- 6 Şubat 2012
- 768
- 65
- 73
bitkiler bile, allahın ağacı bile bulunduğu yere göre kök salar, hava güzelse çiçek açar, rüzgar eserse yaprak döker..bu bile böyleyken kimse bana çocukların doğuştan "problemli" olabileceğini söylemesin.insanların çocukları üzerinde yaptığı hataları kabul etmeleri bi erdemdir, hatalar kabul edilmeden düzelmesi de imkansızdır.o yüzden "anlamayan çocuk" diye bi kavram yok, yetersiz, cahil anne baba vardır.ayrıca da benim verdiğim örnekte annesinin karşısında çocuk ellerini sandalyeye sürüyo, çocuğa "yapma" diyen yok ki yani nesini anlamasın çocuk..
şimdi bu bitki örneği bence saçma olmuş adı üzerinde onlar bitki biz insanız.....
problemli doğan çocuklarda oluyo bu bir gerçektir ama normal olupta laf anlamayanıda oluyo, yapma dememek ayrı yapma diyince laf anlamayan ayrı oluyomu oluyo yani, çevrede görüyoruz annesi yapma etme neler yapıyo çocuğu engellemek için ama çocuk biraz otursa dursa bile tekrar başlıyo aynı şeyleri yapmaya çocuğunu durduramayıp hüngür hüngür ağlayan anneyi gördüm yani, büyük konuşmaya gelmez sen herşeyi yaparsın ama çocuktur anlamak istemez anlamaz seni, çocuğun olmadığı için bu kadar kesin düşünüp kesin konuşuyorsun, onlar çocuk eğlenmek oynamak gülmek koşmak isterler onların içlerindeki çoşkuları bizim gibi olgunlaşmış insanlardan elbetteki farklı olucak ve içlerindeki çoşkuyu yaşamak dışa vurmak isteyecekler onlara laf anlamaz diyorsunuz ama sizde onların ruh hallerini anlamak istemiyorsunuz bence demekki yetişkinlerin bile anlamak istemedikleri yada anlayamadıkları şeyler oluyorki çocukların nasıl olmasın..