O çocuğu nasıl şımarttıklarını anlatmaya sayfalar yetmez inan. Savunmaları da şu; biz böyle bolluk içinde büyümedik, her istedikleri olsun, çocukluklarını yaşasınlar vs.
Bir kere başka akrabanın evindeyiz onlarda geldi. Çocuk askılıktan çantamı buluyor, içinde poşet var çıkarıyor, gözlükçüden yeni aldığım gözlük var kutusuyla almış elinde gezdiriyor. Ben görünce afalladım benim mi o gözlük der demez anneannesi olsun kızım küçük o zarar vermez dedi. Alırken görmüş ama bişey dememiş. Çocuk elinden alacağımı anladı duvara vurdurarak sektirmeye başladı gözlük kutusunu atıp tutuyor. Ben yanına gidene kadar atma canım diyorum yeni aldım gözlüğümü kırılır ama dinleyen kim. Aldım elinden güzelce de izah ettim. Ama anneannesi nasıl bozuldu anlatamam. Torununa yapma bırak diyemedi kadın. Annesi orda yoktu Allahtan.
siz bir kaç gün sinir olursunuz.
ama ailesi bir ömür......
Şehirdışından geldiğimiz halde erkenden kalktık, hatta babam ışıkları açın da kalkalım artık biz dedi. Buna rağmen kıza ışığı aç demediler. Terbiyesizlik olmaz mı aynen öyle. Çocuklarının istediği olsun yeter, saygı terbiye hak getire.
ben olsam oraya bir daha gitmezdim.
misafire çok büyük bir sayısızlık.
evinde,kendi ailesinde tepesine çıkarabilirler ama başkasını bunaltmaya hakları yok.
çocuklar gökten zembille indi sanıyor çoğu ebeveyn.
onlar da bizler gibi,herkes gibi bir insan.
hayatı öğrenerek büyüyecek.
karşımızdaki insanın haklarını çiğneyerek çocuk sevmek ne kadar doğru?
çocuğum olmadan da aynıydı fikirlerim şimdi de değişmedi.
yaşına göre en küçük bebeklerin bile anlayacağı çok şey vardır.
masum çocukların arkasına sığınan bencil ebeveynler sorun aslında.
her istediğine ulaşan çocuk hayattan nasıl doyum alacak?
ayrıca gelecek ne getirecek bilemeyiz.
her şeyi kolayca harcamaya alıştırdıımız çocuklar ilk önce bizleri harcamaktan çekinmeyecekler.
bir gün onlar yetişkin olacak ve biz ilgi bekler olacağız.
hep kendilerine dönen dünyanın başkalarına da döndüğünü anlayamayacaklar.
çocuklarını bir de kusursuz sanalar var çevremde.
arkadaşlarım bile aynı ortamda olmaktan hoşlanmıyor.
ama anneleri her fırsatta başka çocukları küçümseyip eleştiriyor.