Çocukların derdi hiç bitmeyecek galiba

Bir de şu var tabi, özel hastane vardır, acıbadem, amerikan vs. Bir de özel hastane vardır bölge, şifa vs.
Ben amerikan, acıbadem gibi hastanelere gücüm yetmeyecekse ötekilere gitmektense direk devlet hastanesini tercih ederim.
Bu mantıkla, köklü bir koleje göndermek birinci tercih, devlete göndermek ikinci tercih, sıradan bir özel okula göndermek son tercih olmalı bence.

Devlet okulu ama kesinlikle özel ders ile desteklenmeli, siz birebir ders aldırıyorsunuz hiçbir okul bu kadar verimli olmaz ayrıca çok hoşuma gittiniz tam benim kafadasınız, İngilizceyi hiç ihmal etmesin, hatta test bazında da ilerlesin yds var malum.
Sonuç olarak devlet okulu artı özel ders.

Ablamın bir sozu var, devlete iğne yaptırmaya gidersin, "dön" der, özel hastaneye gidersin "lütfen döner mısınız der" iğne aynı acıyı verir, ama o lutfen lafını duymak için bir avuc para dökersin :))
Olay aynı aslinda iyi bir öğretmen bulduktan sonra egitimde fark olacağını düşünmüyorum.
Özel okulu ben hep ogluma iyi davransinlar diye isterdim. Ama hayat özel okuldaki gibi degil, çok daha acımasız o yüzden artık devler daha sıcak geliyor bana.

Beşinci sınıf ozelde. Not sisirildigini düşünmüyorum çünkü dördüncü sınıftaki sınav sonuçlarına paralel gidiyor. Dönem sonu STS yapıldı orada da bu yıl ki notlarına paralel. Disiplin konusunda gevşek değiller. Geç kalmaya özellikle tolarans yok. Ödevleri internetten takip ediyoruz. Yapti, yapmadı, iyi değil şeklinde hocaların yorumu oluyor. Ödevlerini iyi yapmışsa sözlü notu da buna uygun olarak yüksek veriliyor.
Benim oraya gönderme sebebim not da değil esasen. Anlatmam uzun sürer şimdi. Ama iyi araştırmak lazım tabi. Çocuğa uygunluk ve not şişirme yahut görüntüde iyi olma durumunu iyi analiz etmek lazım.

Benim oğlan da 4. Sınıfa gidiyor. Benim böyle sorunlarım hiç yok. Para olmadığı için haliyle biz de direkt devlete gidiyor. Haliyle özel ders de almıyor. Bize yakın ortaokul berbat başka bir okula göndermek istiyorum ki o da devlet okulu, ona da adres tutmuyor. Adres tutmayınca 5000-6000 tl kayıt için para istiyorlar. Hadi diyelim kayıt yaptırdık, servis ücreti var. E bide bende iki çocuk var. Ee para da yok haliyle devlet bize ne biçiyorsa o. :)

Sen yine iyisin, seçme şansın çok.

devlet okulu+ iyi bir etut merkezi olabilir belki
hala varmi bilmem ama bizim zamanimizda devlet okullarinda hafta sonu ozel ders acilirdi
ve ciddi anlamda cok sey farkederdi derslerde
onemli olan okul degilde 3 5 kisilik siniflarda iyi bir destek egitim verecek iyi bir etut merkezi olabilir

Kizimi butik bir ozel okula gonderiyorum. Daha birinci sinifta, daha buyuk siniflarda not sisirme falan var midir bilmem varsa da umrumda degil. Nasil olsa cocugumun ogrenme durumunu takip edebilecek yetkinlikteyim, ayrica akilli bir cocuk her nerde olursa olsun basarili olur.
Peki o zaman neden ozel okula gonderiyorum, güvenlik, hijyen, saglik hizmetleri, spor, sanat ve sosyal aktiviteleri, brans derslerinin kalitesi vs devlet okuluyla kiyaslanamaz bile, imkanim varken cocugumu neden bunlardan mahrum birkayim ki? Haftada bir yuzmesi, akrilik boyayla tuval calismalari, perküsyon dersleri vs vs bunlar cocugumun keyif aldigi aktivitelerken neden bunlarin hepsini birarada sunan bir okulu tercih etmeyeyim ki...
Belki ilerde bu imkanlara sahip olamayacagim ve cocugumu devlete gondermek zorunda kaacagim, ama o zaman da bu kadar sosyal imkani ona saglayabilmem mumkun olmayacak biliyorum.
Benim icin hayattaki en buyuk basari mutluluktur, cocugum okulunda cok mutlu, bu da dogru okul sectigim konusunda kafamda en ufak suphe birakmiyor.

Özel okul diyorum, imkanınız varsa. pelin- ‘in de dediği gibi bir çok sosyal aktivitesi oluyor.
Ayrıca okul özelinde değerlendirme yapmalısınız. Fiyatı uygun olan, küçük ama çok güzel eğitim veren özel okullar var Ankara’da mesela.

Bu sene 7.sinifa başlayacak oğlumu özel okula verdim köklü bir okul değil küçük butik otel gibi 4.sınıftan itibaren turkce özel ders alıyordu 5.sınıfta türkçe ingilizce 6.sınıfta türkçe ingilizceye matematik eklenince kulfetli olmaya basladi o zaman ozel okula vereyim öğretmen ara gününü ayarla gitti gitmedi sınavı var bugün al derdi beni yordu özel ders aldırmayayım okulda uğraşsınlar dedim
Iyikide öyle yapmışım memnunum notların sisirildigini düşünmüyorum sözlü notları biraz bol yoksa sınavda neyse o sınıf 11 kisi öğretmen nerdeyse birebir ders veriyor akşam 3den sonra 5 kadar salı ve perşembe haricî bol bol test çözüp anlamadığı konuyu birebir öğretmeniyle çalışıyor
Bulunduğum ilde türkçe ve matematikten ortak sınav yapildi mukayese edebildik o yüzden durumunu biliyorum zaten cocugumu biliyor buyuk beklentim yok temeli saglam olsun derdim o ayrica yemek olayi benim icin sikintiliydi istahsiz bir cocuk oglen devlette kantinde tost yiyordu hic yoktan burda sicak yemek giriyor midesine cokta leziz yemekleri birkac defa yedim

Çocuk üstün zekali olduğu icin iyi bir özel okula gitmeli bence,etkinlikleri ve yönlendirmeleri ona iyi gelecektir.Ama köklü özel okullarin ücretleri dudak uçuklatıyor gelirinizi bilemiyorum.Benim oglumda bu sene 4.sinifi okuyor.Ayni sorunlari bizde yasadik insan karar veremiyor devlet mi olsun yoksa özel mi diye.Zor bir karar.Biz ilk etapta devlet olsun dedik, oglum ram tanili oldugu icin adres sorunumuzda yok istedigimiz devlet okuluna dogrudan kaydettirebiliyoruz.iyi bir devlet okulu da belirlemistim kafamda.Bu arada bursluluk sinavlarina da girdi ve sonuclari iyi geldi.Yemek ve servis ucretiyle iyi birkac ozel okula kaydetme secenegimiz de oldu.Bu noktada biz devlet okulundan vazgectik ve ozele onumuzdeki sene icin kayit yaptirdik ve rahatladik.Burs kazanmasaydi 30 binler 40 binler veremezdik acikcasi ve iyi bir devlet okuluna yollayacaktik haftasonlarida dil kursu aldiracaktik.Siz bursluluk sinavlarina girmedigi icin dogrudan ya bu buyuk rakamlari vereceksiniz ya da devlet okulundan bir tik ustte olan özel okullara gondermektense devlet okuluna mi yollasamin kararsizligiyla bogusacaksiniz gibi geldi bana.Ben bu noktada geliriniz iyiyse köklü bir özel okula göndermenizi yok o kadar vermem veremem diyorsaniz da iyi bir devlet okuluna göndermenizi tavsiye ederim.Hakkinizda hayirlisi olsun cok zor bir karar insallah huzurla kararinizi alirsiniz en kisa zamanda.

Ayy ayni dert bende de var kucuk oglumu buyuk oglumun okuluna kaydettirmek icin kaydimi baskasina aldirdim sonra okul yonetimi fatura getir diye tutturdu abiside
diger devlet okullarinda varmi bilmiyorum ama benim cocugumda devlete gidiyor ve bu saydiklariniza ek yuzme haric kodlama,satranc,saz,davul,tekvando ve daha birsuru kurs var okulumuzda.Sadece kucuk meblalarla yani 100tl en fazla 150 tl gibi ucretlerle 1yil boyunca yararlanilabiliyor.

bu kağıttan nasıl çıkarımda bulunacaksınız ki. özel okulda daha zor bir kağıt gösterebilirler ama o kağıdı sınav öncesi çalışma kağıdı olarak öğrencilere verirler. notlar yine yüksek olur. orada eğitim gören öğrenci ailelerine sorarsaniz daha sağlıklı veriler elde edersiniz

Okulla gorustuk, ınanılmaz sınav basarı odaklılar. Soyle cocugun eksıgı olursa beden, gorsel sanatlar veya muzık atolyelerıne gondermeyıp ogretmenler den bırebır ders aldırıyorlarmıs.yanı cocugun serbest kendını dokecegı zamanı alıyorlar. Kısacası hoslanmadım bırde oglum sandalyede saga sola donuyor Du bız konusurken cocugunuzu bız adam ederız hıc merak etmeyın dedıler.halbukı ne cocuklq alakalı detay sordu nede bız ona bısey anlatabıldık,sureklı sozumuzu kesip cumlelerımızı tamamlatmadı bıze. Bızım hoslanmadıgımızı anlayınca sızın ozel okuldan beklentiniz akademık basarı mı sosyal aktıvıte mı dedı, tabı kı her ıkısıde dedım. Kısacası devlette devam edecegız, cocugu para verıp cıldırtmanın manası yok. Tesekkur ederım yorumlar ıcın

ortaokulda devlet okuluna giden ve çoğu dersi başarısız olan bir öğrenciyi, ailesi bu yıl özel meslek lisesine verdi...kız teşekkür aldı..bu şekil 2 kişi gördüm çevremde...

Ben Sizi çok iyi anlıyorum. Oğlumla yaşıt olan Büyük Yeğenim İzmir’de iyi bir özel kolejde ilkokul eğitimi görürken Annesi çok sorunlar yaşadı. Çocuk ile okulu ve Öğretmeni arasında bir bağ kurulamamıştı maalesef. Anne tıpkı Sizin gibi her dersi ile ilgilenmek, çalıştırmak, özel hoca tutmak zorunda kaldı. Ben bu kadar beklemezdim okul değiştirmek için. Ne zaman ki başka bir koleje geçti ilkokul biter bitmez, Yeğenim kendisine geldi. Derslerini kendisi yapmaya başlamıştı artık çünkü mutluydu. Sınavlar sonucunda Saint Joseph’i kazandı. Çok az Fransızca takviyesi dışında özel ders almadı sayılır. Şu anda Fransa’da mekatronik mühendislik okuyor ve ardından Master yapacak.

Yine bir örnek: Çok yakın bir arkadaşımın Oğlu iyi bir kolejde ilköğretimini bitirdi. Aynen yukarıda anlattığım tablo. Hocalar geliyor, Çocuk tek başına ders yapmak istemiyor vb. Ve okul 5.sınıf sona erdiğinde Oğlunuz bizde devam edecek olursa çok zorlanacak dedi Arkadaşıma. Ve okul değiştirdiler. Doğa Koleji’ne (Sarıyer) verdiler. Ve Mucize.. Çocuk okulunu, Öğretmenlerini, Arkadaşlarını, ortamını sevdi ve müthiş bir değişim oldu. Evet yine arada özel hocalar geldi ama kendisi sorumluluğunu almaya başlamıştı. Çok fazla çabalamadan İstanbul’da özel. Ve iyi bir üniversitede istediği bölümde okumaya başladı..

Bu görüştüğünüz okul hangisi idi?

Benim henüz çocuğum yok şuan hamileyim ekonomik durumumuz çocuğu özel okulda okutmaya yetiyor kendi bütçemize göre uygun bulabiliriz ama ben özel okula göndermeyi düşünmüyorum çocuğumu Allah nasip ederse 7 yaşında okula göndermeyi planlıyorum o zamana kadar birlikte güzel anılar biriktirmeyi düşünüyorum tabiki ana okuluna karşı değilim gönderilebilir ilk 7 yılda çocuğuma sorgulama araştırma düşünme alışkanlığı kazandırmayı hedefliyorum inşallah sağlıkla sıhhatle gelir ve bende inşallah o güç o dirayet olur ve istediğim gibi temel atabilirim. Sonra devlet okuluna göndermeyi planlıyorum . Ben çocuğa biraysel yaşama becerisini kazandırmak ahlaki eğitim vermek ve onu destekleyip sevme kısmında olucam veri kalanını öğretmenlerine ve ona birakicam .

Size katılıyorum. Ben Bilfen’e Karar verdiğimde yaptığım araştırmada hep Çamlıca geldi önüme. Ve mesafemiz uzak olmasına rağmen Bilfen / Çamlıca’yı tercih ettim.

Doğa Koleji ayrıcalıklı bilinmemekle birlikte Arkadaşımın Oğlunda Sarıyer / Doğa Koleji’nde muazzam bir değişim gözledik. Hatta o yüzden bunu yazdığım mesajda Sarıyer diyerek belirttim. Nihayetinde genellemelerden uzak durmak lazım. Diğer Doğa Koleji şubelerine dair bilgim yok. Spesifik olarak hakkında bilgi sahibi olduğum okullara dair yazma taraftarıyım.

Mesela Benim Oğlum Alman ile birlikte Robert’i de kazandı. Yaşamını şekillendirecek bir karar verecektik. Elbette çok yönlü düşündük ve Alman Lisesini seçtik ve iyi ki de öyle yapmışız diyorum. Çocukları lise seviyesine gelenlere özelde Alman , devlette İstanbul Erkek özellikle öneririm. Zor yollar ve yıllar bunlar.. Özellikle üniversiteye başlayana dek. Ama önce her nerede okuyorlarsa mutlu olsunlar. Özgür düşünce ve ifade serbestliğine önem veren ve bununla birlikte Öğrenci, Yönetim ve Veli üçgeninde karşılıklı sevgi ve saygının hüküm sürdüğü ortamların içinde bulunmalarına önem veriyorum.

Bu görüştüğünüz okul hangisi idi?
Butık bır ozel okul. Gecen hafta baska bır yerle gorustuk, Ataturkcu bır okuldu fızıkı ımkanları egıtım anlayısı bana cok uyuyordu, cocugumun ozel durumundan da bahsetmıstım olumlu bakmıslardı ama okul batmıs, ogrt maasları odenmıypr ne olacakları bellı degıl. Bugunkı okul cok kotu hıssettırdı, cocugu gırdabın ıcıne sokmaya gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…