- 11 Temmuz 2024
- 703
- 2.657
-
- Konu Sahibi ecem728299377
Oğlumun sınıf listesine baktım geçen gün her çocuk iki isimli hepside modern denilen şeylerden ama bu nedir ya,o kadar anlamsızki çoğu isim,bana şu arkadaşım şunu söyledi bu böyle yaptı diyor ama çocukla sohbet edemiyorum isimleri takip etmekten,hepsi iki isim 3 kişiden bahsetse 6 isim insan yetişemiyorKızım yeni doğdu ben modern bir isim istiyordum eşim ise klasik eşimle surekli anlaşmazlıklar yaşadık bu yüzden bende tmam dedim o an bisey oldu farketmez gibi geldi isim sonucta diye klasik bir isim koyduk ama alisamadim bir türlü degistirmeli miyim ?
duymak bile yetiyor bazenBetül çok matah olmamış ama Asel lina Mina nevadan iyidir benceşu isimleri görünce kusasım geliyor ya ,linanın annesi , Mina linanın annesi ,asel liva nın annesi zıkkımjn kökü yani
Liseye yetişemedi daha bu nesil,4 sene fln var,benim oğlumun sınıfıda böyle,2 kişiden bahsediyor 4 isim oluyor insan aklında tutamıyor,iki isim ama isimler arası bir bağlantıda yok,mesela biri moder diğeride dedenin ismi fln değişik yani.Hadi ya ciddi misin ben lise öğretmeniyim daha lisede 1 tane duymadım çocuk ilkokul mu acaba sizin
çocukla sohbet edemiyorum isimleri takip etmekten,hepsi iki isim 3 kişiden bahsetse 6 isim insan yetişemiyor
Yazdığınız isimler arasında ipek ve inci güzel sayilir ki ben olsam ikisinide vermezdim,diğerlerini de beğenmedim hele mihra telaffuzu bile zor.Yani İpek inci Neva Asel mihra o tarz isimler
Sonuncusu trendyolmila gibi olmuş yaBenim oglanin okulunda benim oğlan hariç 15 kişi iki isimle hepsi iki ismiyle cagriliyor ,çocuğa ismin ne diyorsun iki ismini soyluyorAhmet Efe, Asel sena , deniz mila...
Sonuncusu trendyolmila gibi olmuş ya
Bu iki isim nereden çıktıysa tekrar geri gitsin.
Hele kızlar, evlenince hem eş soyadı hem kendi soyadını taşımak istese, gılgamış destanına dönüyor :)
Betül ismini sevmem. Ama o kadar da klasik bir isim değil. Çok yaygın bir isim. Sizin istediğiniz isim neydi?
Asel ,neva ismine kıl kapıyorum. Ama İpek güzelmiş.Yani İpek inci Neva Asel mihra o tarz isimler
Yeğenimde kriz olmuştu. Doğduğunda ismi yoktu. Babam koydu:)) şu an yeğenim ismini çok seviyor:)Isim konusu bazı ailelerde kriz sebebi oluyor malesef Betül ismi klasik ama çirkin bir isim değil. 2 isim olayi ise tam bir fiyasko çünkü 2 isim kullanan hickimse görmedim hepsi birini seçip onu kullanıyor çok zorlama duran çift isimler var . Zeynep zannettim bu arada
Sadece siz değil ki çoğu kişi tek isimle çağırıyor. Çocukların anneleri bile. Konuşma arasında tek isim söyleniyor. İki isimden hoşlanmıyorum ben de.Anaokul. Zaten son 5-10 yıldır böyle uyduruk isimler çıktı bir de ikili isimler popülerlesti tekrar. ben çok usengecim iki isimle cagiramam
Bu konuda haksızsın diyemeyeceğim. İsim benim için de çok önemli. Sonuçta karaktere de yansıyor. Ömür boyu taşıyorsun vs. Eşinle konuş.Psikolojim bozulmaya başladı kizlar size saçma gelebilir ama öyle ne bileyim belkide lohusaliktandir bilemiyorum siz ne düşünüyorsunuz ?
Kizimin yüzüne bakınca sanki bu isim onun değilmiş gibi geliyor
Yok artık çok kolay. Davaya gerek yok. Nüfus müdürlüğüne gidip dilekce veriliyor. Belli miktar ücret ödeniyor. Arkadaşım değiştirdi. Fatıma ana idi Fatma yaptıİsim değiştirme biraz meşakkatli bir iş ama.Önce dava açacaksınız,isim değişikliği için gerekçeniz olacak vs.
Kızımın adı Zeynep ikinci bir ismi daha var ama her duyan ikinci ismi daha çok beğeniyor
Ben de klasikçiyim ,oğlum olsaydı adı Ali olacaktı
Biz de değiştirdik kızımın ismini dava açtık amaYok artık çok kolay. Davaya gerek yok. Nüfus müdürlüğüne gidip dilekce veriliyor. Belli miktar ücret ödeniyor. Arkadaşım değiştirdi. Fatıma ana idi Fatma yaptı