bir kaç gün önce doğum yaptıgım doktora gittim hala lohusalık bitmedi ve son bir haftadır aşırı kanamam oluyor diye doktor muayene etti söyleyeceklerini söyledi stresten uzak durmalısın üzüntü stres moral bozuklugu kanamanın devam etmesine neden oluyor çevrendeki insanlar evi bile yansa sana söylemeyecekler üzülmek için dedi bu arada psikiyatriste de gidiyoruz o da aynı şeyleri söyledi ve psikiyatrist bizim ailece de önceden tanıdıgımız bir insan benim hamile olmadan önceki halimide bildiği için çok yıprandıgımı sanki 15 yıl yaşamış gibi yıprandıgımı söyledi....
dün kayınvalidemi aradı eşim geçen hafta bebeğe gönderdikleri eşyaları gönderdiği kargo geldi mi ellerine diye sormaya aradı sonra bana verdi telefonu konuşayım diye ama her zaman kendiliğinden beni telefona isteyen kayınvalidem kendiliğinden istemedi eşim vermek isteyince de laf kalabalıgı yapıp almak istememiş telefonu neyse verdi telefonu aramızdaki konuşmayı aynen yazıyorum benmi yanlış anlamışım yoksa herşey çok açık belli mi
-anne nasılsın
-.......
-anne nasılsın iyimisin
-iyiyim sen nasılsın annen nasıl( annem gögğüs kanseri daha yeni ameliyat oldu da)
-çok şükür iyiyim annem da her geçen gün iyi oluyor kemoterapi almaya başlayacak bu hafta dedim
-iyi olursunuz olur hep hastalıklı (!!!) olacak değilsiniz ya dedi
-tabi iyi olucağız dedim hastalıklı olacak bir halimiz yok ki sonra konu değişsin diye geçen gün doğum yaptıgım doktora gittim oda bana tekrar hamile kaldıgımda da aynı sıkıntıları yaşama ihtimalim oldugunu yine hep yatmam gerekebilirmiş kanamam düşük tehlikem olabilirmiş eğer bebğin eşi rahimde iyi bir yere tutunamazsa dedi ona göre kendini hazırla dedi sana bakacak biri ayarlayıp hamile kal dedi
-yani.......
- sen ne zaman gelirsen bizim yanımıza kalmaya ancak o zaman torunun olabilecekmiş dedim
-.............eeeeeee.......eeeeeee..... ameliyat filan olsan olmuyormuymuş
-ameliyatlık bir durumum yok ki herşey normal bütün hamilelerde düşük ve kanama tahlikesi olabilirmiş
-.........eeeeee.......eeeeee.........eeee o zaman bu taraflara gelince hamile kalırsın sende dedi
-bizim o taraflara gelmemiz ancak seneye temmuzda tayinimiz çıkarsa olur o da kim bilir nereye çıkacak dedim
--.........eeeeee.......eeeeee.........eeee o zaman bu taraflara gelince hamile kalırsın işte sende dedi
--(aynı cümleyi iki kez üst üste söyleyince ben çok şaşırdım çünkü eşim benim annem ameliyat olmaya gidince diyordu annemi çağırırım o yanımızda kalır bakar sana da bebek olunca da ona da bakar onu köye bağlayan bişey yok diyordu çok emin bi şekilde bende ondan şaşırmış bi şekilde ve kırıldıgımı belli edecek şekilde dedim ki) ....yani annem ben gelemem de bakamam da mı diyorsun
--- eeee nasıl geleyim burda eltin çocuklar var dedi
--- dedim onun annesi yalnız yaşıyo o gelir ya da o annesinin yanına gider zaten gitmeyi çok istiyorum diyordu hep
---eeee olur mu hiç öyle köy yeri ev boş bırakılır mı dedi
--- bende dedim evlat için herşey yapılmaz mı benim annem de evini bağını bahçesini herşeyi bırakıp geldi hatta o evde olmadıgı için bahçedeki ağaçlar yanmış itfaiye gelmiş ama o çocugumun bana ihtiyacı var isterse ev yansın dedi
(((
---- eeee sen bi hamile kal bakalım düşünürüz bişeyler dedi yarım ağız bi şekilde
---- bende illa sıkıntılı bir hamilelik olacak değil ya nasip işi Allah ne zaman nasip ettiyse o zaman olur benim kanmalarımın olmasının tek nedeni köy okulunda öğretmen oldugum için okul yolunda dolmuş sarsıyordu ondan kaynakalndı hep yoksa senin dediğin gibi hastalıklı bir halim yok hem Allah kimseyi kimsye muhtaç etmesin kimin kime ne zaman muhtaç olacağını Allah bilir dedim tabi sen bunları daha iyi bilirsin anne dur oğlun istiyor bişey söyleyecekmiş dedim verdim telefonu eşime o da anladı üzüldüğümü öylesine konuştu
sonra eşimle karşılıklı konustugumuzda dedim annene ne oldu niye böyle hem soguk hem kırıcı konuştu diyebilirdi ki kızım üzülme doktorlarda yanılabilir inşallah bir daha hamile kalırsın bu sefer daha rahat geçer hamileliğin de bebeğini kaybetmez kucağına alırsın gerekirse ben gelir bakarım sana şimdiden bunları düşünme diyebirdi dedim kimbilir ne zman bebeğimiz olacakta annene ihtiyac duyacağız şimdiden böyle konusması çok tuhaf ne bileyim ben annemden böyle annelik görmediğime çok şaşırdım dedim belki ben el kızı olabirim ama sende le oğluydun benim annem seninle nasıl ilgilendi hem maddi hem manevi dedim o zaman eşim dediki yaklaşık on gün önce babamlar bende 200 milyon para istedi biz de bu ay çok sıkışık oldugumuza göndermedim dedi dedim bana niye demedin üzülürdün çünkü hastane için o kadar masraf yaptık annenler bunu bildiği halde usulende de olsa ihtiyacınız var mı diye sormak yerine daha birde istiyorlar der üzülürdün diye sana söylemedim dedi. o zamn anlaşıldı annenin tepkisi parayı göndermedik diye gerçek yüzünü gösterdi birde bu bebk eşyalırını gönderince yengende doldurmuş bir güzel çünkü bunu hep yapıyor annen de böyle tepkili konuştu ama ben unutsam bile Allah unutmaz dedim üstelik biz maddi oalrak o kadar çok sıkışığız ki eşimin abisi için banka dan kredi çektik kendi düğün borçlarımız var evin giderleri evin mecburi faturaları ödenince elimizde çok cüzi bir rakam kalıyor ki kayınpederimin istediği 200 milyon bizim için çok büyük para gibi geliyor önceden de çok istediği oldu eksiden çekip yine göndermiştik ama bu sefer dur bakalım göndermeyince ne olacak diye göndermemiş eşim çünkü çok da gerekli olan bir şey için lazım değilmiş sonradan da alınabilirmiş ama...................
hayat bana gerçek yüzünü erkenden gösterdi ve önümü görmemi sağladı kısacası tırnağın varsa başını kaşırsın diye boşa dememişler hiç ona buna paramı vermeyeceğim herkes ayağını yorganına göre uzatsın parası yoksa keyfi haracamalar yapmasınlar ben de eğer hamile kaldıgımda sıkıntı yaşarsam yine nasıl ki çocuklar için bakıcı tutuluyor kendim içinde tuttarım zaten bakıcının yapacağı bişey yok sadece benim birden kanamam olursa benimle taksiye binip hastaneye götürecek tek yapacağı bu kadar paran varsa olurlar kulun paran yoksa yokluktur sonun