• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok bunaldım

bazen doğru yaptıgımızı sanırız ama insanlar hep eleştirir neden öyle yaptın diye ama burada yazılanları okuyunca duygularımı tam net olarak ifade ettiğimi ve haksız olmadıgımı anlıyorum çünkü kendimde gelgitlere neden oluyordu psikolojik baskıyla suçluluk psikolojisine sokuyorlar insanı şimdi isatnbulda yaşayan ve bana doğumumda aramadıgı için acın geçince ararım diye açıklama yapan görümcem hamile eylül ekim gibi doğumu bakalım kayınvalidem neler yapacak onada daha bebeğin doğmasına aylar kala başkasının eski kusmuk lekeli naylonumsu bebek kıyafetlerini gönderecekmi deli gönül daha içinden neler geçiriyor ama Sussan olmuyor susmasan olmaz,Dil dursa tende can durmaz,Yazsan olmuyor yazmasan olmaz,

Allah sabır versin. Uzun uzun yazmak isterdim ama biraz sonra çıkmam lazım. En mantıklı yol tatilde senin kendi ailene eşinin de kendi ailesine gitmesi gibi görünüyor. Çok yıpranmış ilişkiler, üstüne gitmeye gerek yok. Kayınpederini seviyorsun anladığım kadarıyla, içine sinmeyecekse gidip bir gece görüp geri annenlere dön. Tayininiz belli olunca da taşıyın evinizi güzelce. Ev sahibi ile konuşun, beklesin tayinleri, canınızı mı alacak?
Borçları da dert etme. Dert etme demek kolay tabi de sağlıktan önemlisi yok. Kaynına giden para gelmeycek belli ki. Eşinle konuş, şunu anlat. "Artık huzurumuz için ben bu paranın peşine düşmekten vazgeçtim. Ama bu demek dğeil ki ben enayiyiym. İlk ve son kez evliliğimizi kurtarmak için bunu yutuyorum, sen de bundan sonra asla ailenle para ilişkisine girmeyeceksin. Bir daha evliliğimiz pahasına bile olsa ben buna izin vermeyeceğim." de. Bir süre herkes kendi ailesiyle görüşsün. Birkaç yıl öyle geçsin bakalım, sonrasında zaten kıymete binersin emin ol.

sabır sabır sabır tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim ev durumumuz şöyle ev 3+1 sobalı bir ev deprem oldugunda ev sahibinin gelini hamile olunca korkudan başka şehre gitmişler eşyalarınıda 2 odaya yığdılar. o sırada bizim evimizde ağır hasarlı olunca mecbur olarak bir ev tutmamız lazımda ve tek katlı oldugu için bunu tututuk bizde tüm eşyayı bir odaya yığdık ve aralık ayından beri aynı odada oturyoruz yatıyoruz kalkıyoruz tek nefes aldığımız yer bu oda sözleşme filan da yapmadılar zaten buralarda söz geçirmek zor adam bura evim ve eşyalarımda bu evde bende kaç aydır perişanım diyor

van daki 3 yılda giden nakliye ve ev değişikliğinden dolayı boya badana harcamalarım :
1.evin kirası 450, 2. evin kirası 500, 3. evin kirası 600 şimdiki 4. evim sobalı 350
nakliye: 650+500+550+550=
emlakçı=500
boya badana= 400+180
temizlikçi=100
ev sahibinin geri ödemediği depozitom(!!!)=1000
depremden sonra peşin ödediğimiz ve yok yere giden yakıt= 1450
deprem sonrası sürekli değişen okul açılış tarihleri yüzden yanan ve giden ulaşım masrafları= 650+450+480+120+280+350+70+60+150+300=
hasar alan ve giden eşyalarım=ortalama 1800
van da yaşamın benden götürdüklerinin ise haddi hesabı yok
van da yaşadığım güzellikler ise beni burada tutmaya bile yetmiyor
şimdi bir daha ev taşıyacağım eğer tayinimiz çıkarsa taşınmanız arkasından 15-20 gün içinde bir daha taşınacağım..... offfff....

hayat çok zor ....
insanın başına gelebilecek en kötü şey pişmanlık....
geri dönüşü olmayan pişmanlık evlendiğin kişiye pişman olmak, düğününde taviz verdiğin masraf olmsaın dediğin şeylere pişman olmak ,,,, geçen heranına pişman olmak.... her gece aynı yastıga baş koymuş olmaya pişman olmak

aaa ama bak oldu mu şimdi? tamam burdan klavye başında konuşmak kolay ama canım sen de kendini salma bu kadar ne olur? azıcık bir silkelen arkadaşım? neler yaşadın, neler anlattın ... yaşadıkların kesinlikle kolay şeyler değil... belli ki bugün buraya yazdıklarından çok daha fazla şeyler yaşamışsın ... az çok tahmin edebiliyorum...ama sen böyle kendini saldıkça sıkıntılar uzaklaşmaz tam tersine derdi , kederi kendine çekersin canım..

bak daha 10 gün önce eşime karşı sinir küpü halindeydim eşim kızımı alıp gezmeye gittiğinde oturdum , uzun uzun düşündüm... ben yapamıyorum, buraya kadarmış, artık kaldıramıyorum, kızım için bile duramayacağım dedim.. oturdum , boşandıktan sonra şunları şunları yaparım diye resmen planlama yaptım.. bunları düşünürken hissettiğim en yoğun duygu neydi biliyor musun? "PİŞMANLIK" keşke evlenmeseydim, keşke o kadar masraflara dikkat edeceğim diye kendimi bu kadar kasmasaydım... eşim tek başına diye, gittim davetiyenin en ucuzunu, nikah şekerinin en ucuzunu tercih ettim, gelinliğimi bile kiraladım ama çok uygun fiyata getirdim.. sonuç böyle mi olacaktı? ben bunu haetmemiştim, sadece bunu değil 7 sene boyunca yaşadıklarımı da hiç haketmemiştim... biraz sakinleştikten sonra yaşadığımız onca şeye rağmen birbirimize sevgiyle baktığımızı farkettim. işte bu dedim :)

eşine kızgın ve kırgınken pişmanlık hissetmen son derece normal.. çünkü sen insansın ve hissetmen gerekeni hissettin.. buraya kadar hiç bir gariplik yok... sular biraz daha durulunca otur enine boyuna düşünürsün halen pişmanlık hissediyorsan ona göre yolunu çizersin ama bence bunlar geçici bir durum ve zihnin olaylara bu şekilde tepki veriyor...

keşke yanında olabilseydim de yazdıklarımdan çoook daha fazlasını konuşma şansım olsaydı :( daha doğrusu dinleme şansım olsaydı :(( şöyle karşılıklı kahvelerimizi içerdik kah konuşur kah dinlerdik rahatlardık değil mi tatlım :)
son bir şey soracam ama çevrende senin sıkıntılarını paylaşacağın, güvenilir çok yakın bir arkadaşın var mı? her şeyi konuşarak çözemeyiz belki ama sıkıntıları paylaşmak insanı gerçekten rahatlatıyor..

dualarımdasın canım... yarın Miraç Kandili... şimdiden kandilin mübarek olsun canım ..

Son düzenleme:
canım ya allah yardımcın olsun..
insanlar neden öyle ben anlamıyorum
insanlar neden bukadar kötü..
ne yaşadılar ne oldu da başkalarını mutsuz etmekten zevk alıyorlar..
gurbette olmak çok zor bende gurbetteyim.
allahtan eşin yanındaymış senin.yoksa çok daha zorlanırdın.
eltinde kayınvalidenle yaşadığı için seni biraz kıskanıyor sanırım.
pek muhattap olma.gül geç yaptıklarına.
içinden de allaha havale et.
üzüldüğünü belli edersen daha da üstüne gelecektir..

Allah yardımcınız olsun .. bende aynı şekilde gurbetteyim.. benimde eşimin de kimsesi yok.. ama yapacak birşey de yok..ben hamileyim az kaldı ama tek başımayım ne annem ne kardeşim... bebeğiniz için ne denir bilmiyorum Allah sabrını versin.. insanlar çok kötü:ssz::ssz:

çok geçmiş olsun canım,Rabbim sana hayırlı sağlıklı bir bebek versin inşallah
Sana tek söyleyeceğim affet evlat acının üstüne o terbiyesizlerin acısını da ekleme,emin ol rahatlarsın
kendi huzurun için affet ama eşine de resti çek,artık sizden maddi manevi birşey beklemesinler....

uzun bir zaman sonra korkularımı yenip herşeye rağmen yeniden bir başlangıç için salı günü doktor kontorlüm var bakalım ne diyecek büyük ihtimal ameliyat diyecek artık neyse bende bebğimi kucağıma almak istiyorum

uzun bir zaman sonra korkularımı yenip herşeye rağmen yeniden bir başlangıç için salı günü doktor kontorlüm var bakalım ne diyecek büyük ihtimal ameliyat diyecek artık neyse bende bebğimi kucağıma almak istiyorum
hersey gonlunuzce olsun rabbim yardimciniz olsun boy boy evlatlariniz olsun hayirli saglikli sihhatli insallah

kayınpederim 2. kez vereme yakalndı ciğerlerinde 4cm çapında kist çıktı kayınvalidemde tansiyonu iyice toparlanamaz bir hal aldı önümzdeki günlerde bize gelecekelr tedavi olmaya doktora götürecek eşim hayatttt işte bu bir zamanlar bana gelemem diyen hastalıklı diyen bir insan üstünden bir yıl geçmeden kaderin cilvesine yenik düştü
Allah ım çok büyüksün onlara tez zamanda şifa banada merhamet sevgi saygı anlayış ver Allahım

çok özledim bıdıgımı depreşti yine duygularım ama neyini özledim
ısrarla bunu merak ediyorum
çünkü ne kucağıma alıp ağırlıgını hissedebildim
ne öpüp koklayıp kokusunu yumaşacık tenini hissettim
hani derler ya yumuk yumuk gözleri fındık gibi burnu osu busu şusu
ama neyini özledim neyini özledim
ondan bana kalan hiç birşey oyk
sadece o içimdeyken benimleyken benim canımda can ken canımın bir parçasıyken
6ay boyunca hergün defalarca kusmamım tek gerçeği oldu için işte kustugum anları özledim
kanamalar sonrasa muayenede duydugum kal sesini özledim
elimi karnıma koydugumda elimin altındaki kıpırdanmasını özledim
özledim özledim :43::43::43::43:

Back