Çocukların derdi hiç bitmeyecek galiba

Anlıyorum. Yaptığınız araştırma ile birlikte sezgileriniz de çok önemli. Ve Çocuğunuzu da en iyi Siz bilirsiniz. İyi bir devlet okulunda , hoşuna gidecek extra faaliyetlerle destekleyebilirsiniz. Benim Size bir önerim var sadece.. lütfen birlikte çalışma alışkanlığını yavaş yavaş azaltarak bırakın artık. Arada biraz notu düşebilir de. Bu önemli değil. Önemli olan sorumluluğunu Kendisinin alması gerektiğini fark etmesi.. yeterli çalışmasına rağmen uygun notu alamazsa da motive edin, yetersiz çalıştığında da motive edin (Ben Senin kapasiteni biliyorum. Sence ayırdığın zamandan ne kadar fazla zaman ayırsa idin sonuç daha farklı olurdu gibi..) Ders yapma sorumluluğunu Kendisi almaya başladıkça, planlama yeteneği , göstereceği azim de gelişecek. Bir de sınıfında samimi olacağı Arkadaşlarının davranış biçimleri çok önemli.. (burada da çaktırmadan devrede olmak önemli) yolunuz açık ve kolaylıklarla dolu olsun..

Dedigim tam da bu iste, cocugun bunlari kurs olarak degil, gunluk hayatinin bir rutini olarak gormesi/yapmasini tercih ediyorum.
Yuzme zaten ogretilir cocuga, ya da resimde perspektif kazandirilir, ama vizyon kazandirmak bambaska bir sey. Bu cocuklar sanati, edebiyatı, sporu, ekstra bir sey olarak degil, hayatin bir parcasi olarak gorsun ve benimsesinler isterim.
Acikcasi Turkiye nin en iyi üniversitelerinde okuyup da hayatinda bir duzine bile edebi roman okumamis, klasik muzikten anlamayan, hayatinda tek bir sanat galerisi gezmemis cocuklari gordukce okul basarisi gozumde daha bir degersizlesiyor. Evet o da lazim illa ki, ama asla tek basina yeterli degil.

Benim matematik öğretmenim de ortaokula giden kızını özel okula verdi ama pişman olduğunu söyledi notlar şişiriliyormuş. Benim dershane sınıfımda da hep özel okullu öğrenciler var onlar genel olarak okulun eğitimi beğenmiyor.

Özel okullara nasıl bu kadar guveniyorsunuz ilginç. Bı çok özel okul cemaatin elinde .hepsinin bı ideolojiye bağlı. Üstelik bunu öyle ustalıkla gizliyorlar ki dışardan bakarak asla anlamiyorsunuz. İnsanalr vakti zamanında bı sene gittiği dersane için bile iş hayatından uzaklaştırılıyor. İlerde iş hayatında bunlar cocugunuzun karşısına cikabilir. Bunu da göz önünde bulundurun. Göndermeyin demiyorum ama özel demek mükemmel eğitim demek değil. Özel diye bu kadar guvenmryin iyi arastirin

Bi yakınım kızını başından beri özel okula yolladı. Lisede devlete gitti yapamadı. Sınıfına göre çok geri kaldı. Tekrardan eski okuluna geri döndü. Şimdi özel ünide okuyo.

93lük 4. Sınıf çocuğunu 100lük yapmak için para ve zaman ayırmayın bence ya hem size hem ona yazık. Ortalama özel okula ayıracağınız bütçeyi şimdiden kenara atıp değerlendirseniz Koç'un yarı burslusunu karşılarsınız çocuğunuz üniversite çağına geçince.

Matematik dersi yerine de seveceği az bilinen bir spor dalına başlatsanız şimdiden, lise çağına gelince kolejlerden milli sporcu bursu olur üstüne sporla uğraşmak onu daha sağlıklı yapar, kafası boşalır dikkat dağınıklığı filan kalmaz. Takımıyla yarışlar için şehir, ülke gezmeler, başarılar madalyalar derken özgüveni ve bağımsızlık hissi de tavan yapar. Türkiyede ilgili aileler akademik odaklı çok fazla üstlerine düşüyor çocukların ama bu sefer farklı alanlarda geri kalıyor çocuklar.

Buarada çocukta dikkat dağınıklığı olsa 40 kişilik sınıfta ortalama üstü olmazdı bence. Sınavlarda altı çizili değildirlere yeterince dikkat etmeme ya da basit işlem hatası yapma gibi konulardan dikkat eksikliği olduğunu düşünüyorsanız muhtemelen testi erken tamamlama isteğinden ya da daha yeterince test deneyimi olmadığından hata yapıyordur.

Bunun pek ozel okulla alakasi yok , devlet okulundaki cocuklarin da bilgisi sifir , cunku ulkede ogretmeye dayali bir egitim sistemi yok
İnanilmaz agir mufredat okul donemi boyunca cocuklara ezberletilir , cocuklar 2 ay sonra unuturlar ezberlediklerini dogal olarak
Turkiyede egitimdeki en buyuk sorun mufredat sistemidir , hickimse de bunu degistirmiyor cunku o agir mufredat sayesinde bilgisiz , yorum yapamayan , dusunemeyen , kendini ifade edemeyen nesiller yetisiyor

Cute bütün sayfaları okuyamadım da

O okul fiyatları az değil mi

Biz bursadayız istanbuldan ucuzdur

Okullar 24-25 civarı Erkan kayıt vs 22500 ortalama oluyor

Belirttiğin miktarlar bana az geldi desem

Bir de okullarda öğretmenler kaç yıllık bu önemli yani her sene öğretmen değiştiren bir okul 50 yıllık olsa kaç yazar

Ortaokullar için bursluluk sınavları bitmiştir muhtemelen

aslında takip edip köklü okullara indirimli gidilebilirdi

Bu arada Özel okul notları şişiriyor vs diyorsun da lise sınav sonuçlarını veriyorlar zaten giren sayısı ortalama vs bu bilgiler ile ne kadar şişirme oldu anlaşılır

Bizim okul Türkiye genelinde ilk 30 içinde mesela

Aslında motivasyonları da az zira kimse sınavdan sonra devlet okuluna gitmiyor

Bir de zaten 93-95 alan çocuğu şişirip 100 yapsalar ne olur ki

Sadece egıtım fıyatlarını yazdım ama esktra 4000 lıra yemek, 2000 lira kıyafet kitap 3000,3500 lira gıbı servıs esktraları var. Sımdı bır okul bar aklımda olan, ama sımdı gitmeyeceğim hele su ram sonucları gelsın nısan sonu gıbı bakarım oldu oldu, olmadı devlete devam eder. Bugunkı okul yuzunden basım carpıyor sabahtan berın, oyle iticiydı kı adam, cocugun beynini yiyecek gıbıydıler

Ben yurt disinda yasiyorum ,sistemi egitimi Turkiye ile cok zit duzeylerde,Malesefki,egitim artik ticarete dokulmus bir sistem haline gelmis orda.Ne kadar cok para bayilirsan o kadar iyi okula gider,o kadar iyi egitim alir,o kadar basarili bireyler yetisir;Turkiye'de insanlarin egitime olan bakis acisi budur!!!Halbuki basari oyle para verilerek cocuga kazandirilacak bir yetenek degildir,cabayla,istekle kazanilir icten gelir.Sinav birincilerinin hep normal gelirli ailelerin cocuklarindan cikmasi bunun enn buyuk kanitidir.Dunya degisiyor sistem degisiyor!!Artik hangi okuldan mezun oldugunun bir onemi kalmadi,cunku diyebilirizki herkez artik kariyerli...uzun lafin kisasi oglunuz gercekten ogrenmeyi seven,(bence bu basaridan cok daha onemli),cabalayan gayretli bir cocuksa korkmayin yildizini her okulda parlatir...

Malesef ki özel okula gitsede spor kursları dil kursları dışarıdan desteklenmek zorunda kalınıyor..yüksek meblalı okulllarda tam verim alınıyor olabilir ama bahsettiğiniz bütçeli okullarda haftada bir saat yapılan spor aktiviteleri yetmiyor çocuğa..evet belki piyano bale yüzme vs okulumuzda mevcut ama sorun baklım ne kadar öğrendi kızım dört yılda bence hiç hepsi lafta..dışarıdan destekliyoruz mecburen..birde merak ettim benim kızımda aynı dördüncü sınıfta nedne özel ders aldırma gereği duydunuz oğlunuza?.

Bunun en net örneği benim sanırım.
Karşı komşumuz özel okula gitti ben ise devlet okuluna. Her dönem taktir getiriyordu,not ortalaması 89'un aşağısına düşmüyordu. Bense ona bakıp imreniyordum ne kadar zeki falan diye
Malesef üniversite sınavında gerçekler ortaya çıktı,o barajı bile zar zor geçerken ben 350-400 üstü bir puan aldım Ki o özel okulun yanında dershaneye de gidiyordu,düşünün yani. Bende notlarım çok şişirildiğini düşünenlerdenim.

Bende bu Türkiyedeki not, sinav düskünlügünü anlayamiyorum. Ilk okul 1'e giden cocuk ek ders aldigini burda okudum. Benim icin not önemli degil, sisirilirse sisirilsin. Önemli olan cocuk okulda mutlu olmasi, baze seyleri ögrenmesi, kavramasi. Genelde zaten ilk okul lisede yüksek not alan "parlak cocuklar", üniversitede tökezliyorlar. Artik baskidan bikiyorlar, anne baba uzakta zaten ve okul okumaktan yorulmus oluyorlar.

gerçekten gerek var mı bu kadar şeye üniversiteye kadar devlette okudum hiç özel ders almadım lisede dershaneye kayıtlıydım ona da gitmiyordum verimsiz ve vakit kaybı geliyordu kendi kendime çalışmam çok daha verimliydi sadece zorlandığım konular için bire bir etüt alırdım o kadar , üniversiteyi de ist üniversitesi kazandım ama daha sonradan bölümümü sevmediğim için özel üniversiteye gittim , daha ilk okulda özel dersler falan saçma geliyor yarış atı mı bu çocuklar , kendileri ödevlerini yapmalılar kendileri tekrar yapmalılar yapamadıkları yerlerde aile destek olmalı , lise de de dershaneyle destek sağlanabilir . Ayrıca ilgisi olan tek bir alanda kendini geliştirme fırsatı verilse ( spor , müzik ) yeterli. Paranızı bir hesaba atıp üniversiteyi yurt dışında rahat rahat okutsanız daha iyi olur .

Ama iste insanlar zannediyorlar ki, cocugunu ozel okula gonderip sonucunda atom fizigi profesörü olmasini bekliyorsun. Aslinda hic alakasi yok, normal her cocuk ne ogreniyorsa onu ogrensin, notu 50 olmuş, 100 olmus benim icin bir sey ifade etmiyor. Yurt disina gittiginde kendini ifade edebilecek, Oturup sohbet ettigimde mozarttan, van goghtan konusabilecek, en az bir iki spor daliyla keyif alabilerek ilgilenen, mutlu bir cocuk olsun bana yeter. Cocugum tatillerin bitiminde okuluna mutlu gidiyor, bu da beni tatmin ediyorsa bitmiştir.

Ancak sanirim Türkiyedeki egitim sistemi buna uygun degil. Özel okul fiyatlari 20binden basliyormus, sok oldum bu konuyu okurken. Devlet okulunda bile üniforma, kirtasiye derken birsürü para gidiyor. Yasadigim yerde okullar ücretsiz. Sadece okul cantisi aliniyor ebeveyn tarafindan, defter kalem ve sayre okul karsiliyor. Ki burda devlet, özel diye bir ayrim yok, herkes devlet okuluna gidiyor.

Yani ne bilim, kim bilir bende Türkiyede olsam bende ayni kafada olurdum bilmiyorum. Ve birsey söylemek istemiyorum ama kültürlü olmak ille Mozart, Van Gogh'u bilmek degil. Bu baya klise birsey. Benim genel kültür bilgim yüksektir, ve ikisi hakkinda bilgim kisitli. Klasik müzik dinlemem.

Yani cocuklari sirf havali görünüyor diye bunlari ögretmekte, kusura bakma ama bana sacma geliyor. Türkiyede bu olay cok var burda okuyorum. Yok 3 yasindaki cocuga tiyatro, inglizce ders,..ögretiliyor. Yahu o yasta cocuk boya yapmali, makas kullanmayi ögrenmeli, motor beceriler gelissin. Botlari ile yolda suyun icinde hoplasin ziplasin.

Bu aktiviteler icin anne baba binlerce lira harciyor. Burda ana okulunda yüzme var ve jimnastik var. Diger zamanlar dedigim gibi boya, sarki söylemek, o hafta atiyorum konu cicek ise o cicek hakkinda bilgi vermek,..

Yani uzun lafin kisasi, cocugu iyi yetismis olmasi ille antin kuntin derslere katilmasi gerekmiyor. Asgari seyleri ögrenmesi, sinif arkadasi ve ögretmeni ile mutlu olmasi yeter bence.

Bunlarin hepsi okuldan beklentinle alakali iste, Turkiye de cocuklar birinci siniftan itibaren agir ve tamamen ezbere dayali bir müfredat ile karsilasiyorlar, ogretmen biraz insiyatif alip bu müfredati renklendirebilirse ne ala, yoksa 4 yıl edebiyat dersi alip tek bir edebi eser okumadan mezun oluyor cocuklar.
Ben istiyorum ki okuma sevgisi, asgari duzeyde sanat zevki kazansin, benim icin onemli mesela nota bilmesi, ya da bir resme bakinca onun derinligini gorebilmesi, bir ortama girdiginde iki kelime edebilecek bir birey olsun isterim.

Oğlum ikinci sınıfa giderken bana Guernica tablosu Hakkında bilgi verdiğinde şok olmuştum

Hem ressamını hem hikayesini hem de görselini biliyordu

İşin ilginci ben kendimi kültürlü sanırdım babam da resim öğretmeni yaşım 40 a yakın ve ben bilmiyordum

Ya da geçen 8 mart ta dünya emekçi kadınlar gününün doğuşunu, Türkiye de ilk ne Zaman kutlandığını vs anlatınca da neden Özel okula gittiğini anladım

okul cagında cocugum yok kendım kolejde okumus bır ogrencı olarak cevap vereyım
4 sene devlet gerı kalan tum egıtım hayatım ozelde gectı

ozel okulun sosyal aktıvıtesı bılgıye ulasma seklı cok etkın daha yararlı daha kısa ve net yormadan yıpratmadan bıktırmadan sonuc odaklı

devlet bır kıtaba baglı döndür allah döndür çarkı bence cok cıddı anlamda gelısmesı gereken gerılıkte bana gore

sahsen ben hıc tereddut etmeden ozel okula gonderecegım cocugumu

cocugunuz bılınclı anne babaya sahıp en faydalısını sececegınızden emınım hangısı olursa olsun :) haklarında hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…