çocuklara tahammül edemiyorum

Bu konuda size katılmıyorum. Para kolay kazanılmıyor, insanlar binbir emek veriyorlar ve bir çocuğun bu emeğe saygı görtermesi gerektiğini bilmesi lazım.

Yanlışlıkla olur amenna ama bilerek bir kişinin malına zarar vermeye kimsenin hakkı yok, çocuk dahi olsa...

evet bılmesı lazım ama yetıştırme tarzı onemlı.iş annede bıtıyo.ama ben gene soyluyorum o çoçuk yegenı....canından...kanından...

evet ablam ve yeğenim.ama bir değil iki değil o çocuk her seferinde bir huzursuzluk çıkarıp insanları rahatsız etmeyi başarıyor.her geldiğinde ya bişeyler kırılıyo ya lekeleniyo ya da o an evde dondurma yok mesela akşamın 11 inde dondurma diye bi saat susmadan ağlayıp herkesin huzurunu ve sinirini bozuyo.yani bir değil iki değil her seferinde öyle.

bak işte benden ondan nefret ederım inş benım kızım oyle olmaz.hanı şunu al şunu al dıye tutturan çoçuklardan.üzgunum ama malesef yetıştırme tarzından kaynaklanıyo.ablanız hatalı demek

yazılanlara bakılınca gayet olgun kişilerden bahsedıyormusuz gıbı geldı
cıocuk nereden bılsın senın malının kiymetli olduğunu henüz daha onların parayla alındıgını bile kavramamış oluyor bir çoğu
buradaki problem cocuk değilki onunla alakadar olmayan annesi tabiki

ama su ver çikolata ver o varmı bu varmı o kadar dogalki bunlar bunlardan rahatsız oluyorsanız ablanızı eve davet etmeyeceksınız valla

evet ablam ve yeğenim.ama bir değil iki değil o çocuk her seferinde bir huzursuzluk çıkarıp insanları rahatsız etmeyi başarıyor.her geldiğinde ya bişeyler kırılıyo ya lekeleniyo ya da o an evde dondurma yok mesela akşamın 11 inde dondurma diye bi saat susmadan ağlayıp herkesin huzurunu ve sinirini bozuyo.yani bir değil iki değil her seferinde öyle.

Ablanın yeğeninin eğitiminde yaptığı yanlışlar var muhakkak.
Her dediğini ağlayarak yaptırmaya alışmış,dur-sustan anlamayan-arsız çocuklardan biri heralde yeğenin.
Bu tür bir çocuk her insanın sinirlerini zıplatsa da asıl kızılacak olan anne-babadır.
Çoğunun bir suçu yok.
Ayrıca her çocuğun zıvanadan çıktığı ,tepindiği,anormal hareketler yaptığı oluyor.Arada olur böyle durumlar
hoşgörmek lazım.Robot değiller-yetişme dönemindeler.Aileden ve çevreden etkileniyorlar.
Kendi çocuğun olduğunda tahammül eşiğinin biraz yükseleceğini tahmin ediyorum.
Çocuğunun her halini bilecek-yeri gelecek kendi hatalarını da görecek ve değerlendirirken bunları da hesaba katacaksın.
Merak ettim ablanla bu konuda konuştun mu hiç-yeğenin hakkında.abla şu şu konularda hatalısın desen -paylaşsanız.
Oğlum 4-5 yaşındayken bigün çokhasta dr. götürdük.
zaten çok sık hasta olurdu.oğlum dr.un odasına girmesiyle çırpınmaya deli gibi bağırmaya başladı.daha önce onu o halde hiç görmemiştim.
iğneden korkuyor ve tepki gösteriyordu ama bu boyutta değil.sonra biz resmen boğuşurken oğlum masadaki çayın dökülmesine sebep oldu.,
dr. hanım o kadar sinirlendi ve bağırdı ki ne biçim çocuğun var hiperaktif bu psikiyatriste götür dedi.
beynimden aşağı kaynar sular döküldü.oğlum daha fazla etkilenmesin diye kısa kesip çıktım dr.un yanından.nben oğlumu biliyordum ama neden böyle davrandığını tam da anlayamadım.sonra bi öğreniyorum ki o dönem ki bakıcı kadınımız son günlerde oğlumu dr. ve iğneden korkutacak öyle şeyler söylemiş ki çocuğum beyaz önlüklü kadını görür görmez delirdi.
oğlum çok şükür bu korkularını attı,asla da hiperaktif değildi.
ama bir dr. bile 2 sn de böyle bir etiket yapıştırdı anlamadan dinlemeden.
çocuk psikolojisi karmaşıktır ama her yaptığı davranışın da bir sebebi vardı,sebepler de ailede yatar.
bu anlayışla yaklaşırsan çocuklara karşı biraz daha tahammüllü olabilirsin.

laf dinletsin o zaman bunu nasıl yaptığı beni ilgilendirmez.çocuksa çocuk ben her gün üstümde tepinmesini dinlemek zorunda değilim ki yani.

bak canım benim de iki çocuğum var ve çok hareketliler ikiside küçük ister istemez alt kata gürültüleri gidiyor sürekli uyarıyorum başlarında bulunmaya çalışıyorum ama bende insan evlkadıyım sonuçta yemek yaptığım yada ev ile ilgili başka bir işle meşgul olduğum zaman yine gürültü yapıyorlar hani lafını dinletsinler diyorsun ya o kolay bşrşey olmuyor bazen ayrıca aynı zamanda bir yeğenin varmış Allah bağışlasın evet küfür etmesi ve ablanıj buna tepki vermemesi çok kötü ama teyze olarak sende onun terbiyesiyle ilgilenebilirsin ablanı uyarabilirsin bu kadar katı düşünme...alt kat komşumla kaç kere konuştum bu konuyu helallik aldım ne yapabilirim zincirlere mi vurayım çocukları sağolsun anlayışlı bir kadın ama tabiki istismar etmiyoruz,bu kadar büyük konuşma seninde yaramaz hareketli bişr çocuğun olabilir benim sülalemdeki çocuklar hep uslu sakin çocuklardır ama hamileyken yediklerimizden mi çocuklarımızın hormonlu gıdalarla beslenmesinden midir nedir nereye baksam hareketli zıp zıp zıplayan çocuklar

ben sana kesinlikle hak vermiyorum.

yaşamınız güzelliklerle, zenginliklerle dolu

herhalde edine edine çocukları dert edinmişsinizde!

laf dinletsin o zaman bunu nasıl yaptığı beni ilgilendirmez.çocuksa çocuk ben her gün üstümde tepinmesini dinlemek zorunda değilim ki yani.

İnsan kinadigini yaşamadan olmezmis çok fazla anlayissiz birisiniz..
Ne demek beni ilgilendirmez cocuk onlar dunyanin en güzel varlıkları ses çıkarmasın yeter öyle mi dayak yesede olur yani yeter ki siz rahatsiz olmayın..bakın annesi hiç uyarmiyorsa haklısınız ama uyarıyor elinden geleni de yapıyorsa ve olmuyorsa e biraz hosgorulu olmalısınız...ayrıca yegeniniz için yazdiklariniz ne öyle bende halayim düz duvara tırmanan 2yegenim var asla sizin gibi düşünmedim bunca senedir tahammülsuz hoşgörüsuz ve sevgisiz yazdıklarıniz...

Son düzenleme:
ayy onlara hiç girmedim onlar ayrı bi dünya.
benm yeğenime de küfür öğretmişler
tamam güler eğleniriz de çocuk bize küfür ediyo
annesi de gülüyo karşısında
büyükleriyle böyle konuşmaması lazım diyorum
ne var gülüyoruz diyo
şeytan diyo çarp ağzına bitane bidaha yapabiliyo mu

Bende hassasim bu konuda birkere oglum "ulan"demeyi ogrenmisti unutturana kadar bayagi ugrastik babasiyla
Tamam ozguveni olsunda terbiyesizlige saygisizliga tahammulum yok:20:

bende size hak veriyorum... yeni nesil çocuklar çok yaramaz söz dinlemez olmuşlar.. bize de kuzenimin çocugu geldi.. ablası kitap kalem istiyo dedi bende vermedim etrafı çizer diye sonra babam dayanamamış gitmiş pilot kalem vermiş.. mutfak masamızın deri koltuklarını hep çizmiş mahfetmiş :( degiştirmek zorunda kaldık.. anneleri hiçbişe demiyo ben bagırınca da adım kötüye çıkıyo çocukları sevmiyomuşum ne alaka onların sevilcek bir tarafı yokki öyle çocuklar varki laftan anlayan sakin sevimli yetiştirilme tarzıyla alakalı kesinlikle mesela şimdi annemin günü var pazartesine ertelettim çocuklar okulda olsun diye sinir bozucu ben anlıyorum sizi :26:

Ama ablan ve yegeninden bahsediyosun o cocuk diyosun bence sen yiyenini sevmiyorsun unutma sende çocuktun gitbi annene sor bakalım neler yapıyodun aşırı gürültüyü bende kaldıramıyorum ama budemek degil bütún çocuklari susturalım biraz hoşgörü lazım çocugun olmadıgi icin böyle konuşuyosun olun ca gel burayada anlat bakalım

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hamile olduğum ve büyük konuştuğum herşey başıma geldiği icin bu konuda temkinliyim artık. Sadece şunu söylemek istiyorum, yaramaz değil ama arsız cocuklardan nefret ediyorum

evet yaramaz değil arsız çocuktan bende hiç hoşlanmam. bencede büyük konuşmamak lazım benimde ne dediysem başıma geldi. bir kızım var umarım böyle arsız bir çocuk olmaz.. :53::53::53:

Benim yeğenlerim bazen bize gelir..
Annesinin babasının işi olur bize bırakırlar..
Yalnışıkla bişi yapar uyarırım..
Ama asla kızmam çünkü o an annesi ve babası yok diye yanlarında,
sahipsizlermiş gibi onlara kızarsam vicdan azabı çekerim gibi gelir
hiç ses etmem... Çok mu duygusalım ne :26:
Ve ayrıca benimde oğlum var, bir yere gitmeden önce ewde tembihlerim onu..
Sakın misafirlikte benden bişi istemiceksin, eğer bişi istersende gelip kulağıma söylüyeceksin..
Yaramazlık yok, koşmak yok tamam mı söz mü derim?
Söz der..
Şu zamana kadar sözünü unuttuğuna denk gelmedim..
Bundan sonrada gelmem inşallah..
Kendi ewinde de rahat tabii yawrum, ama genede sözümü dinler..
O kadar da değil put gibi durmaz hiç bir çocukk..

elinde kola diyince çek geldi aklıma onun küçüklüğü olabilir mi ? :1:
Çekin kücüklüğü mü olur diyorsun :D
evet yaramaz değil arsız çocuktan bende hiç hoşlanmam. bencede büyük konuşmamak lazım benimde ne dediysem başıma geldi. bir kızım var umarım böyle arsız bir çocuk olmaz.. :53::53::53:

Neyse kınamayalım, keşke surda tahtaya vurma smileysi olsaydı :D

Benimde bir yeğenim var ve benim evime geldiğinde sandalyeyi kirletmesini gram kafama takmam heralde canım kanım o benim ya bir sandalyenin lafını asla yapmam. Ayrıca üst komşunuz gerçekten haklı. Bizim üst kattada bir çocuk vardı sürekli ağlıyordu annesini hiç görmemiştim bir gün kadın bize bir geldi haline o kadar çok üzüldümki o çocuk sussun diye neler yapıyor ama çocuk işte laftan anlamıyor ki. Emin olun o çocuk ağladığında annesi sizden daha fazla gerilir. Tek sinirlendiğim arsız çocuklardır o kadar. Başka türlü ne yazıkki çocuk laftan anlamaz onlardan nefret etmemde mümkün değil

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de basibos birakilmis, hicbirsey ogretilmemis simartilmis cocuklara da ebeveynlere de sinir oluyorum. Bir laf vardi, "cocugu buyutmekle yetistirmek arasindaki farki o cocuk toplum icine cikinca anlarsin" gibi birseydi. Kelimesi kelimesine hatirlamiyorum sozu, ama boyle birsey.

Bir de anne olunca anlarsiniz, kinamayin gibi yorumlara da bitiyorum. Kardesim cocugumuz yoksa da iyi yetistirilmis cocuk da mi gormedik? yapmayin Allah askina. Cocuk yetistirmeyi beceren/bilen ebeveyn vardir, bir de bunu yuzune gozune bulastirip ozguven verecem diye saygisiz, simarik cocuk buyuten ebeveyn vardir. Kabul edelim artik bunu.
Duzgun cocuk yetistiren, duzgun cocuk bilmesem butun cocuklar boyledir sanardim, ama degil. Sizin cocuklar boyleyse siz birseyleri yanlis yapiyorsunuz demektir. Malesef. :ssz:

Ailelerin sucu olan bir sey de bilinci henuz gelismemis ne hukuken ne ahlaken ne dinen ehliyeti olmayan canlilari mi sucluyorsunuz?

Cocuga kizacaginiza ablaniza hirlayin.

Ayrica anlamadim. Top oynayan mutlu cocuklar sizi neden rahatsiz eder ki? Hadi rahatsiz etti orada cocuklara degil aileye kizmaliydiniz.

Ben sokaga ciktigimda cocuklari gorunca icim umutla doluyor.

konunu çok garipsedim :ssz::ssz:

evet insanın kafası kaldırmıyor ama sonuçta herkes o dönemlerden geçmiştir. çocuk anne-baba ve çevreden etkilenir ne verilirse onu alır..

bıktım artık oofff offf cümleleriniz itici olmuş.

yaa ne düşünüyosam aynısını yazmışsınn ama yapcak bişey yok üstelik çocuklar beni çok seviyo neremi seviyolarsa.git başımdan diyorum hala yapışıyolar bıktım BIKTIM

cocugun olunca anlarsın..benımkı suan 1 yasında evın heryerını talan edıyor..

dolapları boşaltıyor,ses cıkarabılecek olanları yere vuruyor,kesfedıp öğrenme donemınde oldugunden hıc hayır demiyorum..

ona zarar verecek seylerı yok edıyorum,çıkan seslere ve dağınıklığa göz yumuyorum..

Allahtan alt katım boş,ınsallah bu donemde kımse yerleşmez dıye dua edıyorum..

sımarık çocuklara bıse dıyemeyecegım ama çocuklarında enerjılerını atmaları lazım..

kaldılar bınaların arasında ne yapsınlar..

ablanın durumunu ıse garıpsedım..ya ablan müdahale etmelı yada sen yegenıne hayır dedıgınde bozulmamalı..

ben kardesımın çocuklarına,kardesımın yanında tepkı verıyorum..oda hıc alınmaz..

Selamlar..

Yapım gereği çok fazla konuşmayı ve çok konuşan insanları hiçbi zaman sevemedim.Sese gürültüye falan gelemem hiç.Kendimi bildim bileli çocukları hiçbi zaman sevemedim hatta gıcık oldum diyebilirim.Hele ki yeni nesil çocuklar beni benden alıyo yani.Ailelerininin özgüvenli yetiştirmek adı altında hiçbişeye hayır diyemedikleri, kızamadıkları çocukları çocuk olmaktan çıkmış ve şımarıklığın dibine vurmuş durumda.Hepsinde bi büyümüş de küçülmüş havası çocuk gibi değiller yani hiç.

Geçen ablamlar bize geldi 5-6 yaşlarında bi yeğenim var.Gelir gelmez yapışıyo zaten bana şu oyunu aç susadım tatlı yok mu çikolota yok mu evdeki herşeyi açtırıp bikere ısırıp bi kenara koyar.Sadece bişey isticeği zaman iyi davranır.Mesela önce gelir teyzecim seni çok seviyorum der, aradan beş dakka sonra telefonu ister oyun oynamak için.Neyse salon masasında oturuyoruz masada da cips var peynirli doritos sen onları ye benim yeni beyaz kumaş sandalyelerime bütün ellerini sür kolaları dök anası da bakıyo izliyo yani aç bi ağzını bişey söyle yapma de elini falan sil ne biliyim bakıp suratına benim oğlum canım oğlum diye seviyo daha ben söyledim en son bak egecim ellerini sil dökülüyo dökme dedim kafasını salladı tmm diye silmedi zaten kimseyi takmadı.Ağzımı açıp bişey desem hemen bozuluyo ablam zaten annemle bu yüzden çok kavga ettiler.Ona göre oğluna bişey söylenmesi oğlunun sevilmediğinin göstergesi.Onlar gittikten sonra saatlerce sandalyeleri sildim çok sinirim bozuldu.

Ertesi gün bahçeli bi cafeye gidelim dedik.Neyse oturuyoruz çocuklu bi grup aile geldi 3-5 çocuk var.Başladılar çığlık çığlığa oynamaya ama böyle bişey yok yani.Yolun ortasında yakan top oynamalar top kaç kere insanlara geldi falan ya sen ana babasın bi uyar dimi çocuğunu.Tamam hepimiz çocuk olduk da kimseyi böyle rahatsız etmedik yani ben hatırlıyorum bi misafirliğe giderdik annem bi bakardı bana olduğum yerde donar kalırdım yani.Bi kafa dinleyelim dedik çığlık seslerinden duramadık.En son dayanamadım ben bağırdım çocuklara baktım uyaran yok.Biraz sessiz olun lütfen çocuklar başımız şişti dedim.Ordan birinin annesi çıkıp demesin mi "e onlar da çocuk ablası napsınlar oynamaya geldiler". e iyi de ben de dinlenmeye geldim bütün gün dinlemek zorunda değilim dedim.Ya siz de haklısınız falan dedi ama ne çocuğu uyardılar ne başka bişey biz de daha fazla sinirimiz bozulmasın diye gittik.

Bıktım ya valla her yerde bağıran yerlere yatıp ağlayan çocuklar görmekten.Bebeklerle bi sorunum yok.Ama ne zaman ki çocuk oluyolar bağırıp çağırıp düz duvara tırmanmaya başlıyolar hiççç çekemiyorum.Yarın bigün çocuğum olsa nası bakıcam diye düşünüyorum çünkü gerçekten katlanamıyorum yani yapabilceğim bişey yok.Yani çocuğunuzla evde naparsanız yapın da kimse sokakta çocuklarınızın çığlıklarını ağlamasını dinlemek zorunda değil.Çocuğun kalbini kırmicam diye anne baba olduğunu unutuyo insanlar.Valla ben çok rahatsız oluyorum yani hele üst katımızda tepinen velede ve annesinin de "çocuk işte, laf geçiremiyorum" demesine hiç değinmicem.
Bıktım yaaa bıktım offffffff çok dolmuşum :43:
vakti zamanında bir tanıdığım vardı.senin gibi çocuklara allerjisi vardı.yeğenlerini bile baba evine gelsin istemezdi.annesi de tam tersi çok çocuk seven biriydi.çocuklu biri evlerine gittiğinde kızın afrasından tafrasından geçilmezdi.çocukların her yaptığı kabahat olurdu.böyle çouk mu yetiştirilir,ağzına 2 vurup oturtacaksın,terbiye vermemişsiniz v.s. diye söylenir dururdu.annesi de kızın bu durumuna çok üzülür,yapma deme kızım çocuk bu kimbilir seninkiler nasıl olacak derdi.benim çocuklarım sessiz,terbiyeli olacak öyle yetiştireeğim göreceksiniz derdi.
neyse zaman geçti evlendi,senesine çocuğu oldu.kolikli bir bebkti gecesi gündüzüne karıştı.sonra çocuk hiperaktif bir çocuk oldu,ne durdan ne sustan ne de terbiyeden anladı.
bir gün karşılaştık,çouk bağırıyor,tepiniyor bu perişan söz geçiremiyor.ne o x ağzına 2 vurabiliyor musun dedim,büyük konuşmuşum,çekiyorum dedi.çocuk 10 yaşlarında halen huysuzdur:50:

Back