• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuklarınızın geleceği için neler yapıyorsunuz,yurt dışında eğitim

Ben açıkçası lisede köyden gelen öğrencilerin servislerinin, öğle yemeğinin, felsefeden matematiğe ders kitaplarının bedava olmasını düşünmüştüm. Ancak bir çocuğum ilkokul üçe gidiyor. Hiçbir dersten kaynak almadık. Senelik 250 lira aidat ödeniyor. Ha öğretmenler aldırmadı ama ben kendim kaynak kitap aldım ama istemeyen almadı mesela. E senelik 250 de zaten ay başına 20 lira düşüyor bu da bedava sayılır. Ben küçükken kitap parası, yol parası vs herkesin cebinden çıkıyordu.
bizim zamanimizda da öyleydi kitap vs kimse vermezdi ama şuan bir çok yerde sanirim kaynak kitap isteniyor.
bizde istendi en azindan ve dersler o kitaptan islenecegi icin hepimiz aldık.
bizde gercekten bedava bir sey yok diyorum ya cocuklarin sabununa yerlerin silinecegi deterjana varana kadar biz aldık.
oglenden öglene bir yemek veriyolar ondada cocuklarin burnundan getiriyorlar.
kizim bir kez evden goturdu ordaki yrmegi yemeyecegi icin çocuk iste cani crkmis ordaki yemektende istemis kizima vermemisler aglamis ortaligi yikmisda oyle vermisler yani.
bu konu hakkında konuşacak çok şey var aslında da bir şey değişmeyecek maalesef
 
Konuyu başka yere çekmeyin. Konu 90larda Türkiye’nin liyakat anlamında, çalışanın kazanacağını alacağına inancının olduğuydu. Şimdi bu yok dedik. Biriniz konuyu başarıya azimle getirdi diğeri de ağlayalım mi ya getirdi.
Konu bu değil.
Konu sizin ilk dediğiniz yorum gibi değildi/ 90larda bu ülke böyle değildi

KOnuyu başka yere çekmiyorum, alıntıılayan üyenin yazdıklarına cevaben yazdım. Ben söyleyeceğimi söyledim zaten, önceden de şahane Türk demokrasinin olduğu durumu yazdım, öyle de düşünüyorum isteyen katılır, istemeyen katılmaz kimseyi ikna etmek gibi bir derdim yok ki.
 
Markette olmasa bile silaha çok kolay erişim sağladıklarını ben de okudum. Bir de okul filan basıyorlar ve katliam yapıyorlar. 🙁
Amerika bize “fırsatlar ülkesi” diye yansıtıldı. Orda yaşamımızı sürdürebilmem için benim iş sahamızı taşımam lazım. Ben akademisyen değilim ki, bir okula başvurayım da kabul göreyim. Ticaret yapabileceğim, bağlantılarımın olduğı ülkeleri deneyeceğim. İnşAllah gerçekleştirebilirim. İnstagramda görüyorum çok ufak paralarla Amerika’da başarı hikayesi kazananları. Benim yine biraz birikimim var. Çocuklarım için risk almak zorundayım.
evet silah konusu urkutucu malesef. Bu kadar kolay erisim olmamali silaha, esime diyorum bu Abd'de bizim disimizda herkesin silahi var herhalde diye☹️
Ben akademideyim, uzun yillar Almanya'da yasadim,(oncesinde Ingiltere'de de). Is kurma, yatirim, isi tasima vs konularinda, sosyal hayata adaptasyon, aidiyet duygusu, irkcilik, canayakinlik, topluma kabul vs konularinda Abd bana daha iyi geldi acikcasi, Almanya'da benim gozlemledigim ve bizzat yasadigim hep biraz eksik bi duygu var,, o da yasamadan anlasilabilecek gibi degil. Bence soguklar ve Turklere karsi onyargililar malesef☹️
Hakkimizda hayirlisi olsun hepimizin
 
Gerçekten umrumda değil. Postu sizlere değil sanatçı arkadaşa yazdım. Onlar bir şekilde yurtdisi kararı almışlar, yeteneği de var. Ama onlarda da kişisel motivasyon ve çaba eksik.
Bu arada dillerimi öğrenirken de aynı şekilde cebimden 1 TL çıkmadı. Birini hazırlıkta öğrendim, diğeri için YouTube da dersleri dinleyip sonra Tandem dediğimiz partnerlerle karşılıklı dil alışverişi yaparak ücretsiz öğrendim. Düşünen olursa diye not olarak bıraktım, benim gibi aile durumu olmayanlardan denemek isteyen olursa diye. Almanca işi biraz karışık onun yarısını ödüyorum ama durumum olmasa diğer dilim gibi ücretsiz de öğrenebilirdim. Dil meselesi de yıllarca kpss çalışan birisinin yapamayacağı şey kesinlikle değil, başına oturup calismak lazim. Çalışkan insanı da fazla konuymus çok rakipmis falan durdurmaz. Bahaneler bahaneler. Neyse.

Bu konuda size kesinlikle katılıyorum.
,Geçmişte evet bir çok olumlu yan olsa da günümüzde kendisini geliştirmek isteyenlerin imkanları çok fazla. Eskiden biz ingilizce pratik yapacak birini bulamazdık, internet yaygın değildi. Kitaplar çok zor bulunuyordu. Sultanahmete filan gidip turistler ile konuşmaya çalışırdık. Şimdi öyle değil ki. Aç youtube'u, istediğin dili öğreten onlarca, yüzlerce kanal var. Pratik mi? Tandem gibi imkanlar var.
Benim de konu sahibinin kızı gibi süper yetenekli sanatçı bir yeğenim var.Abisi de bilgisayar mühendisi. Ben de onlara dil öğrenin diyorum. Bilgisayar mühendisi olana "Oğlum boş boş oyunla filan zaman harcama, Almanca öğren, kendini kurtar" diyorum. " Aman halaa, daha ingilizce bilmiyorum" deyip oynadığı oyuna dönüyor !

Kimse kızmasın ama şu oyun kadar zaman katili birşey bilmiyorum. Sosyal medya hakeza. Twitteri vır vır, o ona bişi demiş bu nuna küfür etmiş. O siyasi şu bu. İnstagram desen estetikli leylalar, koçişkomla qayfe keyfi, boş beleş işler.

Lakin eskiden liyakatin daha geçerli olduğu, eğitimin daha kaliteli olduğu ve gençlerin elinden eğlenceyi, festivali, müziği ve hatta neşeyi çaldıkları da bir gerçek.
 
kızlar hepiniz de haklısınız neden tartışıyorsunuz
şu ben kendim araştırdım buldum gittim diyenler neler yaptılar anlatabilir mi
yaşadığınız ülkelerdeki sosyal haklardan vs de bahsedebilirsiniz
biraz bilgimiz olsun benim kafam daha çok karıştı
 
Sanırım fark etmediniz yorumumu ciddi merak ettim. neden vize vermiyorlar acaba avrupada, Türk vatandaşlarına M migrenimsi
 
kızlar hepiniz de haklısınız neden tartışıyorsunuz
şu ben kendim araştırdım buldum gittim diyenler neler yaptılar anlatabilir mi
yaşadığınız ülkelerdeki sosyal haklardan vs de bahsedebilirsiniz
biraz bilgimiz olsun benim kafam daha çok karıştı

Valla ben bolca Google yaptım, okumak istediğim yer + burs + ülke ismi yazdım. Onun dışında bilindik okulların sayfalarını gezdim burs duyurularını takip ettim. Bir de bölüm panosuna sık sık ilanlar asılırdı onlara bakardım, misal .. Ünvsi master programı 3 tane tam burslu öğrenci aranıyor gibi.

Onun dışında Linkedin açmasını tavsiye ederim, gitmek istediği okulları ve ordaki hocaları takiplesin. Yüksek lisans yapacaksa mesela hocalar her dönem paylaşım yapıyorlar görüyorum, böyle böyle bir tez konusu var, 2 tane tam burslu öğrenci arıyorum diye ... öğrenciler çok bilmiyor ama burs ve program arayanlar için Linkedini şiddetle tavsiye ederim.

Sosyal hakkı falan şimdilik geçin yani yabancıysan, öğrenciysen max burs alıyorsun kimse oo hoş geldin diyip buyur etmiyor. :dua:Zaten ihtiyaç da yok bence, kendi yağınla kavruluyorsun . Güzeldir Avrupada öğrenci olmak, ulaşım ücretsiz çoğu ülkede, arkadaşlarla geziyorsun, doğaya erişim çok kolay .. genel olarak sosyal hak işini bence toptan boşverin, yabancıysan çalışmak zorundasın geçinmek için işsizlik parası hakkı bile bir noktadan sonra kazanılıyor. Genel olarak yabancı olarak başka bir ülkede yaşayacaksan kendine güvenerek yapman gerekiyor. Bence güzel bir okula bursla kapağı atmaya baksın kızçe, hak sigorta vergi benzeri ıvır zıvır yetişkin olunca dert edinilen şeyler şimdilik eğitimene yoğunlaşsın.
 
Çocuğum var ve sizi çok iyi anladım. Evlada verilebilecek en büyük sermeye Eğitimdir bunu bilir bunu söylerim.

Şu an yaşı küçük ve Eğitimin en iyisini alması gerekiyor ve sizi takdir ettim. Şartlarıniza göre en iyisi için çabalıyorsunuz.

Ayrıca kızınız çok yetenekli, resimleri harika olgunlaştıkça daha güzel eserler ortaya çıkaracaktır. Öyle aman aman altın tepsilerde sunulmamış her anne babanın yapabileceği şeyler..

O da belli ki elinden geleni yapıyor. Burdan size güzel tavsiyeler gelecektir. Şimdiden hayatında başarılar diliyorum, size de kolaylıklar..
 
Yurt dışı olayini pek bilmiyorum ama resim galerisinde çok yakınım çalışıyor güzel para var yalnız kızınız resimlerine baktım biraz uç noktami diyeyim yoksa tarzı farklimi diyeyim bilemedim tabiki sevdiği şeyi yapıyor ama inanın cin Ali çizen ben bile kursa öylesine gidip öğrendiklerinde karakalem portre ve yağlı boya resim satıp taksit odediysem kizinizda yapabilir yurt dışı dusunuyosaniz illa Türkiye'den yurt dışı olarak en çok Amerika'ya yağlı boya tablo satışı oluyor oralarda çok yetersizlik var bu konuda Amerika'ya düşünebilirsiniz son olarak kızınıza bıraktığınız şeyler yeterli ve fazla bence benimde 3 çocuğum var sanırım siz tek olduğu için ona bırakıyorsunuz herşeyi ama biz ilerde kardeşler mal yüzünden birbirine düşmesinden diye biraz yaş alınca herşeyi satacağız 🤣 sadece paylarını bölüp hesaplarina yaptıracağız bizde böyle yapmak istiyoruz hayırlısı artik
 
Sanırım fark etmediniz yorumumu ciddi merak ettim. neden vize vermiyorlar acaba avrupada, Türk vatandaşlarına M migrenimsi
red alan kişilere pek ayrıntılı bir açıklama yapmıyorlar, ben akademiden arkadaşlara ayrıntılı sormadım açıkçası size hangi maddeden red vermişler diye

genel de gösterdikleri 1-2 sebep var zaten "döneceğinize ikna olmadık" ya da "seyahat planınızı gerçekçi bulmadık" diyorlar. yani soyut şeyler.
 
kızlar hepiniz de haklısınız neden tartışıyorsunuz
şu ben kendim araştırdım buldum gittim diyenler neler yaptılar anlatabilir mi
yaşadığınız ülkelerdeki sosyal haklardan vs de bahsedebilirsiniz
biraz bilgimiz olsun benim kafam daha çok karıştı
Nasil arastirdim buldum, anlatayim. Muhendislik denilince akla gelen belirli ulkeler var zaten. Basladim universiteleri arastirmaya ve Kabul sartlarina: ingilizce sinavi olmazsa olmaz oldugu icin once ona yogunlastim. Ardindan spesifik istenilen diger sinavlara. Ulke ve universiteye Gore degisen bir suru kriter var, detaylica okumak anlamak gerekiyor. Bir yandan da burs/universite arastirdim. Burslu olarak kabul almak kolay mi? Tabi ki degil, ama azim edince oluyor. Sonrasi vize vs ve gidis.
Sosyal hak derken? Ogrenci isen ogrencisin, yapman gereken adapte olup, okuluna konstantre olman. Ogrenci isleri ile de cep harcligi kazanma imkani oluyor.
Ama burda en önemli nokta kisinin bunu istesi. Yoksa sirf sen isteyip, kizinin gonlu olmamasi olmaz. Tek basina aileden kopup yurt disina gitmek cok da basit bir sey degil, ya da ben çok zayif karakterliyim, saglam bocaladim adapte olana dek
 
kızlar hepiniz de haklısınız neden tartışıyorsunuz
şu ben kendim araştırdım buldum gittim diyenler neler yaptılar anlatabilir mi
yaşadığınız ülkelerdeki sosyal haklardan vs de bahsedebilirsiniz
biraz bilgimiz olsun benim kafam daha çok karıştı
Belcika ogrenciler icin cok ideal bi ulke
Sosyal haklari oldukca iyi
Ama gel gelelimki vize almak hic kolay degil
 
norveç ve hollandada yaşayan var mı
Hollandada kuzenim yasiyor. Ben komsu ulke Belcikadayim.
Cok detayli bilmiyorum ama tek bildigim, Hollandanin sosyal haklari 0.
Yaniliyosam orada yasayan duzeltsin ama ben yasadigim yere gore kiyas yapiyorum
 
Sanırım fark etmediniz yorumumu ciddi merak ettim. neden vize vermiyorlar acaba avrupada, Türk vatandaşlarına M migrenimsi
Kolay adapte olamadiklari icin

Gelis sebebine bagli vize derken turist vizesinimi kastettiniz yoksa aile birlesimi vizesimi veya ogrenci vizesimi
Hepsi farkli ...

Turist vizesi cok kolay red ediliyor. Aile birlesimi vizesini red etmek icin herseyi sebep sunabiliyolar. Yeterki gelmesin yada gec gelsin diye. Ogrenci vizesinde cogunlukla dil sorunu ortaya cikiyor.
Not: 6 yil once yabancilar ofisinde calisirken cikardigim sonuclar bunlar.
 
Hollandada kuzenim yasiyor. Ben komsu ulke Belcikadayim.
Cok detayli bilmiyorum ama tek bildigim, Hollandanin sosyal haklari 0.
Yaniliyosam orada yasayan duzeltsin ama ben yasadigim yere gore kiyas yapiyorum

nası ya ciddi mi
ee niye mutlu huzurlu refah içinde bu insanlar
 
Hollandada kuzenim yasiyor. Ben komsu ulke Belcikadayim.
Cok detayli bilmiyorum ama tek bildigim, Hollandanin sosyal haklari 0.
Yaniliyosam orada yasayan duzeltsin ama ben yasadigim yere gore kiyas yapiyorum
Sosyal hakkin 0 olmasindan kastiniz nedir? Yargilama amaciyla degil, ogrenmek icin soruyorum.
 
Konuyu başka yere çekmeyin. Konu 90larda Türkiye’nin liyakat anlamında, çalışanın kazanacağını alacağına inancının olduğuydu. Şimdi bu yok dedik. Biriniz konuyu başarıya azimle getirdi diğeri de ağlayalım mi ya getirdi.
Konu bu değil.
Konu sizin ilk dediğiniz yorum gibi değildi/ 90larda bu ülke böyle değildi
şu an da zor günlerden geçiyoruz ama 90 lar güzellemesi yapmayın rica ediyorum. en basiti öğretmenim ve kpss ile okul seçerek atandım. ama kuzenim zamanında şehir seçilirmiş ve kimin torpili varsa puana bakılmaksızın o en iyi yere alınırmış. kuzenim alanında 1. olup torpili olmadığından araba gitmeyen ücra bir köye atanmış. bizim ülkemizde liyakatsizlik her zaman vardı yani. 90 lar müthiş falan değildi
 
şu an da zor günlerden geçiyoruz ama 90 lar güzellemesi yapmayın rica ediyorum. en basiti öğretmenim ve kpss ile okul seçerek atandım. ama kuzenim zamanında şehir seçilirmiş ve kimin torpili varsa puana bakılmaksızın o en iyi yere alınırmış. kuzenim alanında 1. olup torpili olmadığından araba gitmeyen ücra bir köye atanmış. bizim ülkemizde liyakatsizlik her zaman vardı yani. 90 lar müthiş falan değildi
Öğretmen ailesinde yaşıyorum. Hiç dediğiniz gibi değildi. Benim ablam 2006 yılında KPSS sınavıyla atandı. Mülakat yoktu. Kim kaç puan alırsa merkezi atamayla aranırdı. Ablam da puanı yettiği ilçeye arandı. Ablamdan biliyorum. Şu an mülakat denen şeyle alınıyor 90 alan çocuk mülakatla 50 puan almanın altında kalıp atanamıyor. 85liyim. Yaşadığım şeyi de iyi biliyorum. Bunu çocuklara yutturursunuz 40 yaşa yaklaşmış bana değil.
 
Öğretmen ailesinde yaşıyorum. Hiç dediğiniz gibi değildi. Benim ablam 2006 yılında KPSS sınavıyla atandı. Mülakat yoktu. Kim kaç puan alırsa merkezi atamayla aranırdı. Ablam da puanı yettiği ilçeye arandı. Ablamdan biliyorum. Şu an mülakat denen şeyle alınıyor 90 alan çocuk mülakatla 50 puan almanın altında kalıp atanamıyor. 85liyim. Yaşadığım şeyi de iyi biliyorum. Bunu çocuklara yutturursunuz 40 yaşa yaklaşmış bana değil.
kuzenim 2000 ataması ben 2008. neden yalan söyleyim?
mülakat denen saçmalık bir iki dönem insanlara ciddi sıkıntılar yaşattı.çok şükür getirdikleri gibi etkisini ortadan kaldırdılar. ablanız dışında 2. derece akrabalarımla birlikte 9 öğretmen var ailemizde farklı zamanlarda atanan ya da şu an emekli olan. böyle bir platformda olmayan bir şeyi üstelik çok bariz bir durumu neden yalan şekilde anlatayım. neden böyle düşündüğünüzü anlamadım.84 lüyüm ben de.
 
Back