- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
Kıyaslayan biz hayvan severler değiliz
Dünyanın merkezine sadece kendi çocuklarını koyanlar
Hayvan sevdiğimiz için bizi uzaylı yerine koyanlar
Bu kıyası biz her gün yaşıyoruz, kimsenin hakkı diğerinden öncelikli değil
Diğer sayfalara göz gezdirdiniz mi bilemiyorum ama kimse çocuklardan mum gibi olmalarını beklemiyor
Çocuk neşedir derler, doğrudur da koşar,oynar, ses yapar hatta yaramazlık yapar ve hepsi normaldir bizler yapmadık mı çocukken
Bizi üzen onların her davranışına normal diyen ebeveynler, çocuk kırıp döküyor, küfür ediyor, şımarıklık yapıyor ama ebeveynleri buna gülümsüyor.
Konu sahibinin de bizim de anlatmaya çalıştığımız şey çocuklara nefret beslemek değil
Ama çocuk rahat edecek diye her şeyi yakıp yıkmakta doğru değil
Kimse ufak tefek şeylere takılmıyor aslında, son yıllarda trend olan özgüvenli çocuk yetiştirmekle şımarık çocuk arasındaki ince çizgi sorun
Yoksa apartmanda ufak bir ses olmuş, ya da top oynamışlar değil sorun ama o top gece 12 den sonra penceremin önünde oyananıyorsa ki sabah 6 da kalkan bir çalışanım bu benim için büyük sorundur. Her şeyin saati, zamanı ve başkalarını rahatsız etmeden yapılması gerekir. Zaptedemiyorum deyip de gece yarısı çocukları sokağa salan o zihniyet sorun. Hal böyle olunca annem izin verdi oynarım diye suratınıza çemkiren çocuğu da alıp bağrınıza basmak gelmiyor içimizden. Sözlerimde yadırganacak bir şey yok, çocuk istiyor ne olursa olsun yapılacak ama psikolojisi bozulur zihniyeti yüzünden bu yaşananlar zaten
Hayvansever ve çocuksever ler diye bi gruplandırma hatalı değil mi.
Bir insan hem hayvansever hem çocuksever olamaz mı:))
Bu iksini karşılaştırmak niye.
Ayrıca bence algıda seçicilikle de alakası var durumun.
Yani çevrenizdeki çoğu ebeveynin bu davranış profilinde olması da mümkün ama ne bileyim
küfür eden çocuğuna gülümseyen kaç anne ile karşılaşabilir ki bir insan.
Ben de karşılaşıyorum bu tür anne-baba ile ama çok nadir.
Yani bu kadar uç noktadaki örneklerin bu kadar yaygın olduğunu düşünmüyorum.
Yukarıda da dediğim gibi gündelik hayatta bazen zıvanadan çıkar çocuk-hiç yapmayacağı şeyleri yapar vs.
Mesela sizin sokaktaki çocukar hep gece mi top oynar veya çevrenizdeki çoğu ailenin çocuğu bu denli anormalmidir.?
Öyle ise şanssız bir çevredesiniz örnekler açısından.