çocuklarım ve evliliğim için taşınmak istiyorum..

Benim yaşadığım şehirde 6 aydan itibaren alıyorlar kreşe. Muhtemelen birçok şehirde de durum böyledir

Bakın gayet net söyleyeceğim.
Siz bir annesiniz.
Annenin görevi her koşulda çocuklarını önplanda tutmaktır.

Kişinin özgüveni düşük olduğunda pasif yetiştiğinde kendisinden aşırı fedakarlık yapabilir, sevmeyebiliriz ama bu o kişinin kendi kararıdır.

Ancak dıdının dıdısının keyfi için çocukları TELEF edemezsiniz, onlardan bu bedeli ödemelerini isteyemezsiniz. Onların iyiliği için rest çekmek ZORUNDASINIZ.

Evet küsebilir, sana ne oldu böyle niye keyfim için çocukları telef etmiyorsun küstüm vb. diyebilir. Yetişkin insanlar, atlatacaklar. Şimdi zor diyorsunuz asıl ileride çocuklar hesap sorduğunda neden böyle yaptım diye pişman olacaksınız.

Eşinize çözüm için 1 hafta süre verin, önerini sun ona göre davranacağım artık böyle sürmeyecek çocukları daha fazla üzemem diyin. O arada kiralık evleri ve emlakçıları araştırın. (Büyük ihtimalle) çözüm bulamazsa kendiniz adım atın.

Kızlarımın gittiği kreşte mama sandalyesi, alt değişim bölümü ve park beşik bulunuyor küçükler için. Büyükşehirlerde kreş ücretleri de çok yüksek Allah tan o konuda da şanslıyız

Eşinle ev arkadaşı gibi olmak neden sadece seni rahatsız ediyor? Eşin bundan hiç rahatsız değil demek ki.
Yazık çok yazık
Bu şartlarda tabiri caizse kelle koltukta çalış ama evliliğinde söz hakkin olmasın.

Bir siz yazmışsınız bu problemi. Herkese normal mi gelmiş? Bence bu konuda yardıma ihtiyacı var konu sahibinin.

Çok doğru yazmışsınız burda birçok konuda izne ayrılamam veya bakıcı tutamayız yüklü borcumuz var vs yazılıyor. Ben çok üzülüyorum çocuklar adına en önemli dönemlerinde sefil oluyorlar. Karı koca ilişkisi yıpranıyor. Değer mi iyi bir arabaya binmek için veya erkenden ev sahibi olmak için. İyi bir bütçe planlaması ile hallolabilir bir çok şey.

Allah aşkına siz niye kendinize bunu yapıyorsunuz neden ama?
Yani 2 çocukla sanmıyorum ki kendi evinizi doğru düzgün temizleyesiniz, niye gidip başkasına enerji harcıyorsunuz?
Kim surat asarsa assın, kocanız çok istiyorsa gitsin temizlesin boyasın annesinin evinizi, siz napıyorsunuz böyle.

Kreşler açık mı ?

Eşinizin hevesleri yüzünden bu sıkıntıları yaşamanıza üzüldüm gerçekten. Çünkü ben de neredeyse benzerini yaşayacaktım. Erkekler kadın çalışınca iyice gözleri dönüyor para hesabı yapmaya başlıyorlar. İkinci kez çocuk sahibi olmaya karar verince eşime dedim hesabımızı ona göre yapalım ben iki yıl izne ayrılacağım inşallah. Eşim tamam dedi ama arada bir yaa belki erken başlarsın taksitleri daha çabuk bitiririz vs. Diye heveslenince kesin dille reddettim ona kalsa ücretli izin biter bitmez başla işe nolcak sanki. Çünkü birincide yaptım gördü ama olan bana oldu perişan oldum.

Çalışıyorsunuz kendi kazancınız var ama kendinize hak gördüğünüz hayat bu mu. Calismasanizda ne derse desinler kimsenin işini yapmak zorunda değilsiniz içinizden gelirse yaparsınız.ki bu zihniyette insanlara hiçbirsey yapmayın. Sizi anliyorum bende bir ara çok yiprattim kendimi ama çözüm bu değil yaptıkça fazlasını isterler yapmayın çok istiyorsa eşiniz kendisi yapsın. Ben üzüldüm okurken sesiniz çıkmadığı için tepenize biniyorlar. Ne demek bakıcıya kaynanam izin vermedi ya. Ya gelip bakacak ya bakıcı gelecek bu kadar basit bu kadar alttan alırsanız herkes herşeyinize karışır. Esinizde ayrı alem nedemek çalış ben annemle baş edemem. Çocuklarla sizi ordan oraya sürüklerken size acımıyor ama siz hala çalışmassam kaynanamın işini yapmak zorunda kalırım diyorsunuz çok garip.

Evlatlık almışlarsa ne olmuş; hem çocuğa faydaları dokunmuş hemde kendileri evlat sevgisi tatmışlar. Eşinizde iş yok ben size söyleyeyim. Ot gibi yaşıyorsunuz dünyada. İş, aş, cumba yatak geçiyor günleriniz. Çalışsanızda evde otursanızda size rahat yok. Evden ayrılmayın bile açın boşanma davasını şiddetli geçimsizlik, eşinizin ailesinin baskısı vs tazminat isteyin. Hayatı çekilmez kıldıklarını psikolojik ve ekonomik şiddet gördüğünüzü, baskılanıp manipüle edildiğinizi anlatırsınız. Tanık şahit msj işinize yarar. Mesela eşinizle şu diyalogları msja dökseniz iyi olurdu. Aldığınız arsayada tapuda şerh koydurun. Boşanma sonrası bölüşürsünüz arsayı. Ama boşanma niyetiniz yoksa kır dizini otur, kadın erkek tarafına laf edemez, kafasıyla ot gibi yaşamaya devam.

Burayı yeni okudum. Allah aşkına siz kaynananizin hayalleri için mi okudunuz memur oldunuz ordan oraya sürükleniyorsunuz . Ayda 9 bin taksit odicem çocuklarla ordan oraya suruklenicem kaynanam arsaya kilit takacak beni sokmayacak ay gülme geldi valla bende bunu normal görüp kaynanam izin vermiyor diyeceğim

Çoğu yorumunuzu okudum, yakalarımı yırtacak duruma geldim. Hayatımda sizin kadar pasif (ancak bu kadar kibarlaştırabildim) bir insan görmedim.
Şu yaşadıklarınızın binde biri başkasına yapılsa "size de başlarım, oğlunuza da, komşunuza da, baklavanıza da" diye cinnet geçirmişti çoktan.
Ama siz hala ona "yok", buna "hayır yapamam"; e oturup çekin o zaman.
Gidip kayınvalidenizin misafirlerine baklava yapın, bakıp korumakla yükümlü olduğunuz çocuklarınızı orada burada sersefil edin. Belki bir gün madalya takarlar.

Hayır bir de psikolojilerini normalde çok koruyabiliyormuşsunuz gibi kızınızın altını babasının değiştirmesini yanlış buluyormuşsunuz. Tek sorun çocuğun öz babasından sakınılmasıydı çünkü!
Bu mantıkla da hiçbir anne oğlunun altını değiştirmemeli zaten.

Ailesini terk etmeyeceginizi soyleyin bir karar verilmesini gerektigini ailen gelip bakamiyor benim annem veriyor oda destek veremeyecek duruma geldiginde bakici tutmak gerekecek bu sefer maddi anlamda cok sarsilacagiz bir sureligine idare etmeliyiz

Konunun başında eşinizin pasif olduğunu düşünüyordum ama siz ondan çok daha pasifsiniz.

Kendinizi paspas etmişsiniz eşinizin ailesine. Maddi manevi hemde.

Çocuklarınız sırf kayınvalideniz öyle istiyor diye ordan oraya sürükleniyor, bir düzen, rutin kuramiyorsunuz. Eşinize laf söylemeden önce dönün bir kendinize bakın.
Kendi evlatlarıniz için bırakın bu pasifliği.

Niye besliyorsunuz o zaman o evcil kocayı?

Siz yazdıkça halinize üzülmek yerine acımaya başlıyorum. Bu kadar pasif ve sinik olmanıza. Yorumlarınızı okudukça fenalık geldi. Neyse Ban yemek istemiyorum ama Sırf kocanız için o çocukları harcamanıza şaşırıyorum. İnsanlad kocasız da yaşıyor biliyorsunuz değil mi? O çocuklar Perişan oluyorlar farkında mısınız

Son düzenleme:

Aradigim yorum. Heleki son kisim. Allah razi olsun

Ne güzel demişsiniz bir babanın kız çocuğunun altını değiştirmesi ters geliyorsa erkek çocuğununkini de kendi değiştirmeseydi.Benim anlamadığım böyle bir zihniyet nasıl kız çocuğunu başkalarına bırakıyor işine geldiği gibi şekillenen değer yargıları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…