• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kötüyüm:((

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
arkadaşlar merhaba,düşünmekten anlamaya çalışmaktan artık çok yoruldum tükendim ,evliyim ve eşimin ailesiyle ilgili sürekli pro-blemler bişeyler oluyo,biz evlenirken eşimin ailesi ile tartışma oldu bayağı ciddi evlendikten sonra düzeldi ama herkes temkinli anladığım kadarıyla ,eşimle zaten çok iyi anlaşırken birden dibe vurduk aylar sonra toparlanabildik,hele son 4 aydır falan çok iyyidik ama eşim birden değişmeye başladı ve sen ailemi sevmiyosun istemiyosun beğenmiyosun hep ima yapıyosun onlara demeye başladı,o yetmedi kendi aramızda bi didişmeye bile acayip tepkiler vermeye başladı o tepki verince bende veriyorum tabki bu sefer abartıyosun büyütüyosun diye beni suçlamalar suratlar sonrada artık mutsuzum düşünüyorum niye böyle surat çekiyorum ben demeye başladı,bende bencede niye çekiyosun boşanalaım dedim hafta içi gidelim başvuruları yapalım ozaman dedim ,bunu sen istiyosun sen git yap diyo iyi tamam diyorum,işte sen böylesin düzeltmeye hiç niyetin yok diyo ama inanın kendi daha da zora koşuyo herşeyi,bilmiyorum çok moralim bozuk, ailesi mi doldurdu ,ne oldu birden hiçbişey anlamıyorum çıldırcam ve bu arada ben gerçekten bi dahha başım ağrımasın diye özellikle dikkat ediyorum laf sokmamaya .ben bunlara bile dikkat ederken onun böyle yapması artık içim çürüdü ya :1no2:

ılk önce eşinin ailesini unut canım. Yani takmamaya çalış. Çünkü değişmeyecekler.....
Erkekler de evlenince daha bir ana kuzusu oluyorlar nedense...
ıkincisi asla her kavgada ayrılığı dile getirme. Ayrılık en son çare olmalı. Eşinide kendini de yıpratma. Bak sen olgun davranmaya, kavgaları büyütmek yerine yapıcı olmaya çalış . Ben inanıyorum eşin de düzelecek. Sabırlı ol. Biz de evliliğimizin ilk yıllarında ailesi için çok tartıştık. Ama olan sadece bize oldu. Ailesinin haberi bile olmadı. Kaynanam yine aynı, kayınpederim yine aynı.. Sen kocişine bak cnm.

Eşiniz ailesinin dolduruşuna gelebilecek yapıdaysa zaten huzurunuz olmaz ki, çünkü eşiniz ailesinin veya arkadaşlarının dolduruşuna gelebiliyorsa durumunuz zordur.
Bence eşinizle konuşun bakalım, nerden böyle bir kanıya varmış, belki de gerçekten siz eşinizin dediği gibi tavırlar sergiliyorsunuzdur. Karşılıklı konuşursanız herşeyi açık açık ortaya dökebilirsiniz.

En güzeli uzak durmak.Çoğu insan kayınvalidesi ile sorun yaşıyor.Kayınvalideler oğullarını gelinle paylaşamıyor.Yeni kurulan evi, sadece oğlunun evi olarak görüp,gelinle içten içe bir yarışa girebiliyorlar.Bu tür sorun yaşayanlar en güzeli görüşmesin kayınvalideleri ile.Oğulları gidip görüşsün.Hem o zaman laf dalaşına da girmezsiniz.Ohh ine güzel başınız da ağrımaz.
Gelinlerine eziyet eden kayınvalideleri kim görmek ister ki?Siz de araya mesafe koyun ,kurtulun.
Tabi bazı kayınvalideler de vardır,mesafeden anlamaz,vantuz gibi yapışırlar.:roflol: Onlara da ''yıldırma politikası '' uygulanmalı. :jeyyar:

evlilikler neden aileler yüzünden çatlar ve yıkılmaya kadar gider bilmiyorum...
neden başkalarına bu fırsatı veriyoruz ve başkaları yüzünden
evimizde huzursuzluk yaşıyoruz...??
arkadaşım mutlu giden evliliğiniz varken,neden eşinizin ailesi yüzünden
olaylar bu raddeye kadar geldi..
eşinizle birebir sorununuz yoksa,lütfen konuşarak halletmeye çalışın..
neden boşanalım kelimesi bukadar çabuk çıkıyor ağızdan...
hani mücadele,hani emek...
hemen boşanalım demek,pes etmek bana göre..
bence eşinizle sakince konuşun ve evliliğinizi kurtarmaya
çalışın...
sevgiler...

Bence bırbırınızı sevıyorsunuz sadece aranızda atıŞma var bugÜn akŞam gÜzel gÜzel konuŞun yuva hemen yıkılmaz kı ne olursa olsun aılenızı sokmayın ılıŞkınıze onu ne kadar sevdıĞını anlat canım Çok ÜzÜldÜm umarım dÜzelır aranız

bence ailesini seviyormuş
gibi yapınn
geçmişi unutmuş gibi davranın
politik olun yanee
bu şekildi yürümüyor çünkü başlarda
senin ailen benim ailem polemiğini bizde
yaşadıkk
eşini seviyorsan kafanda büyütme olayları
düşünmeee
aksi halde senin elinde olmadan
tepkilerinde ortaya çıkar cnmm
eşinde bu konuda hassas sa
problemmm olur

of bıkıldı şu kaynanalardanda artık ya
insan evlilikten soğuyo valla..:kızgın:

dün gece konuştuk,bana bunları ozaman söyledi zaten,ve diyorum ki ne oldu şimdi sorunmu var ki böyle düşünüyosun,hayır sorun yok ilişkinin iyi ile çok iyi arası diyo, eee o zaman dedim sen laf sokuyosun kötüye gidecek diye tedirgin olmaktan bıktım diyo ve sen laf sokuyosun sürekli diyo ruh hastası gibi ya tanıyamıyorum yani

canım öncelikle Allah yardımcın olsun zor bir durum. bu tip sorunlar her evlilikte bir dönem de olsa oluyor sanırım. yaşamayan yok gibi, yani sen ne bir ilksin ne de son.

sanırım eşin ailesinden birilerinin dolduruşuna geliyor. kayınvaliden ya da varsa görümcen tarafından yapılıyor olabilir bu dolduruşlar. benim sana önerim, eşini al karşına beni seviyor musun de. ben seni seviyorum ve artık bu sıkıntılarla aramızın soğumasından çok yoruldum de. ailenle daha önceden sorunlar yaşamış olabiliriz ama ben onlara saygıda kusur etmiyorum, sen de bu konuları tekrar tekrar açarak, bana soğuk davranarak sevgimize yazık ediyorsun gibi şeyler şöyle. el ele verirsek, birbirimizden vazgeçmezsek, bu hayatta bizden mutlusu olmaz gibi güzel laflar et. geçmişi geçmişte bırakalım, mutluluğumuzu, birlikteliğimizi yaşayalım diye ekle.

ama kesinlikle sen dolduruşa geliyorsun biliyorum tarzı sinirli konuşmalar yapma, aksine çok ılımlı, sevecen ve yumuşak ol. hatta bu konuşmayı yemekten sonra ona bir kahve yapıp dizinin dibinde oturarak yap. erkek eğer seviyorsa, eşinin bu uysal ve sevgi dolu haline kayıtsız kalamaz. senin yapacağın kısaca sevgini belli edecek bir tavır takınmak ve onun bu sürekli suçlayıcı tavrının soğukluk yaratmaktan başka bir işe yaramayacağını anlatmak.

umarım herşey biran önce yoluna girerer canım...

canım ya seni çok iyi anlıyorum.bir dönem bizde yaşadık bu tip şeyler.şimdi eşimin ailesiyle ilgili ne iyi nede kötü hiç bir şekilde konuşmuyorum.eşim konu açsa yorum bile yapmıyorum.bu şekilde düzeldi benimki en azından sen benim ailemden ne istiyorsun demiyor artık.erkekler evlenınce gerçekten anneci oluyor.

ayy şu ailesini evinin içine sokan eşlere sinir oluyorum.. annen annendir.. eşin eştir. unun neden dengesini sağlayamazlar anlayamıorum ya... artı bence bi erkek evlise kadın için de aynı şey geçerli önce eş gelmeli bence... bilmıorum tatlım Allah sabır versin sanada..

Merhabalar canım,

O kadar kolay olmamalı evliliğini bitirmek sonuçta ortada ağır bir suç yok (aldatma, hakaret , dayak vs.) . Sadece eşinin ailesinden kaynaklanan bir problem.

Şu an sende sinirlisin eşinde ama maalesef arayı düzeltmek sana kalıyor canım tabii istiyorsan ve eşini seviyorsan..

Benim de bu kayınvalide konusunda çok canım yandı.:oklava: Eşler aile konusunda çok hassas oluyorlar en ufak bir eleştiriyi bile tahammül edemiyorlar , sen iyi niyetle bile söylesen kaldıramıyorlar..O nedenle olumlu olumsuz eleştiri yapma heleki yaşananlardan sonra ..

Mutlu mesut hayatına devam et eşinle

Sevgiler a.s.

evet haklısınız arkadaşlar,hepiniz sağolun,bende evliliğim bitsin istemiyorum tabi ki ,ama inanın oratda bişey yokken böyle yaptığı için çok bozuğum,1 haftadır konuşmuyoruz,bende gönlünü almakla uğraşmak istemiyorum çünkü bunu yaparsam haksız olduğumu ve onunda bunu farkettiğini bildiğimi düşünecek ,o yüzden inatla bekliyorum :a015:

arkadaşlar merhaba,düşünmekten anlamaya çalışmaktan artık çok yoruldum tükendim ,evliyim ve eşimin ailesiyle ilgili sürekli pro-blemler bişeyler oluyo,biz evlenirken eşimin ailesi ile tartışma oldu bayağı ciddi evlendikten sonra düzeldi ama herkes temkinli anladığım kadarıyla ,eşimle zaten çok iyi anlaşırken birden dibe vurduk aylar sonra toparlanabildik,hele son 4 aydır falan çok iyyidik ama eşim birden değişmeye başladı ve sen ailemi sevmiyosun istemiyosun beğenmiyosun hep ima yapıyosun onlara demeye başladı,o yetmedi kendi aramızda bi didişmeye bile acayip tepkiler vermeye başladı o tepki verince bende veriyorum tabki bu sefer abartıyosun büyütüyosun diye beni suçlamalar suratlar sonrada artık mutsuzum düşünüyorum niye böyle surat çekiyorum ben demeye başladı,bende bencede niye çekiyosun boşanalaım dedim hafta içi gidelim başvuruları yapalım ozaman dedim ,bunu sen istiyosun sen git yap diyo iyi tamam diyorum,işte sen böylesin düzeltmeye hiç niyetin yok diyo ama inanın kendi daha da zora koşuyo herşeyi,bilmiyorum çok moralim bozuk, ailesi mi doldurdu ,ne oldu birden hiçbişey anlamıyorum çıldırcam ve bu arada ben gerçekten bi dahha başım ağrımasın diye özellikle dikkat ediyorum laf sokmamaya .ben bunlara bile dikkat ederken onun böyle yapması artık içim çürüdü ya :1no2:

öncelikle kimse kimseyi sevmek mecburiyetinde değildir.
bu eşinin ailesi bile olsa..
ama seyagı duymak zorundasınızdır..
saygıyı haketmese bile, yaşa hürmeten, eşin hatırına saygı duyulmalıdır..

eşiniz sevmiyorsun, istemiyorsun, beğenmiyorsun düşüncesini nerden çıkardı?
acaba siz ailesi hakkında eşinize olumsuz konuşuyor olabilir misiniz; haklı ya da haksız farketmez..
sonuçta ne kadar kötü olursa olsun; insan eşinin ağzından onların 'kötü' olduğunu duymak istemez..

bir de her kavgada ağzınıza boşanma lafını almayın..
belki siz çok sinilendiniz ağzınızdan çıkıverdi o anda; ama ya eşinizde buna çok sinirlenip iyi o zaman yarın boşanıyoruz madem benle evli kalmak istemiyorsun deseydi..
hiç yoktan dönülmez yollara girmiş olacaktınız..

acaba siz ailesi hakkında eşinize olumsuz konuşuyor olabilir misiniz; haklı ya da haksız farketmez..
sonuçta ne kadar kötü olursa olsun; insan eşinin ağzından onların 'kötü' olduğunu duymak istemez..

Maalesef benim eşimde böyle kız kardeşi hakkında herkesin bildiği olumsuz bir şey söylediğimde sanki dünyanın en kötü sözünü söylemişim gibi hissediyor ve tepki gösteriyor.. :oklava:

Neden böyle yapıyorsun dediğim doğru değil mi diye sorduğumda ise ; öyle bile olsa bunu senin ağzından duymak istemiyorum diyor..

Ben bıraktım artık eleştirmeyi olumlusunuda olumsuzunuda -tatlicadiarzu-

Maalesef benim eşimde böyle kız kardeşi hakkında herkesin bildiği olumsuz bir şey söylediğimde sanki dünyanın en kötü sözünü söylemişim gibi hissediyor ve tepki gösteriyor.. :oklava:

Neden böyle yapıyorsun dediğim doğru değil mi diye sorduğumda ise ; öyle bile olsa bunu senin ağzından duymak istemiyorum diyor..

Ben bıraktım artık eleştirmeyi olumlusunuda olumsuzunuda -tatlicadiarzu-

ben eşinize kesinlikle katılıyorum..
kimse mükemmel değildir..
benim anne-babamın, kardeşiminde belki hataları olur.
bunları ben bilirim, ben söylerim; ama eşimden duymaya tahammül edemem..
senin kardeşin zaten şöyle böyle diye bir konuya girse -doğru bile olsa- büyük bir tartışmanın başlangıcı olur..

siz eşinizi anladığım kadarıyla bunu söylediği için eleştiriyorsunuz..
eşiniz aynı şeyi yapsa, siz rahatsız olmaz mısınız o zaman..
hoop ne diyorsun sen demez misiniz, ailenizden birini yerse??

Son düzenleme:
tamam sivrisinek bile mide bulandırıcıdır ama:kahve:
bir pire için yorgan yakmayın...Hemen boşanmaya getirmeyin olayı

kocanıza ve evliliğinize sahip çıkın bence....a.s.

aslında eşinin ailesini çokda önemsemediğini anlatmaya çalış eşine.
yani sorun ettiğinin farkında olmasın o,
gül geç konuşma bile hakkında iyi veya kötü.
yorumsuz olsunlar senin için yani.
o bi kere takmış senin onları sevmemene, sanki ona göre sevmek zorundasın gibi geldi bana.

ben eşinize kesinlikle katılıyorum..
kimse mükemmel değildir..
benim anne-babamın, kardeşiminde belki hataları olur.
bunları ben bilirim, ben söylerim; ama eşimden duymaya tahammül edemem..
senin kardeşin zaten şöyle böyle diye bir konuya girse -doğru bile olsa- büyük bir tartışmanın başlangıcı olur..

siz eşinizi anladığım kadarıyla bunu söylediği için eleştiriyorsunuz..
eşiniz aynı şeyi yapsa, siz rahatsız olmaz mısınız o zaman..
hoop ne diyorsun sen demez misiniz, ailenizden birini yerse??

Merhabalar ,

Ben eşimle her konuyu konuşabilmeyi istedim ailesi hakkında olumsuz bir şey söylüyorsam bunuda kaldırabilmesini isterdim ama maalesef olmuyor..

Evet tüm samimiyetimle söyleyeyim kendi aileme yönelik eleştirilere açığım ve hatta eşim kendi ailesine bir eleştiri istemediği gibi benim ailem hakkındada eleştiri yapmaz hatta o yapmadığı zamanlarda bile ben özeleştiri yapabilecek olgunluğa sahibim..

İnsanın onurunu kırmadan , hakarete varacak derecede olmadığı müddetce eleştirmenin ne zararı olabilir ALLAH aşkına..

Buraya bile ben bir başlık açtığım zaman olumlu yada olumsuz eleştiri alacağımı bilerek açıyorum ve bu beni mutlu ediyor..Çünkü başka bakış açıları ile bakabilmek inan insanın ufkunu açıyor..

Biraz uzun yazdım galiba -tatlicadiarzu-

Benim görüşlerim bunlar elbette seninkinede saygı duyarım

Sevgiler.. a.s.

Back