İyi de sizin şu an dediğiniz şeyle en başta kurduğunuz cümlenin bir alakası yok ki. Siz dediniz ki ‘sosyal medyadan görüp özeniyorlar bizim zamanımızda böyle değildi’ Kimse çalışmasınlar da demedi zaten. Çalışmadan hiç bir yerde başarılı olunmayacağı gerçeğini herkes bilir.Bu konuya kesinlikle katılıyorum. Gerçekten şartlar zor, umut yok, herkes depresif. Ama çalışacak insanın önünde dağ olsa deler geçer. Bana ısrarla hadi zor zor kabuk et demem için ısrar ettiler. Ya zaten ülkenin tamamı zor diyor bence de her şey zor evet ama benim bunu demem bir şeyi çözmüyor. Çaba lazım, şikayetle kim neyi başarmış? YouTube derya deniz 1 TL harcamadan dilinden yazılımına bir sürü giriş seviyesi bilgiler mevcut. Sınav zormuş kolaymış nr farkeder çalışan insana? Sana zor da başkasına kolay mı? Ben ossye girdiğimde de hiç kolay degildi bence, aksine benim zamanımda bölüm kontenjanım atıyorum 100se mezun olduğumda 150 idi şimdi 180. Şu anda üniversite okuyacağım diyip kazanamayan yoktur heralde her yer okul baraj puanı bile yok. Konu Sınav değil olmamalı da. Ama şikayet etmek yerine adım atılması gerektiği söylenince de o iş öyle değil yea çok zor denince de sinirleniyorum yani. Ya bak gerçekten hayatında tuvalet görmemiş ücra bir ülkeden insanla beraber çalışıyorum ya adam kendi kendine yazılım Dil öğrenmiş gelmiş çalışıyor. Bu bir kişi değil ki bir sürü var çevremde böyle insan. Ülkece zor durumda olmak başka şey bundan sonr artık imkansız demek başka şey.
Anlamadıkları nokta çalışarak da yapılamayacak noktaya geldi bu ülke çünkü liyakat yok. Liyakat yoksa senin çok başarılı über azimli olman da bazen bir şey ifade etmiyor yaniİyi de sizin şu an dediğiniz şeyle en başta kurduğunuz cümlenin bir alakası yok ki. Siz dediniz ki ‘sosyal medyadan görüp özeniyorlar bizim zamanımızda böyle değildi’ Kimse çalışmasınlar da demedi zaten. Çalışmadan hiç bir yerde başarılı olunmayacağı gerçeğini herkes bilir zaten.
Bu arada kimse size zorla fikrini kabul ettirmeye çalışmadı. Herkes normal bir şekilde kendi fikrini savunuyor.İyi de sizin şu an dediğiniz şeyle en başta kurduğunuz cümlenin bir alakası yok ki. Siz dediniz ki ‘sosyal medyadan görüp özeniyorlar bizim zamanımızda böyle değildi’ Kimse çalışmasınlar da demedi zaten. Çalışmadan hiç bir yerde başarılı olunmayacağı gerçeğini herkes bilir.
14 yasinda benimki oda oyle.Kilictaroglu kazanamayinca oturdu agladi.Kizim sen kafani yorma boyle seylere diyorum ama.Kızım sürekli siyaset konusuyor evde :)
Evet sizin yazdığınız şeyler aşırı ilgiliydi benim yazdiklarimla çünkü. Ben araştırma yapmakla ilgili yorum yazdım siz gelip bir kelime gördünüz diye bambaşka bir konuda yorum yaptınız. Sosyal medyadan depresiflik pompalaniyor, herkes şikayet ettiği için tüm gün bunu okuyanlar ve hassas olanlar çok etkileniyor. Bir kelime yazdim ya aldiniz nerelere çektiniz. Sanki her şeye güllük gülistanlık demişim gibi bir tavra girdiniz. Siz ve sizin gibi düşünenler sadece şikayet edecek, hiçbir yere de gelemeyeceksiniz. Birbirinize alkış tutmaya devam edin. Gerçekten başarmak isteyen bir şekilde başarır zaten görüyoruz kimler ne imkansizlardan nerelere geliyor.İyi de sizin şu an dediğiniz şeyle en başta kurduğunuz cümlenin bir alakası yok ki. Siz dediniz ki ‘sosyal medyadan görüp özeniyorlar bizim zamanımızda böyle değildi’ Kimse çalışmasınlar da demedi zaten. Çalışmadan hiç bir yerde başarılı olunmayacağı gerçeğini herkes bilir.
Yabancı dil için okulu beklemeyin. Tamam alfabe gramer öğrensin demiyorum ama biri gelip sadece -hangi dil istiyorsanız- çocuğunuzla konuşsun. Oyun oynasın resimli kitapta masal okusun, okuduğunu göstersin. Üniversite öğrencisi ya da o lisanı bilen biri olabilir. Kızımın öğretmeni ilk yabancı dil dersine el kuklasıyla gelmişti. Tek kelime konuşulan dili konuşmamıştı. Bütün derste kuklayı konuşturmuştu. Tabi ilk anlamıyorlar ama atıyorum kukla herkese adını söyleyip seninki ne diye sorunca öğreniyorsun ne dediğini. Üç ay boyunca her derse kukla geldi. Kadın hiç bozmadan hep kuklanın dilini konuşturdu.benim kızım henüz küçük egıtim icin koleje veremeyecegim devlet okuluna gidiyor ama ekstra kurslarla desteklemeye vs calisiyorum.
şuan jimnastiğe gidiyor, yaz tatilinde resim kursuna gitmek istedi.
eylulde ilk okula basliyor sonrasinda yabancı dil derslerine başlayacağim.
maddi olarakda bir evim arabam var bir miktarda kizim icin ayirdigim altın var. bana bir şey olursa maaşımı alabilir.
annemden kayinbabamdan vs kalabilecek mülkler var ama onları saymayı dogru bulmuyorum şuan. annemden kalırda, kayin babam belki ben yiyecegim diyecek bilmiyorum o yuzden ama kalirsa maddi anlamda bir sorunu olmaz ilerde.
insallah istedigim gibi bir egitim hayati olursa bende ilerde yurt dışına egitim veya iş olanağıyla gitmesini isterim.
benim sıkintilarim aslinda maddi degil de, egitim süreciyle ilgili sıkıntılarım var.
şuan ana sınıfında ve balık baştan kokuyor maalesef.
Evet tek siz başarılı olacaksınız dünyadaEvet sizin yazdığınız şeyler aşırı ilgiliydi benim yazdiklarimla çünkü. Ben araştırma yapmakla ilgili yorum yazdım siz gelip bir kelime gördünüz diye bambaşka bir konuda yorum yaptınız. Sosyal medyadan depresiflik pompalaniyor, herkes şikayet ettiği için tüm gün bunu okuyanlar ve hassas olanlar çok etkileniyor. Bir kelime yazdim ya aldiniz nerelere çektiniz. Sanki her şeye güllük gülistanlık demişim gibi bir tavra girdiniz. Siz ve sizin gibi düşünenler sadece şikayet edecek, hiçbir yere de gelemeyeceksiniz. Birbirinize alkış tutmaya devam edin. Gerçekten başarmak isteyen bir şekilde başarır zaten görüyoruz kimler ne imkansizlardan nerelere geliyor.
Siz gerçekten iyi değilsiniz karşınızdaki insanın şu an başarısız olduğu sonucuna nerden vardınız mesela? Noway de bildiğim kadarıyla sizin gibiEvet sizin yazdığınız şeyler aşırı ilgiliydi benim yazdiklarimla çünkü. Ben araştırma yapmakla ilgili yorum yazdım siz gelip bir kelime gördünüz diye bambaşka bir konuda yorum yaptınız. Sosyal medyadan depresiflik pompalaniyor, herkes şikayet ettiği için tüm gün bunu okuyanlar ve hassas olanlar çok etkileniyor. Bir kelime yazdim ya aldiniz nerelere çektiniz. Sanki her şeye güllük gülistanlık demişim gibi bir tavra girdiniz. Siz ve sizin gibi düşünenler sadece şikayet edecek, hiçbir yere de gelemeyeceksiniz. Birbirinize alkış tutmaya devam edin. Gerçekten başarmak isteyen bir şekilde başarır zaten görüyoruz kimler ne imkansizlardan nerelere geliyor.
ya yeterki öyle birini bulayim aç kalirim yinede egitimini aldiririm öyle diyeyim araştiracagim bunu teşekkur ederim öneriniz içinYanancı dil için
Yabancı dil için okulu beklemeyin. Tamam alfabe gramer öğrensin demiyorum ama biri gelip sadece -hangi dil istiyorsanız- çocuğunuzla konuşsun. Oyun oynasın resimli kitapta masal okusun, okuduğunu göstersin. Üniversite öğrencisi ya da o lisanı bilen biri olabilir. Kızımın öğretmeni ilk yabancı dil dersine el kuklasıyla gelmişti. Tek kelime konuşulan dili konuşmamıştı. Bütün derste kuklayı konuşturmuştu. Tabi ilk anlamıyorlar ama atıyorum kukla herkese adını söyleyip seninki ne diye sorunca öğreniyorsun ne dediğini. Üç ay boyunca her derse kukla geldi. Kadın hiç bozmadan hep kuklanın dilini konuşturdu.
Yeğenimin teyzesi İngilizce öğretmeni ve doğduğundan beri çocukla hep İngilizce konuştu. Görümcem hattaTürkçe İngilizce Almanca karışık konuşur çocuklarıyla. Biri 7 diğeri 5 yaşında, üç lisanda da sorsan cevap verirler.
Maddi durumunuz müsaitse bir-iki böyle denemenizi öneririm. Türkçe anlatılarak İngilizce ya da başka dil zor öğreniliyor.
ben sizin ne demek istediginizi anladim, görme engelli bir kuzenim onun zamanindaki imkanlarla kasetlerden dinleye dinleye açık ogretimden lise bitirdi kız.Bu konuya kesinlikle katılıyorum. Gerçekten şartlar zor, umut yok, herkes depresif. Ama çalışacak insanın önünde dağ olsa deler geçer. Bana ısrarla hadi zor zor kabuk et demem için ısrar ettiler. Ya zaten ülkenin tamamı zor diyor bence de her şey zor evet ama benim bunu demem bir şeyi çözmüyor. Çaba lazım, şikayetle kim neyi başarmış? YouTube derya deniz 1 TL harcamadan dilinden yazılımına bir sürü giriş seviyesi bilgiler mevcut. Sınav zormuş kolaymış nr farkeder çalışan insana? Sana zor da başkasına kolay mı? Ben ossye girdiğimde de hiç kolay degildi bence, aksine benim zamanımda bölüm kontenjanım atıyorum 100se mezun olduğumda 150 idi şimdi 180. Şu anda üniversite okuyacağım diyip kazanamayan yoktur heralde her yer okul baraj puanı bile yok. Konu Sınav değil olmamalı da. Ama şikayet etmek yerine adım atılması gerektiği söylenince de o iş öyle değil yea çok zor denince de sinirleniyorum yani. Ya bak gerçekten hayatında tuvalet görmemiş ücra bir ülkeden insanla beraber çalışıyorum ya adam kendi kendine yazılım Dil öğrenmiş gelmiş çalışıyor. Bu bir kişi değil ki bir sürü var çevremde böyle insan. Ülkece zor durumda olmak başka şey bundan sonr artık imkansız demek başka şey.
aslina bakarsaniz işin rengi pek öyle bedava degil, kizim bu sene anasinifinda devletde sorsak bedava egitim alacak degilmi, sene basindan beri icecekleri suyu, iskur un gonderdigi temizlik personelinin ucretini oduyoruz. meb in kitaplarini begenmediler kitap aldik tekrardan vs vs. yani aslinda bedava degil inanın ha tabiki bir kolejle verdigimiz paralar yarismiyo ama bedava da degil maalesef.Eğitimin içi boşalınca, müftedat basitleşince her şey bitti. İlköğretim zorunlu, lisede kalma yok, kitaptan öğle yemeğine her şey bedava. Çabayı, emeği çocuk eğitiminden kaldırdığında sonucun böyle olması kaçınılmaz. Umut konunun neresinde bilmiyorum ama benim gördüğüm gençlerin tembellikten öldüğü ve her şeyi başkalarından beklediği. Konu sahibinın evldına başarılar diliyorum
Ben çalışmasınlar demiyorum ki zaten. Elbette çalışacak ama çalıştığının da karşılığını alabilecek. Bizim ülkemizde kaç kişi çalıştığının karşılığını alabiliyor? Yanlış anlamayın ama bomboş motivasyon konuşmaları bir işe yaramıyor. Çok basit bir örnek, KPSS’den 90 alan insan atanmak istiyor. Ben ona daha fazla çalış Türkiye birincisi ol diyemem.
Ben yurt dışında mesai saatlerinde bırak sosyal medyayı çalışanın elinde telefon görmedim. Herkes, molasında dinlenirken bakar telefonuna. Markette reyon dizenden tut üs düzey personele kadar herkesin önceliği ve mecburiyeti işidir. Orada da sosyal medya var ve gencinden yaşlısına herkes de kullanır ama işini sorumluluğunu savsaklamaz. Ülkeye geldiğin an pasaport kontrolde başlıyor yan gözle sosyal medya takibi. Toplu taşımaya binince bir kişi yok telefonuna bakmayan.Evet sizin yazdığınız şeyler aşırı ilgiliydi benim yazdiklarimla çünkü. Ben araştırma yapmakla ilgili yorum yazdım siz gelip bir kelime gördünüz diye bambaşka bir konuda yorum yaptınız. Sosyal medyadan depresiflik pompalaniyor, herkes şikayet ettiği için tüm gün bunu okuyanlar ve hassas olanlar çok etkileniyor. Bir kelime yazdim ya aldiniz nerelere çektiniz. Sanki her şeye güllük gülistanlık demişim gibi bir tavra girdiniz. Siz ve sizin gibi düşünenler sadece şikayet edecek, hiçbir yere de gelemeyeceksiniz. Birbirinize alkış tutmaya devam edin. Gerçekten başarmak isteyen bir şekilde başarır zaten görüyoruz kimler ne imkansizlardan nerelere geliyor.
Ben açıkçası lisede köyden gelen öğrencilerin servislerinin, öğle yemeğinin, felsefeden matematiğe ders kitaplarının bedava olmasını düşünmüştüm. Ancak bir çocuğum ilkokul üçe gidiyor. Hiçbir dersten kaynak almadık. Senelik 250 lira aidat ödeniyor. Ha öğretmenler aldırmadı ama ben kendim kaynak kitap aldım ama istemeyen almadı mesela. E senelik 250 de zaten ay başına 20 lira düşüyor bu da bedava sayılır. Ben küçükken kitap parası, yol parası vs herkesin cebinden çıkıyordu.aslina bakarsaniz işin rengi pek öyle bedava degil, kizim bu sene anasinifinda devletde sorsak bedava egitim alacak degilmi, sene basindan beri icecekleri suyu, iskur un gonderdigi temizlik personelinin ucretini oduyoruz. meb in kitaplarini begenmediler kitap aldik tekrardan vs vs. yani aslinda bedava degil inanın ha tabiki bir kolejle verdigimiz paralar yarismiyo ama bedava da degil maalesef.
tek bedava olan şey şuan ögle yemekleri oda zaten sizin bizim odedigimiz vergilerle ödenmiyor mu?
kimse cebinden hayrına para kitap yada yemek vermiyor.
okula beslenme göturemeyen çocuklara gittigi icin memnunum tabiki uygulamadan yanlis anlasilmasin ama bedava diyince insan bi nasıl ya oluyor.
kayit olurken kurus para odenmeyecek diyorlar gecen eylul 1200 tl kayit parasi en az 500 tl de ayrica okul aile birligine bagis istediler.
okulun sabununu tuvalt kagidini temizlik malzemesini vs herseyini bizler aldık.
okullarda bedava olan tlbir sey varsa oda sanırım okul sıralari
Tabii ki oturup, ah vah etmeyelim. Öyle bir şeyi savunmuyorum ben. Benim çalışmakla ilgili bir sorunum yok. Siz ve bir arkadaş daha bu şekilde manipüle ediyorsunuz söylediğim şeyi. Benim söylediğim şey gayet açık ve net. Şu anda gençlerin ve çocukların bu kadar umutsuz olması gayet normal. Bunu şımarıklık olarak adlandırıp, kendini parlatmaya çalışmasın kimse. Yani herkes elbette çalışıp çabalayarak bir yerlere geliyor da empati yapacak olursam, yüz tane engelle karşılaşır, adaletsizliğe ve liyalatsizliğe uğrarsam umudum kırılır. Bir de doğru tekmiş gibi konuşmak çok toksik. Her birey farklıdır. Kimisi olanlardan hırslanır daha çok çabalar kimisi de depresyona girer.Ne yapalım peki, ülkece herkes mi intihar etsin? Yoksam herkes işi gücü bırakıp bütün gün sosyal medyada bu ülke öyle böyle diyip bir şeyler mi paylaşsın?
Avrupa dediğiniz de bugünlere yüzlerce yıl içinde geldi, Amerika dediğiniz 300 yıllık bir demokrasi kurulurken türlü zorluklarla cebelleşti. Herkes bir şekilde kendi savaşını veriyor, kendi sınavlarını yaşıyor. Türkiye de dibe vurdu zaten bu noktadan sonra 2 seçenek var, ya ayağını vurup dipten çıkmak ya da bitip tükenip yok olmak. 2 numara olmayacağına göre bir şekilde bu noktadan çıkmamız gerekiyor, o da zaten sancılı olacak. Ülkenin büyümesini gelişmesinin tek yolu sancı çekmek, sancısız ağrısız acısız büyümek olmuyor. Bu dönemleri Avrupa ülkeleri yüzyıllar önce geçti, Fransa devriminde tonla insan idam edildi mesela kanlı oldu, vahşice oldu ama demokrasi bir şekilde oldu işte. Çin ayrı bir örnek, 50 yıl öcnesine kadar komünizmin fakirliğinden kırılan bir milletti ama kendini inşa etti bir şekilde. Ne demeye varayım, bu iş ahla vahla olmuyor, ülkeni inşa etmek için de önce kendini inşa ediceksin, o kadar. Yapanlar yapıyor gördüğünüz gibi bizler niye yapamayalım? Siz derseniz ki ben çaresizce oturucam, herkes de öyle otursun bütün gün sosyal medyada paylaşım yapsın peki tamam o zaman aynen devam paylaşımlara.
Konuyu başka yere çekmeyin. Konu 90larda Türkiye’nin liyakat anlamında, çalışanın kazanacağını alacağına inancının olduğuydu. Şimdi bu yok dedik. Biriniz konuyu başarıya azimle getirdi diğeri de ağlayalım mi ya getirdi.Ne yapalım peki, ülkece herkes mi intihar etsin? Yoksam herkes işi gücü bırakıp bütün gün sosyal medyada bu ülke öyle böyle diyip bir şeyler mi paylaşsın?
Avrupa dediğiniz de bugünlere yüzlerce yıl içinde geldi, Amerika dediğiniz 300 yıllık bir demokrasi kurulurken türlü zorluklarla cebelleşti. Herkes bir şekilde kendi savaşını veriyor, kendi sınavlarını yaşıyor. Türkiye de dibe vurdu zaten bu noktadan sonra 2 seçenek var, ya ayağını vurup dipten çıkmak ya da bitip tükenip yok olmak. 2 numara olmayacağına göre bir şekilde bu noktadan çıkmamız gerekiyor, o da zaten sancılı olacak. Ülkenin büyümesini gelişmesinin tek yolu sancı çekmek, sancısız ağrısız acısız büyümek olmuyor. Bu dönemleri Avrupa ülkeleri yüzyıllar önce geçti, Fransa devriminde tonla insan idam edildi mesela kanlı oldu, vahşice oldu ama demokrasi bir şekilde oldu işte. Çin ayrı bir örnek, 50 yıl öcnesine kadar komünizmin fakirliğinden kırılan bir milletti ama kendini inşa etti bir şekilde. Ne demeye varayım, bu iş ahla vahla olmuyor, ülkeni inşa etmek için de önce kendini inşa ediceksin, o kadar. Yapanlar yapıyor gördüğünüz gibi bizler niye yapamayalım? Siz derseniz ki ben çaresizce oturucam, herkes de öyle otursun bütün gün sosyal medyada paylaşım yapsın peki tamam o zaman aynen devam paylaşımlara.