Cok mu ?

Yalnız senin seçtiğin isimler çok saçma. Adam da haksız degil yani. Burada yorum yapan herkesin sana önereceği isimler seni mutlu etmez. Çünkü yeni nesil anne furyasındasın sen de.
Peki öyle diyelim siz ne önerirsiniz öneriye kapalı biri değilim ama bencil uzlaşma yapılamayan ama kaynana ismi nedir haksız mıyım

Peki öyle diyelim siz ne önerirsiniz öneriye kapalı biri değilim ama bencil uzlaşma yapılamayan ama kaynana ismi nedir haksız mıyım
Bu konuda haklısın. Kafaya takmakla da haklısın. Eleştirmiyorum. Ama şimdi sen modern isim istiyorsun. Ben klâsikçiyim. O yüzden sana bir öneri sunamam. Diğer arkadaşlar sana isim önerebilir 🙂

cok sanslisin ki koydugun isim icine sinmis, cocuguna da yakismjs.
ama isim işi biraz zor. arkadasim hep kizina nazlı ismini koymayı hayal ederdi, hamileyken nazli geliyor payalsimlari falan yapti, oda susu de yaptirtti ismiyle. ama cocuk dogdu cocukta hic nazli enerjisi yok. yani o isim o dogan cocuga yakismamis, verememisler. birkac gun isimsiz kaldıktan sonra yenisini verdiler.
bir baska arkadasim hamileyken efede karar kildi, dogru efe ama hic efe gibi degil cocuk. efe olamayacak kadar uyusuk. selim yakisirdi mesela ona. daha agir bir isim:)
ote yandan levent var sulalede. 165 boyu olan siska celimsiz biri, yasitiz onla. ismi kesinlikle yakışmıyor ve hatta ben de tanik oldum isim kisi uyumsuzluğu muhabbeti yapıldı bjrkac kere.
ote yandan bir yagiz var mesela tam bir yagiz boylu poslu, sirma siyah sacli. ya da bir civan tanidim o isme bakisim degisti. ismi gibi tam erkek güzeli manken gibi bir cocuktu:)
cocuga cuk oturan, hem senin hem gelecekte onun icine oturan isim bulmak cok kıymetli bjr sey. sanslisin o bakimdan
Hahah bu forumda biri de bana cevaben yazmıştı bunu.isim bazen bebeğe yakışmaz dedi. Öyle şey mi olur dedim. Meğer kendisi oğluna devletler yönetecek tarzda bir isim koymuş (benim aklıma Cihangir, Yavuz Selim falan gelmişti) oğlu da küçümen minyon bir bebekmiş. Oluyor evet

Bu konuda haklısın. Kafaya takmakla da haklısın. Eleştirmiyorum. Ama şimdi sen modern isim istiyorsun. Ben klâsikçiyim. O yüzden sana bir öneri sunamam. Diğer arkadaşlar sana isim önerebilir 🙂
Tesekkur ederim yinede ama şu var ki eşime leyla ismini De sunmustum beğenemedi onu da bence annesinin ismini istediği için yaptı birazda

Tesekkur ederim yinede ama şu var ki eşime leyla ismini De sunmustum beğenemedi onu da bence annesinin ismini istediği için yaptı birazda
betul kaynana ismj mi?
simdi degisir is.
keske izin vermeseydin kaynana ismine. cocukluktan hayalini kurdugum tek isim olsa bile kaynanamin adini cocuga vermek istemezdim. sen kendi annenin adinda diretsen esin izin verir miydi de sen jzin verdin?

Tesekkur ederim çok eski bir isim gibi geliyor üzülüyorum pasif gibi geliyor :KK43:
Ben de eşimin ısrarı üzerine yazdıklarımdan birini ilk ad olarak koydum kızıma. Çok öfkeliydim, kullanılmasın istiyordum. Şimdi soyadıyla ahenk içinde oldu söylenişi. Tek benim istediğim ad olsaydı böyle akıcı olmazdı. Sorun etmeyin kısmeti buymuş

Sizde kayınvalide ismi diye değiştirmek istiyorsunuz ama beğendiğiniz net bir isim yok.
Gerçekten beğenseniz insanların ne dediğine çok takılmazdınız zaten. Burdan öneri alsanız gercek hayatta biri bir şekilde eleştirse yine mi soguyacaksınız koyduğunuz isimden?

Yok yanlış yazdım sanırım kaynana ismi değil onu istemediğim için begenmedi buldugum isimleri sonra isimsiz kalinca bu ismi koydu artik

Yok yanlış yazdım sanırım kaynana ismi değil onu istemediğim için begenmedi buldugum isimleri sonra isimsiz kalinca bu ismi koydu artik
Betül sizin düşündüğünüz isimlerden daha kötü bir isim değil. Eşinizle aranızdaki anlaşmazlıktan isme karşı olumsuz bir duygu geliştirmiş gibi duruyorsunuz.

Kızım yeni doğdu ben modern bir isim istiyordum eşim ise klasik eşimle surekli anlaşmazlıklar yaşadık bu yüzden bende tmam dedim o an bisey oldu farketmez gibi geldi isim sonucta diye klasik bir isim koyduk ama alisamadim bir türlü degistirmeli miyim ?
Ben çok isteyerek beğenerek koyduğum isme oğlum doğunca alışamamıştım, değiştirmek istiyordum oğluma ismiyle seslenemiyordum hatta bir türlü ısınamamıştım. Lohusalığın da etkisi olabilir. Oğlum 15 aylık ismine alıştım artık kesinlikle değiştirmek istemiyorum. Şimdi değiştirseniz belki yine beğenmeyeceksiniz. Bir süre bekleyin bakalım.

İstediğiniz isimlere baktım da Betül onlardan daha güzel gerçekten ya illa değiştirecekseniz yine klasik isimlerden seçin. Asel, Neva falan çok kötü geliyor benim kulağıma bu isimler.

Deniz, Sedef, Aylin mesela gayet güzel isimler. Ne eski ne de yeni vıttırı vızzık isimlerden. Nasıl bulamıyorsunuz anlamıyorum.
Çocuğum farklı olsun özel olsun derken herkes aynı isimleri koydu. Herkesin çocuğu kendine özel toplum içinde normal bir birey şunu bir kabullenseler.

İşin şaka kısmı bir yana, Betül isminin, Asel ya da Neva isminin güzelliğinden ziyade, konu bambaşka aslında.
Ortak kararınızla bir isim seçin. İsmi nüfusta değiştirme süreçleri bir yandan yürüsün, siz ortak seçtiğiniz isimle seslenmeye başlayın şimdiden. İkiniz de birbirinize dayatmadan, birlikte bir seçim yapmak çok zor olmasa gerek.

betul kaynana ismj mi?
simdi degisir is.
keske izin vermeseydin kaynana ismine. cocukluktan hayalini kurdugum tek isim olsa bile kaynanamin adini cocuga vermek istemezdim. sen kendi annenin adinda diretsen esin izin verir miydi de sen jzin verdin?
Yengemin kız kardeşinin ilk cocugu erkek olunca kocası babasının adını koydu. Aydin. İkinci isim bile koymadı ki ismi söylenmez diye.

X