çocuklara tahammül edemiyorum

Şehirdışından misafirliğe gidip akşam 1,5 saate yakın elektriksiz oturduğumuzu bilirim. Neymiş, çocuk oyun oynuyormuş şimdi gece olmuş. Bu oyunu oynayan çocuk da 7 yaşında. O kadar zaman genciyle yaşlısıyla tam 10 kişi elektriksiz oturduk, ne muhabbet edilebildi çocuğun gürültüsünden ne de birbirimizi görebildik. Anne baba yapma kızım bile diyemedi. Bir de çocuğu savunmaları var ki, eğer bir laf ederseniz kızarız gibilerinden bunlar zamane çocuğu deyip güldüler. Çocuk bir su istiyorsa annesi babası anneannesi hiç abartmadan söylüyorum 3 koldan koşturuyorlar. Çocuk da kendini prenses sanmış, şimdi okula gitmek istemiyor.Öğretmeni onunla ilgilenmezmiş.

bu çok fenaymış ya offfff
ben olsam çeker giderdim valla
o onların çocuğuysa siz de o eve davet edilmiş misafirlersiniz
bence yaptıkları terbiyesizlik olmuş

Konu başlığınız çok itici olmuş ama yazdıklarınızı okuyunca katıldığım yerler var.

Yeğeninizin hiç suçu yok suç annesinde, bende kesinlikle çocuğuna hayır demeyi bilmeyen başkalarını rahatsız etmesine göz yuman ebeveynlere sinir oluyorum ama ebeveynlere çocuklara değil, çocuğu o hale getiren çevresinden öğrendikleri, tabi ki huy faktörüde var bazısına ne yaparsan yap yaramazlığına engel olamıyorsun!

Benimde 3 yaşında oğlum var anneannesine babaannesine teyzesine bile gitse asla rahat oturamam hep diken üstünde olurum yapma dur ona dokunma gürültü yapma komşu rahatsız olur onu elleme hayır bunu alamazsın diye sürekli ikaz ederim ve ben çevremden bu yüzden tepki görürüm çok komik rahat bırak çocuğu derler! Hayır efendim bırakamam benim çocuğum kimseyi rahatsız edemez, benim çocuğum yaramazlık yaptığı için misafirliğe gittiğim insanlar ne biçim anne bu diye arkamdan konuşamaz!

Benim çok yeğenim var, ablam bana gelince sağolsun giderken çocuğunun dağıttığı oyuncakları toplamaz:) ama ben ona gidince oğlumla beraber toplar öyle çıkarım o evden:) asla rahat edemem ama canı sağolsun onlar benim canım ciğerim.

Oğlumla dışarı çıkınca mesela markete ya da avm ye gidince onu istiyorum bunu istiyorum der her çocuk gibi:) ama ben iki seçenek sunarım ya bu ya bu birini seç hayır ikisinide istiyorum der bende o zaman ikiside yok almıyoruz derim sonuç tamam birini istiyorum olur:) sınır koymak bizim elimizde yoksa çocuk bu her gördüğünü ister para kavramını bilmiyorlar ki geçim derdini bilmiyorlar bunu bizler öğreticez.

Oyuncaklarını toplamak istemediğinde ya oyunla hadi kim daha çok topluycak derim gaza getiririm ya da toplamazsan ben topluycam ve bu oyuncağınla iki gün oynayamayacaksın derim çözüm bu kadar basit:)

Bana misafir olarak gelen çocukların anneleri onları uyarmıyorsa ben çok rahat uyarırım hiç de çekinmem! O anne rahat rahat oturmaktan çekinmiyorsa ben neden çekineyim! Biz eşyalarımızı başkalarının şımarık çocukları kırsın diye almıyoruz!

Dışarda çocukların gürültü yapmasına gelince onda katılmıyorum zaten bütün gün apartmanda tıkılı kalan çocuklar enerji patlaması yaşıyorlar dışarda çok normal, biz çocukken öyle değildik çünkü sokakta korkmadan her gün oynayabiliyorduk ama şimdikilerin anne babaları çalışıyor anca hafta sonu aileleriyle dışarı çıkıp rahatlayabiliyorlar, çocuk gürültüsünden rahatsız olanlar çocukların olmadığı yerlere gidecekler!

Konu başlığınız çok itici olmuş ama yazdıklarınızı okuyunca katıldığım yerler var.

Yeğeninizin hiç suçu yok suç annesinde, bende kesinlikle çocuğuna hayır demeyi bilmeyen başkalarını rahatsız etmesine göz yuman ebeveynlere sinir oluyorum ama ebeveynlere çocuklara değil, çocuğu o hale getiren çevresinden öğrendikleri, tabi ki huy faktörüde var bazısına ne yaparsan yap yaramazlığına engel olamıyorsun!

Benimde 3 yaşında oğlum var anneannesine babaannesine teyzesine bile gitse asla rahat oturamam hep diken üstünde olurum yapma dur ona dokunma gürültü yapma komşu rahatsız olur onu elleme hayır bunu alamazsın diye sürekli ikaz ederim ve ben çevremden bu yüzden tepki görürüm çok komik rahat bırak çocuğu derler! Hayır efendim bırakamam benim çocuğum kimseyi rahatsız edemez, benim çocuğum yaramazlık yaptığı için misafirliğe gittiğim insanlar ne biçim anne bu diye arkamdan konuşamaz!

Benim çok yeğenim var, ablam bana gelince sağolsun giderken çocuğunun dağıttığı oyuncakları toplamaz:) ama ben ona gidince oğlumla beraber toplar öyle çıkarım o evden:) asla rahat edemem ama canı sağolsun onlar benim canım ciğerim.

Oğlumla dışarı çıkınca mesela markete ya da avm ye gidince onu istiyorum bunu istiyorum der her çocuk gibi:) ama ben iki seçenek sunarım ya bu ya bu birini seç hayır ikisinide istiyorum der bende o zaman ikiside yok almıyoruz derim sonuç tamam birini istiyorum olur:) sınır koymak bizim elimizde yoksa çocuk bu her gördüğünü ister para kavramını bilmiyorlar ki geçim derdini bilmiyorlar bunu bizler öğreticez.

Oyuncaklarını toplamak istemediğinde ya oyunla hadi kim daha çok topluycak derim gaza getiririm ya da toplamazsan ben topluycam ve bu oyuncağınla iki gün oynayamayacaksın derim çözüm bu kadar basit:)

Bana misafir olarak gelen çocukların anneleri onları uyarmıyorsa ben çok rahat uyarırım hiç de çekinmem! O anne rahat rahat oturmaktan çekinmiyorsa ben neden çekineyim! Biz eşyalarımızı başkalarının şımarık çocukları kırsın diye almıyoruz!

Dışarda çocukların gürültü yapmasına gelince onda katılmıyorum zaten bütün gün apartmanda tıkılı kalan çocuklar enerji patlaması yaşıyorlar dışarda çok normal, biz çocukken öyle değildik çünkü sokakta korkmadan her gün oynayabiliyorduk ama şimdikilerin anne babaları çalışıyor anca hafta sonu aileleriyle dışarı çıkıp rahatlayabiliyorlar, çocuk gürültüsünden rahatsız olanlar çocukların olmadığı yerlere gidecekler!

diğer konularda uyuşuyoruz ama son yazdığınız hariç.
ben de tüm hafta çalışıyorum hatta üstüne okula gidiyorum ev işleri temizlik vs
üstüne de haftasonu tek bir gün dışarı çıkıp bir yere gidiyorum
onda da çocuk çığlığı çekmek zorunda olduğumu hiiiiiiççç sanmıyorum
ayrıca şimdi kreşlerde çocuklar bütün hafta yaşıtlarıyla oynuyolar
insan içinde halka açık yerlerde de ebeveynleri bağırıp çağırmadan oynamayı öğretsinler mümkünse

pes yani.:53:
her şeyde olduğu gibi çocukda da ölçüyü kaçırmışız.
çocuk sonuçta.kral mı,kraliçe mi?el pençe önünde eğilinecek.:47:

O çocuğu nasıl şımarttıklarını anlatmaya sayfalar yetmez inan. Savunmaları da şu; biz böyle bolluk içinde büyümedik, her istedikleri olsun, çocukluklarını yaşasınlar vs.

Bir kere başka akrabanın evindeyiz onlarda geldi. Çocuk askılıktan çantamı buluyor, içinde poşet var çıkarıyor, gözlükçüden yeni aldığım gözlük var kutusuyla almış elinde gezdiriyor. Ben görünce afalladım benim mi o gözlük der demez anneannesi olsun kızım küçük o zarar vermez dedi. Alırken görmüş ama bişey dememiş. Çocuk elinden alacağımı anladı duvara vurdurarak sektirmeye başladı gözlük kutusunu atıp tutuyor. Ben yanına gidene kadar atma canım diyorum yeni aldım gözlüğümü kırılır ama dinleyen kim. Aldım elinden güzelce de izah ettim. Ama anneannesi nasıl bozuldu anlatamam. Torununa yapma bırak diyemedi kadın. Annesi orda yoktu Allahtan.

Ben hak veriyorum size.
Cünkü ben de sizin gibi kücükken, annemin bir bakisiyla korkar yerimden kipirdamazdim.
Laf dinlerdik, annemiz bizi zaten bir yere götürmeden iyice tembihler öyle götürürdü.
Düsünün 4 tane cocuk ve yas araliklari fazla degil ama dördümüzde güzel oturur bir bardak su bile istemeyemezdik utanirdik misafirlige gittigimizde.
Ben cocuklarin bir sey istemesine takilmiyorum, cocuktur cani ister verirsin bunda bir sey yok.
Ama simdi ki cocuklar aciktigi ve cani istedigi icin degil, cani sIkILdigi icin devamli birsey istiyorlar.
Düsünün benim teyzemin kizi bir yandan telde oyun oynarken diger yandan anne canim sIKILiyor diyor.
Asla kinamak istemiyorum, hamileyim Allah nasip ederse anne olacagim ama ben herseyin yetisme tarziyla alakasi oldugunu düsünüyorum.
Tamam bizde yaramazlik yaptik ama asla simarik ve tahammül sinirlarini zorlayan cocuklar olmadik.

Çook güzel bir yazıydı ama finalindeki ders çalışcaksan kütüphaneye git tadındaki cümle olmamış. Çocukların olmadığı yerden kasıt nedir? Sonuçta bir cafeye gitmişler, çocuk parkına değil.

diğer konularda uyuşuyoruz ama son yazdığınız hariç.
ben de tüm hafta çalışıyorum hatta üstüne okula gidiyorum ev işleri temizlik vs
üstüne de haftasonu tek bir gün dışarı çıkıp bir yere gidiyorum
onda da çocuk çığlığı çekmek zorunda olduğumu hiiiiiiççç sanmıyorum
ayrıca şimdi kreşlerde çocuklar bütün hafta yaşıtlarıyla oynuyolar
insan içinde halka açık yerlerde de ebeveynleri bağırıp çağırmadan oynamayı öğretsinler mümkünse
İyi de çocuk sesiz nasıl oynayabilir hem de top oynuycak ve sessiz bu çok zor,her çocuk kreşe gitmiyor birde bu var,robot ya da yetişkin değil bunlar çocuk sessiz oynamaları çok zor.
O çocuğu nasıl şımarttıklarını anlatmaya sayfalar yetmez inan. Savunmaları da şu; biz böyle bolluk içinde büyümedik, her istedikleri olsun, çocukluklarını yaşasınlar vs.

Bir kere başka akrabanın evindeyiz onlarda geldi. Çocuk askılıktan çantamı buluyor, içinde poşet var çıkarıyor, gözlükçüden yeni aldığım gözlük var kutusuyla almış elinde gezdiriyor. Ben görünce afalladım benim mi o gözlük der demez anneannesi olsun kızım küçük o zarar vermez dedi. Alırken görmüş ama bişey dememiş. Çocuk elinden alacağımı anladı duvara vurdurarak sektirmeye başladı gözlük kutusunu atıp tutuyor. Ben yanına gidene kadar atma canım diyorum yeni aldım gözlüğümü kırılır ama dinleyen kim. Aldım elinden güzelce de izah ettim. Ama anneannesi nasıl bozuldu anlatamam. Torununa yapma bırak diyemedi kadın. Annesi orda yoktu Allahtan.

rahatlığa bak pes yani çocuk zarar vermezmiş!!

bu çok fenaymış ya offfff
ben olsam çeker giderdim valla
o onların çocuğuysa siz de o eve davet edilmiş misafirlersiniz
bence yaptıkları terbiyesizlik olmuş

Şehirdışından geldiğimiz halde erkenden kalktık, hatta babam ışıkları açın da kalkalım artık biz dedi. Buna rağmen kıza ışığı aç demediler. Terbiyesizlik olmaz mı aynen öyle. Çocuklarının istediği olsun yeter, saygı terbiye hak getire.

Cogu yorum yazan Arkadaslar nekadarda 4/4 lük, mükemmel insanlar! Belliki yetiskinler ya hiiiic hata yapmiyorlar, kimseyi rahatsiz etmiyorlar, cok temiz kalbli, herseyin en iyisini yapan kisiler! Allah askina vallah yorumlara inanamadim, nekadarda cocuklara karsi kin dolu bi cogunuz! Tabiiki simarik, laf dinlemeyen cocuklar, küfürbaz cocuklar hos degil, ama bikac arkadasin dedigi gibi en büyük sorumluluk ailelerdedir, ama ayni sekilde nekadar dikkatli davransanizda cocuklar bi zaman sonra hayata atiliyor, sagdan soldan gördüklerini kavrayip öyle davraniyorlar, cünkü daha kisilikleri gelismis degil, meraklari var, heyecanlari var, cesaretleri var, deneme hevesleri var, varda varrrr... Bakiyomda bicok kisi mükemmel gelmis dünyaya... Vallah ben 12-13 yasimda bile suyun, ceyranin parayla oldugunu bilmiyordum, yani biliyordum ailem ögretiyordu tabii ama kavrayamiyordum, cocuk aklim almiyorda parayla olsada nekadar olabilirki yani düsüncesi olurdu! Iki oglum var allaha sükür simarik ve saygisiz olan kesime ait degiller ama zaman zaman beni bile yaramazliklari istekleri boga biliyor ama kendimi onlarin yerine koyunca, onlar gibi düsününce yadirgayamiyom... Bi cocuguda robot gibide yetistiremezsiniz, onlarda bi birey ve nekadar ugrassanizda karakter meseleside bi etken... Benim oglumun kres ögretmenin oglu hiperaktif bi oglan ve özel seanlara terapilere gidiyor, yani sadece ailenin elinde degil maalesef... Hem unutmayin ki cocuklar gelecegimiz... Cocuklara kizacaginiza etraftaki yetiskenlere kizin ( sadece aile degil) , cünkü onlar ögrenme caginda ve ne görürseler duyarsalar onu kapiyorlar, büyükleri örnek aliyorlar...

Çook güzel bir yazıydı ama finalindeki ders çalışcaksan kütüphaneye git tadındaki cümle olmamış. Çocukların olmadığı yerden kasıt nedir? Sonuçta bir cafeye gitmişler, çocuk parkına değil.

Cafeden bahsetmiyorum cafede zaten top oynayamaz, top oynarlarken bağrışmalarını yazmış konu sahibi ben onu kastediyorum, yoksa cafede sinemada oturuyorlarsa tabi ki çocukların bağırması hoş olmaz bende istemem bunu.

pitirtay msj kutunu boşaltır mısın
önceki konunla alakalı msj yazacaktım msj kutun doluymuş..

ben kimseyi kınamıyorum arkadaslar sadece rahatsız olduğum şeylerden bahsediyorum
kimseye aaa ne ayıp tü tü tü dediğim yok
beni anlayışsız olmakla suçlayanlar var evet anlayışsız olabilirim zaten sorun da bu
istesem de anlayış gösteremiyorum çünkü tahammül edemiyorum
çocuk işte deyip geçemiyorum rahatsız oluyorum
anne baba napsın demiş birileri de
çocuk büyütmekle yetiştirmek farklı şeylerdir
bu saydıklarımın yanında hiç mi akıllı uslu çocuk yok elbet var
onlardan neden şikayet etmiyorum
zaten en büyük hata anne ve babada sizin çocuğunuz bağırma ve dağıtma özgürlüğü olabilir
ama bu olay başkalarını rahatsız ettiği an özgürlük orda biter
etrafta binlerce çocuk var hangi birine anlayış gösteriyim
hangi biri için oturduğum cafeden kalkıyım
çocuğunu terbiye eden nasıl ediyo
edemeyenlerin beni garipsemesi ya da abarttığımı düşünmesi normal
Konu başlığın ne "ÇOCUKLARA TAHAMMÜL EDEMİYORUM"Bekarsın büyük bir ihtimalle.Çocuk hamur gibidir.Nasıl şekillendirirsen öyle gider.Çocuk yaramaz,saygısızsa bunun suçu onda değil,onunla iletişim kurmasını beceremeyenlerdedir.Eğitimi büyükten alır.Hiperaktif ççocuklarda var.Bu bir hastalık aile ne yapabilİR.Tedavi süreci meşakatli.
Benim yeğenlerim gelsin evi dağıtsın,kirletsin.Dağınıklık toplanır,kirli atılır makineye yıkanır.Onun evime kattığı neşeden,onun canından kıymetli değil.Bunlar ileride tatlı anılar olarak kalacak.O evlatlar büyüyecek.Kalbini bu kadar karartma Allah sağlık versin.Dert değil gerisi.Bugün tahammül edemediğin evlat için,Allah göstermesin yarın öbür gün olsun diye çare ararsın.

aksine şimdiki çocukların psikolojisi karmakarışık, anlaşılmaz tavırlar içindeler neden? çok serbest kaldıklrından ne yapacaklarını şaşırıyorlar

ben de bundan bahsediyorum.
ne güzel söylemişsin
ne kadar usluymuşum yaaa diyorum.
hiç yani bi misafirlikte ne bişey kırdığım ne döktüğüm
ne annemi babamı huzursuz ettiğim hiççç olmamıştır
biraz bağırsak falan bana bi bakışı vardı hiç unutmam
olduğum yere sabitlenirdim :52:
noldu yani ezik mi olduk asosyal mi
gayet de normalim valla özgüvenimle ilgili hiçbi sorunum da yok çok şükür

Aynen serbest bırakmaktan çocuklar neyin ne olduğunu anlamadan büyüyolar sonra daha çok zorluk çekiyorlar gerçek hayatla karşılaşınca her istediğini yapamayınca afallıyor :ssz:

site içinde oturuyoruz gecen gun balkondan tesadufen gördüm ,çoçuk elinde bır sopa arabalara vura vura gıdıyor,lastıklerıne falan sokmaya çalısıyor sopayı, bagırdım hişt pişt napıyorsun diye ozaman bıraktı kaçtı, annesı ortalarda yok. aksam gördüm sokakta annesını bak dedım çocuk böyle böyle yaptı. aaa benımki değildir o dedi. e sana mı inanayım gördüğüme mi, gördüm dıyorum elınde sopayla hala benim ki yapmaz diyor.. yanı kimse kusura bakmasın ama elinde sopayla arabalara vuran lastıklerını patlatmaya calısan (tabıkı sopayla patlatamaz ama) çocuğu da masum çocuk olarak düşünemiyorum ben yani..annesi hala yapmaz diyo bide..

Bebek olsa anlarım neyse dersin ama 7 yaşında çocuk. O çocuğa üzülüyorum aslında çünkü gerçek hayatta el üstünde tutulmayınca afallayacak. Okulda beklediği ilgiyi göremeyince soğumuş mesela.

Aynen ben hep onu diyorum çocuğumun her istediğini yaparsam iki gün sonra okula gidince ne olacak! Bakacak ki öğretmeni her istediğini yapmıyor arkadaşları yapmıyor, tabi ki okuldan soğuyacak, çocuğun her istediğini yapmak ona iyilik değil kötülüktür, bunu anlamıyor bazı insanlar olan o çocuklara oluyor.

site içinde oturuyoruz gecen gun balkondan tesadufen gördüm ,çoçuk elinde bır sopa arabalara vura vura gıdıyor,lastıklerıne falan sokmaya çalısıyor sopayı, bagırdım hişt pişt napıyorsun diye ozaman bıraktı kaçtı, annesı ortalarda yok. aksam gördüm sokakta annesını bak dedım çocuk böyle böyle yaptı. aaa benımki değildir o dedi. e sana mı inanayım gördüğüme mi, gördüm dıyorum elınde sopayla hala benim ki yapmaz diyor.. yanı kimse kusura bakmasın ama elinde sopayla arabalara vuran lastıklerını patlatmaya calısan (tabıkı sopayla patlatamaz ama) çocuğu da masum çocuk olarak düşünemiyorum ben yani..annesi hala yapmaz diyo bide..

uyarmak yok yaptın mı diye sormak yok direk bnm çocuğum yapmaz oldu mu sinir oluyorum,bı zarar oldu mu da naaapalımm teyzesı çocuk onlar oluyor...

Cafeden bahsetmiyorum cafede zaten top oynayamaz, top oynarlarken bağrışmalarını yazmış konu sahibi ben onu kastediyorum, yoksa cafede sinemada oturuyorlarsa tabi ki çocukların bağırması hoş olmaz bende istemem bunu.

Bakın iki masa arasında azıcık boşluğun olduğu her yerde yaşıtı iki çocuk varsa balon olsun top olsun her türlü oynar çocuk. Geçen bir arkadaşımın 1 yaşına giren çocuğunun partisinden biliyorum :) Enerji atmaları gereklliği üzerine kesinlikle katılıyorum. Aslında anneler de ne yapsın, hiç cafeye, avmye gitmesin mi ama işte en azından azıcık dur yapma etme demek lazım. Anne babasının biraz çabasını görse konu sahibi daha az sinirlenirdi diye düşünüyorum. Konu sahibinin kızdığı özgüvenli çocuk yetiştirme kisvesi altında saldım çayıra çocuk büyütmek.

arsız yüzsüz çocuklardan bende hazetmem
yaramazlık istisnai bir durum
onlara müdahale etmeye annelere hiç tahmmülüm yok açıkçası
8 yaşında kızım var sürekli gözüm üzerindedir..

pitirtaycım ileride kendi çocuğun olduğunda onu çok seversin:34:

Back