Söylediklerinize katılıyorum konu sahibini de haksız buldum ama doğulu oldukları için orda kuzene kardeş gözüyle bakılmaz
Dışarıya pek kız vermezler dışardan kız almazlar
Ev sahiplerimde muşlular hep amca çocuklarını evlendirdiler
Doğuda kuzene kardeş gözüyle bakılmaz yani potansiyel evlenebileceği biri gibi bakılır hatta kuzenler bizim batıdaki gibi arkadaş filanda olmazlar
Direkt yabancı, evlenebilecek adaymış gibi mesafeli dururlar
Ne yazık ki böyle
Kuzen evliliğini desteklemiyorum ama oranında örf adeti bu sadece söylemek istedim
Heralde konu sahibi bu yüzden sinirlendi
doğulu değilim, alakamız yok ankaranın doğusuna sadece tayin olan arkadaş kardeş vs gezmesine gittim
ama bizde de kuzen evliliği olayı var, vardı -hala benim yakın çevremde olmasa da bazı ailelerde tek tük var, bitti bitiyor inşallah.
ayrıca gayet karadenizli de bi sürü müşterim oldu onlar da hep amca oğlu teyzekızı evliydi, bi göçmenler filan hariç kuzen evliliği hemen her yerde olan bir şey, az veya çok.
her neyse neticede bu çağa uygun bir şey mi, değil.
azalıyor mu azalıyor
ve her ailede bir yerden sonra bir şekilde bitecektir. ve bu normalleşme sürecinin de yaşanabilmesi için kuzenleri de uzaylı gibi göremeyiz yani. bir normalleşme anca böyle olacak, evet ailede var, hala tek tük olabilir ama biz bunu bilsek de kuzen olarak birbirimizle görüşüp sahip çıkacaz...
bana da 14-15 yaşında amcamın oğlu göz koymuştu
şimdi karısı 4. çocuğa hamileymiş. ben bekarım. evet o göz koyduğu zamanlara güzelleme yapacak değilim zordu, benim de yönetemediğim yönleri olmuştur vs. ama geldi geçti, şimdi çocuklarını severim, çocukları beni çok sever, o da evlen kız artık filan diye takılır, birbirimize bir garezimiz yok. olmasına gerek de yok.
bizim gibi 8er 10ar çocuklu kalabalık ailelerde köyde doğmuş vs. çocuklar her ne kadar kuzen evliliği gerçekliği de olsa neticede birbirine yakın büyüyor.mesafeli büyümedik biz. çok çok muhafazakar ve ayrı bir kafada olmak lazım öyle olması için
ha erzurumlu ve öğretmen yengem var, benden 10 yaş küçüktür, 3 (yazıyla üç) yaşındaki kızını oyun oynarken erkek çocuklarla oynatmıyor, çocuk ortalığı yıkıyor anne o benim arkdaşım diye, kuzeniyle de el ele tutuşturmuyor kızını, böyle örnekler de olmaz olsun ama var. - bu kız akrabasıyla mı evli değil. akrabadan mı kaç-göç yapıyor sadece, hayır. tüm erkeklerden kaçırıyr 3 yşaında kızı, yarın da tesettüre sokar. bunun kuzen olmakla evlenmekle alakası yok.
bense çoğu kuzenimle kardeşim gibi büyüdüm. birden yaşım 15 20 oldu, büyüdüm diye 20 sene abi dediğim kuzenlerimle el sıkışarak mı bayramlaşacam? nasıl olacak o iş? 40 yaşına geldim hala sarılır öperim, ben öpmesem onlara da tuhaf onlar öpmese bana da tuhaf.