• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuklarım ve evliliğim için taşınmak istiyorum..

Şuanda çok yüksek taksit ödüyoruz bakıcı tutamıyorum.

bakın bu cümleyi siz yazmışsınız. İyi borç sizin borcunuz zorda olsa ödüyorsunuz tamam da eşiniz tamam dese bile param yok tutamam yazmışsınız. Bakış açınızı değiştirmeniz lazım , borç ödeniyor ama çocuklarda arada sefil oluyor bunu anlatmaya çalışıyorum.
olabılır kendımı eksık ifade etmışım
bakıcı olarak sadece ablama onay verıyor esım baskasına izin vermiyor ama ablamla benım evımın arası arabayla 20 dk ablamın ehlıyetıde arabasıda yok otobusde ters hergun cocuklarını bırakıp gelemez ablamın 3 cocugu var en kucugu 4 yasında onuda pesınde surukleyemez oda burda olursanız alır oglumu gelır bakarım oglene dogru bazen kendı evıme getırırım okul oldumu onun ogluyla benım oglum aynı yasta zaten ıkısını getırır gotururum kızada bakarım dıyor yanı param olsada ablam suan bakamıyor oraya tasınmam lazım

'Kızımın bezini babası değiştiriyor cok üzülüyorum bana doğru gelmiyor' cümlenizden nasil bir yapıda olduğunuzu az cok anlayabiliyorum.
Öncelikle bu kafa yapısını değiştirerek başlayın. O kızınızın babası. Eğer güvenmiyorsanız zaten ayrılın gitsin. Ben eşime böyle bir imada bulunsam ne kadar çok kızar, sen bana neyi yakıştırıyorsun diye.
Elinizde mesleğiniz var, paranız var. Ama hala bu zır cahil insanlara katlanma nedeninizi anlayamadım zira ortada ne evlilik kalmış ne sevgi ne saygı.
Annesi ve babasının ağzımın içine bakan ana kuzusu aile olmayı becerememiş bir eş var.
Boşanmak için neyi bekliyorsunuz anlamadim ki. Çoğu kadin sizin yerinizde olsa çoktan tekmeyi basmıştı.
Kayinvalide sizin evinize çocuklarına ne hakla bu kadar karışır?
Ayrica ayağını yorganına göre uzat diye bir Atasözümüz var bilmem bilirmisiniz.

ben işimden çıkmak istedim oğlum doğdugunda ama kayınvalıdemın evdeyse gelsın ısımı yapsın napıyo evde cocugu bana getırsın seveyım mısafırım geldı gelının baklava yapmadımı sana bayramda dedı cok zoruma gıttı ben yapamıyorum gelınımı guluyorlar gıbı lafları oldu ben dogum ıznındeyken ve preaklemsı ıle doğum yapmıstım dogumdan sonrada hastaydım aylarca kendımı toparlayamadım bobregımı kurtarmaya calıstım bunlara ragmen ben elımden gelnı yaptım bayramda evını temızledım 6.5 aylık hamıleydım evını boyadım kayınvalıdemın esımle bırlıkte gebelık zehırlenmesı yasadıgımı bılmıyordum vucudum sıs bacaklarım catlamıs su akıyordu yaralarımdan esımın ayagı kırıktı kayınvalıdeme gıttık o halde kahvaltı hazrladım topladım mısafır geldı cay koydum kaldrdım mısafır gıdınce oturdum kayınvalıdem yemek hazırlamaya gıttı ben oturuyorum dıye kayınpederim ne oturuyorsun gıt yardım etsene annene dye cıkıstı bana 7.5 aylık hamıleydım sonrakı gun acıl hastaneye yatırıldım dogm yaptım suan aglıyorum karısık yazmıs olabılırm ben calısmadıgım surece onların hızmetcısıyım esımde calıs yoksa ben annemle basedemem dedı bana

borcumuzda lux ıcın degıl hayalımız mustakıl ev dı arsa aldık beledıyenı yerı cıktı bır anda onu almak zorunda kaldık borclandık oyzden oldu arabamızda yoktu esım bır model soyledı o hevesım dedı bende aılesı sureklı bırseylerı basına kaktıgı ıcın tamam oderız dedım esımın hayalı ıcın oldu yanı
Eee bunca şey yapmışsınız hala madalya takmadılar mı size?
Hastayken bile bizim için koşturdun, oturmadın başımızın tacısın kızım demediler mi?
Demezler çünkü herkes ne derse onu yapmışsınız, kolay yönetilen birisiniz çünkü.

Eğer değerin bilinsin, sözüne kıymet verilsin istiyorsan insanlar senden çekinmeli. Net, kararlı ve istikrarlı olmalısın.
X kafasına koyduğunu yapar, gözü döndü mü durduramazsın demeliler.
Bunu yapmak için kavgacı, aksi, lanet biri olmaya da gerek yok ayrıca.
Kv hem çocuğuna bakmıyor hem de taşınmana izin vermiyorsa, gerekçelerini söyleyip işine bakacaksın. Bu işi eşine bırakmayacaksın.

Kv ne "Çocuklara bakamıyorsun, bakıcı istemiyorsun, taşınmamızı istemiyorsun. Sırf senin istediklerini yaptığımız için çocuklar her sabah yollara düşüyor, eşimle iki sohbet edemiyoruz evliliğimiz sallantıda. Ben koşturmaktan evimde yapmam gerekenleri hem yapamıyor hem çok yoruluyorum. Hayatımızda düzen yok ve tüm aile çok mutsusuz artık. Hadi sen söyle bana bir çözüm yolu. Bu şekilde gitmiyor artık, boşanmayı bile konuşur olduk" diyeceksin.

Sonra da işine bakacaksın. Eşine "haftasonu ev bakıyoruz yada bakıcı araştırıyoruz, benden pes. Hep senin isteklerine göre yaşadık ama gel gör ki mutsusuz. Şimdi benim dediğim yapılacak" diyeceksin. Tartışma, küslük ne olursa olsun kararlı olacaksın. Bak sen karart o gözünü, suçlayanlara, laf edenlere kapat kulağını istikrarlı ol nasıl çözüyorsun bu işi. Her kararında hayır diyenlere sırf laf söz olmasın diye eyvallah dersen, çocukların büyüdükçe söz hakkın bile olmayacak üstlerinde.

eşimin durumuna üzülüyorum ailesinin baskısının farkında olduğum için sürekli eşime zaman verip onun bir adım atmasını bekliyorum. düşününce eşim cok ıyı bır ınsan, cok iyi bir baba ama iyi bir eş değil. Çocuklarıma bunu yaşatmak istemiyorum babasız kalsınlar ıstemıyorum boşanmış bır aılenın cocugu olarak büyüsnler istemiyorum. Bu sefer kararlıyım ama ailesiyle konusup çözüm bulması için ona zaman verdim ya çözüm bulacak ya taşınacağız yada boşanıp annemlerin yanında ev tutacağım
Anladığım kadarıyla minnet duyuyu eşiniz kendini büyüten aileye.cok değer verdiği eşinizin arkadaş cevtesinden i aklı selim biri varsa onunla konuşun. eşimle önemli bı konuda sorun yaşıyoruz ve olduğu gibi anlatın eşinizle konuşmasını isteyebilirsiniz.bazen bizler nekadar çırpinsakta olduramiyoruz biseyleri ya eksik ya da yanlış yapıyoruz. ama üçüncü biri bazen gerçekten etkili olabiliyor deneyin derim.

olabılır kendımı eksık ifade etmışım
bakıcı olarak sadece ablama onay verıyor esım baskasına izin vermiyor ama ablamla benım evımın arası arabayla 20 dk ablamın ehlıyetıde arabasıda yok otobusde ters hergun cocuklarını bırakıp gelemez ablamın 3 cocugu var en kucugu 4 yasında onuda pesınde surukleyemez oda burda olursanız alır oglumu gelır bakarım oglene dogru bazen kendı evıme getırırım okul oldumu onun ogluyla benım oglum aynı yasta zaten ıkısını getırır gotururum kızada bakarım dıyor yanı param olsada ablam suan bakamıyor oraya tasınmam lazım
Cümlelerinizden bile çok yorgun olduğunuz anlaşılıyor. Çok mücadele ediyorsunuz. Ama bu hengâme içinde kendinizi görmüyorsunuz bile.

"Eşim öyle istiyor, eşim izin vermiyor, eşim kabul etmiyor, eşimin ailesi müdahale ediyor....." Mesajınız ve cevaplarınız hep bu minvalde.

Peki siz bu evliliğin neresindesiniz?

annemin evi bahçeli bahcesıne cıkmaya alışkın oğlum yenı doğduğunda 2 hafta kaldı bende pskolojisi bozuldu sıkıntıdan tansıyonu cıktı ayrıca babam var onu bırakamıyo bırde ablamda calısıyo onun oğlunada bakıyo annem oyuzden bana gel dıyemıyorum
Allah yardımcınız olsun, o zaman bi yardımcı abla desteği almanızda fayda var böyle hep sizden fedakarlık gidiyo

Benimde 4 ve 2 yasında iki çocuğum var devlet memuruyum eşimin hiçbir şekilde maddi manevi bana katkısı yok çocuklara bakmak istemiyor özel kreşe veriyorum ikisini de kimseye minnet etmiyorum hoş Etsemde sonuç alamıyorum . Kreş düşünmez misin
E bu nasıl evlilik? Maddi manevi desteği yok, çocuklara da bakmak istemiyor, sadece çok afedersiniz sevişmek için mi evlenmiş?? Eş mi şimdi bu?? Siz tek kale yaşıyorsunuz zaten.

Bakiciya onay verilmiyorsa krese yazdirin diyecektim ama demissiniz ki kredi oduyoruz.
Kayinvalidenin sizin eve nasil karisiyor ve cocuklar ile ilgili konuda sizin neden soz hakkiniz yok? Ortada sefil olan sizsiniz. Hem bu konuya cozum bulmuyorlar, hem de sunulan her alternatife hayir diyorlar. Onlar icin sorun degil cunku. Cunku sefil olan onlar degil. Siz onlarin umurunda degilsiniz. Herkes kendi rahatini dusunuyor.
Ben evimi tasimak istedikten sonra buna kayinvalide karisamaz. Ayni sehirdesiniz sonucta. Dip dibe olmak zorunda degilsiniz. Farkli semte tasininca anasina birsey oldugunda da gidebilir esiniz. Duygu somurusu yapiyorlar. Anne tarafina cocuklara bakilsin diye tasinmanizi kayinvalide iktidar mucadelesi cevirmis resmen. Bu nasil bir zihniyettir? Evlatlik aldilar diye de esinize yaptiklarini goze batirmalari igrenc. Bize borclusun der gibi. Onlar evlat sahibi olmak icin evlat aldilar oysa, kimse kafalarina silah dayamadi. Bizim anamiz babamiz da bize bakti, sadece onlar yapmiyor bunu. Ama zamani gelince herkes yuvasini kurabilmeli, kurdugu yuvaya da sahip cikabilmeli. Ana babalik yapti diye kimse kimsenin uzerinde hukum sahibi olamaz.
Esiniz anaci. Onu anladik. Cocuklar okul cagina gekene kadar bu durum devam eder, katlanirsiniz ya da bosanirsiniz. Sizin sirtiniza yuku vurmuslar cunku, gerisi onlarin umurunda degil. Peki birgun tum sorumlulugu birakmayi, esinjzin herseyi dusunmesini denediniz mi? Bir birakin bakalim. Esiniz azicik debelensin. Bakalim ne cozum bulacak o zaman...

ben işimden çıkmak istedim oğlum doğdugunda ama kayınvalıdemın evdeyse gelsın ısımı yapsın napıyo evde cocugu bana getırsın seveyım mısafırım geldı gelının baklava yapmadımı sana bayramda dedı cok zoruma gıttı ben yapamıyorum gelınımı guluyorlar gıbı lafları oldu ben dogum ıznındeyken ve preaklemsı ıle doğum yapmıstım dogumdan sonrada hastaydım aylarca kendımı toparlayamadım bobregımı kurtarmaya calıstım bunlara ragmen ben elımden gelnı yaptım bayramda evını temızledım 6.5 aylık hamıleydım evını boyadım kayınvalıdemın esımle bırlıkte gebelık zehırlenmesı yasadıgımı bılmıyordum vucudum sıs bacaklarım catlamıs su akıyordu yaralarımdan esımın ayagı kırıktı kayınvalıdeme gıttık o halde kahvaltı hazrladım topladım mısafır geldı cay koydum kaldrdım mısafır gıdınce oturdum kayınvalıdem yemek hazırlamaya gıttı ben oturuyorum dıye kayınpederim ne oturuyorsun gıt yardım etsene annene dye cıkıstı bana 7.5 aylık hamıleydım sonrakı gun acıl hastaneye yatırıldım dogm yaptım suan aglıyorum karısık yazmıs olabılırm ben calısmadıgım surece onların hızmetcısıyım esımde calıs yoksa ben annemle basedemem dedı bana

borcumuzda lux ıcın degıl hayalımız mustakıl ev dı arsa aldık beledıyenı yerı cıktı bır anda onu almak zorunda kaldık borclandık oyzden oldu arabamızda yoktu esım bır model soyledı o hevesım dedı bende aılesı sureklı bırseylerı basına kaktıgı ıcın tamam oderız dedım esımın hayalı ıcın oldu yanı

Hiç bir zaman hiç kimseye kendinizden bu denli ödün vererek bu kadar iyilik yapmayın .
Bana bunu söyleyen olmamıştı , ben de yaptım . Ama yapılanlar boşa oluyor . Kişi önce kendi canını düşünecek , başkaları asla düşünmez

Allah eşini nasıl biliyorsa öyle yapsın ne rezil bir adam ya bu mu lütfen iyi baba dediğiniz insan ,dilerim bu insanlardan bi an evvel kurtulursunuz ya ezdirmeyin kendinizi artık özür dilerim ama beş para etmezler.

Üf en gıcık olduğum şeyler. Benim eşimde öyleydi tam aynı olmasada. Asla anne babasına hayır diyemıyordu beni sinirlendiriyordu çoğu zaman. Yavaş yavaş işledim onu. Ailesine yakınken evde kavgalarımız çok artmıştı hep ailesi yüzünden. Hayır diyememesi ve benim evimle ilgili olan şeylere kayınvalidemin benden daha çok söz hakkı kendinde görmesi sebeplerdi. Neyse yavaş yavaş işledim eşimi eşimin iş yerine yakın yere taşındık. Hatta eski oturduğum semt çok daha iyi olmasına rağmen Sırf onlardan uzaklasım diye. Şimdi çok huzurluyum. Derin bir mesafe cektim gayet politik bir şekilde karşılıklı ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Eşimde sımdı istediğim gibi oldu. Kesinlikle uzaklaş ordan

Tebrik ederim sizi .
Ben şu işleme konusunda hiç fikir sahibi değilim .
Bazı kadınlar çok yetenekli oluyor bu konuda adamın ruhu duymadan kadın istediğini adama yaptırıyor . Onlara imreniyorum .
Siz neler yaptınız, nasıl işlediniz ?

ben borcumdan şikayetcı degılımkı zor oluyor ama ödüyorum benim sorunum cocuklarımın bır orda bır burda duzensız hayat yasamaları zaten param olsada bakıcı bakmasın dıyor esım guvenemem dıyor sadece ablan bakarsa olur parayla dıyor oda annem ben ıdare ederım borcunuz bıtene kadar dıyor

Fedakarlığı yapan hep kadın . Ve kadın tarafı .
Ne adam ne ailesinde fedakarlığın f si yok
Bir de herşeylere de müdahiller.

Ağırlığınızı koyun artık. Çocukların annesi benim , zorluğu çeken benim , göçebe hayatı yaşayan benim . Çocuklarımı herkesten çok düşünen tek kişi benim diyin . 2 yıl 4 yıl , neyse artık o kadar yıl senin dediğin oldu . Şimdi de benim dediğim olacak diyin . Net olun kararınızdan dönmeyin

Anladigim kadariyla esinizi hala seviyorsunuz, evlilik birligi diye diretmenz de bu sebepten cunku konuda kendi yorgunlugunzdan cok esinizle zaman gecirememekten bahsetmissinz ama esiniz sizin onu dusundugunuz kadar sizi dusunse, cocuklar olmasa bu evlilik bitmisti demezdi 😔
Katılıyorum
Eşinizin de karımla hiç vakit geçiremiyorum derdi var mı acaba

Bu arada siz eşin iyi baba diyorsunuz ama emin olun iyi baba da değil
İyi olsaydı şu anlattığınız olayı yaşamanıza izin vermezdi

İnsan çamurda yürüyünce ne kadar çamurlandığının farkına o an varmaz ya , çamurdan çıkınca amma da çamurlanmışım der . Sonradan fark eder . Aynı o misal . Şuan bir çok şeyin farkında değilsiniz gibi umarım artık fark edersiniz

O ne oluyo ?
Yani daha acik olarak ne anlama geliyo bilmiyorum ama soyle soyleyim esimin ilk evliliginden 11 yasinda kizi var
Bize geldiginde mesela banyoya giriyo babasindan hic utanip cekinmiyo koskoca kiz olmus ama boyle biseyin yanlis oldugunun farkinda degil
Biz uyarincada
Evde abisinin (annesinin ilk evlilikden olan yani cocuk esimin degil) onunde banyodan cikinca giyindigini soyluyo bunun normal oldugunu vurguluyo
Bu kiza kimse dogruyu ogretmezse ilerde Allah korusun dusunmek bile istemiyorum

O bakimdan yani
Arkadaşın bahsettiği mahremiyet eğitimi yüksek ihtimal. Yani çocuk sahibi bir kadın olarak o ne oluyor tepkiniz o kadar üzücü ki. İnternet var elinizin altında en kötü ihtimalle bu tarz bilgiler veren sayfaları takip edin lütfen.

Çocukların babasından utanmasına gerek yok ama yaş ilerledikçe dikkat edilir ister istemez. Kademeli bi şekilde öğretirsiniz ama bunu. Altı bezli çocuğu babasından kaçırarak altını temizleyip yıkayarak değil. Baban geliyor kız düzgün otur kapa bacaklarını şeklinde değil. Lütfen biraz araştırın bu şekilde düzgün bir eğitim vermiş olmuyorsunuz.

peki ya sizin hayaliniz için ne oldu ? hizmetçilik dışında
benim hayalim için birşey olmadı aldığımız arsayı kayınvalidem ekip biçiyor suan kapı yaptı anahtar taktı ondan anahtar almadan gıdemıyoruz en yakın arkadasımı alıp pıknık yapmaya bıle gıdemedık benım ısım burda kımseyle ugrasamam dedı hayalım evımın bahcesınde manolya ağacı olması dedım arsada yer yok nereye ekılcek dedı ektırmedı boyle ev yaparız soyle olur dıye hayal kuruyorduk esımle ooo daha cok var sız buraya ev yapana kadar yaslanırsınız yapamazsınz felan dedı lafta bıle hayallerımı yasayamıyorum yanı borcunu ödediğim arsayı kayınvalıdem kullanıyo ben ondan habersız bıle gıdemıyorum

benim hayalim için birşey olmadı aldığımız arsayı kayınvalidem ekip biçiyor suan kapı yaptı anahtar taktı ondan anahtar almadan gıdemıyoruz en yakın arkadasımı alıp pıknık yapmaya bıle gıdemedık benım ısım burda kımseyle ugrasamam dedı hayalım evımın bahcesınde manolya ağacı olması dedım arsada yer yok nereye ekılcek dedı ektırmedı boyle ev yaparız soyle olur dıye hayal kuruyorduk esımle ooo daha cok var sız buraya ev yapana kadar yaslanırsınız yapamazsınz felan dedı lafta bıle hayallerımı yasayamıyorum yanı borcunu ödediğim arsayı kayınvalıdem kullanıyo ben ondan habersız bıle gıdemıyorum

Aaa bu konu iyice can sıktı .
Gidin kiliti değiştirin
Anahtarı kv vermeyin
Kendi arsanıza kendiniz gidin
Ne demek aldığım arsaya bile gidemiyorum
Bir de Okumuş memur olmuşsunuz
Kör cahil de değilsiniz
Neden bu denli kötülük yapıyorsunuz hem kendinize hem çocuklarınıza

Ev yapma imkanı yoksa , Bir odalı hobi evi yaparım o da olmuyorsa çadır 🏕 alırım haftasonları oraya kampa giderim çocuklar bahçeden doyasıya oynarlar . Hamam salıncak kurarım . İp atlar top aynarız. Çimlerde yuvarlanırız . Ateş yakarız .

Back