• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok bunaldım

snra bir deprem daha oldugu için okulların açılma tarihi ertelendi vanda eşimde dedi gel babamlara gidelim biz aradaık geliyoruz diye yaklaşık 12 saatlik bir yolculuktan sonra gittik köye kapdan gelen bi hş geldin denilir bir sarılıp öpülür adettendir ama yok kayınpedrrim dışında kimse bana bişey demedi ben gititm kayınvalidemin yanına elini öptüm tek kelime etmiyorlar benimle sırf eşim üzülmesin diye ben laf attım yüzsüz gibi ben knuştum kayınvalidemle eltimle neyse ertesi sabah ldu bunlar benimle tek tük knuşmaya başladılar tabi eltim daynamadı başladı tüm bilmedmiğim dedikduları anlatmaya benimle konuşmak için değil dedikodu yapmak için konuştuisanbulda ki bekar kaynıma iş yeri açmıştı bizde na kredi çekmiştik bir yıl önce bileziklerimide vermiştim hemen ödeyecekti ama bir yıl hiç ödemedi biz de iş yerini yeni açtı bunaltmayalaım işler düzene girsin gönderir diyorduk birde eşim kendi düğünümü için kredi çekmişti hepsi birikmeye başadı magdur oluyrduk eltim o sırada demez mi kaynım iş yerini batırdı 2-3 ay önce kapattı şirketi diye sonra büyük kaynım bir miktar kredi çekmiş küçük kaynıma ama karısından gizli küçük kaynımda bankaya taksidi ödemeyince eve yazı gelince büyük eltim yıkmış ortalıgı 2milyar ödemesi varmış ödememiş diye büyük kaynım gemide çelışıyor 7-8 ay sefere gidip 180-200 milyara yakın para alıyr çok zengin olmasına rağmen eşi 2 milyar için ya öder ya da seni boşarım dedmiş kaynananmda demesin mi haklı nasıl ödesek bu borcu diyp üstü kapalı bize siz ödeyin diyo bend ededim biz onun için 15 milyar kredi çektik bunun fiiazi var 5-6 milayarlık bileziiğim var onda daha onları ödemedi bana dedim ama kayınvalidem ee ne olacak ikinizde maaşlısınız size brç mu dayanır kocan öder diyr daha bunun gibi enayi yerine konan bir sürü laf yaklaşık bir hafta böyle söyleip durdular sonra benim eltim sürekli çocuklarını döver beddua eder bağırır dururu bende yapma diye uyardıgımda karışma doğur kendi çocuguna karış der durur sürekli çocuguna beddu ettiğinde deme öyle sen üzülürsün derim Allah senin başına versin de gör der ve aşırı meraklıdır biz oturma odasında yatıyruz ta gece 1-2 ye kadar kendi odasına gitmez yatmaya ve hatta derki bana göre çok ayıptır saat geç oldu sizinde dada bir işiniz varsa ben gideyim yatmaya çekimeyein siz gençsiniz gece rahat lun banyonuzu yapın der durur hatta sabahları daha biz yatarken erken saatte pat diye odaya dalar o da kaynanamda biz yatarken ben çok rahatsız oldugumu söyleyip eşim uyarmasına rağmen anlamıyorlar değilde sanki içeri girince ne görmeyi bekliyorsa hep her knuyu yatak odası muhabbetne getirir uatanmaz açık açık knuşur her lafı.... bi keresinde akşam oturuyoruz haberlere pür dikkat bakıyrum van la ilgili ne var diye eltim gitmiş kızının oyuncak bebeğine kızının kapşonlu switini giydirmiş sanki canlı bebek tutar gibi yavaşça getirip kucağıma koydu al sana bebeğini getirdim yaşıyor diye ama ben neye uğradıgımı şaşaırdım çok sinirlendim ne kaynanam ne de kayınpederim hiç bişey demedi güldüler haberlerdede maaşlara zam konusu konuşuluyordu daha üstüne kaynanam onlara para vermemizi hatırlatırcasına hadi gözün aydın maaşına da zam geliyor dedi ben zaten günlerdi her para konusundan kullanılan biri konumuna sokulmaktan gerilmiş biri olarak ve o uyuncak bebek konusunada kızmış biri olarak sinirlendim ve maaşı ben mi harcıyorum ki zammı göreyim dedim hemne kayın validem celallendi sen bizim böyle başımıza mı kalkacaksın diyip hiddetlendi bir sürü laf saydı bende dedim ki.... benide bir ana doğurdu kolayına kazanılmıyor o para deprem bölgesine gidip kazanıyorum dedim peki niye senin küçük oğlunun borcunu ödemek için mi düğünümü kendim yaptım beş kuruş harcamadınız bir sürü düğün borcu ödüyorum altınımı bileziklerimi aldınız daha birde kredi çektim oğluna daha ne parası vereceğim milayalık büyük oğlunun 2 milyarı için gelini oğlunu boaşamay kalktı bense paramı isteyince başımıza mı kalakacan oluyor madem öyle al bende istemiyorum oğluna benim kendi param kendime yeter dedim ama kim dinliyor bir sürü laf saydı bana

eltim sürekli kayınvalidemin kayınpederimin tüm mahremiyetini analtır bana dedikodularını yapar beğenmez onları kendi kocası da gemide çalıştıgına çok meraklıdır yatak odası muhabbetine sürekli savruktur abartısın günde 13kez çamaşır makinesi çalıştıgını bile çocukların üzerinden çıkarı yıkar 2 kazak için bir 2 çorap için bir makine çalışır köy yerinde 200 milyon elektrik faturası gelir mi köy yerinde ilçeye dolmuşlar gitmesine rağmen sürekli alışverişe iner haftada3-4 ke her seferinde taksiyle iner taksiiyle çıkar nerden baksan ayda 75--90 arası taksi parası verilir çok lüzümsuz eşya alır para harcar çatı kat tamir yapılacak yaza ama o ta tamirden sonra çatıya bir yatak odası alnırsa diye gitmiş 550 milyonluk yatak örtüsü almış ve hep yalan söyler yok arkadaşım hediye aldı diye sürekli birilerine kargoyla hediye gönderir bişeyler hediye eder kayınvalideme hediye örgü yaptırır çok güzel şalalr ördürmüş arkadaşların ahediye göndermek içina ama düşünmez bunca şeyin parası nerden gidiyor sıkışınca babası bizden para ister ona demezzler biraz idareli ol siz iki maaşsınız gönderin derler ben onun böyle harcamalarını görünce çk sinirlendim ben onun için mi çalışıyorum köyde bi teyze var benide çok sever birgün köye geldi elinde bişeyler var bana gösterdi bir tane şal var çok beğendim dedim aynur teyze ne kadar güzelmiş oda bana kzım senin kayınvaliden benim gelinime ördü dedi gezmeye gidecemde yanlarında dedi bende gelinin hiç köye geldimi dedim yok gelmedi kaynanan görmeden sevmişki örmüş dedi sana da örer beğendiysen dedi bende gelinin çok şanslıymış kayınvalidesinin arkadaşı hediye örmüş dedim bize nasip olmaz böyle dedim kayın validemde bana çarşıda satılıyo git al dedi ama çok zoruma gitti bende dedim ki o sırada kayınvalidemin üzerinden benim ona aldıgım hediye eşarp bluz etek var bu kadar denk gelir bende dedim ki merak etme anne ben alam konusunda kısıtlamam kendimi sana aldıklarım gibi zevkli beğenirim kendime dedim ama gerek yok ben kendime de örerrim şal dedim eltimde demesin mi birde bana ör bende dedim git sanada kaynanan örsün oda o gelinlerine çok ördü birde sen ör dedi waybe demek gelin yerine konmuyorum

eltim sürekli biz ne konuşursak konuşalım nereye gidersek gidelim eşimle peşimizden oraya gelir gizlden dinler ve hemen yarı yamalak duydugu herşeyi yetiştiridi bende çok sıkılmıştım mümkün oldugunca kayın pederimin yanında oturuyordum içlerinde tek mantıklı konuşan davranan oydu o da beni sevdikçe eltim aşırı kıskanmaya başladı kocası yanınd aolmadı içinde eşimle benide kıskanıyordu artık laf sokarcasına söler söylüyordu. birgün eşim geç saatte açıktıgını söyledi bende mutfakta ona bişeyler hazırladımmasada oturyoruz sonra eltimde merakından geldi koskaoca mutfakta geçecek yer kalmamışcasına bana öyle bir çarptıki masada bardaklar ne oluyor dedim oda hemen bağırırcasına sende hayvan gibi kaplamışsın kenara çekil dedi koskaca boş mutfağı görmedin de üzerimdem mi geçiyorsun dediğimde fazla geliyorsun bana dedi gitti odaya kayınvalidem dışarıdan sesi duyup geldi bana ters ters baktı sonra oda odaya gidip eltime sordu ne oldu diye sonra bende gittim odaya çünkü mutfak buz gibiydi kayınvalidem daha kapıdan girmemle sen hatalısın dedi bana nasıl ben hatalıyım dedim kayınvalidem klasik olarka söylendi yeter bıktım bırakıp gidecem ter edecem burayı hasta ettiniz beni canıma tak ettini dedi bende dedim babamın evine bir türlü sığdırılmadık ondan mı hatalıyım asıl anne sen hatalısın bana kızmak yerine ikimizede sormalıydın ne oldugunu dedim o yine bağırıyor eltimde o sırada çocuguna bağırıypr dövüyor çocukta benim arkama kaçtı dayak yememmek için annesi hala vururken çocuk yanlışlık benim yüzüme tükürdü bende ağzını tutum zaten annesi fena hırpalıyordu tabi biranda herşey değişti o döven kadın sanki ben dövüyormusum gibi yapıp salak mısın sen ne ağzını kapatıypr doğurdu kendi çocuguna terbiye onu bile başaramadın demesin mi bend esinirlendim sen kime salak diyorsun eşim araya girdi sakinleştirmek için beni yengesinede kızıyordu annesi bağırıp çağırıyor bende dedim ki yengesine herkesi hasta etmişsin dedim çünkü eltim psikolojik tedavi görüyor ilaç kullanıyor çocugunuda götürüyor 5 yaşındaki çocukta ilaç kullanıyor o da bana dediki defol git bu evden niye geldin madem sen hepimizden hastasın dedi bende burası benim babamın evi istediğim zaman gelir sana mı soracağım dedim kaynama hala bana hakaret ediyor bıktım bıktım babanızı terk edip gidecem filan diyor o an öyle bunaltıp darlttılarki beni bende dedim ki walla 1,5 yıldır evliyim ben şimdiden bıktım sizden dedim oda oğlumu seviyodun mecburdun evlenmeye dedi bende benim başım dik alnım ak kimseyle mecbur değilim al oğlunuda istemiyorum dedim çıktım gittim öbür odaya üzerimde eşortmanım var kabanımı giydim cüzdanımı aldım eşim o zaman gerçekten restti çektiğimi anlayınca bana kalmama için ikana etmek yerine tamam birlikte gidiyoruz eşyalarımızıda toparlayalım dedi eğer öyle demeseydi ben kesin giderdim eşim benlede gelmeseydi boşanırdım gül gibi yuvam dağılırdı.
biz eşyalarımızı topladık taksi çağırdık deprem bölgesine ağır hasarlı olan evimize okullar açılmadan 10 gün önce geldik diyebilirdi kayınvalidem gitmeyin durun öfekyle hareket etmeyin diye ama demedi beni geçtim oğlunu hiç mi düşünmüyor onu okadar çok üzdülerki şimdi eşim ailesini aramak bile istemiyor ben konuşmasamda yinede kocama aratıyorum anne baba nede olsa

özelden mesaj yazamıyorum helinimAllah bin kez razı olsun inan anlatmadıgım ama yaşadıgım daha binlerce söz var heleki bebeğimle ilgili çok canımı yaktılar paylaşırım zamanla

ben okulöncesi eşim sınıf öğretmeni geçen sene hamile oldugum için doktor izin vermediğinden tayin isteyememiştik bu sene de göstermelik sanki tüm öğretmenlere tayin hakkı verilmiş gibi yaptılar ama sadece ailesinden birilerini kaybedenlere tayin hakkı verildi o kadar öğretmen günlerce enkaz altında kaldı ama 70 kişinini başvurusu kabul edilip sadece 19 kişiye tayin hakkı verilmiş .................tarafından yasaklanmış medyanın vanla ilgili halkı gariyana getiren haber yapılmasına

bana yönelik merhamet göstermesede kayınvalidem başkalarına karşı yineden merhamet kıpırtılarını taşıdıgını sandığım bir kounuşmada şöyle oldu köydeki eltimin memleketlerindeki bir kadının doğumda bebeği ölmüş yazık kadın çok üzüldü çok ağladı diyor çok zor Allah sabır versin ona diyor bunun gibi teselli cümleleri sıraladı birsürü halbuki birinden birini ne bana nede eşime söylememişti ama hiç tanımadığı bir yabancıya nasıl üzülüyo bende çok zor Allah kimseye yaşatmasın dedim yaşayan bilir acısını dedim o da o çok çekti sen ne yaşadın ki dedi sen öleceğini biliyordun o ise normal doğumda öldü sesini bile duymamış dedi ama eşiminde benimde gözlerimiz nasıl dolu dolu oldu eşimde dediki hamilelik boyunca hergün yaşadığına şükrettim ben yeri geldi bebeği hiç düşünmedim acaba karımı bi daha görebilecekmiyim kaç gece sabahladım hastane koridorlarında heranımın şükürlüktü dedi baktım ki eşim çok dolmuş iyice boşalacak konuşarak ama bende başka kimse anlamıyor önemsemiyor önemsemeselerde saygı da duymuyorlar bende eşime sarılıp boşver dedim fısıltıyla sonra kayın valideme İnşallah bebeklerimiz cennet de şefaatçi olacak cennet de bizi bekleyecekelr bizde orda kavuşuruz dedim ama hay demez olaydım sen öyle ondan fayda bekleme sesini duymadınki sana ne şefaatçi olacak sana ne faydası olacak hiç bir hayrı olmaz sana dedi çok çoooooooooooooooooooooooooooooook üzüldüm nasıl bir anne bu kadın nasıl bir anne yüreği var farzedelim dedikleri doğru ama her doğru her yerde söylenmez ki bizimki düşüncelerimiz acımızı avutmak için teselli sadece kime ne zararı var öyle düşünmemizin....

benim ablalarımdan birisi şuan için bebek yapmayı düşünmüyor eveleneli 2-3 yıl oldu ama kayınvalideme dert olmuş öyle bir rahatlıklada diyorki eeeee ablanların niye çocugu olmuyor şimdi seninde öldü demekki size çocuk düşmüyor demekki sizin bi daha çocugunuz olmayacak dedi

bende ablamlar düşünmüyor hem düşünsede düşünmesede olsada olmasada o onların özel hayatı ,,, bizimde bebeğimiz oldu ama Allah nasip etmedi yaşamadı yine olur Allah nasip edersede yaşar dedim kimseye ilgilendirmez dedim hem anne seninde 3 tane çocugun karnında ölmüş bak ama yaşayan çocuklarında var hem çocugun olup olmaması aileyle ilgili bir durumsa demekki sizin genlerinizden geliyor hamileyken ölüm olayları bizim sülalemizde hiç yok dedim tabi kesinlikle mantıgım böyle bir açıklamauı doğru bulmuyor ama onlar ancak kendilerine laf dokunursa susuyorlar

aradan aylar geçti sanki yaz yaz bitmez sayfalar dolusu dert birikti yüreğimde ama neresinde başlasam bilemiyorum bu sefer sadece eşimle olanı yazyım ona hiç yakıştıramasam da olanlar şöyle
eşimin bana ilk bağırması köydeki o ailelerle olan tartışmlar sırasında oldu konu yine abisinin paramızı vermeyişimiden kaynaklandı sinirlendi yerden oturyoduk elini yumruk yapıp yere vurdu ve bağırdı inanamasın resmen köyde çınlandı sesi öyle çok korktum ki tek başıma oldugumu hissettim dünyada o an o evde tekbaşımaydım resmen öldürse kesme dövse kimsenin ruhu duymazdı kendime çok acıdım belki abartmışsın demiş olablirsiniz ama yaşanılanlar ancak böyle anlatılıyor

sonra eşimin bir aile dostunun evinde kalıyorduk ilk olaydan bir kaç hafta sonraydı sanırım orada abisinin yine abuk sabuk mesajları sinirleirimi alt üst etti şerefsiz bir adam gibi yazılar yazıyordu heleki birinde "ne yapayım kendimi mi pazarlayayım ödeyemiyorum sen bul bir çare öde diyordu....""" tövbe Yarabbim ne demek bul bir çare ben mi yapayım onun yapamadıfgı o işi ama öyle kan sıçradı beynime artık dedim yeter ya yeter yeter ne zorum varki bunları çekmeye diyip kalkıp ayağa gidecektim diğer odaya ama eşim o sırada beni tutmak için kolumdan bir tuttu bende kalmış bulundum ve kolum ters döndü ama hala bırakmadı dedim kırıldı kolum nasıl ağlıyorum ama o hala kolumu sıkıyor :(((((((

daha sonra van a geldik onca badireleri atattık borcu ödeme zamanı geldi yine abisinden tık yok demeyin sakın sende ödemediğini bildiği halde niye uztıyorsun diye ama ödene para az uz değilki 15 milyar banka kredsi çekildi 54 gr altınım verildi birde eşimin düğün için çektiği banka kredisi var haaaa düğün için çekilen parayla bilezik alınmıştı işte onlarda abisinde yani biz sırf o abisi yüzünden nerden baksan ayda bankaya 1600 civarı borç ödüyoruz kendi borcumuzda hariç yeri geliyor bbir ekemk parası bulamadıgı zaman oluyor insan nasıl daralıyor elalem yüzünden her ya çöpe giden para ve gelmeme ihtimali de var ben o parayla bir eve girmiş olsam iki yılda evin parasını yarılardım daha 2 yıl var bitmesine kısaca hop sen bir ev al başkasına hibe et hemde bu devirde.............ondan yine daraldım tarıştık bi güzel kızdı bağıdı çağırdı dedim ara babanı söyle benim evimde hiç huzur kalmadı ödesin artık diye sıkıştırsın baban onu o da dedi babamı üzmeye hakkın yok yahu babamın bilmediği bir konu değil ama otoritesini koysun ortaya dedim sen aramazsan ben ararım konusurum ne sıkıntı çekiyoruz bilsinler dedim enişteside bi ara ailesini dolandırmıştı eşimin o zaman ablası yatağına almıyordu ablası anneside alma kızım sakın alma haketti o adam olana kadar alma yatağına diyordu birde bunu benim düğün günümde bana anlatıyorlardı ne kadar atnıyorsak birbirimizi bende dedim madem öyle sen de de karımla aram çok açıldı ayrı yatıyoruz huzrum hiç yok de dedi hemen ailemi üzemezsin bende senin anneni ararım üzerim onu ama beynimden aşağı kanlar boşaldı annemi üzecekti niye ne yapmıştı ki dedim senin üzerim dediğin annem senin bebeğine bişey olmasın diye aylarca geldi sana bana baktı kanser oldugunu öğrendiğinde sizin bana ihtiyacınız var gitmeyeyim dedi kendi hayıtndan vazgeçti bizde kalırken elinden geleni hep yaptı hem hiç birşey yapmasa ble kanser hastası kemoterepi alıyor morale en çok ihtiyacı oldugu zaman sen onu arayıp üzeceksin buna belden aşağı vurma derler dedim hem ne diyeceksin tabi bu arda ooooo neeler neler sayıyor bana dedim ne diyeceksin 3yıllık öğretmendim evlendiğimde ama beş kuruş param bile yoktu 20 milyar borç çektim bankadan düğün için ardada derede harcadım bitti güya kzıına aktın aldım borçla ama altınları aldım abime verdim daha birde onun borcunu yükledim kızına üstüne birde onun için bir daha bakadan kredi çektim birde onu yükledim kzını üstüne oda yetmedi ödemediler borçlarını bankada kzının maaşına el koydu bunları mi diyeceksin git ara söyle ama seni anında boşarım ne zorum var ya artık yeter dedim o da o kadar çok bağırdı bağırmaktan ateş bastı üstünde ne varsa çıkarttı atlettin altında yemin ederim tüm damarları parmak gibi şişti ve mutfaktaydık çok korktum eliylede tezgaha vuyordu tezgahın üstünde herşey var sinirle alıp birini bana vursa yada bana normal vursa dedim bak böyle yapma uğrunda sinirlendiğin insanların umurunda değiliz böyle yaparak yuvamızı yıkıyorsun dedeim ama bağıyor korktum çok korktum dedim ya sen git şuan evden yada ben böyle olmayacak oda aldı takım elbisesini çantasını birkaç kıyafetinide çekti gitti evden kapıdan çıkarken gittim kapınınönğnde bekledim ama kulaklarından ateş çıkıyordu çekti gitti bahçede beklemiş gitmemeiş bir yere ama çıkmıştı üstelik ben onun nereye gitiğini biliyordum sonra içerde saatlerce ağladım kendime ağladım acıdım kendime zavallıyım diye düşündüm daha sonra okuldan zümrem var benim çok samimiyiz sürekli görüşürüz kardeşim gibi severim eşim de onu aramış akşam saat 9 gibi sadece demişki bize gelirmisin eimin yanında olurmusun oda tamam demiş çıkmış gelmiş ve geldiği yer çok uzak zümrem beni aradı size geliyorum ben nasılsın sen diye çok kötü oldum oan çünkü ilk defa bu sayfa dışında biryer yaşadıklarımızı öğrenecekti ve bu benim aile meselemdi üstelik o an yakınımdı bilmesini hiç istemiyordum onun öğrendiğini öğrenince eşimi aradım neden aradın zümremi niye anlattın dedim oda evde yalnız kalma tek başına diye aradım dedi sen nerdesin dedim köşenin başındayım dedi kıyamadım onda nereye gidecekti nerde kalacaktı elbette gidecek çok yer var ama evi terk etmiş biri olarak nereye gidecekti çıktım dışarıya yanına gittim hadiyürü eve gidelim ne olursa olsun bizim yerimiz orası dedim zorla eve getirdim kıyamadım zümrem bize hep gıptayla bakardı çok beğenirdi onun karşısında gururu onuru kırılmasın eşimin istedim sonra zümrem geldğinde konuyu onada anlattı sadece borç kısmını öfkeli olarak konuştuk tüm gün açtı birşey yememişti gittim yiyecek bişeyler hazırladım aç kalınca karnı midesi ağrır eşimin amakalbim çok kırıktı ne olursa olsun o kapıdan çıkmamalıyıd ya ben içeri almasam ne oalcaktı sonu nereye kadar gidecekti hala onun gözlerine bakarken neden diyorum bakışlarımda neden neden neden şimdi mutluyuz ama değişen birşey gene

sonra kayımın yine abuk sabuk mesajları bende dedim eşim evi terk etti senin yüzünden kaç gündür gelmiyor okulada gitmiyor boşanıyoruz yazdım ama bunları eşim söyledi yazmamı ne dese beenirsiniz arıyoru arıyorum açmıyor telefonu eve gitmek istemeye bilir başanmak isteyebilir kardeşim ama bi sesini duysamdım iyi oldugunu bilseydim yani herşey onlar için bu kadar basit ve sıradan bu olay olalı 3haftadan fazla oldu onlar hala eşimin eve gelmediği ayrı yaşadıgımızı sanıyor ve eşime ne alemdesiniz bile demiyorlar borçlar bu kadar bunaltı da demiyorlar hiç suçluluk duygu:47:su yok düzeltmek için bir çabada yok boşanırsa boşanır dünyanın sonumu diyorlar geldi yine ayın 15i yine ödemeler kapıya dayandı neyle nasıl ödenir onca borç :47::47::47:

okurken ıcım sıstı ve olayları tam olarak bırbırıne baglayamadım ılk mesajınızı okurken gozlerım doldu Allah sıze sabır versın evlat acısı yasamıssınız ınsallah hayırlı bır evlat sahıbı olursunuz
eltınızle olanları okurken kendı yasadıklarım geldı gozumun onune ıcı kotu ınsanlarla ugrasmak ne kadar zor degılmı sana onu kafana takma dıyecegım ama ya dıgerı bı borc yapmıslar basınıza gelmeyen kalmamıs yazık olmus gercekten bır sure ızın alıp annenın yanına gıtsen kafanı toparlasan nasıl olur benım aklıma sadece bu geldı sımdı Allahtan senın ıcın sabır dılıyorum bu durumdan bı an once kurtulursun umarım

canııım yaa... yine mi canını sıktılar senin... ah bir de şu insanlara aldırmamayı bir öğrenebilsen :((

Son düzenleme:
canım benım öncelikle Allah c.c sabırlar versın ...inan ki şu an ağlıcam en hassas noktamdır evlat ... 2 tane ellerınden öper ufak oğlum var ..yanı düşüncesi bile korkunc gelıyor bana ...Allah ım verdı Allahım alır ama rabbım evlatlarmıza uzun saglıklı ömürler nasip etsin ve tabıkı hayırlı ömürler.. ve Allahım dilerim yine nasıp eder size...

tam tersıne tırnagınıza taş degse yanınıza olmaları gerekıyordu yol para car curt asla bahane olmamalıydıı cok ama cok ayıp etmısler...Allaha havale et canım rabbım ne eylerse guzel eyler canını sıkma yavrun ıcın dua et o sana huzur verecek göreceksın :)

çok zor şeyler yaşamışsın ve tüm bunların yanında saçma sapan insanlarla uğraşmıssın:( çok üzüldüm İnşallah en kısa zamanda en güzel şeyler seninle olur, bendede bir elti vardı psikopat derecesinde kıskançtı, hayatımda 4 kere 10 ar dk görmeme rağmen sosyal medyadan bana ağzına geleni yazmıştı, neyseki evlenemeden nişanı attılar çok şükür çok rahatım, inşallah seni üzen o eltiylede muhatap olmak zorunda kalmazsın canım...

öyle bunaldım ki kendimi çok yalnız hissediyorum bir anlamı yok ki hayatta olmamım hayat beni ihraç fazlası ürün gibi kullanıyor buruşturuk bir paçavra gibi kenara atıyorhiç birşeyin ne bir anlamı var nede bir önemi var bir işim var güya çalışıyorum çalıştığım işte zümrem onun iyiliği için söylenen bir sözden dolayı acımasızca kırabiliyor kalbimi güya çalışıyorum çalıştıgım para nerede ayın on beşinden beri cüzdanımda sadece 40lira harçlığım var daha ödeneccek kiram var daha ayın 15ine çok var sanki ozaman fazla mı param olacak halbuki maaş ekders 2000para kazanıyorum az mı
beni seven bir eşim var ama onu sevmeninde bir sürü bedelleri var beni anlayamıyor artık herşeyi oldugu kabuulleniyor tepki vermiyor susuyor hakkını aramıyor ne yapayım karşımdakinin parası yok nasıl ödesin diyor bizim ne kadar bunaldıgımız umurunda değil

ben çok bunaldım öyle çok ağlıyorum ki bunları yazarken neyi nasıl anlattım bilmiyorum gözlerim yaştan tuşları bile net görmüyorum anladıgım tek şey var ben bu hayatı kaldıramıyorum ve bu hayyat beni bünyesinde istemiyor kendimle yalnız kalmak istemiyorum duvarlar üsütüme üstüme geliyor nefes alamıyorum ben artık canımdandan vazgeçtim bunun ne kadar günah oldugunu bildiğim halde

herkesın kendıne göre bır sıkıntısı var ama senın kı de bı baska canım yaaaa..hep dua ettım senın ıcın ınsanın tanımadıgı görmedıgı bır ınsan ıcın ancak bu kadar ıcten dua edebılır..hersey gönlunce olsunn...

yaz geldi okullar tatil oldu 1 temmuzda seminer dönemi biitnce bizede yolculuk gözükecek ama nereye gideceğizz......
bu sene il dışı tayin isteyeceğim henüz bakanlık açıklama yapmadı normalde mayıs ayında sonuçlanırken temmuza geldik tarih bile belli değil
ev sahibi en geç haziranın sonunda evi boşalt diyor şimdi evi bir taşıyacağım eğer tayinim çıkarsada büyük olasılık bir daha taşınacağım bir ay içinde 3 evde eşyam yer değiştirmiş olacak yerim yurdum belli değil vanda kiralar 700-1200 civarı....
annem beni bekler memlekete gideyim de evini temizlyeyim yardım edeyim ona diye şimdi ablamlarda abimlerde kalıyor ev 1,5 yıldır temizlenmedi diye halbuki ablamlar 2 kadın tutup yemizletebilir evi ama kıyamazlar ne paralarına ne de kendileri iş yaparlar parayı ben gönderiyim diyorum eee kim gidipte başında ilgilenecek diyorlar
kayınpederim geçen ay rahatsızlandı ciğerleri iflas etmiş solunum cihazı kullanıyor eşimde tatilde en doğla hakkı olarak oraya gitmek istiyor normalde ben gitmek istemiyordum o evden nasıl çıktıgımı hiç unutmuyorum ama kayınpederim hasta morale çok ihtiyacı var sonuçta belli bir yaşta gitmesen olmaz aklımda mantıgımda kalbimde git dyor ama ama ama ya benim yüreğimdeki yaralar ya oradan o çıktıgım gün deprem sonrası bana yaşatıkları hiç birşey olmamış gibi gidip nasıl köyde kayınvalidemle eltimle vakit geçireyim sanki anlayacaklar mı yine birsürü üzücü durum yaşanacak can çıkarda onların huyu değişmez

diğer yandan ödemeler borçlar nakliye ücretleri çok borçlandık kaynım daha borcunu ödemedi bize birde eşim babasının hastalıgına gidince bir sürü masrafı oldu canı sağolsun hastalık bu elbet gidilecekti ama ben aylarca hastanede yattıgımda bebğimi kaybettiğimde ölü doğum yaptıgım da biray hiç bir tarafım tutmadıgında neden kimse yoktu yanımda üstelik gelmelerine hiç bir bahaneleri olmamasına rağmen köyü nasıl boş bırakalım diye bir açıklma yapıp sonradan da eltimin kardeşinin düğünü için on günlüğüne istanbula gidip köyü boş bırakmaları offfff okada rçok ki yaz yaz bitmiyor gelgitler yaşıyorum
diyorum böyle yapmak sana yakışmaz sen sana yakışanı yap
ama bu tarz muamelerde bana yakışmadı ben hak etmemiştim bunları banada yazık diyorum

ve biz bu deprem sürecinde maddi manevi iki tarafın ailelerinden de çok bunladık ve gerçekten nefes almaya dinlenmeye ihtiyacımız var
bu ay bankaya ve kredi kartına toplam 2800 ödeyeceğiz peki ben kendime evime yuvama ne aldım da bu kadar para ödüyorum hiç hemde koca bir hiç kaynım ödemiyor borcunu
benim maaşım 1650 eşimin maaşı 1650 eee ne kaldı geriye mutfak masrafı faturalar ihtiyaçlar yol parası memlketlere gidiş parası orada masraflar(!!!!) neyle karşılanacak daha kaç ay ödenecek bu borç değişen birşey olmayacak

ben ne yapayım şimdi bi akıl verin

Son düzenleme:
merhaba canım,
inan artık ne yazacağımı şaşırıyorum. her yeni haberde içim biraz daha üzülüyor. senin bu yalan dünyada eşinden başka kimsen yokmuş :( ben bunu anladım...bir taraftan diyorum ki ben olsam ne olursa olsun sonuçta annemdir gidip evini temizlerim, hatta eşimden başka kimseyi almadan (ablalarını- yengeni) işi biraz da eğlenceye dökerek eşimle beraber yaparım... ya da maddi olarak beni çok sıkmayacaksa temizlikçi tutarım ...
kayınpeder konusunda da maalesef hastalık ve ölüm en kötü olayların da üstündedir. ne olursa olsun eşimin hatırına giderdim herhalde... hatta giderken yanıma mümkün olduğu kitap götürürdüm :) lüzumsuz insanlarla ne konuşacağım derdine düşmem.. o evden ne sıkıntılarla çıktığını hatırlıyorum ama eşimin hatırına onlarla muhattab olmamaya çalışarak kısa bir süre de olsa gitmeye çalışırım. tabii ben bunları söylerken kendi yaşantılarıma göre söylüyorum, yaşadıklarını düşününce hiç gitmek istemesen de sana hak veririm..
tayin konusuna gelince maalesef her inanılmaz karışık ama sanırım bir hafta içinde durum netleşecek. Allah gönlüne göre tayin versin canım ama maalesef tayin çıkmaması da söz konusu olabilir bu durumu da göz önünde bulundurunca eşyaları kolileyip bir depoya emanet bırakma şansınız varsa bunu deneyin.
Allah yar ve yardımcın olsun canım...

artık karar veremiyorum doğru ne yanlış ne
benim yapmam gereken ne diye üzülmek istemiyorum pişman olmak istemiyorum maddi olarak çok bunaldım normalde iki öğretmen maaşıyla benim şuan bunları değilde nerde tatil yapsak nereye gitsek diye keyfi şeyler düşünmem gerekmezmiydi ben acaba nerden kısarak nerden tasarruf edebilirim diye düşünmekten çok yoruldum

helinim söylediklerine hepsine katılıyorum çok haklısın
ben kendimde temizlerim halıları yıkamaya veririm hallederim sonuçta anneminde maaşı var ablamlar yengemler hayatta iş yapmazlar daha gelir benden iş beklerler iş yaparken uğramazlar bile
eşimin ailesine hsatalık öncesi gitmek istemiyorum dediğimde eşim sen bilirsin diyordu ama şimdi sordugumda sen gitmek istemiyorum diyorsun ne diyeyim diyor sen ne yapacaksın diyincede ben gitmek istiyorum diyor peki nasıl olacak bu durum diyincede bi evi taşıyalım bakalım sonra düşünürüz diyor
ben gitmem gerekiyor diye düşünüyorum ama dahasöylenen laflarının öfke dolu nefesini hissederken yüreğimde nasıl olacak bu gitme işi anlayamıyorum üstelik geçen seferde sorun olan hiç birşey değişmediki kaynımın yine borcu çok bize olan borcunu ödemedi onların bizden beklentileri çok ben göndermiyorum diye zaten bana karşı kusmaya hazır öfkeleri var yine evde dengesiz bir elti var bu seferde eee kayınpederin hasta diye sığınacakları benim yüreğimin yumuşayacağı bir özel durumları var

ama ya ben ya benim duygularım kırılan onurum incinen yüreğim yıkılan hayallerim döktüğüm gözyaşlarım hiç acımasızca üzerine basip geçtikleri hayatım ve güvenimin sarsıldıgı bir eşim var

o kadar yazdım net kopmuş :((
neyse yazdıklarımı hatırladığı kadarıyla yazmaya çalışayım ...
canım ne olursun eşine kırılma , gücenme.. bak sen kendin bile tüm yaşadıklarına rağmen o güzel yüreğinle " acaba gitsem mi?" diye vicdan muhasebesi yapıyorsun ki eşin ne yapsın? ne kadar kötü olurlarsa olsun sonuçta onlar anne ve babası.. hele ki böyle ciddi bir hastalık durumu varsa... gitmediği ve kötü bir şey olduğu taktirde yaşayacağı vicdan azabını bir düşünsene ... o azap belki de evliliğiniz boyunca aranızda bir gölge gibi dolaşacak...

yaşadıklarına göre baktığımda gitmek istememek de yerden göğe kadar haklısın ... peki gitmediğin taktirde sen ne yapacaksın? yanlış anladıysam kusuruma bakma ama bu sefer iki durum ortaya çıkıyor; ya sen annenlere gideceksin ki anladığım kadarıyla da orda da çok huzurlu olamayacaksın ya da eşinle beraber gitmediğin için , eşini yalnız bıraktığın için içini yiyecek yine huzurlu olamayacaksın...

maddi sorunlara gelince; evliliğimizn ilk yıllarında eşimin düşüncesizce yapmış olduğu harcamalar yüzünden çok sıkıntılı günler geçirdik. üstüne bir de çocuğumuz oldu... hiç unutmuyorum herkes bana sütüm artsın diye 17 liraya satılan bir çayı almamı söylüyordu ama benim cebimde sadece 2 lira vardı. çok şükür o günler geçti gitti , hoş şu anda da ço rahat bir yaşantımız yok ama en azından borçlar bir şekilde bitti arabamızı bile aldık .. kız kardeşim maddi sıkıntılar sebebiyle hamileliğin son ayında kayınvalidesinin yanına taşındı ve daha kırkı çıkmamıştı eve icra kağıtları gelmişti :(( şimdi dededen miras kalan ev satılınca enişteye 30 bin lira para düştü ve hemen kredi çekip hayalllerinin de üzerinde bir evi aldılar.eniştenin maaşı daha yeni 1150 tl oldu, kayınvalideden de 200-300 geliyor , bir taraftan evin kredisini ödüyorlar bir taraftan da geçinmye çalışıyorlar.. biraz uzun oldu ama canım hiç bir şey sonsuza kadar sürmüyor sıkıntı da neşe de... bu da gelir bu da geçer derler ya aynen öyle canım...

Sana Allah sabırlar versın esının aılesıne de akıl versın. Ne duygusuz ruhsuz ınsanlarmıs oyle. Insanlıktan nasıplerını almamıslar. Boyle bır durumda 7 kat yabancı destek olur.

Back