Teşekkür ederimred alan kişilere pek ayrıntılı bir açıklama yapmıyorlar, ben akademiden arkadaşlara ayrıntılı sormadım açıkçası size hangi maddeden red vermişler diye
genel de gösterdikleri 1-2 sebep var zaten "döneceğinize ikna olmadık" ya da "seyahat planınızı gerçekçi bulmadık" diyorlar. yani soyut şeyler.
Sanırım fark etmediniz yorumumu ciddi merak ettim. neden vize vermiyorlar acaba avrupada, Türk vatandaşlarına M migrenimsi
Teşekkür ederim bunu öğrendiğim iyi oldu. Vize için başvuru yapabilirim firma düşünürüm bu durumdaMevcut vize sorununun nedeni vatandaşlık alan göçmenlerin başvuruları. Bununla ilgili geçtiğimiz günlerde haberde yapıldı, avukatlar açıklama yaptı. Şuan aşırı fazla başvuru varmış.
Birde firmasız aracısız başvuru olunca red oranı daha da artıyor. Firmayla başvuranların şansı daha yüksek.
Randevu bile alınırken firmasız başvuran kişiler zor randevu buluyor, firmayla başvuranın randevusu daha rahat.
Çok teşekkür ederim açıkçası genel bir soruydu ama detaylı yazmanız çok faydalı oldu sağ olunKolay adapte olamadiklari icin
Gelis sebebine bagli vize derken turist vizesinimi kastettiniz yoksa aile birlesimi vizesimi veya ogrenci vizesimi
Hepsi farkli ...
Turist vizesi cok kolay red ediliyor. Aile birlesimi vizesini red etmek icin herseyi sebep sunabiliyolar. Yeterki gelmesin yada gec gelsin diye. Ogrenci vizesinde cogunlukla dil sorunu ortaya cikiyor.
Not: 6 yil once yabancilar ofisinde calisirken cikardigim sonuclar bunlar.
bir kişinin göçmen olup vatandaşlık mı almış yoksa 7 göbek Türk mü olduğunu anlamak 1-2 milisaniye filan sürecek bir şey. zaten bi iç çamaşırınızın rengini sormadıkları kalıyor vizeye başvururlarken her türlü evrakı veriyorsunuz.Mevcut vize sorununun nedeni vatandaşlık alan göçmenlerin başvuruları. Bununla ilgili geçtiğimiz günlerde haberde yapıldı, avukatlar açıklama yaptı. Şuan aşırı fazla başvuru varmış.
Birde firmasız aracısız başvuru olunca red oranı daha da artıyor. Firmayla başvuranların şansı daha yüksek.
Randevu bile alınırken firmasız başvuran kişiler zor randevu buluyor, firmayla başvuranın randevusu daha rahat.
bir kişinin göçmen olup vatandaşlık mı almış yoksa 7 göbek Türk mü olduğunu anlamak 1-2 milisaniye filan sürecek bir şey. zaten bi iç çamaşırınızın rengini sormadıkları kalıyor vizeye başvururlarken her türlü evrakı veriyorsunuz.
hadi randevu almakta sıkıntı çok başvuru olduğu içindir demenizi anladım
göçmenlerle doktorlara, doktoralı araştırmacılar, uluslararası kurumsal bi sürü firmada çalışan kişilere, devlet memurlarına, sanatçılara red gelmesinin alakası nedir? volkan konak'a afgan bu yürüye yürüye iran üzerinden gelmiş ya da arap bu ev almış vatandaş olmuş diye mi red verdiler?
Belediyelerin gri hizmet pasaportu ayarlayıp insan kaçakçılığı yapması nedenlerden biri bence. Vize yok, red yok ellerini sallayarak gittiler geri dönmediler. Kurunun yanında yaş da yanıyor. Ayrıca Ukrayna'lı sığınmacılara bütçe ayırdılar. Kendi kültürlerine çok yakın öncelik onlarda. Bir de kim olduğu nereden geldiği meçhul kişiler doluştu ülkeye ve vatandaşlık dağıtıldı. Aranalar listesinde olup o ülkelere girmesi mümkün olmayanlar bize gelip isim değiştirip tertemiz Türk pasaportlarını koydular ceplerine. Ülke olarak seçimlerimizin bedelini ödüyoruz.Sanırım fark etmediniz yorumumu ciddi merak ettim. neden vize vermiyorlar acaba avrupada, Türk vatandaşlarına M migrenimsi
Okudukça şaşkınlığım artıyor. Daha fazla haber izlemem daha fazla okumam gerekmiş çok teşekkür ederimBelediyelerin gri hizmet pasaportu ayarlayıp insan kaçakçılığı yapması nedenlerden biri bence. Vize yok, red yok ellerini sallayarak gittiler geri dönmediler. Kurunun yanında yaş da yanıyor. Ayrıca Ukrayna'lı sığınmacılara bütçe ayırdılar. Kendi kültürlerine çok yakın öncelik onlarda. Bir de kim olduğu nereden geldiği meçhul kişiler doluştu ülkeye ve vatandaşlık dağıtıldı. Aranalar listesinde olup o ülkelere girmesi mümkün olmayanlar bize gelip isim değiştirip tertemiz Türk pasaportlarını koydular ceplerine. Ülke olarak seçimlerimizin bedelini ödüyoruz.
Normal vizeyi bırak eskiden transit vize bile almadan AB ülkelerinden ( Almanya galiba hep istiyordu emin değilim) Meksika'ya gidiliyordu artık o da yok. Niye, bu yolla Meksika'ya girip sınırdan Amerika'ya kaçıyorlar. Vize istemeyen Moldova'ya gidip sınırdan Polonya'ya kaçıyorlar. Bu kişiler sınır dışı edilince veya sığınmacı olarak kabul edilince yapılan masraflar var değil mi? Yine benim düşünceme göre reddedilen vize başvuru ücretlerini bu işlere aktarıyorlar. Sadece bizim ülkemiz olarak düşünmeyin, Kuzey ve batı Afrika ülkelerinden de AB'ye kaçak veya iltica nedeniyle mülteci akını var. 100 kişiden 20-30 tanesi vize alamadığı gibi vize ücreti de yanıyor. Kişi başı 80€ üzerinden siz hesaplayın artık.
.
Kime gore mutlunası ya ciddi mi
ee niye mutlu huzurlu refah içinde bu insanlar
Yani mesela saglik sigortalari asiri derecede bagli. Simdi tam ucretini hatirlamiyorum ama biz yillik saglik sigortasini yillik 85 euro odeyip her hastane masrafimizin %75i karsilanirken onlar 300 euro civarlarinda odeyip hastane masraflarinin yarisi bile karsilanmadigini hatirliyorum. Kuzenimle kiyaslama yapardikSosyal hakkin 0 olmasindan kastiniz nedir? Yargilama amaciyla degil, ogrenmek icin soruyorum.
Turkiyenin egitim sistemi berbat (bu benim kendi fikrim)Bu konuyu okuduğumda neden hemen herkes eğitim için yurtdisina göndermek istiyor diye düşünmüştüm. Bugün anladım, bakanlardan sadece meb bakanı bakan olduğu alanla ilgili mezuniyete sahip değil. Eğitim bakanlığına ne alaka kamu yönetimi mezununu getirmek. Ayrıca adamın şeriat adında kitabı var. Ne diyeyim çocuğum olursa ben de yurtdisina gönderirim ileriye gidelim derken hep geriye gidiyoruz. Takipteyim bu konuyu
Bu yesil pasaportu olayi avrupada yok mesela.Türkiye'de uzun zamandır farklı ülkelerden insanlara vatandaşlık verdi. Ve türkiye'den yurtdışına çok fazla iltica talebi var. Bu iki durum yüzünden vizelerde sıkıntı çıkması çok olağan bir şey. Ek olarak, maalesef bizim ülkemizde çoooook fazla yeşil pasaport sahibi kişi var. Bunlarda sıkıntı. Birde özellikle avrupa'da türkiye'nin profilini olumsuz şekilde etkileyecek gösteriler yapılıyor.
Devlet memuru, üniversite hocası gibi kişiler vize almıyorlar yeşil pasaportları var.
Uluslarası firmalardan hiç vize reddi diye bir şey duymadım onlarda sadece eğer genelde esmer birisi ise kontrolde birazcık daha bekletikleri oluyor.
Volkan konak gibi kişiler tek gitmiyorlar adam yanındaki davulcusunu zurnacısını menejerini taşıyor. Hepsi topluca gidiyorlar. Sorun çıkması normal. Mesela tarkan vize alamasa anormal olurdu.
Karadağ da uctu yaOnu bilmiyorum, ben Karadağ'dayken yazmıştı "buralarda misin,şu sehirdeyim, vaktin varsa gel" diye. Gidemedim ama o sohbette söyledi sera almış, tarım yapiyormus. oturum vermisler. Zaten en kolay oturum veren ülkelerden birisiymis. Üstelik vizesiz, balkanlara göre pahalı ama Avrupa'ya göre ucuz. @Milana22
daha iyi bilir,belki ekleyeceği şeyler vardır.
Ben onu çocuğunu kolay oturum veren bir yere göndermek isteyen arkadaş için yazdım
ben de çok takılıyorum bu mevzuya ya. bi yandan gezip görmek istiyorum her yeri bi yanım da diyor ki yatırım yapılmalı o kadar para verilmez. ortası ne ki şu ekonomide bilmiyorum. oysa kafamda sıralamam bile hazırdı. fiyatlar arşa çıktı bizim para karşısındaKaradağ da uctu ya
Bı gezeyim dedim kişi bası 500 euro yazıyordu bi ara
Kalp krizi filan gecircem heralde dedım kapadımdetaylara bakamadan
Yatırım yapmakta mantıksız kiben de çok takılıyorum bu mevzuya ya. bi yandan gezip görmek istiyorum her yeri bi yanım da diyor ki yatırım yapılmalı o kadar para verilmez. ortası ne ki şu ekonomide bilmiyorum. oysa kafamda sıralamam bile hazırdı. fiyatlar arşa çıktı bizim para karşısında
bir kişinin göçmen olup vatandaşlık mı almış yoksa 7 göbek Türk mü olduğunu anlamak 1-2 milisaniye filan sürecek bir şey. zaten bi iç çamaşırınızın rengini sormadıkları kalıyor vizeye başvururlarken her türlü evrakı veriyorsunuz.
hadi randevu almakta sıkıntı çok başvuru olduğu içindir demenizi anladım
göçmenlerle doktorlara, doktoralı araştırmacılar, uluslararası kurumsal bi sürü firmada çalışan kişilere, devlet memurlarına, sanatçılara red gelmesinin alakası nedir? volkan konak'a afgan bu yürüye yürüye iran üzerinden gelmiş ya da arap bu ev almış vatandaş olmuş diye mi red verdiler?
Belediyelerin gri hizmet pasaportu ayarlayıp insan kaçakçılığı yapması nedenlerden biri bence. Vize yok, red yok ellerini sallayarak gittiler geri dönmediler. Kurunun yanında yaş da yanıyor. Ayrıca Ukrayna'lı sığınmacılara bütçe ayırdılar. Kendi kültürlerine çok yakın öncelik onlarda. Bir de kim olduğu nereden geldiği meçhul kişiler doluştu ülkeye ve vatandaşlık dağıtıldı. Aranalar listesinde olup o ülkelere girmesi mümkün olmayanlar bize gelip isim değiştirip tertemiz Türk pasaportlarını koydular ceplerine. Ülke olarak seçimlerimizin bedelini ödüyoruz.
Normal vizeyi bırak eskiden transit vize bile almadan AB ülkelerinden ( Almanya galiba hep istiyordu emin değilim) Meksika'ya gidiliyordu artık o da yok. Niye, bu yolla Meksika'ya girip sınırdan Amerika'ya kaçıyorlar. Vize istemeyen Moldova'ya gidip sınırdan Polonya'ya kaçıyorlar. Bu kişiler sınır dışı edilince veya sığınmacı olarak kabul edilince yapılan masraflar var değil mi? Yine benim düşünceme göre reddedilen vize başvuru ücretlerini bu işlere aktarıyorlar. Sadece bizim ülkemiz olarak düşünmeyin, Kuzey ve batı Afrika ülkelerinden de AB'ye kaçak veya iltica nedeniyle mülteci akını var. 100 kişiden 20-30 tanesi vize alamadığı gibi vize ücreti de yanıyor. Kişi başı 80€ üzerinden siz hesaplayın artık.
.