• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuklarım ve evliliğim için taşınmak istiyorum..

Kreş için en az kac aylık olması gerek. Benım cocugum yok şuan. 3 4 sene sonra ıstıyorum. O da kv ye falan baktırmak ıstemıyorum. Ki sorun yaşarım bılıyorum. İş hayatıma 2 sene ara vermek istemiyorum. Bende kreş dusunuyorum da kac aylıkken alıyorlar acaba
Benim yaşadığım şehirde 6 aydan itibaren alıyorlar kreşe. Muhtemelen birçok şehirde de durum böyledir

Bakın gayet net söyleyeceğim.
Siz bir annesiniz.
Annenin görevi her koşulda çocuklarını önplanda tutmaktır.

Kişinin özgüveni düşük olduğunda pasif yetiştiğinde kendisinden aşırı fedakarlık yapabilir, sevmeyebiliriz ama bu o kişinin kendi kararıdır.

Ancak dıdının dıdısının keyfi için çocukları TELEF edemezsiniz, onlardan bu bedeli ödemelerini isteyemezsiniz. Onların iyiliği için rest çekmek ZORUNDASINIZ.

Evet küsebilir, sana ne oldu böyle niye keyfim için çocukları telef etmiyorsun küstüm vb. diyebilir. Yetişkin insanlar, atlatacaklar. Şimdi zor diyorsunuz asıl ileride çocuklar hesap sorduğunda neden böyle yaptım diye pişman olacaksınız.

Eşinize çözüm için 1 hafta süre verin, önerini sun ona göre davranacağım artık böyle sürmeyecek çocukları daha fazla üzemem diyin. O arada kiralık evleri ve emlakçıları araştırın. (Büyük ihtimalle) çözüm bulamazsa kendiniz adım atın.

Kızlarımın gittiği kreşte mama sandalyesi, alt değişim bölümü ve park beşik bulunuyor küçükler için. Büyükşehirlerde kreş ücretleri de çok yüksek Allah tan o konuda da şanslıyız

Eşinle ev arkadaşı gibi olmak neden sadece seni rahatsız ediyor? Eşin bundan hiç rahatsız değil demek ki.
Yazık çok yazık:(
Bu şartlarda tabiri caizse kelle koltukta çalış ama evliliğinde söz hakkin olmasın.

Kendinizi bu kadar ezdirme sebebinizi anlamadım. Meslek sahibi kadınsınız hala daha kayınvalidenin ağzına bakmak çok üzücü. Ayrıca kızınızın babasıyla sizin farkınız nedir çok sağlıksız düşünüyorsunuz siz de oğlunuzla ilgilenmemelisiniz o halde. Bence bi süre izin alın kafanızı dinleyin, eşinize şartlarınızı söyleyin biraz da o size uysun.
Bir siz yazmışsınız bu problemi. Herkese normal mi gelmiş? Bence bu konuda yardıma ihtiyacı var konu sahibinin.

Yani merakimdan soruyorum bu sozum genel olacak sadece size degil
9000 tl taksit neyin taksidi, tabiki konu bu degil sizi uzmek istemem ama
Atalarimiz ayagini yorganina gore uzat demisler
Ama o atalarimizin kemikleri sizliyodur cunku bizler yani turk milleti kadar gosteris merakliligi yuzunden almadigimi sey giymedigimiz sey kalmadi soyle bakinca hersey temel ihtiyac gibi gorunuyor ama bi perdeyi 6yil kullanmakdan koltuk takimini 10yil kullanmaktan yorgani 15yildan beri kullanmakdan ne zarar gelir
Komsu bakti, gorumce begenmedi, arkadas eski dedi zararindan baska hic bi zarar gelmez. Hayat turkiyede cok pahali olmasina ragmen hic doymuyoruz
Yumurtanin 30tl oldugu ulkede herseyin yenisini aliyoruz
Yanlis anlamayin sirf size yazmiyorum farkli durumlardan dolayida bu taksite girmis olabilirsiniz bu seni hic ilgilendirmez diyebilirsiniz
Ama bazen insani soyle sarsmak kendine getirir diye dusunuyorum
Otturup dusunun bu 9bin tl taksit gercekden temel ihtiyacmiydi
Bukadar taksidin olmasa cikmaza girmezdin inanki..
Bende calisiyodum bebegim oldu biraktim
Hala 10yillik dolap kullaniyorum kizimin odasi yeni ama henuz burosu yok veya halilarim 5yillik tabak canaga hic girmiyorum ama mutsuz degilim cok sukur
Yani dicem suki bende gidip herseyimi durmadan yeni cekseydim benimde taksitlerim cok oldugundan isi birakma luksune giremezdim

Yorumumu begenin yada begenmeyin diye yapmiyorum karsimda anneme bacima konusuyormus gibi icimden geleni yazdim
Sizi kirmak degildi amacim kirdiysam
Çok doğru yazmışsınız burda birçok konuda izne ayrılamam veya bakıcı tutamayız yüklü borcumuz var vs yazılıyor. Ben çok üzülüyorum çocuklar adına en önemli dönemlerinde sefil oluyorlar. Karı koca ilişkisi yıpranıyor. Değer mi iyi bir arabaya binmek için veya erkenden ev sahibi olmak için. İyi bir bütçe planlaması ile hallolabilir bir çok şey.

ben işimden çıkmak istedim oğlum doğdugunda ama kayınvalıdemın evdeyse gelsın ısımı yapsın napıyo evde cocugu bana getırsın seveyım mısafırım geldı gelının baklava yapmadımı sana bayramda dedı cok zoruma gıttı ben yapamıyorum gelınımı guluyorlar gıbı lafları oldu ben dogum ıznındeyken ve preaklemsı ıle doğum yapmıstım dogumdan sonrada hastaydım aylarca kendımı toparlayamadım bobregımı kurtarmaya calıstım bunlara ragmen ben elımden gelnı yaptım bayramda evını temızledım 6.5 aylık hamıleydım evını boyadım kayınvalıdemın esımle bırlıkte gebelık zehırlenmesı yasadıgımı bılmıyordum vucudum sıs bacaklarım catlamıs su akıyordu yaralarımdan esımın ayagı kırıktı kayınvalıdeme gıttık o halde kahvaltı hazrladım topladım mısafır geldı cay koydum kaldrdım mısafır gıdınce oturdum kayınvalıdem yemek hazırlamaya gıttı ben oturuyorum dıye kayınpederim ne oturuyorsun gıt yardım etsene annene dye cıkıstı bana 7.5 aylık hamıleydım sonrakı gun acıl hastaneye yatırıldım dogm yaptım suan aglıyorum karısık yazmıs olabılırm ben calısmadıgım surece onların hızmetcısıyım esımde calıs yoksa ben annemle basedemem dedı bana

borcumuzda lux ıcın degıl hayalımız mustakıl ev dı arsa aldık beledıyenı yerı cıktı bır anda onu almak zorunda kaldık borclandık oyzden oldu arabamızda yoktu esım bır model soyledı o hevesım dedı bende aılesı sureklı bırseylerı basına kaktıgı ıcın tamam oderız dedım esımın hayalı ıcın oldu yanı
Allah aşkına siz niye kendinize bunu yapıyorsunuz neden ama?
Yani 2 çocukla sanmıyorum ki kendi evinizi doğru düzgün temizleyesiniz, niye gidip başkasına enerji harcıyorsunuz?
Kim surat asarsa assın, kocanız çok istiyorsa gitsin temizlesin boyasın annesinin evinizi, siz napıyorsunuz böyle.

Benimde 4 ve 2 yasında iki çocuğum var devlet memuruyum eşimin hiçbir şekilde maddi manevi bana katkısı yok çocuklara bakmak istemiyor özel kreşe veriyorum ikisini de kimseye minnet etmiyorum hoş Etsemde sonuç alamıyorum . Kreş düşünmez misin
Kreşler açık mı ?

sizi çok iyi anlıyorum bende aynı düşüncedeyım 6 yıllık evlıyım evimde bir çöpü değiştirmedim inanın sureklı alısverıs yapan bır gıydıgını bırdaha gıymeyen bırıde degılım bızım esımle ortak hayalımız mustakıl bır ev yapmaktı bır arsa aldık arabalarımızı sattık sonra beledıye ıle bilmediğimiz bır problem cıktı arsada borclanmak zorunda kaldık. Arabamız olmadığı içinde hedef evime girdik eşimin hevesleri için yuksek takst ödemek zorunda kaldık. 9000tl nın 3000tl sını benım babam verıyor bu arada mıras olarak orası bıraz uzun yanı babam bana hakkımı verıyor taksıt taksıt oyle dusunun
Eşinizin hevesleri yüzünden bu sıkıntıları yaşamanıza üzüldüm gerçekten. Çünkü ben de neredeyse benzerini yaşayacaktım. Erkekler kadın çalışınca iyice gözleri dönüyor para hesabı yapmaya başlıyorlar. İkinci kez çocuk sahibi olmaya karar verince eşime dedim hesabımızı ona göre yapalım ben iki yıl izne ayrılacağım inşallah. Eşim tamam dedi ama arada bir yaa belki erken başlarsın taksitleri daha çabuk bitiririz vs. Diye heveslenince kesin dille reddettim ona kalsa ücretli izin biter bitmez başla işe nolcak sanki. Çünkü birincide yaptım gördü ama olan bana oldu perişan oldum.

ben işimden çıkmak istedim oğlum doğdugunda ama kayınvalıdemın evdeyse gelsın ısımı yapsın napıyo evde cocugu bana getırsın seveyım mısafırım geldı gelının baklava yapmadımı sana bayramda dedı cok zoruma gıttı ben yapamıyorum gelınımı guluyorlar gıbı lafları oldu ben dogum ıznındeyken ve preaklemsı ıle doğum yapmıstım dogumdan sonrada hastaydım aylarca kendımı toparlayamadım bobregımı kurtarmaya calıstım bunlara ragmen ben elımden gelnı yaptım bayramda evını temızledım 6.5 aylık hamıleydım evını boyadım kayınvalıdemın esımle bırlıkte gebelık zehırlenmesı yasadıgımı bılmıyordum vucudum sıs bacaklarım catlamıs su akıyordu yaralarımdan esımın ayagı kırıktı kayınvalıdeme gıttık o halde kahvaltı hazrladım topladım mısafır geldı cay koydum kaldrdım mısafır gıdınce oturdum kayınvalıdem yemek hazırlamaya gıttı ben oturuyorum dıye kayınpederim ne oturuyorsun gıt yardım etsene annene dye cıkıstı bana 7.5 aylık hamıleydım sonrakı gun acıl hastaneye yatırıldım dogm yaptım suan aglıyorum karısık yazmıs olabılırm ben calısmadıgım surece onların hızmetcısıyım esımde calıs yoksa ben annemle basedemem dedı bana

borcumuzda lux ıcın degıl hayalımız mustakıl ev dı arsa aldık beledıyenı yerı cıktı bır anda onu almak zorunda kaldık borclandık oyzden oldu arabamızda yoktu esım bır model soyledı o hevesım dedı bende aılesı sureklı bırseylerı basına kaktıgı ıcın tamam oderız dedım esımın hayalı ıcın oldu yanı

Çalışıyorsunuz kendi kazancınız var ama kendinize hak gördüğünüz hayat bu mu. Calismasanizda ne derse desinler kimsenin işini yapmak zorunda değilsiniz içinizden gelirse yaparsınız.ki bu zihniyette insanlara hiçbirsey yapmayın. Sizi anliyorum bende bir ara çok yiprattim kendimi ama çözüm bu değil yaptıkça fazlasını isterler yapmayın çok istiyorsa eşiniz kendisi yapsın. Ben üzüldüm okurken sesiniz çıkmadığı için tepenize biniyorlar. Ne demek bakıcıya kaynanam izin vermedi ya. Ya gelip bakacak ya bakıcı gelecek bu kadar basit bu kadar alttan alırsanız herkes herşeyinize karışır. Esinizde ayrı alem nedemek çalış ben annemle baş edemem. Çocuklarla sizi ordan oraya sürüklerken size acımıyor ama siz hala çalışmassam kaynanamın işini yapmak zorunda kalırım diyorsunuz çok garip.

Evlatlık almışlarsa ne olmuş; hem çocuğa faydaları dokunmuş hemde kendileri evlat sevgisi tatmışlar. Eşinizde iş yok ben size söyleyeyim. Ot gibi yaşıyorsunuz dünyada. İş, aş, cumba yatak geçiyor günleriniz. Çalışsanızda evde otursanızda size rahat yok. Evden ayrılmayın bile açın boşanma davasını şiddetli geçimsizlik, eşinizin ailesinin baskısı vs tazminat isteyin. Hayatı çekilmez kıldıklarını psikolojik ve ekonomik şiddet gördüğünüzü, baskılanıp manipüle edildiğinizi anlatırsınız. Tanık şahit msj işinize yarar. Mesela eşinizle şu diyalogları msja dökseniz iyi olurdu. Aldığınız arsayada tapuda şerh koydurun. Boşanma sonrası bölüşürsünüz arsayı. Ama boşanma niyetiniz yoksa kır dizini otur, kadın erkek tarafına laf edemez, kafasıyla ot gibi yaşamaya devam.

benim hayalim için birşey olmadı aldığımız arsayı kayınvalidem ekip biçiyor suan kapı yaptı anahtar taktı ondan anahtar almadan gıdemıyoruz en yakın arkadasımı alıp pıknık yapmaya bıle gıdemedık benım ısım burda kımseyle ugrasamam dedı hayalım evımın bahcesınde manolya ağacı olması dedım arsada yer yok nereye ekılcek dedı ektırmedı boyle ev yaparız soyle olur dıye hayal kuruyorduk esımle ooo daha cok var sız buraya ev yapana kadar yaslanırsınız yapamazsınz felan dedı lafta bıle hayallerımı yasayamıyorum yanı borcunu ödediğim arsayı kayınvalıdem kullanıyo ben ondan habersız bıle gıdemıyorum

Burayı yeni okudum. Allah aşkına siz kaynananizin hayalleri için mi okudunuz memur oldunuz ordan oraya sürükleniyorsunuz . Ayda 9 bin taksit odicem çocuklarla ordan oraya suruklenicem kaynanam arsaya kilit takacak beni sokmayacak ay gülme geldi valla bende bunu normal görüp kaynanam izin vermiyor diyeceğim

Çoğu yorumunuzu okudum, yakalarımı yırtacak duruma geldim. Hayatımda sizin kadar pasif (ancak bu kadar kibarlaştırabildim) bir insan görmedim.
Şu yaşadıklarınızın binde biri başkasına yapılsa "size de başlarım, oğlunuza da, komşunuza da, baklavanıza da" diye cinnet geçirmişti çoktan.
Ama siz hala ona "yok", buna "hayır yapamam"; e oturup çekin o zaman.
Gidip kayınvalidenizin misafirlerine baklava yapın, bakıp korumakla yükümlü olduğunuz çocuklarınızı orada burada sersefil edin. Belki bir gün madalya takarlar.

Hayır bir de psikolojilerini normalde çok koruyabiliyormuşsunuz gibi kızınızın altını babasının değiştirmesini yanlış buluyormuşsunuz. Tek sorun çocuğun öz babasından sakınılmasıydı çünkü!
Bu mantıkla da hiçbir anne oğlunun altını değiştirmemeli zaten.

Ailesini terk etmeyeceginizi soyleyin bir karar verilmesini gerektigini ailen gelip bakamiyor benim annem veriyor oda destek veremeyecek duruma geldiginde bakici tutmak gerekecek bu sefer maddi anlamda cok sarsilacagiz bir sureligine idare etmeliyiz

Konunun başında eşinizin pasif olduğunu düşünüyordum ama siz ondan çok daha pasifsiniz.

Kendinizi paspas etmişsiniz eşinizin ailesine. Maddi manevi hemde.

Çocuklarınız sırf kayınvalideniz öyle istiyor diye ordan oraya sürükleniyor, bir düzen, rutin kuramiyorsunuz. Eşinize laf söylemeden önce dönün bir kendinize bakın.
Kendi evlatlarıniz için bırakın bu pasifliği.

Benimde 4 ve 2 yasında iki çocuğum var devlet memuruyum eşimin hiçbir şekilde maddi manevi bana katkısı yok çocuklara bakmak istemiyor özel kreşe veriyorum ikisini de kimseye minnet etmiyorum hoş Etsemde sonuç alamıyorum . Kreş düşünmez misin
Niye besliyorsunuz o zaman o evcil kocayı?

sağlık personeliyim iznim yok kullanamıyorum zaten izinliyken hayat benim için daha beter çünkü para azaldığı için eşim kayınvalidemlerin yardımlarına daha muhtaç oluyor ve daha da susuyor yardım ediyorlar bize ne yapalım diyor. Ben kayınvalidemin evini temizlemek gönlünü yapmak zorunda kalıyorum yoksa kayınvalidem surat asıyor kayınpederim laf sokuyor eşimde gidelim yap bende yardım edeyim felan diyor yanı anlayacaganız köle ile hizmetçi arası birşey oluyorum.
Siz yazdıkça halinize üzülmek yerine acımaya başlıyorum. Bu kadar pasif ve sinik olmanıza. Yorumlarınızı okudukça fenalık geldi. Neyse Ban yemek istemiyorum ama Sırf kocanız için o çocukları harcamanıza şaşırıyorum. İnsanlad kocasız da yaşıyor biliyorsunuz değil mi? O çocuklar Perişan oluyorlar farkında mısınız

Son düzenleme:
Çoğu yorumunuzu okudum, yakalarımı yırtacak duruma geldim. Hayatımda sizin kadar pasif (ancak bu kadar kibarlaştırabildim) bir insan görmedim.
Şu yaşadıklarınızın binde biri başkasına yapılsa "size de başlarım, oğlunuza da, komşunuza da, baklavanıza da" diye cinnet geçirmişti çoktan.
Ama siz hala ona "yok", buna "hayır yapamam"; e oturup çekin o zaman.
Gidip kayınvalidenizin misafirlerine baklava yapın, bakıp korumakla yükümlü olduğunuz çocuklarınızı orada burada sersefil edin. Belki bir gün madalya takarlar.

Hayır bir de psikolojilerini normalde çok koruyabiliyormuşsunuz gibi kızınızın altını babasının değiştirmesini yanlış buluyormuşsunuz. Tek sorun çocuğun öz babasından sakınılmasıydı çünkü!
Bu mantıkla da hiçbir anne oğlunun altını değiştirmemeli zaten.

Aradigim yorum. Heleki son kisim. Allah razi olsun

Benim anlamadığım siz ailenize güvenip mi yaptınız bu çocukları aylık 9bin lira taksit ödüyoruz diyorsunuz neden ayağınızı yorganınıza göre uzatmadınız ? Çocuk yapalım elbet biri bakar diye düşünüp yapmışsınız kusura bakmayın yanlışta anlamayın ama biraz sizde de hata var. Kv bişi demese bile bakıcı tutup verecek bir bütçeniz yok anladığım kadarıyla eşinizle çalışma saatleriniz birbirine uymuyor birbirinizi görmüyorsunuz evliliğiniz iletişimsizlikten çoktan bitmiş zaten. Konuda fazlasıyla takıldığım nolta çocuğunuzun altını babasının almasını istememeniz. Madem babasına güvenmiyorsunuz bu konu hakkında ona kötü niyetli şeyleri kondurabiliyorsunuz neden evlendiniz ? Ben şahsen asla böyle birşey düşünemem o zaman oğlunuzunda altını bir tek kocanız alsaydı. Umarım yakın zamanda bir çözüme ulaşırsınız.
Ne güzel demişsiniz bir babanın kız çocuğunun altını değiştirmesi ters geliyorsa erkek çocuğununkini de kendi değiştirmeseydi.Benim anlamadığım böyle bir zihniyet nasıl kız çocuğunu başkalarına bırakıyor işine geldiği gibi şekillenen değer yargıları

Back