi biliorum her cevabı her çözümü annede arar insan sokaklarda başka erkeklerde değil.hele bi erkek tarafından zarara uğramışsa.bana böyle bişey olmamış gibi gelio ama neyse...

Yapmayın allah aşkına yahu.15 yaşındaki çocuk bunu yaşayıp çözüm bulamayıp kendini dışarlara atmaz.daha kendine ne olduğunun bile farkında değildir.daha ana kuzusudur yahu ben 15 yaşındaki halimi biliorum her cevabı her çözümü annede arar insan sokaklarda başka erkeklerde değil.hele bi erkek tarafından zarara uğramışsa.bana böyle bişey olmamış gibi gelio ama neyse...

herkes aynı olmaz... Aileden aileye değişir..Anneden babadan fark eder... Kişinin kendi karakteri..

herkes aynı olmaz... Aileden aileye değişir..Anneden babadan fark eder... Kişinin kendi karakteri..

Iris Galey'in Babam Öldüğünde Ağlamadım diye bi kitabı var okuyan var mı bilmiorum.kadın kendi yaşadıklarını yazmış.Anne sorumsuz,kendinden ve sevgilisinden başka bişey düşünmeyen biri,baba öz kızına defalarca iğrençlikler yapan ve bunu saklaması için tehdit eden adi bi adam.kız 13 yaşında dayanamayıp her şeyi itiraf edio,baba intihar edio.annesi kızı yuvaya verio ama o yine de çareyi annesinde arıo,annesinde yaşamak ona sığınmak istio.anne ne kadar ilgisiz sorumsuz olursa olsun çocuk anneden başkasına güvenemez,hele bu haldeyken.ki anlattığı kadarıyla anne ilgili bi insanmış.buna rağmen neden kendini başka erkeklere teslim etti,neden anneye sığınmadı,ben bunu anlayamadım işte.

anneyle iletişim sağlam değilse herşeyini paylaşamıyorsa bu durumları anlatamayabilir.

ama dediğimiz gibi taciz travmasını yaşayan insan kapatır kendini. yine söylüyorum burda tam tersi bir durum var. tacizi yaşayıpta başka erkeklere sığınan yoktur herhalde. ama olduğunu farzedersek ne yapabiliriz onun peşinde olmalıyız aslında dimi.

(bu konu inandırıcı değil evet. tezatlıklar içeriyor. ama düşünün tacizi yaşayan başka bir cocuk arama yaptırdığında bu formu okuduğunda neler yapmaması gerektiğini görür en azından. )

Iris Galey'in Babam Öldüğünde Ağlamadım diye bi kitabı var okuyan var mı bilmiorum.kadın kendi yaşadıklarını yazmış.Anne sorumsuz,kendinden ve sevgilisinden başka bişey düşünmeyen biri,baba öz kızına defalarca iğrençlikler yapan ve bunu saklaması için tehdit eden adi bi adam.kız 13 yaşında dayanamayıp her şeyi itiraf edio,baba intihar edio.annesi kızı yuvaya verio ama o yine de çareyi annesinde arıo,annesinde yaşamak ona sığınmak istio.anne ne kadar ilgisiz sorumsuz olursa olsun çocuk anneden başkasına güvenemez,hele bu haldeyken.ki anlattığı kadarıyla anne ilgili bi insanmış.buna rağmen neden kendini başka erkeklere teslim etti,neden anneye sığınmadı,ben bunu anlayamadım işte.

evet okudum bende o kitabı. ama düşün dünyada kaç cocuğun bunu yaşadığını kaç tanesinin böyle bir kurtuluş hikayesi var.

sende şunu düşün yıllarca kendine köle yaptırmıştı kızını adamın! biri hatırlarsın daha güncel bir konu. kız nasıl kaçamamıştı. o kadar cocuk olmuş. annenin haberi var. herşey bizim bildiğimiz gibi değil aslında. yaşamayan bu durumun ne olduğunu bilmez. sadece kendi gerçekleriyle olaylara bakar.

konu sahibinin tacizi ile alakalı değilk anlatmak istediğim sadece yaşanan travmayı yaşamayan dışardan bakan biri anlayamaz.

Psikolojik destek al arkadaşım ...

Aldım hala da alıyorum..
Ama bana söylediği tek şey,dolandıra dolandıra yada direk olarak : takma kafana hayat devam ediyor..
Bunu bende biliyorum,bundan sonra hatalar yapmamaya bakıyorum.Ama peki o hadi diğerlerine olan korkumu yendim peki o ne olacak :( Hiç birşey anlamıyorum gerçekten tam anlamıyla anlamıyorum nasıl oldu nasıl yapar :( Bunu aklımdan kim silebilecek en kral psikolog mu silecek :( Silecekse giderim. :(

Annem bir süre önce ruh sağlığı düşündü benim için :( ama korktum geleceğim zaten bitmiş ordan rapor verirlerse daha da biter diye ..Şimdi önüme bakmaya çalışıyorum.Ama çoğu zaman böyle aklıma gelince de anlatma ihtiyacı duyuyorum..

Psikoloğa gittin mi,gitmedin mi ???

Yok ya kimisie çok teşekkür ediyorum kimisine hakkımda yalan söylüyorsun dediğiniz için üzülüyorum.Evet başka siteye de açtım yardım almak istiyorum yardım ! Annem bunları kaldırabilecek mi sanıyorsunuz ! Onun hayatını mahvetmişim daha da eski konuları açıp canını mı sıkayım !
Evet kiminiz haklı ! Babam bozdu evet gidip de anneme kocan bozdu mu deseydim ! Ben boş işlerle uğraşan biri değilim ve böyle ciddi konularda da yalan yanlış yazmaya zamanım yok,yardım ihtiyacımın son noktasına geldim ve anlatmak istedim.Ha bazıları diyor gün yüzüne çıkamadı.Babamdan öncesini çok mu iyi biliyorsunuz,neden bu kadar alışmış gibi durduğumu.Biliyormusunuz insanın kafa karısıklığı nedir çoğunuz anlamıyorsunuz.Hemde hiç..Şu dakikadan sonra da hiçbirşey demiyorum..Akıl verenlere çok teşekkür ederim ama yalan yanlış şeyler anlatacak olsaydım düzgün kurgulardım senaryo yazardım..Anın getirdiği bunalımdan ne yazdığımı bildim mi sanıyorsunuz..Neyse yanlış bir yardım isteme yöntemi olmuş kusura bakmayın,ben de kendimi rezil etmeye meraklı değilim..Tek bir kelime sadece yardım dı istediğim..İlgilenen ilgilenmeyen herkese teşekkür ederim..Birşey yaptıysam özür dilerim.İyi günler. .s

Babasi, kendisini korumasi kollamasi gereken kisi tarafindan taciz ediliyor. Ve evet cok kucuk. Sonra bir hata yapiyor. Ardindan bir daha. Defalarca ayni hata.. Neden? Cunku o beraber olduklari erkekleri kendisine bu sekilde baglayabilecegini dusunuyor, babasi yerine o erkeklerin kendisini korumasini kollamasini bekliyor.. Belki de erkekleri kafasinda babasinin yerine koyuyor.. (Babasi derken o sapik adamdan bahsetmiyorum, olmasi gereken baba figurunu soyluyorum)Konunun fake olup olmadigini bilmiyorum, ama sanmiyorum. Beni rahatsiz eden buradaki acimasiz yorumlar oldu. Biraz empati kurmayi deneyin. Yargiladiginiz kiz 15 yasinda! Bunu unutmayin.. Siz hayata pembe gozluklerle bakiyor olabilirsiniz ama bu yazilanlar kimbilir daha kac kizin basina geliyor.. Ozellikle doguda babasi, abisi, amcasi, dayisi tarafindan bu sekilde tacize/tecavuze ugrayan ve sesini cikaramayan o kadar cok kiz var ki.. Ve buseo, canim yasadigin hicbir sey senin sucun degil, asla kendini suclamamalisin.. Intihar ve erkeklerle birlikte olma gibi hatalari bir daha yapmamalisin.. Su hayatta insanin basina ne gelirse gelsin hicbir sey intihar etmeye deger degil.. Ve beraber oldugun erkeklerin hicbiri kafandaki baba figuruyle esdeger degil.. Kucuksun ve seni kullanirlar.. Asla guvenme! Bundan sonra yeni bir hayat kur kendine, gecmisi dusunme.. Gecmis yasandi bitti.. Sen önüne bak.. Konservatuara hazirlaniyorum demissin, buna odaklan.. Annene saril.. Allah'a dua et.. Yasadiklarini bence kimseye anlatma, cunku gordugun gibi yargisiz infaz yapmaya acayip merakli bir milletiz.. Bakire olmaigim icin kimse beni kabul etmez diye de dusunme, birgun eminim karsina tertemiz bir insan cikar, olanlari o zaman anlatirsin, anlarsa ne guzel.. Anlamazsa zaten degmeyecek biriymis dersin.. Daha yasin cok kucuk, onunde nice seneler var.. Insallah hayat sana ilerde cok guzel gunler getirecek.. Lutfen artik daha fazla uzulme...

Babasi, kendisini korumasi kollamasi gereken kisi tarafindan taciz ediliyor. Ve evet cok kucuk. Sonra bir hata yapiyor. Ardindan bir daha. Defalarca ayni hata.. Neden? Cunku o beraber olduklari erkekleri kendisine bu sekilde baglayabilecegini dusunuyor, babasi yerine o erkeklerin kendisini korumasini kollamasini bekliyor.. Belki de erkekleri kafasinda babasinin yerine koyuyor.. (Babasi derken o sapik adamdan bahsetmiyorum, olmasi gereken baba figurunu soyluyorum)Konunun fake olup olmadigini bilmiyorum, ama sanmiyorum. Beni rahatsiz eden buradaki acimasiz yorumlar oldu. Biraz empati kurmayi deneyin. Yargiladiginiz kiz 15 yasinda! Bunu unutmayin.. Siz hayata pembe gozluklerle bakiyor olabilirsiniz ama bu yazilanlar kimbilir daha kac kizin basina geliyor.. Ozellikle doguda babasi, abisi, amcasi, dayisi tarafindan bu sekilde tacize/tecavuze ugrayan ve sesini cikaramayan o kadar cok kiz var ki.. Ve buseo, canim yasadigin hicbir sey senin sucun degil, asla kendini suclamamalisin.. Intihar ve erkeklerle birlikte olma gibi hatalari bir daha yapmamalisin.. Su hayatta insanin basina ne gelirse gelsin hicbir sey intihar etmeye deger degil.. Ve beraber oldugun erkeklerin hicbiri kafandaki baba figuruyle esdeger degil.. Kucuksun ve seni kullanirlar.. Asla guvenme! Bundan sonra yeni bir hayat kur kendine, gecmisi dusunme.. Gecmis yasandi bitti.. Sen önüne bak.. Konservatuara hazirlaniyorum demissin, buna odaklan.. Annene saril.. Allah'a dua et.. Yasadiklarini bence kimseye anlatma, cunku gordugun gibi yargisiz infaz yapmaya acayip merakli bir milletiz.. Bakire olmaigim icin kimse beni kabul etmez diye de dusunme, birgun eminim karsina tertemiz bir insan cikar, olanlari o zaman anlatirsin, anlarsa ne guzel.. Anlamazsa zaten degmeyecek biriymis dersin.. Daha yasin cok kucuk, onunde nice seneler var.. Insallah hayat sana ilerde cok guzel gunler getirecek.. Lutfen artik daha fazla uzulme...

Teşekkür ederim :( Çok teşekkür ederim..Bilemiyorum bana inanmayanlar inanmadıkları için kendi düşüncelerine göre yorum yada eleştiri yapıyorlar..Ama ben bunları yaşadığımı bildiğim için böyle karşılanmam çok zoruma gitti..ve tek birşey daha söyleyip ayrılıyorum bir daha sizi asla rahatsız etmeyeceim :'( emin olabilirsiniz :'( sadece hayata sırıfdan başlamak,DÜŞÜNEREK hareket etmek isterdim..Nerde ne yapıp ne yapmamam gerektiğini çözebilirdim belki :( kim ister ki baban akşam eve elinde çikolatalar yerine biralarla içkilerle gelsin,evladıyla oyun oynamak yerine ona kanı bozuk bir şekilde davransın ! Babamdan sonrakilere ben anlam verebiliyor muyum sanıyorsunuz..Hep yanındayımlar..Annenle tanışayımlar..Bana güvenler..Mutlu olacağızlar..Herneyse .. İçimde yaşamaya karar verdim :( Bir köşede günlerce kendi kendime düşünürsem belki hallolur.. İyi günler..

kafam karmakarışık oldu..gerçek mi değil mi bilemiyorum ama gerçek olabilme ihtimali bile içimi sızlattı..
eğitimine devam et ve kendine sahip çık..sen kendine sahip çıkamazsan kimse sana sahip çıkmaz bunu bil..güçlü ol..toparla kendini ve psikolojik yardım almaya devam et..bu saatten sonra babandan şikayetçi olman yararlı olur mu, ne olur hiç bilmiyorum ama bir daha sana biri zorla birşey yapmaya kalkarsa polise git..allak bullak oldum

kafam karmakarışık oldu..gerçek mi değil mi bilemiyorum ama gerçek olabilme ihtimali bile içimi sızlattı..
eğitimine devam et ve kendine sahip çık..sen kendine sahip çıkamazsan kimse sana sahip çıkmaz bunu bil..güçlü ol..toparla kendini ve psikolojik yardım almaya devam et..bu saatten sonra babandan şikayetçi olman yararlı olur mu, ne olur hiç bilmiyorum ama bir daha sana biri zorla birşey yapmaya kalkarsa polise git..allak bullak oldum

Teşekkür ederim..Yardım almak da istemiyorum artık..Duydum ki söylediklerim anlattıklarım yalanmış :( Ben kendi kendime düşüneceğim..Ne yaşadıysam kendi kendime atlatmaya çalışacağım..Zaten insan içine çıkmaya utanıyorum,utanıyorum diye buraya yazdım..Şu an burada da utandım..Kapanıp içimde hallederim dışarıda zaten utanıyorum kimseye de moral bozukluğu yada olay olmam..İlginiz için teşekkür ederim..

arkadaşlar gerçekten bazılarınız çok acımasızca yorumlar yapmış. bikaç sayfa yukarıda gördüğüm bi hastadan bahsetmiştim okudunuz mu bilmiyorum. yine o hastanın dosyasında şunu görmüştüm. demiş ki: babam beni okşayarak sewerdi ve ben ilkokula kadar babaların ewlatlarını hep böyle sewdiğini sanırdım taa ki okulda başka çocukları babasıyla görene kadar. ilk o zaman anladım bişilerin ters gittiğini.. böyle bi durumda insan diyo ki ilkokula kadar başka hiç mi baba-kız ilişkisi görmedi nası anlayamaz ama oluyo işte. bu da daha 15 yaşında bi kız. "yaptıklarımın yanlış olduğunu biliyorum" demenin gerçekten bilmek olduğunu mu zannediyorsunuz. elbette ki değil. her erkeğin ona çözüm olacağını düşünmüş. babası bile ona böyle (cinsellik yönünden) bağlıyken bi erkeği başka türlü kendine bağlamanın bir yolunu bilemez ki.. ancak böyle yanında tutabileceğini zanneder. annesine anlatmaya gelince nası söylenir bu bi anneye. insanlar akrabalarından bu tip dawranışlar gördüğünde söyleyemezken babasını nasıl söyler. belki ima edilir üstü kapalı ifade edilir ama asla açıkça dile getirilemez asla.. gerçekten çok zor bir durum. Allah hiç kimsenin başına wermesin yaşayanların da yardımcısı olsun

Ayy çok uzun.biri bana özet geçsin

gerçekten biri özet geçse?

şaka mı yapıyorsunuz? Bu ne demek yahu? Başka emriniz,arzunuz var mı?

Konuyu senaryo olarak niteleyen arkadaşlar. Öncelikle konu dışı mesaj yazmak yasak. Yorum yapmayıp geçmeniz gerekiyor. Defalarca yazıldı bu forumda bu cümleler. Umarım gözden kaçmaz...

Ve buseo.. Gerçekten küçüksün,yazık sana bunu yaşatanlara. Son mesajında yazdıkların içimi acıttı. !5 yaşında bir kızla beraber olabilmek için sana sahip çıkıyorum tavırları çok çok iğrenç.

Tavsiyelerime gelince. Şu anda hayatındaki bütün erkekleri çıkart. Hani sana dost olan,ama cinsellik yaşadığınız,artık yaşamamaya karar verdiğin adamı da.. Sana abilik yapmış olanı da.. Telefon numaranı,iletişim adreslerini değiştir. Arın,kötü niyetli kimse ulaşamasın sana. Okula konsantre ol. İnternette oyun oyna. Kadın da olsa asla hiç kimseye yaşadıklarından bahsetme.

Enn önemlisi ne biliyor musun? BİR DAHA ASLA KENDİNDEN KİRLİ MENDİL DİYE BAHSETME!!!

şaka mı yapıyorsunuz? Bu ne demek yahu? Başka emriniz,arzunuz var mı?

Konuyu senaryo olarak niteleyen arkadaşlar. Öncelikle konu dışı mesaj yazmak yasak. Yorum yapmayıp geçmeniz gerekiyor. Defalarca yazıldı bu forumda bu cümleler. Umarım gözden kaçmaz...

Ve buseo.. Gerçekten küçüksün,yazık sana bunu yaşatanlara. Son mesajında yazdıkların içimi acıttı. !5 yaşında bir kızla beraber olabilmek için sana sahip çıkıyorum tavırları çok çok iğrenç.

Tavsiyelerime gelince. Şu anda hayatındaki bütün erkekleri çıkart. Hani sana dost olan,ama cinsellik yaşadığınız,artık yaşamamaya karar verdiğin adamı da.. Sana abilik yapmış olanı da.. Telefon numaranı,iletişim adreslerini değiştir. Arın,kötü niyetli kimse ulaşamasın sana. Okula konsantre ol. İnternette oyun oyna. Kadın da olsa asla hiç kimseye yaşadıklarından bahsetme.

Enn önemlisi ne biliyor musun? BİR DAHA ASLA KENDİNDEN KİRLİ MENDİL DİYE BAHSETME!!!

Pardon da sen kimsin?
O an içerde tanıdığım insanlar vardı ve özet geçmelerini istedim.
Konuyu çok uzun karmaşık anlatmış anlamadım birilerinden yardım istedim suç mu?
Arkadaşa yardım edebilmek için önce konuyu anlamam gerekiodu ve ben de anlayan ve tamamen okuyan birinden yardım istedim. konu dışılık diye bişey yok burda

Teşekkür ederim..Yardım almak da istemiyorum artık..Duydum ki söylediklerim anlattıklarım yalanmış :( Ben kendi kendime düşüneceğim..Ne yaşadıysam kendi kendime atlatmaya çalışacağım..Zaten insan içine çıkmaya utanıyorum,utanıyorum diye buraya yazdım..Şu an burada da utandım..Kapanıp içimde hallederim dışarıda zaten utanıyorum kimseye de moral bozukluğu yada olay olmam..İlginiz için teşekkür ederim..

aslında bu tepkiler özellikle senin şahsına değil, her gün buraya bir sürü yalan yanlış konular açılıyor,insanlar temkinli olmaya gayret ediyor..belki de böyle bir şeyin gerçek olmasını kabullenemeyecek kadar naifiz canım, kabullenemiyoruz..bilemiyorum..
lütfen güçlü ol, kendi değerini,kıymetini bil ve buna göre davran..hayat bazılarımız için çok zor, belki de senin sınavın da böyledir..

Pozi haklı... Yaşadıklarını yaz. yaz yaz yırt at yazdıklarını... yazdıkça rahatlayacaksın.. sakın bir kıyıda köşede saklanma...

yaşadıklarını annene anlat!!!!

Hayatta kimseye güvenem özellikle erkeklere....

Son düzenleme:
Back