Çok bunaldım

ilk defa bir konuyu okurken bu kadar cok agladim.
Yerine kendimi koydum, senin yasadiklarini anlamamiz mumkun degil, ancak bir parca anlamaya calisabiliriz ki o bile cok aci verdi bana.
Sana oncelikle sunu soylemek istiyorum: Su anki tum sancili hissiyatin tamamiyla normaldir. Bir evlat kaybettin, ustelik lohusasin. vucudun hormonlarin butun kimyan sasirmis durumda. Kendine aci cekmek icin izin ver. Yasini tutacaksin der butun psikologlar. Vesveselerinin, korkularinin, umutsuzlugunun da tamamen normal ve gecici oldugunu bil. Acinla beraber bunlar da hafifleyecek ve insallah ikinci bebegini saglikla kucagina alacaksin.
Su andaki gelecekle ilgili korkularin da tamamen yasadiklarinin eseri. Aslinda kendini bu kadar muhtac hissetmene gerek yok. Sorunlu bir hamileligin olursa da dedigin gibi bakici tutarsin kendine, bak ne kadar anlayisli esin varmis. belki bakiciya bile gerek kalmayabilir, esin sana 9 ay bakabilecek bir adam bana kalirsa. o yokken kanaman vs olursa da bir arkadasin bir komsun vardir elbet seni hastaneye yetistirecek.
Son olarak, bosver allahaskina su kaynanayi da eltileri de. zaten sikkin canini onlarla sikma bi de. onlarin aramasina da, yanina gelmesine de ihtiyacin yok senin. hatta bana kalirsa kaynananin gelmemesi daha hayirli olur, ayni evin icinde ne yasayacaginizi bilemezsin.
Konunu takip edicem, ben de ailemden ustelik onbinlerce kilometre uzakta ilk hamileligimi yasiyorum su anda. Korkularini, endiselerini biraz anliyorum o yuzden. Ama guclu olmamiz lazim cunku gelecek minik bebeklerin guclu annelere ihtiyaclari var bu acimasiz dunyada. Sana sabir diliyorum.

sakın agayıp kendını daha fazla harap etme bak doktor da stresten uzak durmanı söylemiş...bende 3 asagı 5 yukarı aynı seyleri yasadıgım ıcın bılıyorummm...gunlercee sabahlara kadar agladım elıme ne gectii kocaman bir hiçç...kendımıze edıyoruz...karsımızdakılerden de aynı düşünceyi bekliyoruz..hataymış bu..meslektaşım:))bende yeni geldim doğudan köyden...suna sukret ki eşin seninle ve destek sız saglıklı olun huzurlu olun gerisi yalan...

ne deseneiz çok haklısınız aslında sorun aramaları gelmeleri sormaları göndermeleri falan filan değil sorun şu ben bu insanları gerçekten sevmiştim ve insan sevdiğine gönül koyuyor kayın validem görümcem eltim kaynım olsun sevmek benimsemek kabullenmek zorunda değildim ama ben sevdim onlarında çok zor günleri oldu ben hep yanlarında olmaya çalıştım maddi ve manevi bu bir karşılık bekleme durumu değil ama aile olmak da bu değilmidir iyi günde kötü günde ihtiyaç duyulan zamanda birarda olmaya varlıgını hissettirmeye çalışmak para pul değil benim derdim bir gülümseme içten bir sarılış bile birçok yaraya merhem olmaya yetmez mi düğünde ölümde bayramda seyran da biraraya bunun için gelinmezmi ne bileyim ben ailemden böyle gördüm dün kayınvalidemle öyle konuşunca biran çok boşlukta hissettim bende annemi aradım sırf sıcak içten özden bir ses duymak için dedim ki annem biran içimden geldi Allah senden binlerce kez razı olsun senin hakkını nasıl öderim sen olmasaydın perişan olurdum dedim annem de dediki kzım ben belli bir yaşa geldim daha ne kadar büyüyeceğim ki senin yada diğer bir çocugumun yanında olmadıktan yardımıncı olmadıktan sonra neyleyeyim ben hepiniz kendi hayatınızı kurdunuz bana ihtiyacınız yok ama oldu ki böyle bir durum oldu desenki annem sana ihtiyacım var çıkar gelirim dedi bu arada annenm yeni göğsünün ameliyat oldu gögsü alındı bayramdan sonra kemoterapi alacak dediki senin yanında olurum kemoterapi alacağım gün uçakla gelir tedavi olur aynı gün gene dönerim yanına Allah binlerce kez razı olsun demesi yetti mutlu etti arkamda karlı dağlar gibi annem var dedim çünkü bir keresinde kanama oldugunda 5aylık hamileydim ama patlamış çeşme gibi kanamam olmaya başlamıştı su gibiydi abarısız beni yere yatırdılar yatağın üsütüne masa masnın üstünede sandalye koyup ayağımı oraya dayadılar sakın bayılma ayılamazsın dediler annem hep yalvardı Allah a ve çok korkmuştu bebekten vazgeçtim Allahım kızımı bana bağışla diyordu annemin yaptıgı manevi destek herşeye bedeldi yoksa benim herhangi bir bakılacak durumum yok ki temizlikti yemekti hallediliyor bir şekilde ölüm korkusu sarmıştı bu olaydan sonra beni geceleri uyanıp durup sürekli pişamamda bacakalrımın arasına abkardım kanama olmuş mu bbeğimi düşürmüşmüyüm diye eşim sabahları okula giderdi o gidince annem gelir başucumda otururdu Kuran okurdu ben korkmayayım diye tek kalmaktan korkmaya başlamıştım tuvalete gidince bile kapıyı kapatamıyordum inanın abartısız anlatıyorum üstelik ben çok güçlüdürüm kolayına pes etmem ama anne olunca içinde bebeğin olunca annelik ağır basıp bebğine bişey olacak korkusu sarınca herşey değişiyor işte bende anneyim benim annemde anne ama eşimin annesi de anne değilmiydi hiç mi içinde merhamet olmadı onunda oğlunun canı yandı eşimde şefkate ihtiyaç duydu ama bizim birbirimzden başkası kimsemiz yokmuş dedi onada yazık ama inanıyorum ki çok mutlu olacağız ve bunun için çok çaba sarfediyoruz aslında çok da mutluyuz ama evladımızın yoklugu yakıyor içimizi bunada şükür diyoruz yinede bunada şükür

Başın sağolsun canım,artık bebeğin bir melek oldu,böyle düşün ve gülümse.Hayata tekrar başla,inş yine hamile kalırsın ve bebeğini kucaklarsın.

29 yasındayım 1 yıllık evlıyım ama esımle 4 yıldır gorusuyorduk ama sevgılı olarak degıl benı evlılıge ıkna etmeye calısıyordu cunku esım 42 yasında ılk esınden 18 yasında bı kızı var sonra bırlıkte yasadıgı kadından 3 tane cocugu var kızları buyuk kucugude 7 yasında herneyse uzatmıcam ben unıv. mezunuyum ama maglum tr.nın bu sartlarında atanamadım ve hayat sartlarım o donemde ıyı gıtmedıgı ıcın ve en kotu zamanlarımda arayıp yanımda oldugu ıcın bende alıskanlık yaptıgı ıcın ve ayrıca aılem ıstemıyordu onu onlar ıstemedıkce aramızda sorunlar oldu evdede huzurum kalmadı veee nıhayetınde evlenmeyı kabul ettım esım almanyada yasıyordu evlendım ve bende almanyaya geldım 7 aydır bende burdayım. esımın cocuklarından nefret edıyorum kabullenemıyorum onları bana demıstıkı onlarla ısım yok ama geldım gordumkı hergun arıyorlar onları bana savunuyor eve gelsınler dıyor bende kabullenemıyorum buraya gelmıs gelelı sınır krızlerı yasıyorum benden cocuk ıstemıyor yok ne yapacaksın yok dert bılmem ne sureklı kıskanıyorum bıde benden once asıl o cocukların annesınden ayrılmasına sebep olan bı sevgılısı varmıs 3yıl bırlıkte yasamıs onunlada oda ara ara msj atıyormus( sımdı ben bu olayların dondugu evde yasıyorum cok huzursuzum nasıl davranmam gerektıgını bılmıyorum cocukları baska sehırde yasıyor 2 defa benıde goturdu cocuklarını gormeye gıderken sınır krızı gecırdım 2sındede nefes alamıyorum her tartızmamız sonrasında adet oluyor yerlı yersız sebepsız karın agrılarım var gıtmedıgım doktor kalmadı delı oldum kabullenemıyorum boyle bı durum ıcınde oldugumu lutfenn fıkırlerınızı beklıyorum ne yapayım bılmıyorum

bunun için ayrı bir başlık açsanız daha iyi olur, forumda bir derdim var kısmına. allah yardımcınız olsun..bunların hepsini biraraya gelince öğrendiniz sanırım. çocuklarını silmesini beklemeyin. çocuklarını silen birisinden size hayır gelmez zaten. ama gidip çocuklarını görmek zorunda değilsiniz. ara ara mesaj atması kötü birşey. çok kötü birşey ne alaka yani. onla da mı birşeyleri sürdürmeyi düşünüyor ki bu bir aldatmadır..bunlara katlanamıyorsanız, hiçbirşeyden korkunuz, üzüntünüz olmasın. sıkıntı çekmenizin luzümu yok şu 3 günlük dünyada başkasının kahrını çekmenize gerek yok boşanın

sagol canım fıkırlerını yazdıgın ıcın ben evlenırken herkese karsı cıkarak evlendım resmen gemılerı yakıpta evlendım sorunlarımı bıle kımseyle paylasamıyorum bız demıstık olacak cocuklar alman kadından evlı olsalar musluman kadından bızler gıbı tellı duvaklı allahın emrıyle bı evlılık olsada ayrılmıs olsalar yada esı olmus olsa zaten cocuklarıyla bı ılıskısı olması gerektıgını kabullenerek evlenırdım ama evlılık sonucu adam gıbı dunyaya gelmıs cocuklar olsa dıyıcemkı bencede cocuklarını sılen adamdan hayır gelmez ama bunları ben cocukları gıbı bıle goremıyorum asla kabullenemıyorum kabullenmıcemde cocukları gıcık esımde gıcıklık yapıyor benı ıkna etmeye calısırken cocuklara karsı fıkrımı bılıyordu madem ılıskılerı boyleydı normal aıle ılıskılerı vardı neden benım gunahıma gırdı buralara getırdı bunları ona soyluyorum ben senı sevıyorum sen benım sevgıme bak dıyor ama cocuklarınıda yere goge sıgdıramıyor(

bu arada pardon nereye ne yazacagımı bılmıyorum yenı uye oldum cok daralıyorum bır an once paylasayım dedım derdımı ....

cok gecmis olsun.Allah sabir versin..bundan sonra herkese hak ettigi kadar deger verin.bircok insan inanin manevi degerlerini unutmus resmen paraya ve parasi olana tapiyor.
bundan sonra kimseye de bes kurus vermeyin ve aramayin..malesef boyle insanlar cirkef ve kotu olandan cekiniyor.tayin cikmadan hamile kalmayin derim.yine ayni acilar yasanmasin.
uzulmemeye calis ogullarini dusunmeyenler,seni mi dusunecekler.siz birbirinize sarilin.
ne diyecegimi de bilemiyorum yazdiklarini okuyunca icim yandi.insallah en kisa zamanda feraha kavusursunuz.

bilemiyorum ne yapacağımı çünkü ben ailemden öyle görmedim mesela önümüz kandil ve bayram şidi gönlümden arayıp kutlamak gelmiyor aramasamda kendi annemin verdiği terbiyeye saygıya değerlere karşı ihanet etmiş gibi hissediyorumçünkü bizde 4 atanında yani anne baba ve kayın valide kayınpederin hakkı birdir ama onlar bunu haketmediklerini düşünüyorum en iyisi aramamak bayramdada en azından bir düşünürler niye aramadı diye zaten benim kadar önemseyende kimseleri yok hemen dikkatlerini çeker

bugün okuldan bir öğretmen arkadaşımla karşılaştım üzerimde bol bi elbise oldugu için ve bebeğimi kaybettiğimi bilmediği için yolda görüşnce merhabalaştıktan sonra nasıl mış bakalım bebiş diye karnıma dokundu o an ölmek istedim sanki eşim direk biz bebeğimizi kaybettik dedi ama amabenden gizli gizli yaşlar boşalmaya başladı pıtır pıtır döküldü kalbimin üstüne sonra birde demesin mi ah canım demek bidaha olmayacak üzülme alışırsın dedi nerden böyle bir anlam çıkardı anlamadım ama sanırım daha çok karşılaşacağım böyle anlamsız can yakan sözlerle ya ben mi hassas süşünüyorum onlar mı dengesiz anlamadım neden böyle söylerki bi daha olmayacak mı Allahım yardım yardım et

Canım önce Başınız sağolsun RABBİM TEZ VAKİTTE HAYIRLISIYLA BİR BEBİŞ DAHA NASİP ETSİN SANA AMİN
yazdıklarınızı okuyunca aklıma çok bilinen bir söz geldi ''Tilkiden post Eltiden dost olmaz'' diye böyle biri için hiç üzülme yat kalk dua et uzaktasın,eşin onun yanlışlarını biliyo,sen eşinin gözünde değerliysen hiç değerini kırma boşver gitsin tayin falan durumu olursa kendi ailenin yanına tayin iste...şunu da unutma Bize her hayır görünen de bir ŞER Her şer görünende de bir HAYIR vardır böyle düşün kendini rahatlatmaya bak etraftakilere de takılma.

Canım önce Başınız sağolsun RABBİM TEZ VAKİTTE HAYIRLISIYLA BİR BEBİŞ DAHA NASİP ETSİN SANA AMİN
yazdıklarınızı okuyunca aklıma çok bilinen bir söz geldi ''Tilkiden post Eltiden dost olmaz'' diye böyle biri için hiç üzülme yat kalk dua et uzaktasın,eşin onun yanlışlarını biliyo,sen eşinin gözünde değerliysen hiç değerini kırma boşver gitsin tayin falan durumu olursa kendi ailenin yanına tayin iste...şunu da unutma Bize her hayır görünen de bir ŞER Her şer görünende de bir HAYIR vardır böyle düşün kendini rahatlatmaya bak etraftakilere de takılma.

canım cok gecmiş olsun. allah doğacak bebeğine bol yasam versin. yeniden olur sakın kendini bırkma . eşin var yanında dşünsene o da ya olmasaydı burada ne kocalar okuyoruz

üye olduğum günden bu yana bi yazıyı okurken hiç bu kadar üzülmemiştim. gözlerim doldu iş yerinde olmasam ağlardımda. Allah sabırlar versin canım acını unutmana yardımcı olsun. dicek teselli edicek bişeyler bulabilseydim keşke ama eşin zaten yeterince destek sana. şükret ki anlayışlı sana destek olan bir eşin var. Allah en kısa zamanda sağlıklı uzun ömürlü bi bebiş verir size de mutluluğunuz daim olur inş..

başın sağolsun arkadaşım. mevlam sana en hayırlı zamanda evladını kucaklamayı nasip etsin inşallah.. sen şu an çok hassassın ve bebeğini kaybettiğin fikrini kabullenemiyorsun. o yüzden herşey her söz seni eskisinden çok daha fazla üzüp etkiliyor.

bir süre yani psikolojin düzelene kadar eşinin ailesine arayıp sorma onlar arayınca da konuşma. eşinede söyle sana onlar hakkında hiçbirşey söylemesin. unut ve yoklarmış gibi davran. sen şimdi aramalıyım aman ayıp olur gibi düşünüyorsunda. hiçbiri senin sağlığından önemli değil bu kadarda düşünceli olma kendini düşünn. bir kere eltin dengesizin önde gideni çok nefret ettim ondan. kayınvalidende çok düşüncesiz yanii senin ne durumda olduğun belli para göndermediğiniz için alınmış olsa bile sana çok iyi davranması lazımdı şu olaylar yüzünden. bilmiyorum yaaa üzme kendini hiçbirini takmamaya çalış.

şu da varki senin kocan öğretmen ve sende çalışmıyorsun şu anda. büyük oğulları kaptanmış 20bin tl maaş alıyormuş ve sizinde birsürü hastahane masrafınız olduğu belli. neden sizden para istiyorlar yaaa. ne kadar düşüncesizler. bırak böyle insanlar için üzme kendini...

bende öğretmneim ama ikinci dönem hiç okula gidemedim otomatik maaşımım epey düştü raporlar hastane kesintileri nedeniyle ... bizden para istemelerine gelince ben ilk başlarda hep üzülüyordum biz dolu dolu alışveriş yapıyoruz yiyoruz içiyoruz gezip eğleniyoruz ama onlar ne yapıyor diye diyordum gönderelim onlarada zaten onlarda istiyorlardı isteme rahatlıkları bu şekilde başladı iki maaş olmamız zaten para makinesi izlenimi veriyor herkese..
büyük oğluda kaptan bizim bildiğimiz arada bir o da gönderiyor ama eşi aşırı parayı tutuyor sanki kıt kanaat askeri ücretle geçiniyormuş gibi bir izlenimleri büyük eltim 14 yıllık evli ama hiç anne baba demez bayramda seyranda arayıp sormaz ilk yıl birlikte kalmşlar kayınvalidemle sonra eşi seferden gelince direk istanbuldan ablasının evinin yanından ev tutumuş gidş o gidiş o günden beri senede sadece en fazla birgün gelir o da birkaç saatten ibaret hiç yatmamış parasını kendi çocuklarından bile esirgiyor muş kayınpederim birkeresinde onlara gittiğinde kışmış ve evleri doğalgazlıkızım biraz fazla yak çocuklar öksürüyor demiş oda doğalgaz parayla ilaçlara para vermiyoz bişey olmaz demiş oğlunun biri 2 yaşında süt istemiş dolaptan çıkartıp vermiş o soğuka demişler hasta olur ısıtırken ocak boşa yanacak şu kadarcık süt için öksürük şurubu var evde onu veririm diyen bi kadın öyle üstüne başınada doğru dürst kıyafet almayan birisi.... bi keresinde kayınpederimi arayıp bidaha biizi arayıp rahatsız etmeyin para filan istemeyin yok paramız diyip bağırmış bunu kayınpederim anlatmıştı biz kimsede para filan istemiyorz istemeyizde demişti bana ama büyük oğlu eşimin haberi yok diyerek geçen gün sıkıştıklarında 3 milyar göndermiş ama mutlka haberi vardır çünkü kocası bi gittim mi 8-10 ay seferde oluyor maaş kartı da eltimde duruyor o çekiyor parayı kaynım istediğinde sadece avvans alıyor gemideyken kim hesabından 3 milyar eksilince anlamaz ki .......
anlamıyorum kayınpederimgil köyde kendi evlerinde oturuyo odun kömür parası derdi yok su faturası yok sadece mutfak masrafı ve elektrik faturası var herhangi bir sağlık problemide yok aydada 800 emekli maaşı var ama yetmiyor 2küüçük çocuk bir eltim kayınvalidem kayınpederm yaşıyorlar evde ha birde evdeki altimin kocasıda gemide çaılışıyor oda para gönderiyor karısına ihtiyaçları için ama yetmiyormuş muş muşmuş muş günde dört beş kez çamaşır makinesi çalışırsa ayda 200 elektirk faturası gelirse 5yaşındaki oğluna sırf kokuyor diye üşendiğine hala tuvaletini yapmayı öğretmeyip bez bağlarsa tabi yetmez ........işte böyle bir aileye gelin geldim sürekli kendişlerini gariban gibi gösterip yok yok diyip isteyen birileri ne gönderince halden anlıyorlar nede göndermeyince sanki ben mecburum eltimin ihtiyaçalrını gidermeye kocası ne işe yaraıyorsa ben olsam utanırım karımın ondan bundan para istemesine amma nerde onda bunu anlayacak hal kaynım normalde öğretmen ilk yıl atanamadı diye hiç üstüne düşüp çalışmamış şimdi orda burda işte çalışıyor mezun olalı 7yıl oldu ama nasılsa birileri yardım ediyor bu böyle devam eder diye ehli keyf bir hayat sürüyor gemide çalışıp karısının dırdırını da çekmeyip kafa dinliyor birde severek evlenmiş

Son düzenleme:
akıllıbıdık öncelikle çok ama çok geçmiş olsun canım içim bir tuhaf oldu çoküzüldüm Raabim sabır versin, acılarını en kısa zamanda gidersin inş. Sağlıklı sıhatli hayırlı bir evlat nasip etsin inş. Ne olur üzülme cnaım bunların hepsi bir sınav çok zorr biliyorum ama nekadar sabredersen Allah okadar çok mükafatlandırakcaktır seni. İnanıyorum herşey düzelecek. Eltin çok cahil birisi anladığım kadarıylaa cahil dostum olana kadar akıllı düşmanım olsun diye bir söz vardır eğer eltininden çekiyorsan bir bahaneyle küs uzak durur senden konuuşmak zorunda kalmaz patavatsızlıklarını çekmek zprnda kalmazsın şimdi senin en çok morale ihtiyacın olduğu bir dönem senin sorun dert dinlemeye halin yok yüreğin yok canım. En güzeli biraz uzak dur laflardan sözlerden Allah razı olsunki eşindne sana büyük destek ne güzel bir insanmış inşallah ikinizinden yüzü gülecek inanıyorum eşinle mutlu olmaya bak canım acını hatırlatacak şeylerden uzak dur.
İnsanlar çok acımasızzz inan görünüşte üzülüyor gibi gözüüyorlar ama senin benim mutsuzluğumla mutlu oluyorlar içten işten oh çekiyorlarr, herkes için dmeiyorum yanlış anlaşılmasın böyle tipler var ama maalesef, öyle olduğunu hissetiğin insanlardan uzak dur sakın ağlama üzme kendini Allaha havale et canım. Tekrargeçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…