• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukların derdi hiç bitmeyecek galiba

Hem devlette hem özelde çalışmış bir öğretmenim. Her okulu beğenen/ beğenmeyen veli vardır. Fakat bu çalışmadan takdir alıyor kısmı biraz hayali geliyor bana.
Mesela deseniz ki devamsızlık konusunda daha rahatlar, bunu bir nebze kabul ederim. Veliyle iletişim halindeyken çok sorun etmezler. Ama şişirme not konusu bana çok gerçekçi gelmiyor.

İşin içinde değilken "Ne özeli ya?" diye düşünürken şimdi şartları gördüğümde devlette öğrenci olarak ne çok zorlandığımı fark ediyorum. Umarım nerede olursa olsun çok iyi bir eğitim hayati olur.
Cocugun kendı annesı soyluyormus, bende bunun uzerıne belkı derste dınledıgı yetiyordur dedım bılemem annesı oyle dıyor pısman olmus, gayretı bıraktı nasılsa takdır gelecek dıye dıyınce aklım bulanıyor. Gecen hafta kı okulu baska bır sebeble eledik, zaten elımde 3 okul var. Insallah onun ıcın ne hayırlı ıse o olsun

dershanelerin hepsi bu dönem sonu kesin kapanıyor, özel etüt merkezi olarak bile kalmayacaklar.ancak daha 4. sınıftaki çocuğu biraz fazla yarış atı yapmamış mısınız? kurslar, kolejler, özel dersler.ortaokulu bitirene kadar devlette devam etsin, liseleri zaten birbiriyle eşitlediler anadolu lisesi fen lisesi imam hatip bir fark bırakmadılar arada.en iyisi lisede iyi bir kurumu liseleştirdiği okuluna yollamak.

Cocugun kendı annesı soyluyormus, bende bunun uzerıne belkı derste dınledıgı yetiyordur dedım bılemem annesı oyle dıyor pısman olmus, gayretı bıraktı nasılsa takdır gelecek dıye dıyınce aklım bulanıyor. Gecen hafta kı okulu baska bır sebeble eledik, zaten elımde 3 okul var. Insallah onun ıcın ne hayırlı ıse o olsun
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum fakat butik kolejleri de gözardı etmeyin. Gerçi bir çoğu sadece sınavla öğrenci alıyor, kontenjanları muhtemelen dolmuştur ama yine de şansınızı deneyin derim.

Bdv acılmaması lazımmıs, ama dıger bolume kımse bakmıyor kı. Ilkokul bolumune
Hımmm okey.

Konuya gelecek olursak, benim kızımda ilkokul 2 de. Hiçte şişirilmiyor. Çocuklar devlete göre o kadar çok yönlü bilgi alıyorlar ki bazı şeyler gözardı ediliyor sadece.
Kurumsal bir okuldayız; tabii ki yoğun İngilizce-kodlama-satranç-pratik matematik- STEM-asalet ve zarafet-drama ve ekstra müfredat. Nasıl kaldırıyorlar diyorum bazen ama çok şükür takıldığımız hiç birşey yok devletteki çocuklara nazaran.

Yakin bir akrabam bulundugumuz ilin en iyi ozel okulunda okudu.mezun oldugu yil kazanamadi ikinci yil ozel dersler falan gide gide dusuk puanla zor zoruna muhendislige gitti.ama ablasi imam hatip okudu bir yil dershaneye gitti hemen ilahiyat kazandi ogretmen oldu cok yuksek bir puanla atandi.en kucuk kiz kardeside ben ozel okula gitmeyecm baba dedi anadolu imam hatibe gitti bir yil dershane o da ilahiyati ilk yilda kazandi simdi son sinif buyuk ihtimal atanacak.en buyuk ogluyla bu ortanca kizina paralar doktu etti bi ise yaramadi ogluna da is yeri acti babasinin ustunden bol keseden geciniyo digeride evde koca bekliyor.yani demem o ki cocuk azimliyse hirsliysa istekliyse ozel devlet farketmiyor.insallah gonlunuzdeki yere gelir

dershanelerin hepsi bu dönem sonu kesin kapanıyor, özel etüt merkezi olarak bile kalmayacaklar.ancak daha 4. sınıftaki çocuğu biraz fazla yarış atı yapmamış mısınız? kurslar, kolejler, özel dersler.ortaokulu bitirene kadar devlette devam etsin, liseleri zaten birbiriyle eşitlediler anadolu lisesi fen lisesi imam hatip bir fark bırakmadılar arada.en iyisi lisede iyi bir kurumu liseleştirdiği okuluna yollamak.
Küçük kardesı var canım, bebek oda daha. Bende calısıyorum, anlamadıgı seyler oluyor ogrt cogu zaman soruyu dinleyip evde konu dınle, veya sımdı vaktım yok dıyıp gecıyor. Benım uzerımden yuk alsın ıstedım okul kursuna gıdecegıne 6 saat gecırecegıne eve 1 saat gelınsın dedım. Hemde ıletısımlerı daha ıyı, yakınlık kuruyorlar sonucta. Onun dısında gıttıgı seyler zaten istediği seyler spor, bılım sanat ona agır gelmıyor kı. Lıse adı altında olan dersahanelerde var mesela, evet lıse ama dersliklerı var onlarda mı kapanacak acaba?

Sizin sınıf mevcudunu duyunca çok şaşırdım doğrusu. Küçük bir ilin ilçesindeyim. Yakınımızda ki ilkokul 15 kişi sınıf mevcudu.
Boyle olsa asla ozel dusunmezdım, ama hakketten ne ogretmene mana bulunabılır nede okula. Derslıkler az, ogrencı cok. Yakın bır semtte ortaokulda 50 kısı olunduğunu duydum bırde

Hımmm okey.

Konuya gelecek olursak, benim kızımda ilkokul 2 de. Hiçte şişirilmiyor. Çocuklar devlete göre o kadar çok yönlü bilgi alıyorlar ki bazı şeyler gözardı ediliyor sadece.
Kurumsal bir okuldayız; tabii ki yoğun İngilizce-kodlama-satranç-pratik matematik- STEM-asalet ve zarafet-drama ve ekstra müfredat. Nasıl kaldırıyorlar diyorum bazen ama çok şükür takıldığımız hiç birşey yok devletteki çocuklara nazaran.
Aksıne bız o eksıklerı kapatmak ıcım cocukları ekstra faalıyetlere gonderıyoruz, o kısımlar da hosuma gidiyor cocuklar ıcın harıka deneyimler aslında. Suanda yazılanlardan daha ıyı hıssedıyorum ama guven kısmınıda okul halledecek herhalde. Insallah gorusme verımlı gecer

Boyle olsa asla ozel dusunmezdım, ama hakketten ne ogretmene mana bulunabılır nede okula. Derslıkler az, ogrencı cok. Yakın bır semtte ortaokulda 50 kısı olunduğunu duydum bırde
Çok haklısınız kalabalığın içinde kaybolur çocuklar. İki kişi konuşsa sınıfta uğultu olur

Bı öğretmen olarak özel okul taktigini soyleyim size eğer çok köklü bir okul değilse sene başı sınavında notlar düşük gelir dönem sonunda yapılan sınavda notlar en gayretsiz öğrencinin bile yükselir . Burda amaç bakın çocuk geldiğinde başarısı düşüktü biz bunu ordan alıp buraya yükselttiler demektir. Siz özel okula karar vermiş gibisiniz ama benim tavsiyem eğer ki cevrenizdeki devlet okulları çok berbat okullar değilse devlet okuluna göndermek her zaman daha avantajlı. Evet belki sınıflar kalabalık ama bu biraz çocuğa bağlı içinde çalışma isteği olan çocuk 60 kişilik sınıfta da başarılı oluyor isteksiz çocuk teke tek özel ders verseniz de işe yaramıyor. Ayrıca özel okul da herşey çocuğun önüne geliyor. Ama devlet okulunda herkese eşit davranılır ve çocuk sabretmeyi başkalarına saygı duymayı ogrenir. Toplum içinde nasıl davranması gerektiğini empati kurmayı ogrenir. Kendi sorunlarıyla kendi başa çıkmayı öğrenir. Ayrıca size para gözüyle bakılmasını için öğretmen çocuğunuz hakkında daha gerçekçi yorumlar yapar

Ozel okul bencede.
Kanaat notuyla not sisirme olabilir.ozellikle ilkokulda cocuk kendini kotu hissetmesin diye yapiyorlar bunu sanirim ama zaten veli ve ogretmenler devamli diyalog halinde oluyor.
Ve siz cocugunuzun durumunu zaten biliyorsunuz.
Benim oglum zeki bir cocuk ama ben eminimki devlette olsa kaynayip gidecekti.ben durumunu net bilemedigim icin mudahele edemeyecektim.
Simdi ozel okulda ozel olan birkac cocugu ayri etud yapiyorlar mesela.onlarin basarisina gore testler uygulaniyor

Sosyal aktivitelere yada kurslara okul dışında gene gönderebilirsiniz .
Ben dıkkat eksıklıgınden suphelenıyorum, nısan ortasında ram da test yapılacak ben buna gore karar vereyım dıyorum. Hem onlarında görüşlerini alırım, fıkır yuruturum. Ozel okulla alakalı dıger kısımlarda benı dusunduruyor ama polemik olmasın dıye yazmadım o kısımları. Sımarık kendını ayakkabısıyla, elindeki telefonu ıle kıyaslasın elbette ıstemem. Belkı dırek ozelde baslayan cocuklar bunu yasamaz ama devletten ozele gecen cocuk ınce ayrıntısına kadar herseyın farkına varabilir.

Ozel okul bencede.
Kanaat notuyla not sisirme olabilir.ozellikle ilkokulda cocuk kendini kotu hissetmesin diye yapiyorlar bunu sanirim ama zaten veli ve ogretmenler devamli diyalog halinde oluyor.
Benim oglum zeki bir cocuk ama ben eminimki devlette olsa kaynayip gidecekti.ben durumunu net bilemedigim icin mudahele edemeyecektim.
Simdi ozel okulda ozel olan birkac cocugu ayri etud yapiyorlar mesela.onlarin basarisina gore testler uygulaniyor
Çocuk kendini kötü hissetmesini diye kendini başarılı mı sanmali . Eksikleri görmezden mi gelinmeli. Aile ve çocuk kandirilmali mi. Durum ne yazikki sizin düşündüğünüz kadar iyi niyetli değil . Bu çok klasik bı taktiktir. Dershanelere de kurslarda özel okullarda da aynı taktiği yaparlar. Çünkü insanalr verdiği paranın karşılığını gormek isterler . Onlarda size uyduruk şişirilmiş bı sınavla gösterirler. Bunu her okul için demiyorum çok köklü gerçekten çok iyi özel okullar var ama zaten onlarda bizim gibi memur kesimin çocuklarının gidebileceği okullar degiller. Bunların dışında kalan çoğu okul ne yazikki boyle

Ozel okul bencede.
sızın cocugunuzun ne eksıgı var, yazılı notlarından mı anlıyorsunuz yoksa zaten o hakımıyetı kaybetmıyor musunuz? 1 ve 2.sınıfta oglum neredeyse okuldan sıfır bılgı ıle gelıyordu. Ben hep evde konu anlattım ona. 3 sınıfta sınıf da duruldu, ogrencılerden gıdenler oldu da rahatladık

o ciddi yasak.
ama mesela sınav notlarına birşey yapamıyor olsalar da sözlü notu ile takviye yapıyorlar.
türkiyede her şeyin yolu var:))
ne çabuk unuttun:KK70:
Ahhaa unuttum harbiden , burada sıkı sıkı kurallarla yasayinca hayal gibi geliyor su anda turkiyedeki bazi seyler
Ama kuzum bizde sozlu notlariyla da cok degismiyordu yani yazililar ile paraleldi notlari oglanin

1.sınıfta bıle karnesınde gelıstırılmelı notları olanlar vardı bu sene ılk defa puanlı sıstem var ve ıyıce ayrıstı sınıf. Devlette neyse o, emınsın yanı ondan

İyi, koklu okullar bunu yapmaz ama onlarında yıllıgı 40 bın :KK45: oyle mıydı sızınkının fıyatlarıda, bırde evet cocuk kendını gelıstırır tamamda o benım kı mı, bundan emın olamamak bana gore degıl. Bılmem lazım gercek durumunu.
Evet ist fiyatlari daha bile fazlaydi sanirim , cute ben senin bu mevzuya fazla takildigini dusunuyorum onceki konulardaki yorumlarindan da , biraz cocuguna guvenmen lazim , nacizane tavsiyem
Egitim ve okul cok onemli ama daha ilkokulda bu kadar cok ozel derse gerek var mi sence?

Back