• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok dertliyim bdv

Çünkü ben idare etmeyen biriyim . Eğer ben evlilik için kocamın bazı huylarını tolere ediyorsam, aynısını kocamdan da beklerim. Eğer yapmazsa herkes kendi yoluna derim.
Evlilik sadece kadının çabasıyla yürümez. İki kişinin emeğiyle yürür. Kadının sürekli fedakarlık yaptığı şey evlilik değil karşılıksız çekle yapılan alış veriştir. Sürekli ürün veriyorsun ama karşılığı yok. Haliyle yıpranan, zarar gören hep kadın oluyor. Bir gün isyan ettiğinde de "yapmasaydın" oluyor. İşte asıl yıkan da bu oluyor.
Ne guzel yazmissiniz...
 
peki bi şey sorcam sizler evlerinizde öfkeliyken neler söylüyorsunuz? Her evde muhteşem saygılı tartışmalar mı yaşanıyor? Yani sormak istediğim ben kendi evimi biliyorum, sizlerde nasıl yürüyor bu işler ben artık ne normal ne değil anlayamıyorum çünkü. Bilmiyorum anormali mi sürdürmeye çalışıyorum bi yandan da tartışmaların olmadığı zamanlar hersey gerçekten çok güzel.
Biz cok sık tartismayiz, tartistigimizda da en fazla sesimizi yukseltiriz, onda da sesini yukseltme diye uyaririz ... tabi ben asiri hassas biri oldugum icin bazen istemeden gozyasi dokerim, bu ozelligimi sevmiyorum.. kotu bir soz soylerse unutana kadar hesap sorarim, konusmam, Özür diler, ikna olursam barisirim..
insanin hem iyi hem kotu ozelligi unutmak. Unutulmayacak kadar agir bir soz soylenmemeli..söz kılıç gibidir karsidakini paramparca edebilir.. sevdigini soyluyorsunuz, kirildiginiz konularda affetmenizi istedi mi hic?
 
Öncelikle iç dökmeye geldim ve uzun olacak. Okumak isteyenler buyursun
Eşim horluyor diyene boşan yazan kitle yalvarırım uzaklaşsın.

şimdi benim büyük aşkla başlayan evliliğim ilk aylarda şiddetli kavgalara dönüştü. Ortada sebep bile yokken birbirimizle bi yarış haline girdik sanki bilmiyorum neydi.En ufak şeyler uzadıkça uzuyordu. Eşim bana öyle aşıktı ki bizim asla kavga bile edeceğimize inanmazdı, derken kavgalar başlayınca o iç dünyasında büyük yıkımlar yaşamaya başladı. Peri masalından dünyaya düşmüş gibi:) öyle pembeymiş meğer hayalleri. Sonra da konuyu tatlıya bağlamayı bilemedi. Her sorun kavgaya, her kavga çok uzun küslüklere yol açtı ve asla iletişim kuramaz hale geldim.

ilk büyük hata benden geldi. Elle tutulur sebebi bile olmayan kavgaların bizi birbirimizden uzaklaştırması, onun uzlaşmaya yanaşmaması, kin tutmasıyla basa çıkamadım. Aileleri çağırdım. İstedim ki birileri bize sizin doğru düzgün sorununuz yok. X oğlum kızımıza söyle davranma, Xkızım kocana söyle davranma. Dışardan birileri daha net görür, büyükler yol gösterir sandım. Bir Ramazan günüydü öğlen gibi biz evi talan ettik. Baktım olmayacak aradım aileleri. Benim ailem geldi. Onunkiler iftarlarını açıp geleceklermiş:) bizde iftar miftar yalan oldu tabak çanak kırılmıs sinir harbiden. Kavganın sebebini bile kimse hatırlamıyor. Durumun rezilliğine bakar mısınız. Neyse çok kıymetli ailesini ben o zamanlar seviyordum da.Aileler gelip onlar oğullarını koruyup bana saydırmaya başlayınca benimkiler beni savundu derken esimle ailemin arası bir daha toplanmamacasına açıldı. Ben onun ailesine sırt çevirmedim.

eşiml aileme küstü. Bana sürekli onları eleştirdi. Bu arada bana olan eleştiriler dozunu arttırarak devam etti. Eşime karşı sabırlı davransam da benim de sabrımın tasması ciddi büyüklükte oluyor öfkeme hakim olamıyordum. Benim öfkeliyken söylediklerim onun küslüğünü uzatıp aramıza iyice mesafe girmesine neden oldu.Aramız iyiyken de dünyanın en iyi çiftiyiz bu arada. Şakalar, geziler, maddi derdimiz yok, öğretmen doktor bir çift, toplumda herkesin sevdiği, güzel arkadaşları olan. Uzaktangörseniz bunların sorunu Yok dersiniz. İyiyken sonsuz iyi, ufacık bir gerginlikte gemiler yanıyor. Öyle dengesiz bi ilişki.

kavgaların şiddetlendiği dönemlerde ben iki kere kendimce haklı sebeplerim varken evden ayrıldım. Yapamadım geri döndüm.Bosanacağım dedim boşanamadım çok sevdim çünkü. Aldatma, şiddet gibi durumlar yok fakat bir dengesizlik var. Neyse zamanla bizim evliliğimiz iyice vay biz çok mutlu olabilirdik yazık ettin hayır sen yazık ettin mücadelesine döndü. Bu arada evlilik yıldönümleri de yalan oldu doğum günleri de. Özel ne varsa hepsiyle ilgili kötü anılar yerini aldı.

baktık işin içinden çıkarmıyoruz terapiye başladık. O dönemde de eşimin ailesine nefret dolmaya basladım. Hepsi inanılmaz bencil insanlar. sürekli ilgi bekleyen, sürekli kendilerinin övülmesini İsteyen, dünyada bi kendi aileleri varmış gibi sürekli böbürlenen.. biz aile olamadık aslında onların gölgesinde onların hayatlarına dahil olduk. Faydalarını da görmedim aleni zararlarını da ama aslında alttan alta verdikleri zararı zamanla anladım. Eşimin onlara bağlı olması onlar için kullanılacak bi güçtü ve hep kullandılar.

gel zaman git zaman eşim için çok önemli evredeyiz işiyle ilgili. Benim eşi olarak onu temsil etmem gereken bir durum var ailesinin de davetli olması gerekiyor. Buraya kadar problem yok.Aile bireyleri benim kontrolümde olması gereken organizasyona birazfazla dahil olunca (aslında çok ciddi bir durum yok ama 3 yıllık birikim var bende ve asla aslaa onlara bu zamana kadar ses çıkarmadım) ben eşime dert yandım. O da aile bireylerine karışmayın falan demiş ama bana ağzına geleni saydı. Vay en mutlu zamanımı mahvediyosun da bilmem ne ama ne nankörlüğüm kaldı ne kişiliğim. Hasılı, aileye varlıklarının boyutundan Çok rahatsız olduğumu anlattım. Biz aile olmayı beceremiyoruz çünkü eşimin hep yetişmesi gereken bi ailesi var zaten o da sizsiniz. Bize asla müsade etmiyorsunuz. Kendi halimize kalamıyoruz. Ya esimin hayatında olan bi değişiklikten benden önce onların haberi oluyor deliriyorum. Anlattım herseyi. Aile de bana öfkesini kustu onların içine girmeye calısmamısımy diye.

Eşim benimle konuşmuyor. En mutlu zamanını mahvettiğimi düşünüyor. Benden uzak ol yapacağın en büyük iyilik bu diyor. O kadar ağrıma gidiyor ki.

ben neden bu kadar gurursuz oldum? Bana ve aileme öyle ağır hareketleri, hakaretleri oldu ki benim hiç kapris yapma lüksüm olmadı. Bu kez evet zamansız bir patlama yaşadım fakat öyle çok uzattı ki artık canım yanıyor gidemiyorum da kalamıyorum da..
Terapiniz anladigim kadariyla pek ise yaramiyor sizi rahatlatmamis gibi. Siz ayni sekilde devam ederseniz yasadiklarinizin boyutu hep artacak. Seviyorsunuz ve ayrılamıyorsunuz. Ayrilmayi goze alamiyorsaniz azıcık geri geri adimlar atın. Dışlamışsınız ve dislanmissiniz. Oncelikle sorunlara degil cozumlere odakli olun. Sonucta gidemiyorum dediniz kalacaksanizda az huzurlu ve mutluluga odakli olun. Sizi seven bir esiniz var bunu ona hatirlatin. En mutlu günlerini zehir etmeyin sabredin dolsaniz bile guxel gunlerde acısını cikarmayin. Su an konuşmak degil sevginizi gostermek ise yarar. Ağız dolusu kavgalar içte büyük yıkımlar oluşturuyor. Her zaman direksiyon sizde olamaz ayni sekilde esinizde de. Imkaniniz varsa güzel bir tatile çıkın ve nolursa olsun aileleri isin icine karıştırmayin. Sknucu daha agir oluyor ha bosanma karari verirsiniz o zaman detayli anlatirsiniz zaten bitmiştir en kötüsü olsa da artik kimse birbirini görmeyecektir. Biraz akıllı davranmak gerek. Mesela bazen kendimin ofkeli davranarak hareket ettigimde ne kadar haksiz konuma düştüğümü görünce kendi kendime sinirlendim. Ailesi ve esimin arasina girmiyorum. Onlarla nasil olmak istiyorsa öyle olsun zaten kendisi de bir sure sonra uzaklasmaya ailesinin ben oldugumu anlamaya basladi bunu esinize sozcuklerinizle degil hareketlerinizle gösterin. Güzel ve dogru adimlar atin. Agzinizdan cikacak cumleleri ozenle seçin. Bosluga kötü birsey haykirsaniz size ne soylerseniz onu tekrar edecek. Iliskileri de boyle düşünün. Elinizden geleni yapin sonucta seviyorsunuz ve eskisi gibi mutlu olmamaniz icinde bir neden yok
 
sevdigini soyluyorsunuz, kirildiginiz konularda affetmenizi istedi mi hic?

Benim eşim biraz farklı. Oturup beni affet demez ama bi şey yapar, o aslında o konunun affedilmesi içindir. Mesela haftasonuna bi tatil ayarlar, sevdiğim bir yere götürür ya da. Yani aslında durumu kurtarmak için farklı bi adım atar. Bunları çok sonra anladım. En baştan anlayabilseydim sözleriyle değil tavırlarıyla iletişim kurmaya çalıştığını ben de bu kadar fevri olmayabilirdim.
Adam açık açık ben şuna kırıldım demiyor mesela surat asıyor. Ya da bi seye çok kırılıp akşam yemeğine laf ediyor. İyi bi şeyi ima ederken de böyle. Özür dilerim demiyor da sevdiğim bi şey yapıyor. Değişik adam değişik.
Ben bunu çözene kadar tabi suratı asık, ertesi sabah kahvaltıya daha çok özeniyorum suratı asık, ne bileyim ev içinde bi şeyler yapıyorum suratı asık konuşmaya çalışıyorum tepki yok en sonunda bağırmaya başlıyordum. Sonradan çözdüm aslında o suratla kırıldığı bi şeyi çözmemi bekliyor.
 
Soyleyeceklerimi hakaret olarak algilamayin ama karşımda iki tane olgunlasmadan , kisilikleri oturmadan evlenmis iki cocuk gordum ben
Yasiniz kac bilmiyorum ama sanirim ikinizin de ilk iliskisiydi ve evlendiniz , iliski nasil yasanir , olgunluk nedir ikiniz de bilmiyorsunuz
Size bosanin demem cunku ortada tek bir suclu yok , ikiniz el birligiyle iliskinizi mahvetmissiniz
Biraz daha bekleyin olgunlastikca duzelirsiniz belki 🤷
 
Boşanın diyenlere kızdığınıza göre sorunlarla mahvolarak yaşamanın yollarını formülleriyle istemektesiniz..

Terapinin bile bir işe yaramadığı yerde kk ne yapabilir ki 🤯
 
Boşanın diyenlere kızdığınıza göre sorunlarla mahvolarak yaşamanın yollarını formülleriyle istemektesiniz..

Terapinin bile bir işe yaramadığı yerde kk ne yapabilir ki 🤯

çok hoşsunuz vallahi.Defalarca Eşimin terapiden sonra değişim gösterdiğinden bahsettim. Fakat ben içimi dökemiyorum terapiyi o yönlendiriyor.
 
Terapiniz anladigim kadariyla pek ise yaramiyor sizi rahatlatmamis gibi. Siz ayni sekilde devam ederseniz yasadiklarinizin boyutu hep artacak. Seviyorsunuz ve ayrılamıyorsunuz. Ayrilmayi goze alamiyorsaniz azıcık geri geri adimlar atın. Dışlamışsınız ve dislanmissiniz. Oncelikle sorunlara degil cozumlere odakli olun. Sonucta gidemiyorum dediniz kalacaksanizda az huzurlu ve mutluluga odakli olun. Sizi seven bir esiniz var bunu ona hatirlatin. En mutlu günlerini zehir etmeyin sabredin dolsaniz bile guxel gunlerde acısını cikarmayin. Su an konuşmak degil sevginizi gostermek ise yarar. Ağız dolusu kavgalar içte büyük yıkımlar oluşturuyor. Her zaman direksiyon sizde olamaz ayni sekilde esinizde de. Imkaniniz varsa güzel bir tatile çıkın ve nolursa olsun aileleri isin icine karıştırmayin. Sknucu daha agir oluyor ha bosanma karari verirsiniz o zaman detayli anlatirsiniz zaten bitmiştir en kötüsü olsa da artik kimse birbirini görmeyecektir. Biraz akıllı davranmak gerek. Mesela bazen kendimin ofkeli davranarak hareket ettigimde ne kadar haksiz konuma düştüğümü görünce kendi kendime sinirlendim. Ailesi ve esimin arasina girmiyorum. Onlarla nasil olmak istiyorsa öyle olsun zaten kendisi de bir sure sonra uzaklasmaya ailesinin ben oldugumu anlamaya basladi bunu esinize sozcuklerinizle degil hareketlerinizle gösterin. Güzel ve dogru adimlar atin. Agzinizdan cikacak cumleleri ozenle seçin. Bosluga kötü birsey haykirsaniz size ne soylerseniz onu tekrar edecek. Iliskileri de boyle düşünün. Elinizden geleni yapin sonucta seviyorsunuz ve eskisi gibi mutlu olmamaniz icinde bir neden yok

çok teşekkür ederim. Terapi eşime faydalı oluyor fakat çok yavaş ilerliyor. Bana söz hakkı gelemediğinden derdimi açıkça dile getiremiyorum o yüzden daha basit meseleler üzerinde dönüyor ya da lily nickli arkadaşın söylediği gibi terapistin izlediği bi yol var ben farkında değilim bilmiyorum. Bu kadar emek verdikten sonra daha Hızlı yol katedebilmek istiyorum artık yorgunum çünkü.
İyi dilekleriniz için çok tşk ederim.
 
Benim eşim biraz farklı. Oturup beni affet demez ama bi şey yapar, o aslında o konunun affedilmesi içindir. Mesela haftasonuna bi tatil ayarlar, sevdiğim bir yere götürür ya da. Yani aslında durumu kurtarmak için farklı bi adım atar. Bunları çok sonra anladım. En baştan anlayabilseydim sözleriyle değil tavırlarıyla iletişim kurmaya çalıştığını ben de bu kadar fevri olmayabilirdim.
Adam açık açık ben şuna kırıldım demiyor mesela surat asıyor. Ya da bi seye çok kırılıp akşam yemeğine laf ediyor. İyi bi şeyi ima ederken de böyle. Özür dilerim demiyor da sevdiğim bi şey yapıyor. Değişik adam değişik.
Ben bunu çözene kadar tabi suratı asık, ertesi sabah kahvaltıya daha çok özeniyorum suratı asık, ne bileyim ev içinde bi şeyler yapıyorum suratı asık konuşmaya çalışıyorum tepki yok en sonunda bağırmaya başlıyordum. Sonradan çözdüm aslında o suratla kırıldığı bi şeyi çözmemi bekliyor.
Sizin eşiniz pasif agresif birisi o zaman.. Bu ozelligini degistirmeli , konusup sorun neyse cozmesi gerekir, konusmadan kendince ceza veriyorsa icinde kirildigi seyi daha da buyutuyor demek ki..
Su videoda pasif agresif kisilik ozelliklerini anlatiyor
 
çok teşekkür ederim. Terapi eşime faydalı oluyor fakat çok yavaş ilerliyor. Bana söz hakkı gelemediğinden derdimi açıkça dile getiremiyorum o yüzden daha basit meseleler üzerinde dönüyor ya da lily nickli arkadaşın söylediği gibi terapistin izlediği bi yol var ben farkında değilim bilmiyorum. Bu kadar emek verdikten sonra daha Hızlı yol katedebilmek istiyorum artık yorgunum çünkü.
İyi dilekleriniz için çok tşk ederim.
Terapiye gidiyor ama bu da onun kontrolünde. Sizi avutuyor, ağzınızı kapatıyor olabilir mi bu şekilde?
 
çok teşekkür ederim. Terapi eşime faydalı oluyor fakat çok yavaş ilerliyor. Bana söz hakkı gelemediğinden derdimi açıkça dile getiremiyorum o yüzden daha basit meseleler üzerinde dönüyor ya da lily nickli arkadaşın söylediği gibi terapistin izlediği bi yol var ben farkında değilim bilmiyorum. Bu kadar emek verdikten sonra daha Hızlı yol katedebilmek istiyorum artık yorgunum çünkü.
İyi dilekleriniz için çok tşk ederim.
Aslinda hayatta herseyin yavas olani makbul bu terapi icinde gecerli. Sihirli degnek degilki 1 günde sonuc alasınız. Yoruldugunuz zamanlarda eski fotograflariniza bakin, gözünüzün önüne mutlu olduğunuz anlari getirin. Terapide esiniz oncelikli gibi duruyor sizde onunla beraber hareket edip güzel bir ritm oluşturun. Mesela magnet tahta alip buzdolabiniza yapistirip icinizden geldigi zamanlarda esinize notlar yazin. Kendi aranizda bir sevgi dili olusturun. Aktifliginizi mutluluktan yana kullanin.
 
Eşinizin özellikle bu ruh hali böyle bir dönemde doktor olmasıyla alakalı olabilir mi ? Yani yoğun çalışma temposu nöbetti derken hıncını sizden mi çıkarıyor??
 
Cocuk parkinda ailelerin gozetimi ve mudahelesi altinda, bi barisip bi küsen 2 cocuk gibisiniz, Kimseyi dahil etmeden sorunlarinizi cozmeyi ogrenin. Patlanmayacak zamanda ailesine patlamissiniz, zamanlamalariniz yanlis. Biraz bekleseydiniz keske, bence boyle giderse, ne ask kalir ortada ne evlilik
 
Soyleyeceklerimi hakaret olarak algilamayin ama karşımda iki tane olgunlasmadan , kisilikleri oturmadan evlenmis iki cocuk gordum ben
Yasiniz kac bilmiyorum ama sanirim ikinizin de ilk iliskisiydi ve evlendiniz , iliski nasil yasanir , olgunluk nedir ikiniz de bilmiyorsunuz
Size bosanin demem cunku ortada tek bir suclu yok , ikiniz el birligiyle iliskinizi mahvetmissiniz
Biraz daha bekleyin olgunlastikca duzelirsiniz belki 🤷
Yok canım bu tip adamlar olgunlaşmazlar. Bir süre kavga çıkmasın diye kendilerini kontrol altında tutmaya çalışırlar. Ama bunların yaşlılıkları daha fena olur, aksileşirler
Deveyi gütmeye gönlü yok gibi davranır, ama kadın ona uyum sağlasın diye bekler. Kadın da ilgi göremedikçe, sırtı sıvazlanmadıkça, hırçınlaşır. Karşısında konuşmadan cezalandıran bir adam var. Adam ilk zamanlar pişman olur, çektirdikleri için üzülür. Sonradan pişmanlık, merhamet kalmaz.
Adam neden boşanmaz, aslında kendisinin huysuz olduğunun farkında, kendine aşık onu çeken bir kadın var, başkasının onu çekmeeyeceğini bilir. Ona aşık bir kadın olmasaydı, o da bunu bu kadar abartmazdı, At sahibine göre kişner. Buradaki at, sahibinin özgüvenini yerle bir ediyor ki, sahip hep hata bende mi diye düşünüyor. Çünkü ailesi ve çevresinde kimse ona demiyor ki, oğlum evlilik böyle olmaz, eşine şöyle davran, yatağını ayırma, karınla arana soğukluk girer. Hep sen haklısın deniyor

Ama konu sahibi daha yıllar içinde daha çok üzülecek, bu adam kendinde radikal bir değişiklik yapmadığı sürece
 
konu sahibinin yıllar sonraki durumunu gerçekten merak ediyorum. İnşaallah ikisi de mutlu olur ve evlilikten keyif alırlar. Ama çocuk olduktan sonraki durumları falan ara ara yaz lütfen.
 
Topluca herkese sonsuz teşekkürler. Gerçekten özellikle bazı mesajlar daha farklı düşünmemi sağladı.

Hala çok toplayamadı kafamı, balon gibi sanki, o yüzden bazı mesajları net algılayamıyorum. Yarın tekrar sakin kafayla tek tek okuyacağım.

bazı yanlış anlaşılmalar var galiba. Tekrarlanan yorumlardan bunu anladım.
- aileleri 1 kez dahil ettim en başında. Çok büyük hata olduğunu anlayıp bi daha tekrarlamadım. Eşim aileme o dönemden öncesinde de bilemiyormuş o dönemi kendince bahane etti. Bi süre daha görüştü ama sonra kendince bahanelerle ilişkisini kesti. Yani dahil etmem çok büyük hata ok, fakat dahil etmesem de kesecekmiş iletişimini terapide bunu kabul etti.

-onun ailesiyle ben kavga etmedim. Onun ailesi beni ezmedi ya da kötü davranmadı.
Kendilerince ‘aşırı bağlı’ bir aile yapıları var kendi ailelerini dünyanın en güzel ailesi zannediyorlar ve sürekli telefonla, yüzyüze sürekli görüşmek istiyorlar. Misafir gelecekse bana hemen haberleri oluyor (eşimle sürekli konuştukları için) kendilerince yardım etme çabasında sürekli işime müdahale etmeye çalışıyorlar. Ben yine bildiğimi yapıyorum ama onları da kırmadan yapıyorum. Hatta eşim benim ailemle görüşmezken onlar benim ailemle oturup kalkıyorlar
Böyle saçma bi durum varken ben artık onun ailesinin samimiyetini sahte bulmaya başladım çünkü 1. Ben bu samimiyete mesafeli oldukça onlar asla rahat bırakmadılar
2. Ailemle eşimin görüşmediğini tabi ki biliyorlar ama bu konuda en azından oğullarına bir ikazda bile bulunmamaları beni bu durumdan hoşnut bile olabileceklerini düşündürmeye basladı
3. Onlarla kavga etmeden yine işime müdahale ettikleri için artık durumdan rahatsız olduğumu, en basından beri kurmamak için idare ettiğimi ama yorulduğumu anlattım. İlişkiyi koparmadım, biraz mesafeli olmak istediğimi, bizi bize bırakmalarını istedim.


benim agresifliğime dem vuranlar olmuş çokça. O tabak çanak meselesi 2 kez yine ilk aylarda oldu tekrarlanmadı fakat bu da benim yaptığım bi şey değildi. Karşılıklıydı. Yani adam susuyorda ben kafasına tabak atıyorum gibi algılanmış galiba :)

demeye çalıştığım şu; ben sosyal çevremde iş hayatımda kişilerle iletişimde sorun yaşayan biri değilim. Günde onlarca sorun çözen biriyim aksine. Büyük bir okulda çalışıyorum 83 öğretmenimiz var. Her gün defalarca kez birilerini sakinleştirip ortalığı yatıstırırken evde eşimle iletişim kuramadığımsan bahsetmeye çalışmıştım. Eşim iletişim yollarını tamamen kapatıyor. Yokmuşum gibi davranıyor. Ben de öyle davrandığımda aylarca küs kalabiliyor adamın inadının bi sonu sınırı yok.
 
Bu olaylar içinde sürekli kendisini suçlayan bir kadın var. Peki neden erkekte kadın da kadını suçlu görüyor. Kendinize çok yükleniyorsunuz açıkçası eşte bunun farkında hep bekliyor. Kendinizi geri çekin kendiniz için bir deste alın ve bekleyin bence sürekli mücadele ederek kendinizi üzerek olmaz böyle sakince bekleyin.
Farkındayım bu durumun. Erkekler genelde güçlü kadın istiyor fakat güçlü kadına da tahammül edemeyip değiştirmeye çalışıyor. Ben eşimle tanıştığımda en çok kendime yetinilmemiş sevmişti sonra onsuz yasayamayan biri yaratmaya çalıştı. günah keçi



Saygı biten evliliklerde maalesef yürümüyor sizinki de o hesap saygı bitmiş sevgi de yara almış hele aileler de işin içine girmiş kurtulur mu bu evlilik hiç bilemiyorum.

yürüyecek. Bu kadar emek varken yürüyecek. O da kendince çok emek verdi, yetinmeyi öğrenmemekte direniyor ama öğrenecek :(

Cok isterim evliliginiz duzelsin.Yikilmasin yuvalar.Ben cok sevmistim evliligi ve esimi.Ama olmadi ...Ben kurtaramadim nolur siz kurtarin.Halledin sorunlarinizi.

Çok tşk ederim

Eşiniz narsist mi bilemeyiz ama siz de epey agresif birine benziyorsunuz. Kavga esnasında ortalığı kırıp dökmek dağıtmak çok aşırı tepkiler geliyor bana. Hani dizilerde reyting için yapıyorlar ya kadınlar iki dk da cinnet geçiriyor bana komik geliyor. Eğitimli bir insanın biraz öfke kontrolü olması gerekmez mi? Üstelik egitimci ve idare işiniz.
Ben de öğretmenim idarecilik de yaptım burdan görünen zor bir insansınız. Dışardan bir gözle yorum yapıyorum buraya konu açtığınız için. Umarım bana da kizmazsiniz.
Eşiniz sizinle terapiye gelmiş ise çok da inadı kırılmayacak biri değil bana göre. Sizin hamleleriniz ve yaklaşım şekliniz adamın dengesini bozmuş da olabilir. Ailelerin çağırılması çok büyük hata bence . Çok toy bir davranış tabiri caizse.
Umarım sorunlarınızı aşıp mutlu günlerinize dönersiniz.
Haklı olduğunuz yerler var hocam ama ben çok geniş özet geçtim siz bazı yerleri yanlış anlamışsınız. Ben sandığınız kadar agresif değilim. O olayları ben çıkarmadım. Ben tüm iletişim yolları kapandığı zamanlarda (ilk aylarda) kontrolü kaybedip sesimi yükseltiyordum. Sonra öfke kontrolüne calıstım. Hala da üzerinde ara ara çalışıyorum. Fakat öfkemi kontrol edemediğim tek yer ev. Yani eşim aslında haksız olduğunda bal gibi bildiği durumlarda bilerek beni delirtip sonra esas konuyu değil benim bağırmamı konuşup haklı çıkıyor:) ben bu taktiğini de aylar sonra çözdüm. Artık sesimi yükseltmiyorum bile. Aile meselesinde haklısınız tek seferlikti, aptallıkBi edit daha geçtim dilerseniz bakabilirsiniz. Görüşleriniz için tşk ederim. Sakin kafayla tekrar okuyup payıma düşeni almaya çalışacağım.

Sizin eşiniz pasif agresif birisi o zaman.. Bu ozelligini degistirmeli , konusup sorun neyse cozmesi gerekir, konusmadan kendince ceza veriyorsa icinde kirildigi seyi daha da buyutuyor demek ki..
Su videoda pasif agresif kisilik ozelliklerini anlatiyor

Videoyu izleyeceğim teşekkür ederim. Videodaki psikoloğu beğenerek takip ederim genelde bunu izlememiştim.

Terapiye gidiyor ama bu da onun kontrolünde. Sizi avutuyor, ağzınızı kapatıyor olabilir mi bu şekilde?

sanmam. Terapiden çıkınca uzunca düşünüp sindiriyor sonra uygulamaya çalışıyor. Değişik bi edinme yöntemi var. Ama bi çok yönden kendine iyi geldiğini düsünüyoeum

Eşinizin özellikle bu ruh hali böyle bir dönemde doktor olmasıyla alakalı olabilir mi ? Yani yoğun çalışma temposu nöbetti derken hıncını sizden mi çıkarıyor??

Genel olarak zor bi yapısı var. Bu dönemde zaten mahvoldu. Evet hıncını benden çıkarıyor. Fakat sorun su ki hayatta herkesin zor dönemleri olabiliyor. Beni günah kecisi ilan etmesinin hata olduğunu anlaması lazım çünkü benim de gücüm tükendi.
 
peki bi şey sorcam sizler evlerinizde öfkeliyken neler söylüyorsunuz? Her evde muhteşem saygılı tartışmalar mı yaşanıyor? Yani sormak istediğim ben kendi evimi biliyorum, sizlerde nasıl yürüyor bu işler ben artık ne normal ne değil anlayamıyorum çünkü. Bilmiyorum anormali mi sürdürmeye çalışıyorum bi yandan da tartışmaların olmadığı zamanlar hersey gerçekten çok güzel.

Merhaba, bu sorunuza cevap vermek istedim.

Karşımda öfkeden kuduran, ağzından çıkanı kulakları duymayan bir eşim var(dı). Hiçbir zaman ona kendi üslubuyla cevap vermedim. Ona uymadım. Tabi ki uzak durdum, konuşmadım vesaire.. O da düzeldi. Son 3 senedir süt liman..
Sevmiyorum ben bağrış çığrış kavgaları. Aptal falan bile demem eşime. O da özen gösteriyor artık.
Ha çok mu öfkelendim eşime? Oturur günlüğüme dert dökerim. Sakinleşince de mesaj atarım, yazı diliyle daha net ifade ediyorum kendimi. Bakacağın surata tükürmeyeceksin, tükürdüğün surata da bir daha bakmayacaksın derim eşime hep. İnsan hayatını paylaştığı insana bel altı vurmamalı, karşı taraf ısrarla bu tavırla iletişim kuruyorsa da ilişki sonlandırılmalı.
 
Boşanma önerisi istemememin sebebi bu. Ben aptal değilim hanımlar. Bi dilekçeye bakıyor bizimki öyle çekişmeli de olmaz anlaşmalı bitiririz kimse kimsenin evlilik sonrası hayatını cehenneme çevirmek istemez. Mal mülk kavgası da çıkmaz. Benim derdim bu kadar emek vermişken vazgeçmemek. Boşanmak tabi ki çözüm. Atarsın imzayı. Ama ben vazgeçmek istemiyorum. Sevmediğini söyleyenler olmuş çok canım yandı okurken. Vallahi seviyor ama adam sorunlu seviyor derdim iyileştirebilir miyim. Yoksa benim param pulum var ailem arkamda. Ama ben onun kokusunu bile seviyorum ya. Uyurken izler mi insan. Çekip gidersem nasıl dayanırım nasıl unuturum onu hayal bile edemiyorum ki. O da çok sevmese benim hırcınlıklarıma katlanmaz. Kendince cezalar kesiyor ama bi dk durmaz ben biliyorum. Ne çocuk var ne bisey. Ne bağlayabilir eve?
Emek derken düğünü kınayı kastettiğinizi düşünüyorum. Daha çok birbirinizin mutluluğuna kastetmiş gibi görünüyorsunuz burdan. Siz iyileştiremezsin o isterse iyileşir. Sizin ihtiyacınız olan çift terapisi de değil. Her ikinizin de bireysel terapiye ihtiyacı var. Terapinin sonucunda sağlığına ilk kavuşan taraf çok yüksek ihtimal ayrılacaktır.
 
Benim eşim biraz farklı. Oturup beni affet demez ama bi şey yapar, o aslında o konunun affedilmesi içindir. Mesela haftasonuna bi tatil ayarlar, sevdiğim bir yere götürür ya da. Yani aslında durumu kurtarmak için farklı bi adım atar. Bunları çok sonra anladım. En baştan anlayabilseydim sözleriyle değil tavırlarıyla iletişim kurmaya çalıştığını ben de bu kadar fevri olmayabilirdim.
Adam açık açık ben şuna kırıldım demiyor mesela surat asıyor. Ya da bi seye çok kırılıp akşam yemeğine laf ediyor. İyi bi şeyi ima ederken de böyle. Özür dilerim demiyor da sevdiğim bi şey yapıyor. Değişik adam değişik.
Ben bunu çözene kadar tabi suratı asık, ertesi sabah kahvaltıya daha çok özeniyorum suratı asık, ne bileyim ev içinde bi şeyler yapıyorum suratı asık konuşmaya çalışıyorum tepki yok en sonunda bağırmaya başlıyordum. Sonradan çözdüm aslında o suratla kırıldığı bi şeyi çözmemi bekliyor.
benim esimi anlatmissiniz o da boyledir ozur dilemez cani sikildiysa konusmaz surat asar ozur dileyecegi bir durum varsa kavganın ertesi günü bana jest yapmaya calisir ne bilim ya da kavga olmamis gibi davranir kavgadaki konuyu da keyifli bir an'a denk getirip oturup uuzun uzun konusuruz yani bilirim ki o an konussak tartisma olacak birbirimizj feci sekilde kiracagiz ve kavga aninda kesinlikle beni konusturmaz susturur ve bende alistm susmayi tercih ederim her nekar kendi kendimi yesemde.. dedigim gibi uygun ortami denk getirip o kavganın kritigini yapariz dusunceler istekler ortaya dökülür hallolur evet bu dogru bir yontem olmayabilir fakat her evliligin dinamigi farklidir her insan faklidir birbirinizi taniyip o sureci guzel yonettiginiz zaman aslinda bu kadar birbirinizi hirpalamanin anlamsiz oldugunu o kirip dokmelerin ofke patlamalarin o ani daha da kotuye goturdugunu farketmek iliskiyi yipratmaz
 
Back
X