- Konu Sahibi EU1
Merhabalar ,
Ben eşimle her konuyu konuşabilmeyi istedim ailesi hakkında olumsuz bir şey söylüyorsam bunuda kaldırabilmesini isterdim ama maalesef olmuyor..
Evet tüm samimiyetimle söyleyeyim kendi aileme yönelik eleştirilere açığım ve hatta eşim kendi ailesine bir eleştiri istemediği gibi benim ailem hakkındada eleştiri yapmaz hatta o yapmadığı zamanlarda bile ben özeleştiri yapabilecek olgunluğa sahibim..
İnsanın onurunu kırmadan , hakarete varacak derecede olmadığı müddetce eleştirmenin ne zararı olabilir ALLAH aşkına..
Buraya bile ben bir başlık açtığım zaman olumlu yada olumsuz eleştiri alacağımı bilerek açıyorum ve bu beni mutlu ediyor..Çünkü başka bakış açıları ile bakabilmek inan insanın ufkunu açıyor..
Biraz uzun yazdım galiba -tatlicadiarzu-
Benim görüşlerim bunlar elbette seninkinede saygı duyarım
Sevgiler.. a.s.
tabiki de ben de senin görüşlerine saygı duyuyorum..
ben sadece katılmadığım noktaları belirttim ve tekrar belirtmek istiyorum..
insanın eşiyle herşeyi konuşabilmesi tabiki de güzel birşey..
birlikte eleştiri yapmak da güzel, sonunda ortak nokta bulunsun ya da bulunmasın önemli değil..
ama bana göre eleştirmek başka olumsuz bir şey söylemek başka..
mesela benim eşim kardeşim için "yanlış hareket ediyor, böyle böyle yapsa daha iyi olur" dese memnuniyetle karşılarım.
ama bunun yerine kalkıp "kardeşin dangalakça hareket ediyor dese" karşısında beni bulur..
anlatmak istediğim fark bu yani..
olumsuz eleştiri ve olumsuz konuşmak farkı..
eleştiriye olumsuz bile olsa sonuna kadar varım ama konu olumsuz "kelimelere" gelirse işte burda ben yokum..
a.s.