- Konu Sahibi akillibidikk
-
doğum yapalı 48 gün oldu ama hala kanamam devam ediyor ama miktarı azaldı yinede devam ediyor doktorum 30.gün kontrole çağırdıgında herşey normal demişti ama 48 normal mi sanırım artık özre giriyor benimkisi ne yapmalıyım bilmiyorum bayram tatlininden sonra tekrar doktora gideceğim bakalım
55. gün oldu kanamam bitmedi doktora gittim muayene bile etmeden 60ı geçerse gel dedi. sonra başka doktora gittim 21 drajeli bir hap verdi bunu kullan dördüncü güne geçer dedi dördüncü bitti sandım ertesi sabah yine başladı bugün 70 gün oldu ve hala bitmedi kanamam devam ediyor 25 şubatta hamileleiğim ilk kanması başlamıştı 25 şubattan beri kanamam devem ediyoraralıksız 25 şubat- 21 eylül oldu hala bitmedi ortalama 200 gün hergün istisnasız 3 ped değiştiriyorum( çok olan günleri ve doğum yaptıgımdaki ve 10 kez düşük tehlikesi atlattığım zamanki olan aşırı kanamaları hiç hesaba katmıyorum bile) 200gün x 3ped= 600ped her pakettede 10 tane ped varsayarsak yaklaşık 60 paket ped kullanacak kadar kanamam olduguna göre diğer kanamaları da hesaba katınca ve bebeğimi de kaybettiğimi de önceliğe ekleyince benim yaşamam bile bir mucize belkide bir amacı yok yaşamamın ölmek sitiyorum hayat bana zor geliyor artık yük olmaktansa aldıgım nefesi sonlandırmak belkide tek doğru olanı
çok şükür bende eşimde deprem sonrası hayattayız evimiz ağır hasarlı içine girilemiyormuş şuan memleketteyiz 5 aralıkta van a gidince eğer yıkılmamaış olursa evimize kavuşacağız inanırmıın balkonumdaki çöp kovamı bile özledim. eprem anında mutfakta iş yapıyordum eşimde tam dışardan gelmişti kapıdan girdi nasılsın diye konuşurken ev sallandı mutfaktaki dolapların kapakları açıktı tüm tava tencere tabakların hepsi üstüme geldi duvarlar bi sağa bi sola gitti geldi eşim elimden tutup sımsıkı sarıldı sürekli korkma hayatım diyordu bense gözüm tavanda ne zaman düşecek diye beklerken biranda durdu direk kapınındışına attık kendimizi 4.kattaydı evimiz yan komşumundaha yeni doğmuş bebeği vardı çok korkmuş olabileceğini ve dışar çıkmaya bile cesaret edemeyeceğini düşünerek dışrı çıkmak yerine kapısını çaldımkorkudan dizlerinin bağı çözülmüş kapının önünde diz çökmüş çok kotktum çıkamıyorum diyordu dedim kucağındaki bebeğini ver bana ozaman korkun gider sende gelirsin çünkü içeride duracak kadar dermanımız yoktu ve hemen artçılar da başlamıştı kıayamet gibiydi heryer siren sesleri bağırmalar ağlamalar yazmak bile gözlerimden yaşları getiriyordu üzerimde pişamalarım vardı ve önümde mutfak ölüğüm ayağım yalın o halde kucağımda bir başkasının bebeği ama can havliyle attım kendimi dışarıya dışarıda yıkılmış bir binanın tozu dumanı gözlerimizin önünden kayıp giden hayatlar ve şans eseri mutfak önlüğümün önündeki cep te cep telefonum vardı ve evden çıkarken hep Allahım neolur bir şans daha ver annem hasta ablam hamile diyordum kendimce dşünüyordum ki eğer deprem de ölürsem annem kanser hastası ablam 9aylık hamile onlara üzüntüden bişey olmaın diye belki o kısacık anda binlerce kez böyle dua ettim veeeeee 7.2 deprem olalı 5 dk bile olmamıştı ki hayattayım korkma diye aradığım ilk kişinin abimin cevabı "eee ne olmuş deprem olduysa oldu neden deprem oldu diye benim moralimi bozuyorsun biraz düşünceli ol...." dedi beni deprem değilde bu laf yıktı oysaki nefes aldıgımı söylemek istediğim ilk kişiydi annem abimin yanındaydı ve tv de kesin son dakika diye haber verirlerdi görünce korkarlar bana bişey oldu diye düşünmüştüm
bu arada 13 temuzda doğum yaptım ama 16 kasımda kanamam daha yeni bitti artık saymadığım kaç gün oldugunu o kadar çok yara var ki içimde saracak bir sevgi kıpırtısı bile yok yüreğimde
depremden sonra öyle yıkımlar yaşadık eşimle eşimin ailesi benim ailem çevremiz ne bileyim çok yıprattılar bizi şuan okadar çok duaya ihtiyacım varki toparlanmak için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?