her annenin en büyük derdi sanırım çocuklarının geleceğidir
şimdi artık daha da önemli
tek bir çocuğum var ve benden sonra kimseye muhtaç olmasın istiyorum
elbette ki sokakta kalmaz ,arkasında koca bir aile var ama kimse benim gibi de olmaz sanırım
zaten lisanstan sonra yurtdışına göndermeyi istiyordum ancak şimdi o kadar mutsuz ki okullar isteyen gelsin demesine rağmen okula bile gönderemiyorum
ya deprem bölgesinde bir okula başvuracağım evden ayrılmayacağım ya da yurtdışına gideceğim diyor
demem o ki özellikle avrupada yaşayan üyeler ülkelerindeki lisans eğitimi için bilgileri varsa paylaşabilir mi
sınav-giriş sistemi,ücret,masraflar,imkanlar,burslar,özellikle sanat okulları,dijital vatandaşlık gibi her yerden yapılabilecek işler için bilgi verebilecek olan var mı
orda yaşamazken direk burdan nasıl gidip başlanabilir
netten bakıyorum ama o kadar çok bilgi var ki ne doğru ne yanlış anlamıyorum
bir diğer konu çocuklarınız geleceği için eğitimden başka neler yapıyorsunuz
benim bir ölürsem alacağı emekli maaşım
yine ölürsem alacağı hayat sigortam
daha benim bile olmayan babamdan ona kalacak bir daire veya parası
20 dönümlük bir fındık arazisi var
ne yapsam yetmeyecek gibi geliyor
hayat o kadar zor ki onlar için neler yapabiliriz
Çocuğunuza her şeyi altın tepside sunmak zorunda değilsiniz ki. Hem öyle mutlu olmaz zaten, kendi çabalamalı. Siz elinizden geldiğince destek olursunuz ama yolunu çizecek olan o. Yurt dışına gitmek istiyorsa yolunu o bulacak gelip size danışacak, ben doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum. Yaşı küçük değilmiş
19,üniversite 1Çocuğunuz kaç yaşında şuan? Üniversite öğrencisi mi?
Amacınız sorumsuz bir çocuk yetiştirmek mi?benim bir ölürsem alacağı emekli maaşım
napayım ,göndermeyeyim miHiç bir şeyin garantisi yok
Bu kadar kaygılı olmanız da inanın çok fazla gereksiz.
Evet hepimiz geleceğimiz için endişeleniyoruz hele ki çocuklarımız için ama sizin ki artık aşmış boyutta.
Hangimizin yarına çıkacağının garantisi var ?
Bir depremle yerle bir oldu her şey.
Gönderme demiyorum hayatı bu kadar garantileyemezsiniz diyorum.napayım ,göndermeyeyim mi
zaten mesleği burada çok işe yarayacak bir meslek değil
sadece erken göndermek istiyorum
Amacınız sorumsuz bir çocuk yetiştirmek mi?
Bunca şeyin verildiği hangi insan kendini kurtarmayi bilmiş ki sizin çocuğunuz bilecek? Benim dayıma da yagdirmislar, Ellibeş yaşına kadar elini adamın üstünden çekmemisler. Dedem ölünce küçük cocuk gibi kaldı.
Bir başka akrabam var, kuzenim. Ona da her şeyi altın tepside sundular, is acicam dedi açtı, battı - canın sagolsun dediler. Evini babası aldı, çocuğunu babası okula veriyor. Adam o kadar kendini geliştirmekten uzak ki, eyt çıktı emekli oldu. Düşün yaşını. Hala babasına muhtaç yaşıyor.
Şu cümleden yola çıkarsak sizin çocuğunuz da "anasının bebişi, hanimiş hanimiş" yolunda ilerliyor.
"ya deprem bölgesinde bir okula başvuracağım evden ayrılmayacağım ya da yurtdışına gideceğim diyor"
Bu ne saçma bir düşünce tarzı. Evden ayrılmayıp ne yapacakmış? Siz bir ömür ona mı bakacaksiniz , planı bu muymus? Yurt dışına giderim demek kolay,bir Euro olmuş 22 lira, siz mi sanki ilkokul arar gibi okul arayacaksınız yoksa o mu başvuracak, bir köşede dil ogrenecek,burs araştıracak.
Bu ne yani, armut piş ağzıma düş.
Hiç çabası var mı yurtdisi için, sizi sponsor yapıp tüm masraflarını size mi karsilattiracak?
Benim çevremde de çok fazla yurtdışında okuyan kişi var. Çoğu birkaç ay çalışıp work and travel parası kazandı, gitti - geldi gitti geldi, bir süre sonra bağlantılarıyla okul buldu okudu ya da Erasmusa katıldı, bağlantılarıyla yüksek lisansa da oraya gitti, ya da araştırdı etti, burs buldu gitti. En kötüsü kendi araştırdı etti,parayı ailesi karşıladı,gitti okumaya.
Ama hiç 'olmadi yurt dışında okurum' diyip arastirmayi ailesinden bekleyen kimseye rast gelmedim. Ne alaka, koca çocuk. Kendi sorumluluğunu kendisi almalı, siz de destek cikmalisiniz
Karadağ'i tercih edebilirsin. Hem harika bir ülke, hem yüksek ihtimalle kısa süre sonra AB'ye girecek, hem de arkadaşım ev bile değil, sera aldı oradan, hemen verdiler uzun süreli oturumunu.Eskiden oğlumu üniversite için yurt dışına gönderirim diyordum. Şimdi bunu liseye çektim. Şu anda iyi bir kolejde okutuyorum,8 yaşında. İngilizceyi iyi seviyede biliyor. Lise için araştırma yapmadım ama Avrupanın herhangi bir ülkesi olabilir. Ev aldığımda ve ufak çaplı bir iş kurduğumda uzun süreli oturum verebilecek olan eski Yugoslav ülkelerinden birini tercih edeceğim.
Çocuğum için ev araba almam,sadece bu şekilde okuturum. Evi arabayı kendisi alsın.
Ah canım harikasın,hemen notlarıma ekliyorum önerini. Çok teşekkür ederimKaradağ'i tercih edebilirsin. Hem harika bir ülke, hem yüksek ihtimalle kısa süre sonra AB'ye girecek, hem de arkadaşım ev bile değil, sera aldı oradan, hemen verdiler uzun süreli oturumunu.
harcamayla ilgili bir şey var mı konudaharcamayı bilmedikten sonra dünyaları önüne serseniz boş
Bu kadar kaygılı olmayın serbest bırakın çocuğunuz kendi çabalayarak biyerlere gelsinher annenin en büyük derdi sanırım çocuklarının geleceğidir
şimdi artık daha da önemli
tek bir çocuğum var ve benden sonra kimseye muhtaç olmasın istiyorum
elbette ki sokakta kalmaz ,arkasında koca bir aile var ama kimse benim gibi de olmaz sanırım
zaten lisanstan sonra yurtdışına göndermeyi istiyordum ancak şimdi o kadar mutsuz ki okullar isteyen gelsin demesine rağmen okula bile gönderemiyorum
ya deprem bölgesinde bir okula başvuracağım evden ayrılmayacağım ya da yurtdışına gideceğim diyor
demem o ki özellikle avrupada yaşayan üyeler ülkelerindeki lisans eğitimi için bilgileri varsa paylaşabilir mi
sınav-giriş sistemi,ücret,masraflar,imkanlar,burslar,özellikle sanat okulları,dijital vatandaşlık gibi her yerden yapılabilecek işler için bilgi verebilecek olan var mı
orda yaşamazken direk burdan nasıl gidip başlanabilir
netten bakıyorum ama o kadar çok bilgi var ki ne doğru ne yanlış anlamıyorum
bir diğer konu çocuklarınız geleceği için eğitimden başka neler yapıyorsunuz
benim bir ölürsem alacağı emekli maaşım
ne kadara aldı acaba yengeçKaradağ'i tercih edebilirsin. Hem harika bir ülke, hem yüksek ihtimalle kısa süre sonra AB'ye girecek, hem de arkadaşım ev bile değil, sera aldı oradan, hemen verdiler uzun süreli oturumunu.
derdim bu işteEskiden oğlumu üniversite için yurt dışına gönderirim diyordum. Şimdi bunu liseye çektim. Şu anda iyi bir kolejde okutuyorum,8 yaşında. İngilizceyi iyi seviyede biliyor. Lise için araştırma yapmadım ama Avrupanın herhangi bir ülkesi olabilir. Ev aldığımda ve ufak çaplı bir iş kurduğumda uzun süreli oturum verebilecek olan eski Yugoslav ülkelerinden birini tercih edeceğim.
Çocuğum için ev araba almam,sadece bu şekilde okuturum. Evi arabayı kendisi alsın.
sadece yurtdışına kapağı atmak değil meseleKaradağ'i tercih edebilirsin. Hem harika bir ülke, hem yüksek ihtimalle kısa süre sonra AB'ye girecek, hem de arkadaşım ev bile değil, sera aldı oradan, hemen verdiler uzun süreli oturumunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?