- 23 Kasım 2020
- 59
- 3
- 28
-
- Konu Sahibi Melekgibi01
Ben lise yi açık öğretim olarak dışarıdan okuyorum şuan daOrtaokul mezunu musunuz? Yazılarınız, hiç kelime hatası yapmamanız ilginç geldi bana. Ortaokul mezunu biri genelde öğrenemez pek bunları.
Evet çok haklısın ama gerçekten iyilikten güzellikten ve medeni şekilde konuşmayan bir insan için anca aklıma bu gelebildi. Daha önce yemek yüzünden burnumu kiran bir insandan bahsediyorum zaten zerre korkum yok ondan ama dilini çözemedim onun ben ne yaptıysam olmadı çünküTencere kapak demekte ki kastım bu. Kırıcı olmak istemezdim ama bu yaptığın şey sana daha büyük zarar verebilirdi. M Melekgibi01
@kediseverkadin ayrıca fesat sana benzer.
Normal anormal ailede büyümüşluk etkisi kimi durumlarda ve agirlikli olarak etkili olabilir. Ama 14 unde birinin 'deli gibi aşığım ' (sandığı ) birine kacmasi ,hayatını birlestirmesi çok utopik degil. Illa kötü aile de gerektirmiyor.Erken yaşta evlenenler ve ya kaçanlar normal bir aile ortamında büyümüyorlar 14 yaşında ben onu bilmezdim bunu bilmezdim gibi şeyler söylüyorsunuz ama emin olun onlarda bunu bilmiyor karşısındakinin direktiflerine uyuyor sadece yoksa sex yapmak için değil aslinda manevi boşluğu doldurmak için bunu tercih ediyorlar . Sonrası mecburiyetler mecburiyetleri getiriyor . Hayatin gerçekleri bunlar yağmurdan kaçıp doluya tutulan kadar doludan kaçıp yağmur içinde yaşamayı kabul edenide var .Bizim çocuklarımız, kardeşlerimiz yeğenlerimiz yada bizler normal bir yasam sürdüğümüz icin bizlere garip ve yanlış gelebilir ama bazılarının ki Türkiye gibi bir ülke de hayatın bazılarına getirisi erken yaşta evlilik, bazen mecburiyet bazen kacis, bazen daha güzel bir hayatın hayali olarak bunu yaşamak zorunda olan ya da tercih eden sayısı azımsanmayacak kadar çok insan var . Hiçbirimiz ayni koşullarda buyumedigimiz gibi hiçbirimizin aile yapısı ve eğitim düzeyi ayni degil bunlarda ortaya farklı sonuçlar çıkarıyor. Ben hiç babası polis annesi öğretmen olan ailenin çocuğunu satış temsilcisi garson tekstilde makinacı gibi işlerde görmedim.
ben şaka vs bişey demedim kınamadım daKeşke şaka olsa yahu hayatım bitti cürüdum diyorum aman Allah çocuklarınızı size bağışlasın ben yandım inşallah bu saatten sonra biseyler değişir
Eşinizle aranızda kaç yaş var?Hiç de öyle meraklı değildim sevgiliydik aslında sadece mektuplasirdik abim öğrenince tehdit etti oldurucem asicam kesicem o zamanlar korktum bende şuan ki aklım olsa gel döv abi derdim yemin ediyorum keşke kacmayip dayak yeseydim
14yaşında kocaya kaçmayacak kadar aklımız ve mantığımız vardı en azından 14 yaşında bir çocuk ne karar verebilir acaba ders çalışmak ve oyun oynamak dışında bana söylermisiniz ? Şakamısın ya.Yorum yapan hanımlar 14 yaşınızda hepiniz süper mantıklı kadınlar mıydınız? Verdiğiniz her karar doğru muydu?
Tamam 14 yaş kanın en deli aktığı ve ergenliğin zirve zamanları bu delilikle evliligi göze almazsın aşık olursun sevgilin olur vs ama evliligi de düşünmesin buna sebebiyet veren ailedir bu benim düşüncem herkesin bir olmaya bilir. Aile ne kadar anlayan dinleyen ve yol gösteren olursa kararlarını da bu doğrultuda verir . Ailede söz hakki verilen çocuğun kendine olan oz guvenide kendini ifade ve idare edebilme özelliklerini beraberinde getirir . Bunlar benim gözlemlerim sonucunda oluşan düşüncelerim .Normal anormal ailede büyümüşluk etkisi kimi durumlarda ve agirlikli olarak etkili olabilir. Ama 14 unde birinin 'deli gibi aşığım ' (sandığı ) birine kacmasi ,hayatını birlestirmesi çok utopik degil. Illa kötü aile de gerektirmiyor.
Kizin asi, basina buyruk olmasi ve aşkına cok inanmasi onsuz yapamayacqgini dusunmesi bile yeterli olabiliyor.
Kanimizin en deli aktigi cag ya bu ergenlik tum uzmanlar soyluyor bunu. Ayse asi degildir ama fatma asi olabilir vs gbi. Kesin aile tu kaka olacak diye bir kaide yok yani
Belli kime benzediği yorumlardanTencere kapak demekte ki kastım bu. Kırıcı olmak istemezdim ama bu yaptığın şey sana daha büyük zarar verebilirdi. M Melekgibi01
@kediseverkadin ayrıca fesat sana benzer.
Ben de eşinin sorumsuzluğuna asla maruz kalmasını onaylamıyorum ama bu aldatma oyununa da inanmıyorum.arkadaslar kız 96 yılı cocugu
30 yıl once 14 yasında kacmamıs gunumuz cocukları zehır gıbı allah askına
hadı kacmasını gectık hadı ona da eyvallah hadı mutlaka bır sebebı vardır dıyelım
adam ayarlayıp kocasına senı aldatıyorum demek nedır ya !!! bu kac yasın akıl tutulması bır deyın bana
konu sahıbı bana hıc masum gelmedı kusura bakmayın kızlar olumsuz yorum yazanlara kızmıssınız ama dogruya dogru gerceklerı konusuyoruz burda
konu sahıbı yanlıs hareketler etmeyı huy edınmıs
belkı daha buraya yazmadıgı neler var
zaten kesınlıkle bıtmelı bu evlılık o bı gercek
ama bıttıkten sonra davranıslarınız onemlı
o sozde saka olan benı bosa dıye oyun yaptım dedıgınız konudakı adamla evlenırsenız
ne bıleyım boyle atraksıyonlu hayata devam edersenız yenı bır hayat ıcın attıgınız bosanma adımının da bır hayrı kalmayacak yanı
Tabii hepimiz gozlerim sonucu kenfi dusuncelerimizi yaziyoruz. Ben sizi haksiz bulmuyorum ama sadece çok iyi ailelerde de bu olabiliyor demek istedim. Ergenin kisiligi ile alakali oluyor bazende ama tabii cogu zaman ailenin yadsinamaz bir faktoru var. Dur diyebilmeli. Kizinin arkasinda durmali.Tamam 14 yaş kanın en deli aktığı ve ergenliğin zirve zamanları bu delilikle evliligi göze almazsın aşık olursun sevgilin olur vs ama evliligi de düşünmesin buna sebebiyet veren ailedir bu benim düşüncem herkesin bir olmaya bilir. Aile ne kadar anlayan dinleyen ve yol gösteren olursa kararlarını da bu doğrultuda verir . Ailede söz hakki verilen çocuğun kendine olan oz guvenide kendini ifade ve idare edebilme özelliklerini beraberinde getirir . Bunlar benim gözlemlerim sonucunda oluşan düşüncelerim .
Kaçan kız evlendirilir çünkü mahallede kactiysa kızlığı gitmiştir denilir. İşte bu yüzden arkadaşım. Dünya burası burası Türkiye
sızın turkıyenız baska bır gezegende galıba 80 mılyon hep bırlıkte yasadıgımız turkıyede boyle bırsey yokEvet ben çocuk yaptığımda bile kapıya polisler gelip adlı işlem başlatmıştı ve para cezasına döndü mahkeme sonunda ben 17 yaşımda resmi nikah evlendim
Ciddi anlamda tehlikeli oyuna kalkışmış...kendı dusen aglamaz dıyorum
hadı 14 yasında evcılık oyununu bıraz cıddıye aldınız bır akıl tutulması yasadınız dıyelım
koca kadın olmussunuz coluk cocuk sahıbı kocanıza hayatımda bırı var dıyorsunuz sızı bosasın dıye oyle mı
su sozde sakanız neyse bu yapmaya calıstıgınız seyden bıle bu bıten evlılıkte hata payınızı yuzde 50 goruyorum
bosanabılmek ıcın kocanın dava acmasına gerek yoktu gıder dava acardınız daha bırde kendınıze ıffetsız damgası yapıstırıp kocanızı da katıl edecekmıssınız
yaptıgınız her sey tehlıkelı farkında mısınız ?
kesınlıkle oyleCiddi anlamda tehlikeli oyuna kalkışmış...
Bunun şakası bile adamı çarpar.
Akıllı bir insan bile böyle planlar yapmaz,o kadar tehlikeli sularda yüzmüş ki sonunu bile hiç düşünme gayretine girmemiş bile.kesınlıkle oyle
belkı bu oyunu yuzunden cocukları annesız kalabılırdı o bahsı gecen adamın da katılı olabılırdı
boyle bır oyuna gırebıldıgı adamla arasında kesın bırsey vardır yoksa cesaret edemezdı ve ıftıraya gırmıs olur
cahıl ınsanları katıl edecek turden cok tehlıkelı konu sahıbı