- 6 Ağustos 2015
- 1.808
- 1.215
-
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
Normalde düğünden beş gün sonra adet olacaktım olmadım. Şu an yumurtlama süresi de mi ekleniyormuş tam bilmiyorum altı haftalık hamileyim ve zaten normalde midem hassastır araba falan tutar ondan kaynaklı olabilirHamilelik sıkıntılarınız çabuk başlamış da ,ondan şaşırdım.Hakkinizda hayırlısı olsun
23yaşın kaç
Uykusu için delirir yoğun bir işi var o yüzden rahat uyumak istiyor. Evet bu durum beni çok kırıyor dönüyorum uykuda dirseğin değiyo ittirip söyleniyor hemen. Kalbim çok kırılıyor ama kimse anlamıyo yemek yapmadığım için sorun çıkaran benmişim gibi görünüyor ailesi tarafından. Normal zamanda iyidir ama geçen belim ağrıdı dra gittik 7 saat başımda bekledi ben serum yerken yani şimdi çamaşırları kendi atıyor asıyo bazen ama anlayamıyorum bazı davranışlarınıKarşılıklı sevginin olduğuna emin misiniz? Uyurken değiyorum diye uyanıyor, kızıyor ve bu sebepten dolayı ayrı yatıyoruz ne demek? Hemen çocuk düşünmeyin derken bu kastediliyor işte, daha evlilik oturmamış ki? Çocuklu hayat zordur hele ki eşler arasındaki iletişimi çok değiştiriyorken sizi düşünemedim bir an?
Eşim herşeyi snnesine anlatıyor. Zaten en büyük sorun bu. İlk günden beri böyle. Günde üç dört kere konuşuyorlar. Annesi aslında kötğ biri değildir. Ama o beni şikayet eder gibi evdeki herşeyi anlatıyor. Sorunu çözmek için akıl alıyormuş kötğ niyeti yokmuş.Bir ay önce evlendin hangi ara gebe kaldığını öğrendin bir de mide bulantın halsizliğin başladı Bu arada eşinle bir sürü kavga ettin bunlar kayınvalideye gitti..Hepsi bir ay içinde oldu!
Etrafımda senelerce çocuğu olmayanları görünce hemen olmaz en iyi ihtimalle birkaç ay sonra olur gibi düşünmüştüm. Zaten şok oldukMuhtemelen evlenmeden once böyle degıldı bır anda degıstı veya görmek ıstemedınız bılmıyorum.
Sadece hamılelık kısmı ıle konuşacağım . Isın aslı bu sekılde kafa yapısı olan bırıyle bırlıkte olmamalı kadın , kendısıne uymuyorsa ama, etrafımda bunu anlatamadıkları ıcın hapla gızlıce korunan arkadaşlarım oldu benım.
Evlılıgın ılk zamanlarında çocuk yapmak , daha evlılık oturmamışken doğru bulmuyorum .
Günaydın kızlar nerden başlayacağımı bilemiyorum. Biraz uzun olacak kusura bakmayın. Eşimle çok severek birçok şeyi göze alarak evlendik. Ailesi doğru düzgün yardım etmedi maddi olarak çoğu şeyi eşim karşıladı. Ben de birçok şeyden vazgeçtim. Gelinliğimi iki bine düğün salonunu üç bine ayarladık. Bindallı alınmadı kına yapılmadı ne takı seti istedim ne bişey saatten bile vazgeçtim. Sadece 5 bilezik takıldı zaten üçünü eşim aldı. Buzdolabı çamaşır makinesi ikinci el. Eski tip davul fırın var evde. Bulaşık makinem yok. Ha bunları anlatıyorum ama aslında bunları yaparken hiç gocunmadım. Çünkü onu seviyordum ve önemli olan düğün sonrası mutlu olmamızdı. Ama şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Çıkmaza girdim. Eşim huysuz ve çok sinirli. Gece uyurken ona değersem uyanıyor ve bana kızıyor bu yüzden balayında döndüğümğzden beri ayrı yatıyoruz. Bu arada salak kafam nişankıyken hiç kavga etmediğimiz için hep öyle olur sandım. Evlenince nasıl harcama yapıcaz günümüzü nasıl geçircez hepsini konuşmuştuk. Çok mutlu olacağı z sanıyordum. Ve korunması. İlk geceden hamile kaldım. Sürekli midem bulanıyor ve halsizşm. Bi de ev işlerine de çok hakim değilim. Eşim ilk günlerden beri sürekli baskı kuruyor temizlik yap yemek yap şunu yap bunu yap ve herşeyi snnesine anlatıyor. Hiç böyle bişey hayatımda görmedim ben midem bulanıyor yatıyorum beni şikayet ediyo. Sürekli kavga halindeyiz. Ve annesine kavga ettiğimiz i de yetiştiriyo hatta kavga anında arıyo. Artık düzelmiyceksen boşanalım dedi. Ben hamile halimle yemek yapmaya çalışıyorum bir saat uğraşıyorum tam yapamıyorum evet ama zamanla olucak bazıları oluyor yani ama bunlara katlanamoyo yemek yapamadığımı şaka yollı annesine söyluyo dalga geçer gibi artık katlanamıyorum. Bu arada bir de kpss çalışmaya çalışıyorm. Dershaneye gidiyorum. Ne yapmam gerekiyor yardım edin ben kafayı yicem.
bır kac ay yeterlı olmadığını evlılıgın devam ederse anlayacaksın.Etrafımda senelerce çocuğu olmayanları görünce hemen olmaz en iyi ihtimalle birkaç ay sonra olur gibi düşünmüştüm. Zaten şok olduk
Yok kesinlikle öyle bişey yok. İnanın annemle konuşmak için çok uğraştı. Annen bir vakit gelirsiniz dedi isteme için ağladı. Benim için o da uğraştı. Hep kendi biriktirdiği paralarla aldık eşyalarımızı. Benim babam vefat etti küçükken annem sadece yatak odasını aldı. Nevresim havlu yatak örtüsü gibi şeyler. Burs paralarımla mutfak gereçlerini aldım. Tencereleri bile eşim aldı. Borçsuz dvlendik. Şimdi bir de annesi babası yaşadıkları şehirde evlerinin üst katını yaptırıyolat bizim için sürekli para isteniyo on bin verdik daha bir on bin daha isteniyo sanırım zaten düğünde bilezikşe birlikte toplam otuz beş bin geldi o da oraya gidecek bu gidişle o kadar sorun var ki artık depresyona girdimBu kadar fedakarlıktan sonra bunları yapması çok saçma. sana sımsıkı sarılması gerekir.ayrıca daha 1 aylık evlisin ve de hamılesın.. bebeğin ne kadarlık merak ettim..? Eşin seni sevdiğinden değilde sanki evlenmeden hamıle kalmışsın evlenmek zorunda kalmıs gibi davranıyor.