çocuklara tahammül edemiyorum

kardeşinin küçüklüğünden beri yetiştirlmesinde anne-babanın yaptığı hataları gözlemlemiş ve ayırdına varabilmişsin.tabi ki bu tür ciddi davranış bozukluğu gösteren çocuklar birden bire bu hale gelmiyorlar,bebekliklerinden beri yapılagelen yanlışların bir sonucu.
sen kardeşini sürekli gözlemlediğin için ,her davranışını gördüğün için yorumların daha tutarlı olacaktır haliyle.
ancak sağda solda hasbelkader karşılaştığımız bir çocuğun sadece o anki davranışına bakıp ta yargılamak doğru değil.
pek çok mesajda da bunu anlatmaya çalıştım,bu tür tekil anlık gözlemler üzerinden genelleme yapmak hatalı olur diye.
bir restorandasınızdır ailenin yanındaki çocuk bilinmeyen sebeple birden ağlama krizine girer,yıkar ortalığı vs.
siz sinirlenirsiniz misal,ama ben çoğunlukla acıyarak bakarım tüh yazık şimdi anne babaya,nasıl sakinleşecek bu yumurcak diye bakarım.
gün gelir apartmanda alt katımdaki çocuklar ortalığı yıkarlar,belli ki misafirleri vardır.valla sinirlenmiyorum neden çünkü benim oğlum da yapıyor bazen.insanlık hali deyip geçiyorum.
evlerinize gelen ve evinizi dağıtan çocuklar ile ilgili de o an müdahele edebilir veya kibarca annesini uyarabilrsiniz.
ayakta gezinen çocuğu oturtur-birşey yiyorsa bez serer oturturum.yapılmayacak bişey değil.
koltuklarınıza varana kadar çizdirip parçalatıp sonra sinir krizi geçirmektense o an müdahele edin.
bu tip hareketlere ben de kızarım haliyle.
ama genel olarak kişinin tahammül sınır ve algılama şekli ile alakalı bir durum bu.
ama şunu ekleyeyim ,işin işine küfür,şiddet gibi davranışlar girmişse ben de tepkili olurum ve tepkimi de gösteririm o ayrı.
bunları hoş görmem de savunmam da.
benimkisi daha çok masumane suçlarla alakalı:))
ben de bunların çoğunu olabilir -hallolur-insalık halidir gibilerinden yorumluyorum.
ama bunlar bir kısmımızın tahammül sınırlarını zorlayabiliyor.

konu actın fikrimizi söyledik neyse kibliyorum

Bakar kor olmak diye bisey var gormemezlikten gel kendi sagligin icin :)
Aksine bende cocuklari cok severim ama simarik sevmem
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Çocukların anlık ya da bir sürelik hareketlerine göre karar verilemez elbette.
Misafirliklerde çocuğa söz söyleme hakkı öncelikle anneye aittir bence. Biri bir şey dediğinde tribe giren, aman canım çocuk o ne olmuş diyen annelerden bolca var çünkü:) bana gelince ben çocukları önce bir arka odaya topluyorum. Ufak bir kaç hikaye anlatıyorum, ilgilerini çekecek türden ama kendi yaşadığımı söylüyorum :) 5 dakika falan sürüyor toplam...Böylece çocukların bana bir saygısı oluyor:)) sonrasında ise kuralları anlatıyorum ve sözümü dinliyorlar. Biraz oynadıktan sonra tabağını bitirenlere başka şeyler anlatacağımı söylüyorum o da genelde başarıyla sonuçlanıyor ve gün bitiyor. Arada çürük elmalar da çıkıyor tabi:))) ama annelere bıraksak sadece çocuğun ne yediğiyle ilgileniyorlar, dağıtmış mı, arkadaşına mı vurmuş umurlarında değil. Aman canım çocuk diyip geçiyorlar...

Velhasıl bence aslen çocukların çok farklı dünyaları, hayal güçleri var. Ama yanlış yetiştirdiğinde küçük birer canavara dönüşüyorlar maalesef. Allah isteyen, çabalayan herkese çocuğunu iyi yetiştirebilme gücü versin :)

Bence asıl sizin gibi insanlar çocuk yapmalı. Dünyayı sizin yetiştireceğiniz o güzel çocuklardan mahrum bırakmayın

Gururum okşandı teşekkürler :)))

konu actın fikrimizi söyledik neyse kibliyorum

"senin çocuğuna yazık", "kınıyosun başına gelsin görürsün" cümlelerinin neresinde fikir var ben göremedim de?
ben olanları doğru bulmadığımı yazıyorum sen bana tutmuş kınamaktan bahsediyosun
e oldu hiçbişeye kötü demeyelim başımıza gelir diye buraya da hiçbi konu açılmasın
siz bahsedilen çocuklardan hazzediyosanız, problem yaşamıyosanız sorun yok
zaten o zaman bu konuya yazacak bi yorumunuz da yok demektir
güle güle

Gururum okşandı teşekkürler :)))

Gerçekten ama ben çok ciddiyim. Burada başkalarından da duydum kaç kere. Bakıyorum yazdıklarına vay be diyorum dünyanın böyle insanlara ihtiyacı var, sonra da başka bi konuşmasında da ben çocuk yapmak istemiyorum gibi sözlerini okuyorum çok üzülüyorum. Lütfen sizin gibiler çocuk yapsın, hatta çok çocuk yapsın

belki ban yiycem ama yazmadan duramıycam artık bdv yi takip ederım konulara yazılan yorumlara kimin ne yazdığınada bakarım sizin yorumlarınızda hep bi öfke hep bi kin hep bi agresiflik var niye ?biraz daha ılımlı olmayı tercih edin yoksa böyle hayat geçmez

hoşuna gitmediğiniz şeyler okuyunca insanları böyle kafanıza göre bel altı vuramazsınız.normal hayatta olduğu gibi burda da herkes herkesi sevcek diye birşey yok.öyle olduğunu düşünüyosanız muhattap olmaz, kişilerin konularına yorum yazmazsınız olur biter.böylece hem insanların konularını sabote etmemiş, hem boş yere kendinize hem de bana ceza aldırmamış olursunuz.bayağı uzun zamandır burdasınız ama malesef hala böyle davranmanız gerektiğini öğrenememişsiniz.size daha fazla cevap vermiycem, iyi günler.

Son düzenleme:

ya ben sizi tanımam etmem bi garezimde yok niye bel altı vurmaya calısıyım ki bel altı vurucak olsam zaten bunu acık acık yapıyorum site yönetimi bilir bunu neyse benımkı sıze sadece bi öneriydi banane kin ve nefretle gecirin hayatınızı sizede iyi gunler

haklı olabilirsin yetiştirme tarzlarından dolayı çocuklar şımarık olabilirlar ama bu ailelerin sorunu çocukların değil ve şunu bilki bazı çocuklar nasıl yetiştirirsen yetiştir laf anlatamayabilirsin bu durumda annede olsan babada olsan anlamayan çocuğa birşey yapamıyorsun maalesef ama nihayetinde onlar ÇOCUK biraz empati yani, bence bu kadar tahammülsüzsen de çocuk yapma işini iyi düşün o laftan anlamayan çocuklardan birtanede sende olursa ve elinden birşey gelmezse çocuğuna zararlı olabilirsin hiçbirşey büyük konuşmaya gelmez yani..

ağzına sağlık

Aslında bu hayvan sevgisi konusunu konuşup konuyu dağıtmak istemezdim ama dayanamadım:)
Kendi açımdan örnek vereyim, 6 tane papapanım var ve alerjim olmasına rağmen onları evden uzakaştıramayacak kadar çok seviyorum. Her ay beslenmeleri ve oyuncakları için (kemirmeyi çok seviyorlar) ciddi paralar harcıyor her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Yavruları olduğunda gğn doğumuyla kalkıp anneye mama hazırlıyorum ki yavrularını beslesin. Onlara doğal olsun diye ayrı bir saksıda tere, roka gibi bitkiler yetiştiriyorum. Odalarında asla kokul temizlik malzemesi kullanmıyorum. Sigara içirmiyor, parfüm sıktırmıyorum. Tırnağını yanlış kesip kanattığımda günlerce ağlıyorum. Kısacası birinin çocuğu ona ne derece kıymetliyse benim evcillerim de bana o derece kıymetlidir. O yüzden insanla hayvan bir olur mu demeyin lütfen... herkesin kendi sevgisini neye ne derece vereceği kendisini bağlar çünkü.

bitkiler bile, allahın ağacı bile bulunduğu yere göre kök salar, hava güzelse çiçek açar, rüzgar eserse yaprak döker..bu bile böyleyken kimse bana çocukların doğuştan "problemli" olabileceğini söylemesin.insanların çocukları üzerinde yaptığı hataları kabul etmeleri bi erdemdir, hatalar kabul edilmeden düzelmesi de imkansızdır.o yüzden "anlamayan çocuk" diye bi kavram yok, yetersiz, cahil anne baba vardır.ayrıca da benim verdiğim örnekte annesinin karşısında çocuk ellerini sandalyeye sürüyo, çocuğa "yapma" diyen yok ki yani nesini anlamasın çocuk..

Ama olmaz ki kızınızın her dediğini yapacaktınız çocuk çünkü. Sonra da toplumla başbaşa kaldığında her istediğini elde edemeyen, istediklerini hırçınlık yaparak almaya çalışan, kimse tarafından sevilmeyen mutsuz bir çocuk yetiştirecektiniz. Olmamış ama.

insanla hayvan sevgisinin eşit olması ne kadar çok sevilirse sevilsin bir değildir ,allah korusun annenizi yada ailenizden birisini mi kaybetseniz daha çok yıkılırsınız? ,yoksa çok sevdiğiniz insanla hayvan birdir dediğiniz değerli hayvanınızı mı? _kedi ,köpek ,papağan vs ? kıyas bile yapılmaz bir diyenlerde bir mantık hatası var bana göre ......

Koalina

Konu ilk açıldıgında aklıma geldin zaten hemen.Konu açmıştın cocuk istememekle ilgili onu hatırladım :)
Şimdi de konu bir başka baslıkta tekrar tartıstıgımız hayvan sevgisine gelmiş :)
Bence biz hatayı kendimizden farklı düşüneni yadırgamak gibi bir gaflete düşmekle yapıyoruz.
İnsanlara şu yazdıkların çok garip geliyordur mesela papağanlarınla ilgili durumSeni anlayabilen ancak senin gibi benim gibi hayvanlara düşkün olanlar anlayabilir..Bir de son olarak kimin hangi canlı türüne ne kadar değer vereceği kişinin kendisini ilgilendirir.

Şöyle açıklayayım sevmediğim bir insan ölüyor olsa ve papağanımın parmağına muhtaç olsa vermem.

Anneyle babayla değil papağanı diğer insanları bile kıyaslamak saçma zaten. Siz annenize bir şey mi olsa daha çok yıkılırsınız yoksa çok seviğiniz komşunuza mı? Evcilleri bu bağlamda kıyaslamak gereksiz.

Ama demem o ki isteyen insandan çok sever, isteyen sevmez bu kimi bağlar ki? Ben de evcillerimi bu dünyadaki bir ço şeyden çok sever, kollarım. Bu beni ne kötü biri yapar ne sorumsuz biri yapar:)

Son düzenleme:

Aynı anne babanın yetiştirdiği birbirinden tzamamen zıt karakterli tanıdığım bir sürü örnek var. birine şımarmayı arsız olmamayı öğretebilrken diğerine öğretemiyorlar çünkü karakteri buna elvermiyor.
bu durum ne çocuktan nefret etmek için ne de ailesine yetiştiremiyor damgası vurmak için bir sebeptir.

Yanlış yerden bakıyorsunuz
Annemi kaybettim, babamı kaybettim yaşam devam etti
Kedimi kaybettim hayat akmıyor 3,5 yıldır
Sevdiğiniz şeyin sizin içinizde nerede olduğuna bağlıdır yaşadıklarınız
Mantık hatası bunu kabullenemeyenler de bence
Böyle konularda genellemeler yapmak doğru değil, kimsenin hayatı bir değil. Konuda aslında hayvanlarla ilgili değil ama nedense hep ortaya atılıyor cevap yazmak zorunda kalıyorum, affet bizi konu sahibi dağıldı konun

Son düzenleme:

merhaba yanlış anlaşılmak istemem bende bir hayvanseverim , ama hiç bir insan sevgisiyle hayvan sevgisini kıyaslamam ,insan insandır ,hayvan hayvan bana göre......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…