Cok mu ?

Yengemin kız kardeşinin ilk cocugu erkek olunca kocası babasının adını koydu. Aydin. İkinci isim bile koymadı ki ismi söylenmez diye.
ay gereksiz seyler yaa ne olacak senin adin verilince, yuzyillar sonra bile seni mi anacaklar "bir dedemiz bir nenemiz vardi ayni isimden, dur fatiha okuyalim" diye. cok sacma buluyorum ben. her cocuk kendi adini hakeder.
bu betul olsun isteyen koca acaba kabul eder miydi konu sahibinin annesinin adini?
bu arada Betül ismi bence zarif bir isim. kötü bir isim degil. ama neden yani kaynana adi :KK43:

Mihra betulden daha klasik ,neva zaten bence uydurma bir isim (anlamını bilmiyorum ama yanlış anlama lütfen) ipek inci çok güzel ama Asel de çok var ya. Betül-inci-ipek pek fark yok modernlik bakımında. Sen yine de içine sinmiyorsa eşinle ortak karar verip gerekli işlemleri yap. Çocuk sizin çocuğunuz içinize sinsin güzel sağlıklı bir ömrü olsun.
Neva anlamsız bir isim değil benim kızımın ikinci adı bu ve uydurma isim diye koymadık

Ya aslında bu modern isim olayının suyu çıktı. Benim kızı 14 aylık onun da ismi klasik Türkçe bir isim şu yeni isimlerin hiçbirini sevemedim gitti özellikle ada ismi böögğ
Benim cocugumun ismi de öyle artık saçma sapan isimlere o kadar alışmışlar ki aile büyüğünün ismi mi diye soruyor herkes

İsim değiştirme biraz meşakkatli bir iş ama.Önce dava açacaksınız,isim değişikliği için gerekçeniz olacak vs.
Kızımın adı Zeynep ikinci bir ismi daha var ama her duyan ikinci ismi daha çok beğeniyor 😂
Ben de klasikçiyim ,oğlum olsaydı adı Ali olacaktı 😅
Diğer adı ne

Merhaba davada dilekçeye hangi gerekçeyi sundunuz acaba şahit istedilermi oğlum 1 aylık ismi içime sinmiyor seslenemiyorum bilgi verebilirmisiniz rica etsem sizin kızınız kaç yaşındaydı
Şahide gerek olmadı bizde.Dilekçede eşimin isim yazdırmak için nüfus müdürlüğüne gittiğinde ikinci ismi unuttuğunu ve yazdırmadığını ama annesi olarak içime sinmediğini yazmıştım.
2 yaşındaydı,zorluk çıkarmadı kimse 😊

X