çocuklara tahammül edemiyorum

Seni cok iyi anliyorum ve kesinlikle hak veriyorum. Benim actigim konuya bi bak istersen ust kat diye bi konum vardi
Cocuk gurultu yapiyor demeye ciktim pisman oldum annesi ne yapayim cocuk iste dedi cikti isin icinden
Hala ayni hala ayni guriltuyu cekiyoruz maalesef :(((
Artik duymamaya calisiyorum zaten sinavimda gecti sayelerinde adam gibi derste calisamadim gurultuden
Ama hakkimi helal etmiyorum.
Sen haklisin bence . Yadirgayanlar olacaktir ama ben sana hak veriyorum
Yrni nesil cocuklar degil tuhaf olan aslında
Yeni nesil anneler bir baska bence.

terbiyesizler.çocuksa çocuk her çocuk evin içinde tepiniyo mu yani.
çocukluğumda onca yıl aynı yerde oturduk bi kere şikayete gelen komşu olmadı.
ben çok net hatırlarım biraz hoplasam zıplasam annem ve babam hep
"altta insan yaşıyo, yavaş" derlerdi.
yani kimsenin çocuğunun kahrını biz çekmek zorunda değiliz ki
insanlar rahatsız olan kişilere açıklama yapacaklarına çocuklarına sahip çıkmayı öğrensinler.

ben sana katılıyorum arkadaşım
son zamanlarda benimde dikkatimi çeken bir durum bu
çocuklar çığrından çıkmış durumda, herşeyi ama herşeyi ağlayarak yaptırıyorlar
ve çocuğunun bu davranışına ses etmeyen ailelerde cabası
özgüvenli çocuk yetiştireceğim derken disiplinden tamamen uzak çocuklar oluveriyorlar
anne baba olmak gerçöekten çok zor, dengeyi sağlamak lazım

Ben hiç bi şekilde çocukta suç bulmuyorum. .Anne Baba da suç. .söz dinlemiyor diye işin kolayina kaçan o kadar çok ki! Çocuk bu yaramazlık yapar..kırar döker ama bunlar olunca aferin dercesine Ayyy teyzesiiiii benim oglusuma kizmaa diye şapır şupur opmuyorlar mı sinir oluyorum. .tabikide eşya çocuktan kıymetli değil ama ebeveynin gözlerinde o mahçup olmayı görmediğin zaman salterler atıyor. .şimdiki çocuklar bi tuhaf. .bizim zamanimizda misafirlere giderken mum gibiydik mum..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bende bu tarz çocuklara katlanamıyorum ve tanıdığım olsada farketmez yeter artık kafamızı şişirdin diye söylerim hemen hiçte çekinmem annesi ortalığı talan eden çocuğuna laf demiyorsa ben derim :ssz:

Bide şunuda anlamıyorum arkadaş bizim psikolojimiz yokmuydu misafirlikte mum gibi olurduk annemizden korkardık ama gayette özgüvenli büyüdük şimdi neymiş özgüvensiz olurmuş çocuk psikolojisi bozulurmuş :53: salın salabildiğiniz kadar :19:

Siz bayaa bayaa sevmiyorsunuz çocukları evet. .ben 15 yaşımdan beri teyzeyim ve yigenlerimle aram hep iyi oldu usluda olsalar yaramazda!!! Suanda 2 kizim var ve ufak olan yaramaz, laf dinlemiyor. .Diğer kızım usluydu oysaki..yanii birazda huyu neyse odur çocuğun. .yoksa yollarda herseyi isteyip küfür eden çocuklara ve ailelere bende gecikme oluyorum. .:-( biraz yaramazlık başka, simariklik başka. ..

ayy allahım bnm teyzemi tarif ettin sanki. çocuğuna hele bir laf de, ortalığı yıkar. günlerce küser. birde sonradan demez mi, çocuk için kötü mü olunur diye. cocuğa değil anasının kafasına sokacaksın, edebi terbiyeyi ki, oda düzgün çocuk yetiştirsin.

bir çocuk 4-12 yaş arası en gıcık olduğu zamanlar. tam terbiye edeceğin dönem aslında ama anneler benim çocuğum küçük büyüyünce öğrenir fln deyip geçiştiriyorlar. başkalarının evine zarar mı gelmiş, umurlarında değil, kendi çocuğu o zarar verme egosunu tatmin etsin yeter.

bi tanıdık, çocuğu küçükken bakkaldan ordan buradan küçük küçük bişeyler çalar anneside gülerdi, çocuk işte deyip. o çocuk şimdi birini gasptan tutuklandı. para alırken birde dövüyorlar öbür çocuğu. sonra kaçtı güneye gitti fln ama nereye kadar, teslim oldu sonunda. şimdi ben o çocuğa acır mıyım, benim kardeşime yapsalar isterse assınlar derim. ama burada çocuk mu suçlu, bence hiç değil. o anneyle babaya vermeliler cezayı.

çocuğum kendine güvensin de, gözü açık olsun de, uyanıklık yapsın ezilmesin de.. tamam olabilir ama senin sınırın karşındakine zarar dokunana kadar.

bende anne olmayı istiyorum, bakışımla yerine oturtabileceğim bir çocuk yetiştiricem inş.

o arsız çocuklardan nefret ediyorum bendeee

Bide şunuda anlamıyorum arkadaş bizim psikolojimiz yokmuydu misafirlikte mum gibi olurduk annemizden korkardık ama gayette özgüvenli büyüdük şimdi neymiş özgüvensiz olurmuş çocuk psikolojisi bozulurmuş :53: salın salabildiğiniz kadar :19:

aksine şimdiki çocukların psikolojisi karmakarışık, anlaşılmaz tavırlar içindeler neden? çok serbest kaldıklrından ne yapacaklarını şaşırıyorlar

Seni cok iyi anliyorum ve kesinlikle hak veriyorum. Benim actigim konuya bi bak istersen ust kat diye bi konum vardi
Cocuk gurultu yapiyor demeye ciktim pisman oldum annesi ne yapayim cocuk iste dedi cikti isin icinden
Hala ayni hala ayni guriltuyu cekiyoruz maalesef :(((
Artik duymamaya calisiyorum zaten sinavimda gecti sayelerinde adam gibi derste calisamadim gurultuden
Ama hakkimi helal etmiyorum.
Sen haklisin bence . Yadirgayanlar olacaktir ama ben sana hak veriyorum
Yrni nesil cocuklar degil tuhaf olan aslında
Yeni nesil anneler bir baska bence.

ben almanyadayim ve cocuklarin yaramazligi evin icinde biseyleri dokmeleridir oyle ziplayamazlar hele alt kata asla rahatsizlik veremezler verirlerse Polis kapimiza gelir ben gunde bin defa diyorumdur ziplamayin oyuncaklari yere atmayin ses yapmayin bence bazi annelerin umursamazligindan oluyor asagi katta yasayan varmi yokmu onemsemiyolar cocuk onu rahatsiz etmesinde ne yaparsa yapsin

ben de bundan bahsediyorum.
ne güzel söylemişsin
ne kadar usluymuşum yaaa diyorum.
hiç yani bi misafirlikte ne bişey kırdığım ne döktüğüm
ne annemi babamı huzursuz ettiğim hiççç olmamıştır
biraz bağırsak falan bana bi bakışı vardı hiç unutmam
olduğum yere sabitlenirdim :52:
noldu yani ezik mi olduk asosyal mi
gayet de normalim valla özgüvenimle ilgili hiçbi sorunum da yok çok şükür

Valla bende yapma denildiginde inadina yapan cocuklari vide birseyi istiyorum diye tutturan cocuklari sevemiyorum ama yapacak cokta bisi yok, çocuğu padisah bile susturamamis derler, tabi biraz da buyutme şeklinde dikkat etmek lazim..

Tek bildiğim çocuklar buyuk bir sorumluluk ama herkes ole dusunmuyo malesef dusunsede uygulamiyo sorumluluklarini

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben de çocuk sevmem.
Etrafta çocuk sevmeyen kimseyi sevemez taş kalplidir algısı var ama eminim bir çoklarına insanlık dersi verebilirim:)

Koalina tarafından yazılmıştır:)

ay kızlar ben de aynı şekilde şikayetçiyim ya şu çocuklardan.daha doğrusu annnesi babası arsız yetiştirmiş çocuklardan.
bizimde hem alt katta hem üst katta 2şer tane çocuklar var.bi gürültü bi gürültü yapıyorlar sanırsın ki çocuk parkı.bağrışmalar hiç bitmez.
üsttteki ise ayrı bi dert.gecenin 12sinde topuklu ayakkabı giyer tak tak tak başımızın üstünde dolaşır.hiç anası babası da hayır yapma demez yani nasıl bi insanlar hiç anlamadım.geçen gün denk geldik üst kattakiyle gezmişler eve geliyorlar kapının girişinde.çocuk kendini yere atıyo girmeyecem ben eve diye.anne de hiç bişi diyemiyo hayır diyemiyo tekrar çıkarttı dışarı.
aynı şekilde alt kattaki çocuklar da öyle.anasına babasına korkmadan bağıyo.bi çocuk daha 5 yaşındayken nasıl böyle anaya babaya bağırabilir ki.
bi kere çocukların ana babasından çekinmesi lazım ki sözünü dinletesin çocuğa.eğer senden çekinmezse ortaya otoriteni koymazsan o çocuk asla seni dinlemez.
tabiki annenin babanın da çocukları eğitmesi gerekiyor.anne baba konuşarak anlatmıyor açıklamıyor.
özellikle alt kattaki kadın.çocuk bi yaramazlık yaptığı zaman 'odana git hayvan' diye bağrıyo.bi çocuğa sen böyle 'hayvan' gibi davranırsan çocuk da tabiki böyle olur.
her şeyden önce anne ve babayı eğitmek gerekiyo.çocuklara nasıl davranılması gerektiğini bilmiyor 'yetişkinler'.
ben kimseyi kınamıyorum.zira çocukları ben de çok seviyorum.ama anne ve babalarda bu derece bilgisiz olduğu sürece çocuklar hep böyle olacak malesef.eğitim önce ailede başlar diye boşuna dememişler.

Son düzenleme:
bizdede ayni durumlar oluyor dun kizim istedigi olmadi diye ekmekleri atti yere bende bagirdim onlari topliycaksin attigin gibi diye kvde geldi ben toplayim benim hatrima birak dedim gidip otururmusun yerine bu hatir isi degil ne yaptiginin farkina varsin tabi kizim cok ozurdiler sonra ozur diledi bidaha yapmiscam diye

kizima devamli dedigi kizlar öpsün ahmetin p... dedirdiyor simdi kizim oyle diyince anne dimi oyle denmez kizlar gitsin okula diyor o oyle soyleyince

işin zor gerçekten.
büyükler de anormalleşti.ne o öyle kız çocuğuna kardeşinin pipisini öpsün demeler.

bilemiyorum ama ben 17-18 yaşından bu yana ehil olmayan insanların elindeki çocuklara çok acıyorum.

herkes anne ya da büyükanne olamıyor.
olsa da böyle suyunu çıkarıyor.

çocuk bilmez,masumdur vs. vs....

ama nesil bencilliğe hızla ilerliyor.
kimsenin kimseyi düşünmediği bir toplumda cinayet de,gasp da,taciz de artar gider.
bunlar çok abartı gelmesin.ama son zamanda ne kadar arttığnın hiç birimiz tahmin edemeyiz.

o kadar ileri gitmese bile vicdan olgusu olmayan çocuk,pişmanlık duygusunu tatmayan,davranışlarının sonucunu hesap etmeyen ,ben ben diyen bir varlık olur sadece.

terbiyesizler.çocuksa çocuk her çocuk evin içinde tepiniyo mu yani.
çocukluğumda onca yıl aynı yerde oturduk bi kere şikayete gelen komşu olmadı.
ben çok net hatırlarım biraz hoplasam zıplasam annem ve babam hep
"altta insan yaşıyo, yavaş" derlerdi.
yani kimsenin çocuğunun kahrını biz çekmek zorunda değiliz ki
insanlar rahatsız olan kişilere açıklama yapacaklarına çocuklarına sahip çıkmayı öğrensinler.

Aynen bizdede ole olurdu babam hep uyarirdi bizi ama alt komsu en ufack bi gurultude gelirdi yukariya yeter die babamla annemde ozur dileyip bize kizarlardi.
Yillar sonra o alt komsunun torunlari oldu ve gecenlerde anneme siz hakliymissiniz cocuklari susturmak zormus kusura bakmayin demis..

Insan yasayinca anliyor yani.. ama butun bunlarin yaninda bizim ust komsunun cocuklarindan da smdi biz sikayetciyiz, alt komsunun zamannda ahinimi aldik nolduysa artık :))

sanırım çocuğun yok o söylediklerin çocuğun olunca geçerli olmuyor maalesef bende hiç tahammül edemezdim hatta yeğenim bana sürekli çocukları sevmeyen insanları sevmez der dururdu . onlardan büyük gibi davranmalarını beklemek saçma tabiki de kaldırıp salmayacaksın ama bağırmasın diye de ağızını kapatacak halin yok insan bir yerden sonra sürekli peşinden koşmaktan yoruluyor az kendi halinde oynasın istiyor.

Ben de oyle azgin arsiz cocuktan hoslanmadigim icin cocuklarima cok dikkat ediyorum.bazen arkadaslarim ailem kizar rahat birak cocuklari diye gestapo gibisin diye ama ben bildigimi okurum.6 yasinda kizima daha kimse öf be ne cocuk demedi.buyuk insan gibi oturur kalkar.
Cocuklugunu da yapar ama yerinde.insallah oglum da oyle olur.ablasi gibi.

Şehirdışından misafirliğe gidip akşam 1,5 saate yakın elektriksiz oturduğumuzu bilirim. Neymiş, çocuk oyun oynuyormuş şimdi gece olmuş. Bu oyunu oynayan çocuk da 7 yaşında. O kadar zaman genciyle yaşlısıyla tam 10 kişi elektriksiz oturduk, ne muhabbet edilebildi çocuğun gürültüsünden ne de birbirimizi görebildik. Anne baba yapma kızım bile diyemedi. Bir de çocuğu savunmaları var ki, eğer bir laf ederseniz kızarız gibilerinden bunlar zamane çocuğu deyip güldüler. Çocuk bir su istiyorsa annesi babası anneannesi hiç abartmadan söylüyorum 3 koldan koşturuyorlar. Çocuk da kendini prenses sanmış, şimdi okula gitmek istemiyor.Öğretmeni onunla ilgilenmezmiş.

Şehirdışından misafirliğe gidip akşam 1,5 saate yakın elektriksiz oturduğumuzu bilirim. Neymiş, çocuk oyun oynuyormuş şimdi gece olmuş. Bu oyunu oynayan çocuk da 7 yaşında. O kadar zaman genciyle yaşlısıyla tam 10 kişi elektriksiz oturduk, ne muhabbet edilebildi çocuğun gürültüsünden ne de birbirimizi görebildik. Anne baba yapma kızım bile diyemedi. Bir de çocuğu savunmaları var ki, eğer bir laf ederseniz kızarız gibilerinden bunlar zamane çocuğu deyip güldüler. Çocuk bir su istiyorsa annesi babası anneannesi hiç abartmadan söylüyorum 3 koldan koşturuyorlar. Çocuk da kendini prenses sanmış, şimdi okula gitmek istemiyor.Öğretmeni onunla ilgilenmezmiş.

pes yani.:53:
her şeyde olduğu gibi çocukda da ölçüyü kaçırmışız.
çocuk sonuçta.kral mı,kraliçe mi?el pençe önünde eğilinecek.:47:

Bakın ben en basitinden şunu söyliyim. Annem temizlik konusunda öyle aman aman hassas değildir. Ben de uykusunu rahatına inanılmaz düşkün bir insanım. Kedimi ilk aldığımız zamanlar bir hafta annemlerde kaldım. Annem evde kedi istemiyordu o zamanlar (Şimdi kediyi ne zaman getiriyorsunuz der durur) Bir hafta insanları rahatsız edecek diye tilki uykusunda uyudum. Ki ben top patlasa uyanmaz bir insanım. Ayrıca rahatsız etmesinden korktuklarımda da kendi annem babam. Ben bir kedi için bu kadar hassasam bir birey yetiştirme derdinde olanlar da biraz hassas olmalı bence. Çocuğun elleri şireli ya da çikolatalı ise bir ıslak mendille silmek bu kadar acayip bir şey mi anlamadım ben. Ay çocuktan kıymetli mi nasıl bir soru? Çocuktan kıymetli olduğundan değil ama orda nerde nasıl davranması gerektiğini senden öğrenecek bir birey yetişiyor. Oldu olacak nasıl yemek yiyeceğini de gösterme mağara adamından hallice byüsün çocuk.

Bir gün uzun zamnadır görüşmediğim arkadaşlarımla toplandık yemek yiyoruz. Bir anne ve çocuğu var. Bakın hiç mübalasız 15 dakika çocuk sandalyeyi bir yerden bir yere ittirp çekti. Mobilya betonda itince nasıl ses çıkarır düşünün. O ses hiç susmadan dakikalarca sürdü. Ne biribirimize söylediğimizi duyuyoruz ne bir şey. Anne sanki hiç bir şey yokmuş gibi oturuyor. Benim annem biz büyüyene kadar sıfır beden gezmiş bir insan. Peşimizde koşturmaktan. Kimse çocukları dövün demiyor, bağırın demiyor. Ama yapma etme demekle çocuk psikolojisi de bozulmaz yani.

Son düzenleme:
Back