Devlet okulu ama kesinlikle özel ders ile desteklenmeli, siz birebir ders aldırıyorsunuz hiçbir okul bu kadar verimli olmaz ayrıca çok hoşuma gittiniz tam benim kafadasınız, İngilizceyi hiç ihmal etmesin, hatta test bazında da ilerlesin yds var malum.Çalışıyorum ama annem ve babam bakıyor, ılgılenıyorlar. Bızım sınıfın ortalaması Türkçe de 75 mesela, benım oglanın 90 buns guvenıyorum neyse o sonucta ama ozelde ortalamalar, sınıf genelınde 90 95 100 olunca da sasırıyorum. Yanı ılla devletten gecen cocuk, daha az kalabalık sınıf daha ılgılı ogretmenlerle basarıyı arttırabılır, ama o benım kı mı nasıl anlayacağım. Devlet okulu sınıf 40 kısılık mesela
Ablamın bir sozu var, devlete iğne yaptırmaya gidersin, "dön" der, özel hastaneye gidersin "lütfen döner mısınız der" iğne aynı acıyı verir, ama o lutfen lafını duymak için bir avuc para dökersin :))Bende yasadım bunu aslında kres ve anaokulunda ozele gıttı, sonra ılkokula basladı br devlette anaokulunda gıdenlerle cok buyuk farklılıklar vardı. Kucuk oglumu gıdecegı okulun anasınıfına verecegım kesın ılerde, bırde ozel okul ve ozel ders olması bızım adımıza bızı zorlar. Hem tam gun okul, hem eve ogretmen bunun maddı boyutu var, bırde benım oglum bu kadar sıkıya gelen bır cocukta degil,okuldan alsın bılgıyı.
Ayy ayni dert bende de var kucuk oglumu buyuk oglumun okuluna kaydettirmek icin kaydimi baskasina aldirdim sonra okul yonetimi fatura getir diye tutturdu abisideBenim oğlan da 4. Sınıfa gidiyor. Benim böyle sorunlarım hiç yok. Para olmadığı için haliyle biz de direkt devlete gidiyor. Haliyle özel ders de almıyor. Bize yakın ortaokul berbat başka bir okula göndermek istiyorum ki o da devlet okulu, ona da adres tutmuyor. Adres tutmayınca 5000-6000 tl kayıt için para istiyorlar. Hadi diyelim kayıt yaptırdık, servis ücreti var. E bide bende iki çocuk var. Ee para da yok haliyle devlet bize ne biçiyorsa o. :)
Sen yine iyisin, seçme şansın çok.
diger devlet okullarinda varmi bilmiyorum ama benim cocugumda devlete gidiyor ve bu saydiklariniza ek yuzme haric kodlama,satranc,saz,davul,tekvando ve daha birsuru kurs var okulumuzda.Sadece kucuk meblalarla yani 100tl en fazla 150 tl gibi ucretlerle 1yil boyunca yararlanilabiliyor.Kizimi butik bir ozel okula gonderiyorum. Daha birinci sinifta, daha buyuk siniflarda not sisirme falan var midir bilmem varsa da umrumda degil. Nasil olsa cocugumun ogrenme durumunu takip edebilecek yetkinlikteyim, ayrica akilli bir cocuk her nerde olursa olsun basarili olur.
Peki o zaman neden ozel okula gonderiyorum, güvenlik, hijyen, saglik hizmetleri, spor, sanat ve sosyal aktiviteleri, brans derslerinin kalitesi vs devlet okuluyla kiyaslanamaz bile, imkanim varken cocugumu neden bunlardan mahrum birkayim ki? Haftada bir yuzmesi, akrilik boyayla tuval calismalari, perküsyon dersleri vs vs bunlar cocugumun keyif aldigi aktivitelerken neden bunlarin hepsini birarada sunan bir okulu tercih etmeyeyim ki...
Belki ilerde bu imkanlara sahip olamayacagim ve cocugumu devlete gondermek zorunda kaacagim, ama o zaman da bu kadar sosyal imkani ona saglayabilmem mumkun olmayacak biliyorum.
Benim icin hayattaki en buyuk basari mutluluktur, cocugum okulunda cok mutlu, bu da dogru okul sectigim konusunda kafamda en ufak suphe birakmiyor.
bu kağıttan nasıl çıkarımda bulunacaksınız ki. özel okulda daha zor bir kağıt gösterebilirler ama o kağıdı sınav öncesi çalışma kağıdı olarak öğrencilere verirler. notlar yine yüksek olur. orada eğitim gören öğrenci ailelerine sorarsaniz daha sağlıklı veriler elde edersinizben konuyu puan olarak actım sadece sorum bu dedım, dıger meselelere gırmedıgım ıcın bunu soyluyorsunuz. Cocugumun yazılı kagıdının resmını pekala cekmedım zaten verılmıyor yasak, ama okullar arası soru kıyası yapmak ıcın bu resmi cektım bos bır kagıt var elınde gecmıse ait Yanı. Ayrıca cocugum kurs istiyor derken Ozel dersten bahsetmemıstım. Cunku aktivitelere gıdıyor ve spora gıdıyor bunlarada ıstedıgı surece goturecegım.
Dedıgım gıbı konu puanları sısırıyolar mı bunu sormak, zaten konu bu gerı kalanını ben hallederım.
Ozel dersı nıye tercıh ettıgımıde yazdım, cocuk bunu tabıkı ıstemedı cunku beni calıstırmıyorsun ben bunu anlamadım dıye bu destegı benden ıstıyordu, yakama yapısıyor ve bırakmıyordu benı. Bende onu emin ellere bıraktım,hemde onun ogrt olmayı bıraktım. Kurs veya dershanede cok fazla vakıt kaybedecekti bugun mesela kurs gunu 6 saat, ama benım oglum bılım sanat oradan cıkısta futbola gıdıyor bunlardan vazgeçmesını istemedik karsılıklı olarak
Herhalde bu konular bin kere acildı, bin kere konusuldu. Konu ozel okul, devlet okulu.
Ortaokulda kesın ozele verırım dıyordum, ama gıt gıde ne yapacagımı bılemez hal alıyorum. Gorduklerım, duyduklarım benı korkutuyor.
4.sınıf bu sene benım oglan, seneye ortaokul kısmet olursa. Cevremızde gonderebılecegım butceye uygun 3 okul var. Ortalama fıyat soyluyorum 15 ıle 19 arası yıllık fıyatları. Yanı oyle koklu okullar degıller, 3, 4 veya 5 subelı okullar bunlar.
Ben bu sene oglumun ozel dersı ıcın haftada 2 gun 9 ayda 8000,8500 gıbı bısey odemıs oluyorum. Ayrıca ıngılızce ye gıdıyor yıllık 2000 lıra,buna devam edecek ozelde olsa, devlette olsa.
Devlet okuluna gore, ozel okullar daha kolay yazılı soruları sorup, sısırme sonuclar verıyor dıyolar. Bunu deneyım eden, pesıne dusen var mı? Mesela benım oglumun ortalaması 93,destege ıhtıyacı var ama ozel okul 98 yaparsa bunu derım kı ha cocugum ıyı, destek olmam daha sonra lise sınavlarında cakılı kalırsa? Yanı bana gercegı gostermezler ise, o zaman bundan cıkarım ne olacak benım.
Devlet okulları kalabalık, ogretmenler ne kadar yetiyorsa o kadar, cocuk bılgıyı almak ıcın hep mücadele etmek zorunda, yanında konusanla, arkada kavga edenle, ısrarla derste kalmalı kafası... Ne kadar mumkun olursa artık...
Yoksa devlet okuluna verıp, ekstra dershaneye mı gonderılmelı cocuğu. Yoksa ozele gonderıp, devlet okulunda okuyan çocuklardan daha sısırme sonuclarla mı devam etmelı? Bu nasıl kontrol edılır, ben yarın bır okulla gorusecegım. Yanıma 4 sınıf 1.donem yazılılarını aldım, sınıf ortalaması e okulda mevcut, onlarda bana sınıf ortamlarını, yazılı sorularını gosterır mı dersınız. Ben muhtemelen bu konudan oturu 6, 7 gun banlanacagım. Konumu unutmayın olur mu, buda benım derdım ıste.
F figenayten öncelikle cok ıyı okullarda egıtım alma ımkanınız olmus, bu konuda cok sanslısınız. Onun dısında bu okulların bu genellemeye dahıl olmaması gerektigini, koklu bır okul olmadıgını yazdım mesela ben konumda. Hıc kıyaslama yapamayız bence, ılkokul ogretmenı onemlı dersen uzulurum maalesef ne benım oglum, ne de arkadasları ogrt bag kuramadılar. Ne basarı, ne basarısızlık, ne bır kaza veya uzuntu sonucu ogrt bır kucaklasamadılar, bravo, tebrık ederım gıbı sozcuklerı hıc kullanmıyor. Tabı aksı olanada kızmıyor. Neyse
Benım ozel okul dusunme sebeblerım var, elbette ılk sıralarda notları ıyı olsunlar yok, ama tabı ki daha sakın, daha durgun olarak konuları okulda ogrensın hedefım var,ben calısıyorum anlamadıgı seyler ıcın benı cok zorluyor, bebegımız var bende ozel ogrt gelırse en azından konuyu olması gerektigi kısıden alır, bızımde ılıskımız yuz goz olmaz dedım. Kurs veya dersahane dusunmedım cok faxla zaman kaybedecek dıye.
Oglum ustun zekalı ancak ben yanında dıkkat eksıklıgı oldugunuda dusunuyorum. Henuz tanılanmadı eget varsa mesela bu, devlet okulundan zıyade ozel okul onun ıcın daha ıyı olur. Oglum takvıyeye ıhtıyac duyuyor, cunku gercekten bazen konuları ogrenmemıs oluyor, okul onla ılgılenmıyor ona ozel bir uygulama fılan yok devlet okulunda. Çalışıp para kazanan her kımse okuldan tabı kı puan beklentımız olacak dogal olarak, zaten gonderebıldıgımız okullarada ımkan seviyesi belirleniyor halıyle.
Onun dısında sosyal ımkanları var, cocuk okuldan doymuş olarak gelıyor.devlet okulunda bunları dısardan takvıye olarak alıyoruz bu saatte kalktım cunku sosyal yonude gelıssın, kendını bulsun, ıstedıgı seyler yapsın ıstıyorum. Hm bırdr sımdı ortaokul da delı zamanları okul faha guvenlıklı ozellerde. Devlet okulunda ılk ıkı sene kapıda guvenlık fılan bıle yoktu, okuldan kacan cocuklarda oldu, kaybolanlar da oldu o anda. Yanı ımkan varsa bıraz daha neden ıyı veya kolay olmasın kı hersey. Insan gıbı deger gorsun, sorularına cevap alsın mesela.
Her devlet okuluda bır degıl, ogrt cok ılgılı olabiliyor kımı zaman ama bızıde o bulmadı mesela
Okulla gorustuk, ınanılmaz sınav basarı odaklılar. Soyle cocugun eksıgı olursa beden, gorsel sanatlar veya muzık atolyelerıne gondermeyıp ogretmenler den bırebır ders aldırıyorlarmıs.yanı cocugun serbest kendını dokecegı zamanı alıyorlar. Kısacası hoslanmadım bırde oglum sandalyede saga sola donuyor Du bız konusurken cocugunuzu bız adam ederız hıc merak etmeyın dedıler.halbukı ne cocuklq alakalı detay sordu nede bız ona bısey anlatabıldık,sureklı sozumuzu kesip cumlelerımızı tamamlatmadı bıze. Bızım hoslanmadıgımızı anlayınca sızın ozel okuldan beklentiniz akademık basarı mı sosyal aktıvıte mı dedı, tabı kı her ıkısıde dedım. Kısacası devlette devam edecegız, cocugu para verıp cıldırtmanın manası yok. Tesekkur ederım yorumlar ıcın
Benim henüz çocuğum yok şuan hamileyim ekonomik durumumuz çocuğu özel okulda okutmaya yetiyor kendi bütçemize göre uygun bulabiliriz ama ben özel okula göndermeyi düşünmüyorum çocuğumu Allah nasip ederse 7 yaşında okula göndermeyi planlıyorum o zamana kadar birlikte güzel anılar biriktirmeyi düşünüyorum tabiki ana okuluna karşı değilim gönderilebilir ilk 7 yılda çocuğuma sorgulama araştırma düşünme alışkanlığı kazandırmayı hedefliyorum inşallah sağlıkla sıhhatle gelir ve bende inşallah o güç o dirayet olur ve istediğim gibi temel atabilirim. Sonra devlet okuluna göndermeyi planlıyorum . Ben çocuğa biraysel yaşama becerisini kazandırmak ahlaki eğitim vermek ve onu destekleyip sevme kısmında olucam veri kalanını öğretmenlerine ve ona birakicam .Herhalde bu konular bin kere acildı, bin kere konusuldu. Konu ozel okul, devlet okulu.
Ortaokulda kesın ozele verırım dıyordum, ama gıt gıde ne yapacagımı bılemez hal alıyorum. Gorduklerım, duyduklarım benı korkutuyor.
4.sınıf bu sene benım oglan, seneye ortaokul kısmet olursa. Cevremızde gonderebılecegım butceye uygun 3 okul var. Ortalama fıyat soyluyorum 15 ıle 19 arası yıllık fıyatları. Yanı oyle koklu okullar degıller, 3, 4 veya 5 subelı okullar bunlar.
Ben bu sene oglumun ozel dersı ıcın haftada 2 gun 9 ayda 8000,8500 gıbı bısey odemıs oluyorum. Ayrıca ıngılızce ye gıdıyor yıllık 2000 lıra,buna devam edecek ozelde olsa, devlette olsa.
Devlet okuluna gore, ozel okullar daha kolay yazılı soruları sorup, sısırme sonuclar verıyor dıyolar. Bunu deneyım eden, pesıne dusen var mı? Mesela benım oglumun ortalaması 93,destege ıhtıyacı var ama ozel okul 98 yaparsa bunu derım kı ha cocugum ıyı, destek olmam daha sonra lise sınavlarında cakılı kalırsa? Yanı bana gercegı gostermezler ise, o zaman bundan cıkarım ne olacak benım.
Devlet okulları kalabalık, ogretmenler ne kadar yetiyorsa o kadar, cocuk bılgıyı almak ıcın hep mücadele etmek zorunda, yanında konusanla, arkada kavga edenle, ısrarla derste kalmalı kafası... Ne kadar mumkun olursa artık...
Yoksa devlet okuluna verıp, ekstra dershaneye mı gonderılmelı cocuğu. Yoksa ozele gonderıp, devlet okulunda okuyan çocuklardan daha sısırme sonuclarla mı devam etmelı? Bu nasıl kontrol edılır, ben yarın bır okulla gorusecegım. Yanıma 4 sınıf 1.donem yazılılarını aldım, sınıf ortalaması e okulda mevcut, onlarda bana sınıf ortamlarını, yazılı sorularını gosterır mı dersınız. Ben muhtemelen bu konudan oturu 6, 7 gun banlanacagım. Konumu unutmayın olur mu, buda benım derdım ıste.
Özel okullarda deneme sınavları oluyor, çocuğun gerçek durumunu bu deneme sınavları ortaya koyuyor. Evet yazılılar biraz şişirme oluyor. Özel okul işi şans işi. Gerçekten iyi bir okula denk düşerse çok memnun kalırsınız ama bazı özel okullar laylaylom, devlet okulunu aratır size. En iyisi o okula çocuğunu gönderen veliler ile görüşüp fikirlerini almanız.
Bu arada her köklü özel okulun her şubesi aynı kalitede olmuyor malesef. Bizim ilçede ki bahçeşehir çok kötü mesela ama merkezdeki çok iyi. Çok kötüden kastım aldırılan çoğu kitap bitirilmiyor, denetlenmiyor. İngilizce dersi için ipad aldırdılar ama sadece bi kaç kere kullanıldı. Buz pateni için tüm gerekli eşyalar aldılırıldı ama sadece 2-3 sefer kullanıldı gibi...
Butık bır ozel okul. Gecen hafta baska bır yerle gorustuk, Ataturkcu bır okuldu fızıkı ımkanları egıtım anlayısı bana cok uyuyordu, cocugumun ozel durumundan da bahsetmıstım olumlu bakmıslardı ama okul batmıs, ogrt maasları odenmıypr ne olacakları bellı degıl. Bugunkı okul cok kotu hıssettırdı, cocugu gırdabın ıcıne sokmaya gerek yokBu görüştüğünüz okul hangisi idi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?