Tüm çocuklar yurtdışına kaçmasın kendi ülkesinde umudu olsun diyoruz biz de.Ben gelip böyle şeyler demediğim için neden demişim gibi gelip kavga etmeye çalışıyorsunuz hiç anlamadım. Ben de bir şeylerden rahatsız olup bir sürü emek verip yurtdisina çıktım. Kendisi de çaba verip öyle çıksın dedim. Çaba vermeden araştırmadan gelen herkes çok mutsuz çünkü.
Gelip Türkiye cennet demişim gibi saçma cevaplar veriyorsunuz ve ben kendimi bu konuşmada konumlandırmak istemiyorum.
Hayır sosyal medyadan görüp eskiden güzel sanıyorlar yorumuna hak verdiniz.Ben gelip böyle şeyler demediğim için neden demişim gibi gelip kavga etmeye çalışıyorsunuz hiç anlamadım. Ben de bir şeylerden rahatsız olup bir sürü emek verip yurtdisina çıktım. Kendisi de çaba verip öyle çıksın dedim. Çaba vermeden araştırmadan gelen herkes çok mutsuz çünkü.
Gelip Türkiye cennet demişim gibi saçma cevaplar veriyorsunuz ve ben kendimi bu konuşmada konumlandırmak istemiyorum.
Sadece sosyal medya yüzünden mi depresif gençler? Onlar da Avrupa’da ki bir genç kadar kaygısız ve kaliteli bir yaşam isterler elbette. Avrupadaki yaşıtları ülke ülke gezerken,neden siyaset konuşuyor ya da konuşmak zorunda kalıyor bu çocuklar?
Ya tamam da bana neden yazıyorsunuz bunu? Ben bu konuda bir şey yazmadım? Siz onu diyorsanız diyin ben sadece araştırmadan emek vermeden yurtdisina çıkan insanların daha fazla hayal kırıklığı yaşadığı ile ilgili yayazdım. Avrupada doğan biri daha şanslı evet ee? Bunu şikayet etmek bir şeyi çözmüyor. Sosyal medyada bunu görmeleri üzerine adim atan emek verenler en azından o istedikleri hayata ulaşabilir ama hiç emek vermeyen birisi sürekli şikayet ederse haklı mıdır haklıdır bir işe yarar mı yaramaz. Bu yaniTüm çocuklar yurtdışına kaçmasın kendi ülkesinde umudu olsun diyoruz biz de.
Eskiden olduğu gibi.
Benim eşimin babası inşaat işçisi. Üniversiteyi kazanınca o çocuk halk evinde ücretsiz tiyatroya da götürülmüş, okulunda şenlikte büyük sanatçıların konserlerine de götürülmüş. Şimdi inşaat işçisi bir aile çocuğunu üniversiteye başka şehire gönderebilir mi? Şimdi bir fakir çocuğu bu sosyal olanaklara üniversiteye gidersem kavuşurum fiye hayal kurabilir mi?
İşte o dediğiniz eski dönem. Benim çevremde kaç kişi ales ve ortalaması en yüksekken mülakattan elendi. Eskiden okulun en iyileri akademisyen olurken artık şimdi isimler belli oluyor. Çalışkan çocuk çalışarak ne okulda kalabiliyor ne KPSS den atanabiliyor. Mülakatla 90 alan elenip 60 alan atanıyor. Gençlerin isyanı bunaYa tamam da bana neden yazıyorsunuz bunu? Ben bu konuda bir şey yazmadım? Siz onu diyorsanız diyin ben sadece araştırmadan emek vermeden yurtdisina çıkan insanların daha fazla hayal kırıklığı yaşadığı ile ilgili yayazdım. Avrupada doğan biri daha şanslı evet ee? Bunu şikayet etmek bir şeyi çözmüyor. Sosyal medyada bunu görmeleri üzerine adim atan emek verenler en azından o istedikleri hayata ulaşabilir ama hiç emek vermeyen birisi sürekli şikayet ederse haklı mıdır haklıdır bir işe yarar mı yaramaz. Bu yani
Ben çalışmasınlar demiyorum ki zaten. Elbette çalışacak ama çalıştığının da karşılığını alabilecek. Bizim ülkemizde kaç kişi çalıştığının karşılığını alabiliyor? Yanlış anlamayın ama bomboş motivasyon konuşmaları bir işe yaramıyor. Çok basit bir örnek, KPSS’den 90 alan insan atanmak istiyor. Ben ona daha fazla çalış Türkiye birincisi ol diyemem.Ablacım Avrıpa dediğiniz hem yüzölçümü olarak, hem de nufüs olarak dünyanın çok çok az bir kısmı, tüm dünya için representative değil ki. Dünyada herkes şahane yaşıyor, tek bizimkiler sürünüyor diye bir şey yok. Yanlış anlamayın millet kadere razı olsun diye asla demiyorum ama bu kadar enseyi karartmak da saçma. Bütün gün elinde telefon bu memleket ne olacak yeaaa şeklinde takılmak gerçekten hayat israfı. madem gençsin çalışıcaksın, hayatına ve kariyerine yatırım yapacaksın. zaman değerli, orda burda memlkete nutuğu atmak da sosyal medyada ona buna yorum yapmak da bomboş işler, zaman kaybı, anlatabiliyor muyum? çalışıcaksın, kendine yatırıcaksın ondan sonra kim gelirse gelsin seni tutamaz zaten. genel olarak kimse kızmasın ama Türkiye bomboş konuşmaların ülkesi, herkes çok konuşuyor çok biliyor ama icraat 0, sonuç ayrıca 0.
Türkiye birincisi bir çocuk mülakattan elendi Twitter’a bakabilirler bu konuda çok yazıldı.Ben çalışmasınlar demiyorum ki zaten. Elbette çalışacak ama çalıştığının da karşılığını alabilecek. Bizim ülkemizde kaç kişi çalıştığının karşılığını alabiliyor? Yanlış anlamayın ama bomboş motivasyon konuşmaları bir işe yaramıyor. Çok basit bir örnek, KPSS’den 90 alan insan atanmak istiyor. Ben ona daha fazla çalış Türkiye birincisi ol diyemem.
Ayrıca hayır eskiden güzel sanıyorlar yorumuna hal vermedim benim alıntı yaptığım post, çocuğa biraz şımarık dediği post. Diğerine beğenme bile atmadım çünkü bence de eskiden daha güzeldi. Daha doğrusu eskiden de çok güzel değildi ama insan 30 senede ileri gitmeliydi biz gitmedik geri gittik. Yoksa eskiden de burası İsviçre değildi tabi, sadece şimdiden biraz daha iyiydi. Ama dünyada açlıktan ölen insanların günde 1 dolar kazanan insanların olduğu yerler de var ama biz öyle bir siyasi duruma geldik ki sanki sadece biz kötü yaşıyoruz gibi bir havada butuuuun insanlar genç çoluk çocuk sürekli şikayet halinde. Sikayetle bir şeyin çözüldüğünü ben görmedim. Hayatımda elde ettiğim her şeyi tırnaklarımla kazıdım.Hayır sosyal medyadan görüp eskiden güzel sanıyorlar yorumuna hak verdiniz.
Evet eskiden gençler için her şey daha güvenli daha kolaydı. Çocuklar da bunı görüyor ve üzülüyorlar.
Gençler dibine kadar haklı mutsuz ve umutsuz olmakta
Ben anlamıyorum. Bir ütopyada yaşıyor gibiyiz. Sanki çalışan çalıştığının karşılığını alabiliyor ülkede. Yine de çok çabalasınlar çabalamaya devam etsinler ama karşılığını alamamak tabi ki bir depresyona sokar gençleri.Türkiye birincisi bir çocuk mülakattan elendi Twitter’a bakabilirler bu konuda çok yazıldı.
Ben lisede çalışıyorum. Gençlerin çabanın karşılığının alınamadığıyla ilgili bir fikri yok ki. Onlarınki genel bir cehalet ve atalet…Ben anlamıyorum. Bir ütopyada yaşıyor gibiyiz. Sanki çalışan çalıştığının karşılığını alabiliyor ülkede. Yine de çok çabalasınlar çabalamaya devam etsinler ama karşılığını alamamak tabi ki bir depresyona sokar gençleri.
Okuldan okula da çok değişiyor. Ben çok pırlanta gibi genç de görüyorum.Ben lisede çalışıyorum. Gençlerin çabanın karşılığının alınamadığıyla ilgili bir fikri yok ki. Onlarınki genel bir cehalet ve atalet…
Mutlaka. Ama çoğunluk için geçerli olmadığını hatırlatmak istedim.Okuldan okula da çok değişiyor. Ben çok pırlanta gibi genç de görüyorum.
Geçen yıl ben de lisede çalışıyordum az çok kastettiğiniz şeyi anlıyorum ama bunu genelleyemeyiz. Müthiş başarılı öğrencilerim de vardı ama onlar da umutsuz ve mutsuzdu.Ben lisede çalışıyorum. Gençlerin çabanın karşılığının alınamadığıyla ilgili bir fikri yok ki. Onlarınki genel bir cehalet ve atalet…
20 sene önce biz Avrupa standartlarında bir ülke idik. AB üyeliği için adımız geçiyordu. Şu an kara listedeyiz. Ülkeye nerden geldiği belli olmayan kara para sokuldu. 10 sene öncesine kadar 1 seviyesinde olan dolar/tl parametresi şu an 20 Ben ilk 1997’de yurtdışına çıktım. Amerika’ya gittik. Kendimize cuvallarla çanta, kıyafet aldık. Guess, Dkny, Armani. En son 2018’de Mikonos’a gittim. Para dayandıramadım. Türk ekonomisi battı. Düzeltebileceklerini de sanmıyorum.Sosyal medya yüzünden çünkü eskiden olsa diğer insanların yaşantısı hakkında çok fazla bilgileri olmuyordu. Muhtemelen ben küçükken de çok şahane hayatlar yaşayanlar vardı ben baya vasat bir hayat yaşıyordum ama pek de haberim yoktu bundan. Yani tam ne duymak istediniz de bunu sordunuz anlamadım?
Üniversite ve sonrası için yazmadım zaten. O kısmı tabi ki şahane. Anaokulundan başlayıp liseye kadar olan süreç zor. Eyaletler "sen ne dert ediyorsun, o iş bizde hallederiz" demiyorlar. Düştüğün an bir yolunu bulup kalkmak zorundasın. Biz de ilk gittiğimizde harika ya ne güzel ülke demiştik. Okul işlerine bulaştıktan sonra ister istemez kıyaslama yaptık ve 6 aydan sonra kalmaktan vazgeçtik. Ben de üniversite dahil Türkiye'de devlet okullarında okudum. Çocuklarım da okurdu gocunmazdım ama elime gelen fırsatı kaçırmak istemedim.En yakın arkadaşım Berkeley’de yüksek lisans ve doktora yaptı. Üniversite olarak en iyi üniversitelerin Amerika’da olduğunu söyledi
Arkadaşım iyi misiniz? Bence de eskiden daha güzeldi ülke. Neden bana bunları açıklama ihtiyacı duyuyorsunuz? Eskiden ülkenin daha güzel olması ile benim yazdığım şeyin ne ilgisi var? Güzel hayatlar her zaman vardı, zenginler vardı ve benim haberim olmadığı için bu kadar gözüme batmiyordu. Bu kadar.20 sene önce biz Avrupa standartlarında bir ülke idik. AB üyeliği için adımız geçiyordu. Şu an kara listedeyiz. Ülkeye nerden geldiği belli olmayan kara para sokuldu. 10 sene öncesine kadar 1 seviyesinde olan dolar/tl parametresi şu an 20 Ben ilk 1997’de yurtdışına çıktım. Amerika’ya gittik. Kendimize cuvallarla çanta, kıyafet aldık. Guess, Dkny, Armani. En son 2018’de Mikonos’a gittim. Para dayandıramadım. Türk ekonomisi battı. Düzeltebileceklerini de sanmıyorum.
Ülke konjoktürü hakkında tespitiniz yanlış. Ben 79 doğumluyum. Gençliğimde sosyal medya yoktu ama yaşadığım mahalle, okuduğum okulda başka çocukları görüp yarış yapıyorduk. 1985 senesinde babam ilk Mercedes’ini aldı. Türkiye’de sayılı insanda vardı. Yazdığınız gibi vasat bir hayat yaşadığınız ve başkalarını sosyal medyadan takip ettiğiniz için olsa gerek..
Arkadaşım iyi misiniz? Bence de eskiden daha güzeldi ülke. Neden bana bunları açıklama ihtiyacı duyuyorsunuz? Eskiden ülkenin daha güzel olması ile benim yazdığım şeyin ne ilgisi var? Güzel hayatlar her zaman vardı, zenginler vardı ve benim haberim olmadığı için bu kadar gözüme batmiyordu. Bu kadar.
.
Arkadaşım iyi misiniz? Bence de eskiden daha güzeldi ülke. Neden bana bunları açıklama ihtiyacı duyuyorsunuz? Eskiden ülkenin daha güzel olması ile benim yazdığım şeyin ne ilgisi var? Güzel hayatlar her zaman vardı, zenginler vardı ve benim haberim olmadığı için bu kadar gözüme batmiyordu. Bu kadar.