çocuklara tahammül edemiyorum

bekara kadın boşamak kolay misali sizin düşünceleriniz....... kınamakla ilgili hadisler bile vardır batıl inaçla alakalı olan birşey değildir..
hem ben çocuğun terbiyesiyle değil içindeki çoşkuyla olgunluğu karşılaştırdım, terbiyesizlik ayrı birşey ama oyun oynayan çocuklar ses çıkarırlar sevinirler koşarlar eğlenirler bu terbiyesizlik değildir ama siz sanırım bunu terbiyesizlik olarak algılıyorsunuz çocuğun ses etmesi bile böyle sizin için, ama çocuklardan kuzu gibi oturup sessiz sessiz uslu durmasını bekleyemezsiniz, çünkü her terbiyeli çocukta oyun oynar oynarken eğlenir ve elbetteki güler gülücükleriyle etrafa neşe saçarlar dünya döndükçe bunu engelleyemezsiniz ve çocuklar iyiki varlar iyiki hayatlarımıza neşe katıyorlar, siz rahatsız oluyorsunuz başınız şişiyor diye onlar terbiyesiz olmuyorlar, adı üstünde çocuk oluyorlar...

Ben ne diyoruuuum sen ne diyosun.Kimse gülüp eğlenecek diye beni rahatsız edemez anladın mı, ben de kimseyi rahatsız edemem.İster çocuk olsun ne olursa olsun, özgürlük, bir başkasının özgürlüğüne zarar verdiği noktada biter.Çocuk diye bi ayrıcalığı olamaz.Bu iki cümleyi bile anlayamıyosanız daha da size anlatcak bişeyim yok.Kimse adam edip büyütemediği edepsiz terbiyesiz çocuklarına "neşe saçıyolar, gülüyolar" diye kılıf uydurmasın, tükürüp küfür eden laftan sözden anlamayan edepsiz bi çocuğun sevimli olması mümkün değil.Onun gülüp oynama hakkı varsa parkta, benim de kafa dinleme hakkım var.Parklar sokaklar bahçeler babanız malı değil, saygı duyun insanlara.Eğitemediğiniz çocuklarınızın acısını da insanlara laf sokarak çıkarmaya çalışmayın yeter.İyi günler.

bekara kadın boşamak kolay misali sizin düşünceleriniz....... kınamakla ilgili hadisler bile vardır batıl inaçla alakalı olan birşey değildir..
hem ben çocuğun terbiyesiyle değil içindeki çoşkuyla olgunluğu karşılaştırdım, terbiyesizlik ayrı birşey ama oyun oynayan çocuklar ses çıkarırlar sevinirler koşarlar eğlenirler bu terbiyesizlik değildir ama siz sanırım bunu terbiyesizlik olarak algılıyorsunuz çocuğun ses etmesi bile böyle sizin için, ama çocuklardan kuzu gibi oturup sessiz sessiz uslu durmasını bekleyemezsiniz, çünkü her terbiyeli çocukta oyun oynar oynarken eğlenir ve elbetteki güler gülücükleriyle etrafa neşe saçarlar dünya döndükçe bunu engelleyemezsiniz ve çocuklar iyiki varlar iyiki hayatlarımıza neşe katıyorlar, siz rahatsız oluyorsunuz başınız şişiyor diye onlar terbiyesiz olmuyorlar, adı üstünde çocuk oluyorlar...

Oyun oynamanın da adabı ve kuralları vardır. Apartman dairesinde çocuk parkında oynar gibi oynayamazlar. İlla ki arada abarttıkları olur ona bir şey denemez ama sürekli oluyorsa burada bir yanlış vardır.
Bakın dünyada gördüğümüz, bildiğimiz her şeyde kurallar silsilesi var aksi halde yaşam karmaşıklaşır. Evimizde, iş yerimizde, sınıfta, apartmanımızda vs vs. Kimi aileler ise çocuklarını bu kurallardan mahrum yetiştiriyorlar. Çocuktur ne yapsa yeridir olmaz, çocuğun her hareketi hoş karşılanmaz. Çocuğuna tutarlı eğitim veren aileler eninde sonunda karşılığını alır. Söz geçen çocuklarda 9 alınırken söz geçmeyende 6 alınır ama alınır.
Ayrıca çocukların hepsi mükemmel yetiştiriliyor olsa idi bunca suçlu da olmazdı herhalde. Şimdi lanet ettiğimiz insanlar da bir zamanlar çocuktu ama kim bilir nasıl çocuktu? Kim bilir ne hatalar yapıldı...

bir çocuk için nelerimizi döküyoruz .. :19::19:
çok rahatsızsanız eğer,görüşmeyin kimseyle kapanın içinize .. :53::53:

Konu hızlıca polemiğe sürükleniyor ama kendi adıma söyleyeyim ayakları yere basan yorumlar yapmaya gayret ediyorum.
Çocuk sahibi bir kadın olarak nelere sinirleneceğimi,neleri hoşgörebileceğimi örnek vererek anlatmaya çalıştım anlaşılmak adına.
Konu sahibi arkadaşım;sana da bazı önerilerde bulunmuştum.ablanla sıkıntını paylaşmak,yeğeninle biraz daha iletişim kurman ve gerektiğinde
uyarmanla ilgili.Bu yöntemleri denemeyi düşünmezmisin.bu şekilde daha faydalı olabilirsin.
Benim kızkardeşimin çocuğu yok.Oğlumun bir hatası olduğunda onu tatlı sert bi dille uyarabiliyor ve ben asla müdahele etmiyorum.
o an benim bir anne olarak müdahele etmemden bile etkili oluyor uyarısı.gayette hoşuma gidiyor.
çocuktur nihayetinde,davranışı bir ahlaksızlık bir suç unsuru içermediği sürece genelde bu derece tepki göstermem.
bir çocuğun arada sırada tepkilerini uç noktalarda gösteriyor olmasının altında pek çok psikolojik etmen var en başında da sevgi ve ilgi yoksunluğu.
bu dönemsel oalrak bile değişir çocukta.
konu sahibini ikna etmek gibi,yermek gibi bir niyetim de olmadı.
hiçbirimiz de mükemmel anne baba değiliz,ailelerimiz de değildi.bu sebeple ufak tefek gündelik hatalar için ne çocuklar karalanmalı ne de aileler.
hanginiz iddia edebilir ben mükemmelim ve mükemmel eğitim veriyorum veya veririm diye.
çocukların çocukluk hallerinden,döenmsel psikolojilerinden kaynaklı çeşitli tepkileri aşırıya kaçabilir.
bir misafirliğe gidildiğinde şımaran çocuk örneği çok veriliyor mesela.genelde çocuk diğer çocukları görünce anında psikolojisi değişir.
normalde tek başına yapmaya cesaret edemeyecekleri pek çok şeyi kalabalıkken yapabilirler şaşırır kalırsınız.
bu hemen o çocuğu azılı bir terbiyesiz,o anneyi de berbat bir anne yapmaz.

şimdi bu bitki örneği bence saçma olmuş adı üzerinde onlar bitki biz insanız.....
problemli doğan çocuklarda oluyo bu bir gerçektir ama normal olupta laf anlamayanıda oluyo, yapma dememek ayrı yapma diyince laf anlamayan ayrı oluyomu oluyo yani, çevrede görüyoruz annesi yapma etme neler yapıyo çocuğu engellemek için ama çocuk biraz otursa dursa bile tekrar başlıyo aynı şeyleri yapmaya çocuğunu durduramayıp hüngür hüngür ağlayan anneyi gördüm yani, büyük konuşmaya gelmez sen herşeyi yaparsın ama çocuktur anlamak istemez anlamaz seni, çocuğun olmadığı için bu kadar kesin düşünüp kesin konuşuyorsun, onlar çocuk eğlenmek oynamak gülmek koşmak isterler onların içlerindeki çoşkuları bizim gibi olgunlaşmış insanlardan elbetteki farklı olucak ve içlerindeki çoşkuyu yaşamak dışa vurmak isteyecekler onlara laf anlamaz diyorsunuz ama sizde onların ruh hallerini anlamak istemiyorsunuz bence demekki yetişkinlerin bile anlamak istemedikleri yada anlayamadıkları şeyler oluyorki çocukların nasıl olmasın..

Annesinin hüngür hüngür ağladığı çocukta bir sıkıntı vardır. Siz buna normal "çocuk" davranışı diyebilir misiniz? Öyle olsa bütün anneler ağlardı sokak ortasında. Ya o çocukta hiperaktivite veya benzeri bir durum ya da yetiştirirken şımartılma gibi bir durum vardır.

Bir de sadece size demiyorum ama konu sahibinin söylediği anne babaların uyarmadığı, uyaran başka birine de benim çocuğumun psikolojisini bozuyorsun dediği çocuklardan hoşlanmıyorum. Yani bunu anlamak bu kadar zor mu? Neden herkes ama uyarıyoruz da dinlemiyorlar diye söylüyor. Uyarıp da belli bir çaba içerisinde olunca anne babalar eminim konu sahibi de dahil yazık o anne babaya diye üzülüyordur. Mhim olan o çabayı göstermekte. Çocuk bu tabiki de oturduğum yeri birbirine katacak ben de totomu yayıp oturucam dememekte.

bir çocuk için nelerimizi döküyoruz .. :19::19:
çok rahatsızsanız eğer,görüşmeyin kimseyle kapanın içinize .. :53::53:

siz öyle yapıyosunuz diye ben yapmayınca kimseyle görüşmemem gerektiği sonucuna mı varıyosunuz?
burası çok enteresan bi yer oldu valla ya, sizin gibi insanlar çocuğunu zaptetmeyi öğrenmeden kapı kapı eş dost gezmese daha iyi olur bence

Üzgünüm ama o hayvanların hepsi özel olarak ıslah ediliyorlar. Hiçbirisi doğal genotipine sahip değil. Araştırabilirsiniz.
Bu nedenle vücutlarında kocaman kistler oluşmuş onlarca kedi ve köpekle çalıştım. O hayvanlar doğal yaşam alanlarından uzaklaştırılmanın bedelini çok ağır ödüyorlar.

Ayrıca benim sevgiden anladığım çok farklı. Ben bir şeyi seviyorsam ona zarar veremem yada herhangi bir şekilde zarar verilmesini teşvik edemem. Bu hayvanları doğal yaşam alanlarından ayırarak, ev ortamına adapte olmaları için bir sürü seleksiyona maruz bırakmasaydı insanlar, hiç kimse onları yaşatmak için uğraşmaya çalışmazdı.

Kedinin kopegin dogal ortami mi kaldi? size gore sokaklar mi dogal ortam ?
Evde 3 tane kedim var ,ucunu de sokakdan eve aldim .Bir tanesini buldugumuz zaman tirnaginin biri kopmus biri ters donmustu ve gozleri akiyordu.Sizin gibi dogal ortaminda yasasin diye dusunseydim ,Zeytinim enfeksiyondan olmustu.

Kabul etmek neden bu kadar zor ben de onu anlamadım :44: sevgicankurt kötü bir şey söylememiş ki? O kadar yazmış, sormuş size ama siz sadece bu yazının içinde "anlamadım" kelimesine takılmışsınız. :44:

ben çocuklara diğer insanlara karşı baktığımdan daha hoşgörüyle bakmaya çalışıyorum hiçbir çocuk bilerek ve isteyerek kimseyi üzmek rahatsız etmek istemez ve ben benim çocuğumu uyandırdı rahatsız etti diye başka bir çocuğa caniymiş gibi bakmıyorum benim gözümde çocuktur o olabilir yani, ve laftan anlamayabilir dediğime takılıyorlar burda, şöyle örnek vereyim bir yakınımın 3 çocuğu var 3 ünüde aynı anne baba yetiştiriyor ve çocuğun abisi ablası mükemmel denecek kadar düzgünler okuyorlar terbiyeli saygılı sayamadığım birsürü güzel özellikleri var hep çevreden imrenilerek bakılır ama gel görki 3. çocuk biraz laf dinlemez başına buyruk belliki çevreden etkileniyor önünde düzgün yetişmiş abisi ablası gibi 2 örnekte var ama ne kadar uyarsalarda ne kadar düzgün yetiştirmeye çalışsalarda o diğerlerinden farklı etraftan okuldan arkadaşlarından gördüklerinden özenip etkileniyor demekki ve aile bu durumda istemelersede etkisiz kalabiliyor demekki böyle durumlarda olduğuna göre burada yazıldığı gibi afedersiniz çocuk eşşek gibi laftan anlayacak söz dinleyecek diyemiyorsunuz çocuk nihayetinde değil mi?

Son düzenleme:
Kedinin kopegin dogal ortami mi kaldi? size gore sokaklar mi dogal ortam ?
Evde 3 tane kedim var ,ucunu de sokakdan eve aldim .Bir tanesini buldugumuz zaman tirnaginin biri kopmus biri ters donmustu ve gozleri akiyordu.Sizin gibi dogal ortaminda yasasin diye dusunseydim ,Zeytinim enfeksiyondan olmustu.

Benim demek istediğim bu değil arkadaşım.

Bu arada sokak kedileri sokakta yaşamaya adapte olmuş durumdalar. Bir iran kedisini sokağa bırakırsanız aradaki farkı hemen görürsünüz.

Demek istediğim çok farklı...

Soyle bir ornek vereyim
yegenum bizde on eurosunu unutmus kizim onu cekmesinde gozu gibi sakliyor gordugunde vermek uzere hatta bana vermek istedi saklamam icin ama o sorumlulugu almasini istedim
neyse bir yakinimiz geldi oybarken cekmecede parayo gormus kizimda anlatinca aman bosver harca demis nerden bilecekki burda unuttuhunu diye kizimda ona cok kizdi ve senin bu anlattigin hirsizliktir dedi yakinimim cocuguna cok uzulurken kizimla gurur duydim
cocugada digru yu anlattim

ama dusundugumde annenin de boyle huyleri vardir mesela biten bur taksidi bitmemis gibi gosterip kp sinden bit taksit daha aldigini anlatmas parayi kendina almisti

hani tabiri caizse cogu zaman on teker nereyeyse arka tekerdr oraya gidiyor
(Istisnalar disinda)

siz öyle yapıyosunuz diye ben yapmayınca kimseyle görüşmemem gerektiği sonucuna mı varıyosunuz?
burası çok enteresan bi yer oldu valla ya, sizin gibi insanlar çocuğunu zaptetmeyi öğrenmeden kapı kapı eş dost gezmese daha iyi olur bence

benim gibi insanın cocugu yok ..:14:
olsa da sizin gibilerin evine gitmem :34:
Allah ıslah etsin,siz tas deliginden böle cıkmıstınız :31:

kendin söylemişsin anlamdığın için ben ne desem boş olur boşver gitsin :34:

Asıl siz anlamamışsınız diyorum ki siz sorunlu çocukları şirin gösterip normalleştirmeye çalışmanızı farkettim doğru mu? Bunun cevabını siz vereceksiniz. Mesela bir önceki yazdığıma yanlış diyebilir misiniz? Yada hala kırıp döküyorsa bile şirin şirin yapıyor, zarar veriyorsa neşe saçarak yapıyor, başkalarını rahatsız ediyorsa hayatıma neşe katarak yapıyor mu diyorsunuz? Onu anlamaya çalışıyorum.

Annesinin hüngür hüngür ağladığı çocukta bir sıkıntı vardır. Siz buna normal "çocuk" davranışı diyebilir misiniz? Öyle olsa bütün anneler ağlardı sokak ortasında. Ya o çocukta hiperaktivite veya benzeri bir durum ya da yetiştirirken şımartılma gibi bir durum vardır.

Bir de sadece size demiyorum ama konu sahibinin söylediği anne babaların uyarmadığı, uyaran başka birine de benim çocuğumun psikolojisini bozuyorsun dediği çocuklardan hoşlanmıyorum. Yani bunu anlamak bu kadar zor mu? Neden herkes ama uyarıyoruz da dinlemiyorlar diye söylüyor. Uyarıp da belli bir çaba içerisinde olunca anne babalar eminim konu sahibi de dahil yazık o anne babaya diye üzülüyordur. Mhim olan o çabayı göstermekte. Çocuk bu tabiki de oturduğum yeri birbirine katacak ben de totomu yayıp oturucam dememekte.

elbetteki bende uyarmasın demiyorum annesi babası uyarsında bende uyarmasın çocuktur yapsın demiyorum bu konu başlığına bakarsanız çocuklara tahammül edemiyorum demiş genelleme yapılmış yani..

Ben ne diyoruuuum sen ne diyosun.Kimse gülüp eğlenecek diye beni rahatsız edemez anladın mı, ben de kimseyi rahatsız edemem.İster çocuk olsun ne olursa olsun, özgürlük, bir başkasının özgürlüğüne zarar verdiği noktada biter.Çocuk diye bi ayrıcalığı olamaz.Bu iki cümleyi bile anlayamıyosanız daha da size anlatcak bişeyim yok.Kimse adam edip büyütemediği edepsiz terbiyesiz çocuklarına "neşe saçıyolar, gülüyolar" diye kılıf uydurmasın, tükürüp küfür eden laftan sözden anlamayan edepsiz bi çocuğun sevimli olması mümkün değil.Onun gülüp oynama hakkı varsa parkta, benim de kafa dinleme hakkım var.Parklar sokaklar bahçeler babanız malı değil, saygı duyun insanlara.Eğitemediğiniz çocuklarınızın acısını da insanlara laf sokarak çıkarmaya çalışmayın yeter.İyi günler.

benimkisi daha bebek yetiştiremediğim bir çocuğum yada gocunduğum birşey yok sende onların çocuk olduğunu anlayamayacak kadar takıntılıysan benimde diyecek birşeyim yok bu kadar katı kalpli olmanız sizin sorununuz çok şükürki sizin gibi değilim..........

Benim oglum 5-6 yaslarindaydi ve arkdaslarindan kufurler ogrenmisti.Olur olmaz zamanlarda kufur ediyordu annemin babamin yaninda disarda.Kac kere uyardim oglum cok ayip soyleme bak biz kufur etmiyoruz ,iyi degil diye anlamadi.Eski bir teknik kullandim bir daha kufur edersen agzina kirmizi biber surerim diye ,beni dinlemedi kufur etti ,aldim kirmizi biberi agzina surdum. O gunden sonra agzindan kufur duymadim .Simdi 19 yasinda buyuklerinin bizim yanimizda kufurlu konustugunu duymadim.
Psikolojisi falan bozulmadi universite 1. sinifda ve dersleri de cok iyi.

benim gibi insanın cocugu yok ..:14:
olsa da sizin gibilerin evine gitmem :34:
Allah ıslah etsin,siz tas deliginden böle cıkmıstınız :31:

bence de gelmeyin, benim gibi insanlar zaten istemiyor sizin gibilerin çocuklarını 30 sayfayı da okuyup görüceğiniz üzere.

Çocukların parkta oynamasına da mı sinirleniyosun:))
Yapma arkadaşım nereye gitsin çocuklar.
Parkta oynarken tükürüp küfreden çocuklara kızıyorsan eğer o an müdahele edersin ve
uyarırsın.şahsen ben uyarıyorum hiç te çekinmem.Gerektiğinde anneleri ile de tartışıyorum.hallolur bu,tepkini gösterirsin.
ama bunun dışında gülüp eğlenen çocuklardan saygı adına ne bekliyorsun samimiyetle merak ettim...

Asıl siz anlamamışsınız diyorum ki siz sorunlu çocukları şirin gösterip normalleştirmeye çalışmanızı farkettim doğru mu? Bunun cevabını siz vereceksiniz. Mesela bir önceki yazdığıma yanlış diyebilir misiniz? Yada hala kırıp döküyorsa bile şirin şirin yapıyor, zarar veriyorsa neşe saçarak yapıyor, başkalarını rahatsız ediyorsa hayatıma neşe katarak yapıyor mu diyorsunuz? Onu anlamaya çalışıyorum.

ben sorunlu çocuklar için demedimki kırıp döken için demedimki ama konu sahibi dışarda oynayan çocuklardan da bahsetmiş dışarda oynayan çocuklarda ne var ne sakınca var onu demek istedim, siz çocuğunuzu sürekli eve kapatıp uslu uslu otursun oynamasın dışarı çıkmasınmı isterdiniz

Son düzenleme:
elbetteki bende uyarmasın demiyorum annesi babası uyarsında bende uyarmasın çocuktur yapsın demiyorum bu konu başlığına bakarsanız çocuklara tahammül edemiyorum demiş genelleme yapılmış yani..

Koca bir kitabın eleştirisini sadece isminden yapabilir misiniz? Konunun içeriğine de bakmak lazım sanki.

benimkisi daha bebek yetiştiremediğim bir çocuğum yada gocunduğum birşey yok sende onların çocuk olduğunu anlayamayacak kadar takıntılıysan benimde diyecek birşeyim yok bu kadar katı kalpli olmanız sizin sorununuz çok şükürki sizin gibi değilim..........

SAYGI bekliyorum anladın mı?
cahil ve sorumsuz ebeveynlerin çocuklarının beni rahatsız edip edip "ama o çocuuuk"
lafının arkasına saklanmasını istemiyorum sadece!ama o çocuuuuksa doğruyu yanlışı öğret o zaman
çocuk saygıyı anasından babasından toplumdan öğrenemeyecek de saksıdan mı öğrenecek
sizin saygı anlayışınız ne allah aşkına
çocuğunuza ne öğreticeksiniz acaba
allah akıl fikir versin

Back