- 11 Şubat 2023
- 10.776
- En iyi cevaplar
- 1
- 24.981
- 328
- Konu Sahibi ecem728299377
-
Anlamı zenginlik falanmis bir de müzikte ahenk anlamına geliyormus hiç anlamına bakmamıştım cennetten düşen inci taneleri diye her isme yapistiriyorlardi neva da öyle sanıyordumEva Neva diye sosyal medyada videolar yapıldı ya o geliyor sürekli aklıma. Gulesim geliyor
Yukarda da bir arkadaş yazmış, anlamı da yokmuş sanırım.
Hadi ya ciddi misin ben lise öğretmeniyim daha lisede 1 tane duymadım çocuk ilkokul mu acaba sizinBenim oglanin okulunda benim oğlan hariç 15 kişi iki isimle hepsi iki ismiyle cagriliyor ,çocuğa ismin ne diyorsun iki ismini soyluyorAhmet Efe, Asel sena , deniz mila...
Mefaret ne ayolBende maksude ya da ne bilim mefaret falan sandım sandım.
Betül ismi ipek ismi kadar güzel değil bence.
İçinize sinmiyorsa değiştirin.
Eşiniz bencillik yapmış.
Anaokul. Zaten son 5-10 yıldır böyle uyduruk isimler çıktı bir de ikili isimler popülerlesti tekrar. ben çok usengecim iki isimle cagiramamHadi ya ciddi misin ben lise öğretmeniyim daha lisede 1 tane duymadım çocuk ilkokul mu acaba sizin
inan betul su sondaki yeni populer olan isimlerden on bin kat daha iyi .Yani İpek inci Neva Asel mihra o tarz isimler
Ya hiç sorma bir ara ikra diye bir isim uydurdular o sene herkes ikra koydu. Bir dönem tuana çıktı bu arada asel geçen gördüm oğluna adin diye isim koymuşlar Allahim yarabbim herseyi abartma ulkesiyizAnaokul. Zaten son 5-10 yıldır böyle uyduruk isimler çıktı bir de ikili isimler popülerlesti tekrar. ben çok usengecim iki isimle cagiramam
İsmi gayet güzelmiş
İkra kelime anlamı oku.Ya hiç sorma bir ara ikra diye bir isim uydurdular o sene herkes ikra koydu. Bir dönem tuana çıktı bu arada asel geçen gördüm oğluna adin diye isim koymuşlar Allahim yarabbim herseyi abartma ulkesiyiz
Ya tuhaf tuhaf uyduruk isimler neler var ya yazık bu bebeklere çocuklara görgüsüz insanlar suyunu çıkardı herseyin.İkra kelime anlamı oku.Bir fenomen din hocasi var YouTube de Kur'an da geçiyor diye her isme atlamayın İkra oku demek oku ne diyordu
Eşiniz aklı başında biriymiş.Yani İpek inci Neva Asel mihra o tarz isimler
cok sanslisin ki koydugun isim icine sinmis, cocuguna da yakismjs.yenGEnC benim oglanin fotosunu atmıştım sana hatırlarsın belki ismini söylesem bu çocuk bu isim için doğmuş dersin bana öyle geliyor en azından.
Hızlı hızlı bir kaç kez "Ne var" deyin. Hehh işte r kaynadı gitti öyle oluyorNeva güzel gibi duruyor ama nedense birkaç kere söyleyince cirkinlesiyor
Ya tuhaf tuhaf uyduruk isimler neler var ya yazık bu bebeklere çocuklara görgüsüz insanlar suyunu çıkardı herseyin.
Allah seni napmasin gece gece yaa hahahahahahah duyduğum en ilginç isim olurdu suraciktaBen de ergenken bir kitap okumuştum;" elci" diye. yazarı hatirlayamadim şimdi orada "setiran" diye bir varlıktan bahsediyordu cinlerin iyisinden ve en güzelinden vs vs kafama koydum dedim bir gün kızım olursa adını setiran koyacam kimse de de yok en marjinal benimbir de kelimeleri ayırıp kendimce anlamlandirdim ;" Settar Allah 'in sıfatı ,kötülüğü, günahı gizleyen koruyan anlamına geliyor setiran da bununla görevli melek " aklım erince dedim yavrum sen mal mısın?
cok sanslisin ki koydugun isim icine sinmis, cocuguna da yakismjs.
ama isim işi biraz zor. arkadasim hep kizina nazlı ismini koymayı hayal ederdi, hamileyken nazli geliyor payalsimlari falan yapti, oda susu de yaptirtti ismiyle. ama cocuk dogdu cocukta hic nazli enerjisi yok. yani o isim o dogan cocuga yakismamis, verememisler. birkac gun isimsiz kaldıktan sonra yenisini verdiler.
bir baska arkadasim hamileyken efede karar kildi, dogru efe ama hic efe gibi degil cocuk. efe olamayacak kadar uyusuk. selim yakisirdi mesela ona. daha agir bir isim:)
ote yandan levent var sulalede. 165 boyu olan siska celimsiz biri, yasitiz onla. ismi kesinlikle yakışmıyor ve hatta ben de tanik oldum isim kisi uyumsuzluğu muhabbeti yapıldı bjrkac kere.
ote yandan bir yagiz var mesela tam bir yagiz boylu poslu, sirma siyah sacli. ya da bir civan tanidim o isme bakisim degisti. ismi gibi tam erkek güzeli manken gibi bir cocuktu:)
cocuga cuk oturan, hem senin hem gelecekte onun icine oturan isim bulmak cok kıymetli bjr sey. sanslisin o bakimdan
Oğlumun adı Mahir, iş bilen becerikli demek. Aslında bir sıfat . Eskiler işini iyi yapana ya da bir işte becerikli olani betimlemek için kullanıyorlarmis. Oğlum da Allah nazardan saklasın ismi gibi. Bunu bir anne olarak soylemiyorum öğretmenleri falan hep der aşırı becerikli eline aldigi işi bir kere göster tamam direk öğrenir ve güzel yapar. Ben de ismin enerjisine inaniyorum şuan başka isim şöyle deseler asla isim gelmez aklıma.cok sanslisin ki koydugun isim icine sinmis, cocuguna da yakismjs.
ama isim işi biraz zor. arkadasim hep kizina nazlı ismini koymayı hayal ederdi, hamileyken nazli geliyor payalsimlari falan yapti, oda susu de yaptirtti ismiyle. ama cocuk dogdu cocukta hic nazli enerjisi yok. yani o isim o dogan cocuga yakismamis, verememisler. birkac gun isimsiz kaldıktan sonra yenisini verdiler.
bir baska arkadasim hamileyken efede karar kildi, dogru efe ama hic efe gibi degil cocuk. efe olamayacak kadar uyusuk. selim yakisirdi mesela ona. daha agir bir isim:)
ote yandan levent var sulalede. 165 boyu olan siska celimsiz biri, yasitiz onla. ismi kesinlikle yakışmıyor ve hatta ben de tanik oldum isim kisi uyumsuzluğu muhabbeti yapıldı bjrkac kere.
ote yandan bir yagiz var mesela tam bir yagiz boylu poslu, sirma siyah sacli. ya da bir civan tanidim o isme bakisim degisti. ismi gibi tam erkek güzeli manken gibi bir cocuktu:)
cocuga cuk oturan, hem senin hem gelecekte onun icine oturan isim bulmak cok kıymetli bjr sey. sanslisin o bakimdan
3-5 yıla doğurup bir kızım olursa duyarsınızAllah seni napmasin gece gece yaa hahahahahahah duyduğum en ilginç isim olurdu suracikta
Aaa çok ilginç ben bilmiyordum3-5 yıla doğurup bir kızım olursa duyarsınızEva neva normallesti bu da normallesir eşim Kürt ona söylemiştim bir ara onlarda da setiran türkü ,şarkı demekmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?