Cok mu ?

Oğlumun sınıf listesine baktım geçen gün her çocuk iki isimli hepside modern denilen şeylerden ama bu nedir ya,o kadar anlamsızki çoğu isim,bana şu arkadaşım şunu söyledi bu böyle yaptı diyor ama çocukla sohbet edemiyorum isimleri takip etmekten,hepsi iki isim 3 kişiden bahsetse 6 isim insan yetişemiyorben tek isim koydum hiçte modern fln değil hatta aralarında çokta sade karizmatik duruyor,bu şey gibi herkesin parmağında tek taş,beş taş,zümrüt,pırlanta vs var ama en şık sade duranı sarı alyanstır herzaman,sade mütevazi bir isim bence herzaman daha karakteristik,betül de çok hoş bir isim ama zaten ismi sevmiyorsunuz çocuğunuz o ismi taşıdığı için o isme bayılıyorsunuz,isme anlam katan sizin çocuğunuzun olması bence böyle bakın,kaderinde bu isim varmış bir şekilde konulmuş,sizin bebeğinizin ismi olduğu içinde her zaman özel olur zaten.

Hadi ya ciddi misin ben lise öğretmeniyim daha lisede 1 tane duymadım çocuk ilkokul mu acaba sizin
Liseye yetişemedi daha bu nesil,4 sene fln var,benim oğlumun sınıfıda böyle,2 kişiden bahsediyor 4 isim oluyor insan aklında tutamıyor,iki isim ama isimler arası bir bağlantıda yok,mesela biri moder diğeride dedenin ismi fln değişik yani.

Yani İpek inci Neva Asel mihra o tarz isimler
Yazdığınız isimler arasında ipek ve inci güzel sayilir ki ben olsam ikisinide vermezdim,diğerlerini de beğenmedim hele mihra telaffuzu bile zor.

Betül ismi sizin koymak istedikleriniz den daha güzel bence,yanına ikinci bir isim koyarsanız anlamsız olur.

Yeni nesil anneleri pek anlamıyorum isim yüzünden çocuk okul hayatında zorbalığa uğrasa nasıl basedeceksiniz.

Son düzenleme:
Benim oglanin okulunda benim oğlan hariç 15 kişi iki isimle hepsi iki ismiyle cagriliyor ,çocuğa ismin ne diyorsun iki ismini soyluyor Ahmet Efe, Asel sena , deniz mila...
Sonuncusu trendyolmila gibi olmuş ya
Bu iki isim nereden çıktıysa tekrar geri gitsin.
Hele kızlar, evlenince hem eş soyadı hem kendi soyadını taşımak istese, gılgamış destanına dönüyor :)

Yeni nesil annelerin farklı ,aykırı, ilginç olsun diye koydukları isimleri gördükçe şaşıp kalıyorum, bazıları o kadar zorlama ki.. Ben klâsik ,her devirde güzel isimleri çok severim.Betul güzel isim yanına istediğiniz bir ismi yazdırın.Burada en çok kızdığım eşiniz sizin istediğiniz isimler ona saçma gelsede kendi bulduğu ismi dayatmak yerine orta yol bulunabilirdi....

Betül ismini sevmem. Ama o kadar da klasik bir isim değil. Çok yaygın bir isim. Sizin istediğiniz isim neydi?
Mesela çocuğumuz olursa isimlerini babası koymak istiyor. Koysun benim için sorun değil. Çünkü koyacağı isimleri biliyorum. İkimiz de klasik isim sever olduğumuz için sorun yok.

Yeğenimde kriz olmuştu. Doğduğunda ismi yoktu. Babam koydu:)) şu an yeğenim ismini çok seviyor:)

Anaokul. Zaten son 5-10 yıldır böyle uyduruk isimler çıktı bir de ikili isimler popülerlesti tekrar. ben çok usengecim iki isimle cagiramam
Sadece siz değil ki çoğu kişi tek isimle çağırıyor. Çocukların anneleri bile. Konuşma arasında tek isim söyleniyor. İki isimden hoşlanmıyorum ben de.

Psikolojim bozulmaya başladı kizlar size saçma gelebilir ama öyle ne bileyim belkide lohusaliktandir bilemiyorum siz ne düşünüyorsunuz ?
Kizimin yüzüne bakınca sanki bu isim onun değilmiş gibi geliyor
Bu konuda haksızsın diyemeyeceğim. İsim benim için de çok önemli. Sonuçta karaktere de yansıyor. Ömür boyu taşıyorsun vs. Eşinle konuş.

Yok artık çok kolay. Davaya gerek yok. Nüfus müdürlüğüne gidip dilekce veriliyor. Belli miktar ücret ödeniyor. Arkadaşım değiştirdi. Fatıma ana idi Fatma yaptı

Kızımın adını eski Türkçe kökenli bi isim koydum yeni nesil isimler bana basit geliyor mila,mina, eva,neva,asel, ali asaf,doğa bunlar o kadar çok varki. Okulları geçtim akrabalarımda bile herkesin çocuğunun adı aynı. Betülü bi kere koymuşsunuz değiştirmeyin yanına isim ekleyin tamamen değişmiş olmaz büyüdüğündede istediği ismi kullanır lütfen betül neva betül asel olmasın ama

O kadar karma karışık oldu ki hersey her bulduğum isme birsey buluyor insanlar bende artık onlar gibi olmaya başladım isim bulamıyorum kızıma mesela ahsen diyorum ah seni ah diyolar afra diyorum afra tafra diyolar hep dalga geçilecek cevaplar veriyolar bende ilerde dalga geçilip üzülmesin istiyorum ama betül ismini sevmedim mi çok demode mi geliyor anlayamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…