çocuklara tahammül edemiyorum

Onca yazdığımdan kınadığım sonucunu çıkarabiliyosanız allahtan size akıl fikir diliyorum sadece.iyi aksamlar.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

valla onca yazdığınızı falan görmedim ben ılk yazdığınızı okudum yorum yaptım benım aklımda fikrimde bana yetiyo cok şükür teşekkürler:19::19:

Devamına bakarsan nedenlerini açıklıyorum o nedenler de hangi grup çocuklardan bahsettiğmi gösteriyo zaten.Anlama sorunun varsa yapabileceğim bisey yok ha eğer amacın muhalefet olup kavga cıkarmaksa yapabileceğim bisey yok öyle bile olsa burda kalkıp vay çocukları nası sevmezsin diye de kimse bana hesap soramaz bunun kimseyi ilgilendirdiğini sanmıyorum kimin neyi sevip sevmiceğinin kararını sen vericek değilsin heralde burda senin bana laf sokmanla ya da muhalefet olmanla da değiscek bisey değil.zaten konu bu değil çocuk sahibi olan bisürü insan bile bana katılmısken sizin burda kuru muhalefet olmanız bisey ifade etmiyor.

Tutarsiz konusmalari yapan sizsiniz ki bende pek cok konuda hak verdigim pek cok ta cevap yazdim
maden elestriye acik biri degilsiniz konu acmayacaksiniz
Elestri yapanlara hic tahammulunuz yok sizu desteklediyseler gayet mulayim bir tavir sergiliyorsunuz
eger yoruma acik bir konu ise istedigim elestriyi yaparim
Bu arada zaten konu bu degil demissin ama direk konuna cocuklari sevmem gicik olurum diye baslamis ve cocuklara tahammul yok diye bir baslik yazmissin
Benim konu disima cikma gibi bir durumum soz konusu degil

Son düzenleme:
Bekarların bende katlamamazdım çocuklara.ödüm patlarsın öünübüste yanıma çocuklu bir bayan binicek diye hatta çoğende binerdi:)aman misafirmi tüylerim dinlendikten olur annemle kavga ederdim ne geliyorlar diye
Hep kınardım analarını bunlar çocuk eğitmiyor ben olsam şunu bunu yardım vs

Sonuç:

1.oğlumu büyütene kadar yaşlandım:)
Herkes Allah sana yardım etsin diyordu şükür etti:)
2 numaralı oğlum 3ysşında buğün okuldan eve geldik ve tüm hün kafam patladı sanırsınız evde 10 çocukla mücadele verdim
Yani demem oku kimseyi kınama eleştirme boş ver ya ....

Cocuklar dunyayi cekilir hale getiren ve dunyayi en guzel yasayan varliklar.
Bana dusunceleriniz garip geldi
Cocuk sevmemek nedemek yahu kusura bakmayin tuhafsiniz

Benim de böyle bir yeğenim vardı kendi evinde tv başında saatlerce oturur ama bize geldiğinde karıştırmadığı yer kalmazdı babam en sonunda teyzemi uyarmıştı o da çocuk gelişimi öğretmeni ve demişti ki nspıcaksın terzi kendi söküğünü dikemiyor :)

Konu sahibine tamamen katılıyorum..

Herkesin yapısı baska yapabilceğim bisey yok.insan bişeyi seviyim diye sevmez ya da aynı şekilde sevmeyim diye.benm bahsettiğim tüm cocuklar değil zaten şımarık arsız terbiyesiz cocuklardan bahsediyorum.bence tüm masumiyetlerini kaybetmsler hic de cocuk gbi değiller üzgünüm.

Cok buyuk konusuyorsunuz cok, basiniza gelince anlarsiniz ama is isten gecmis olur.
Size iyi gunleeeeeer

Hamile olduğum ve büyük konuştuğum herşey başıma geldiği icin bu konuda temkinliyim artık. Sadece şunu söylemek istiyorum, yaramaz değil ama arsız cocuklardan nefret ediyorum

yaramaz ve mızmız çocukları bende hiç sevmiyorum
2 yaşında kızım var kımı zaman yapmaya yelteniyor tepki veriyorum inş arsız ve şımarık olmaz
bu yüzden çok dikkat ediyorum.

Bu konuda haklisin canim cocuklari padisah gibi yetistiriyorlar. Ama simdi ben de cocuk olsam bagira cagira oynamak isterim. Veya cocugum olsa deli gibi mutlu olmasini isterim. Yaptiklari cok dogal bir sey. Bence dikkatini baska yonlere vermeye calis. Cok rahatsiz oluyorsan Ablani cocugunu uyarmasi ici enine boyuna darilmayacagi gibi konus. Sandalyeyi silsen nolucak silmesen nolucak dunya mali alt tarafi sandalye.

Çocuklardan değilde canavardan bahseder gibisiniz kusuruna bakmayın ama yadırgadım tavrınızi...annesinin hiç disipline etmediği cocuklar var evetama ben o çocuğa degil ebeveynlerine kızarim o durumda..ayrıca üst kattaki çocuk içinde aynı durum geçerli laf dinlemiyorsa ne yapsın kadın dovsun mu çocuğunu mutlu olur musunuz o zaman bence büyük konuşmayın sizinde evladiniz olunca tahammülü öğrenirsiniz..

Kınadığını şey başına gelir unutma!
Bekarken bende pek ilgilenmezdim çocuklarla ama anne olunca bakış açım değişti .
Tabi cok sinartmamak lazım çocukları,ben oğlumun her dediğini yapmam,makul şeyleri yaparım.
Gerçekten bazı anneler cok sorumsuz oluyor,evlerinde kirinti dokturmezler(cunki kendileri temizliycekler) ama gittikleri yerde salarlar niye e cunki misafirliğe dinlenmeye gidiyorlar!
Ben geçen sene gorumceme gittim yemin ederim bi dakka oturmadim oldum yorgunluktan,ortalığa ve kendine zarar vermesin diye .

Ben çalışan bir anneyim ve dört yaşında kızım var.
Bir bakışımla kızıma anlatmak istediğimi anlatırım;
lakin asla sesimi yükselterek yapmam bunu
sakin sakin anlatırım keza anlar da beni:)
kan bagım olan ya da olmayan bir yere oturmaya gittiğimdede,çocugumu yaşıtıyla özgür bırakırım.
Yaşıtı yoksa,arada kontrol ederim...
Asla kırmasına dökmesine müsade etmem ki zaten de yapmaz...
Demem o ki!!!
çocuklara belli bir yere kadar otorite kurabilirsiniz.
çocuk yine çocuktur...çok da üstüne gidip ''onu bırak,bunu yapma,otur,kalk,elini sil agzını sil,gibi komutlar vermek yanlış
köpek mi egitiyorsunuz allasen???
ögretirsin anlatırsın yapmazsa yine tatlı bir dille uyarırsın...ev sahibi çok rahatsız ise tekrar ediyorum çocuklu ailelerle görüşmez olur biter....
Haa şu konudada hemfikiriz çocuk etrafını sürekli rahatsız ediyor,zarar veriyor,sesini yükseltiyor,ebeveyn gayet relaks tınlamıyorsa,,,buda anne babanın vurdumduymazlığıdır...yine görüşmessin olur biter...

ne yazıkki şımarık çocuklara bende sinir oluyorum sonrada vicdan azabı duyuyorum sonuçta o çocuk sorun onda değil onu yetiştirende ama napıyım cidden bende sinir oluyorum etrafa zarar ziyandan başka bişe getirmeyen çocuklara mesela benim sokakta beslediğim hayvanlara zarar veriyorlar serseri mayın gibi sürekli sorun çıkarıyorlar kedilerimin bir tanesini boğmuşlukları bile var şimdi gelde nefret etme bunlardan:ssz:

Çok doğru söylemişsin.Hem zaten çocuklu evle çocuksuz ev bir değil.
Çocuklu evde ona göre düzen vardır,oyuncak vardır.Çocuksuz eve giderken oyuncak götürülür.
Gitmeden önce uslu durması tembih edilir,uslu durursa dönüşte birşeyler vaadedilir.
Her çocuğun bir tahammül sınırı var.Gidip bilmem kaç saat oturunca her çocuk sıkılır,uykusu gelir,acıkır,mızmızlanır.
Çocukla bir yere gidince,süresini çocuğa göre ayarlamak gerekiyor.

Çocuğun kırması kirletmesi kazaysa helal olsun.Ama gözgöre göre yapıyorsa,anne de uyarmıyorsa anne hatalıdır.
Çocuğun normal hali öyle olsa,annesinin evinde eşya kalmaması lazım zaten.

Size hak verdim konu sahibi, ne demek istediğinizi anlıyorum
Çocukların Allah'ın birer mucizesi olduğunu düşünüyorum, mutlaka ki çok özeller
Ama son yıllarda çevremde gözlemlediğim abartılmış bir çocuk psikolojisi olayı var
Çocuk ne yaparsa yapsın, ebeveynler göz yumuyor ve çevreden de aynı davranışı bekliyorlar
Azıcık sesi yükselse öğretmenlerle kavga, komşularla kavga, devamlı herşeyine anlayış gösterilecek durumu
Kimse çocuklardan mum gibi oturmalarını beklemiyor ancak son dönemde çocuk terbiyesinin ve özgüvenli çocuk yetiştirmenin amacından saptığı aşikar
Çocuk gece 12 de sokakta oyun oynuyor, ortalık yıkılıyor, ikaz ediyorsun dönüp sana küfür ediyor bir de üzerine beş dk sonra ailesi kapıya geliyor sen benim çocuğuma bağıramazsın diye ama el insaf diyorum başka ne denir. Ebeveynlerin anlamadığı şey dünyada sadece sizin çocuklarınız yok, herkesin akşam saati dinlenmeye, gittiği yerde huzurla oturmaya hakkı var bunu anlamak lazım. Misafirliğe gidilen bir yerde etrafına zarar ve huzursuzluk vermemeyi öğretmek ebeveynin görevi kimse bunu inkar edemez. Bazı insanların kafası ses kaldırmaz o halde çocuğa biraz sessiz olmasını, parkta değil evde misafirlikte olduğunu anlatmak ya da çok küçükse kontrol etmek imkansız değil. Çok dikkatimi çeken bir şey var, gittikleri yerde çocuklarına her özgürlüğü veren anneler kendi evlerinde kuş uçurtmuyor, yerine göre ceza bile veriyor, neden kendi malı kıymetli, demek ki yapılabiliyormuş değil mi ? Her şey karşılıklı anlayıştan ibaret aslında. Hata tabi ki çocuğun değil ama sürekli huysuz, arsız, yaramaz, laftan sözden anlamayan bir çocukta karşı tarafa çok sevimli gelmiyor. Bir de şu yaramaz çocuk zekidir lafı beni benden alıyor, yapmayın Allah aşkına, doktorların biraz hareketli, hafif yaramaz tanımını bu kadar abartmak doğru değil

bende çocuk için uğraşıyorum olsun diye tüp falan yaptırıyoruz ama allah affetsin aynı sen gibiyim çok korkuyoum napcam diye :26: sus pus çocuk olmaz evet ama aşırı şımarık arsız çocuklar bu dönemde felaket arttı.2 yiğenim var.biri 6 yaşında biri 2.küçük olan gelir sever okşar izinsiz almaz hiçbişey sana elinde ne varsa verir büyüğüyse yırtıcı hayvan gibi tam.geçen baktım küçük bi çadır kurmuşlar eve.küçük yiğenim geldi beni yatırdı içine yastık verdi uyu dedi.ninni söyledi.büyüğü bi geldi üstüme nasıl atladı anlatamam yırttı heryerimi çık ordan diye.suratını bi görseniz insanın katil olması lazım o surat ifadesi olması için ya.neyse çıktım bende.ablamlarda gülüyorlar pis pis.dediğin gibi ne uyarı ne bişey ben onun teyzesiyim ya.paylaşmayı öğretsene kızına s.lak kadın.neyse ablam dediki çadırdan kendinede al dedi dalga geçti.büyük yiğen yine atladı ortaya alamaz o fakir parası yetmez dedi.küçük olan geldi elinde 5 kuruş vardı al bunla çadır al dedi.nerdeyse ağlıycaktım.bende uzattım baya ama inşallah çocuğum böyle olmaz ya..

çooookk güzel yazmışsın, birebir aynı şeyleri düşünüyoruz.
özgüvenle arsızlık arasında ince bi çizgi vardır
çoğu özgüvenli yetiştircem derken arsız yaptı çocuklarını.
bi de aynen dediğin gibi yeryüzündeki tek çocuk onların sanki.
öyle bile olsa ben kimsenin çocuğuna katlanmak zorunda değilim ki yani.
sokaklar parklar kimseye ait değil.
Ayrıca da yaramaz olup da sonradan iyi biyerlere gelmiş hiçbi çocuk görmedim hayatımda.
ne alakaysa zaten çok saçma.

sabahtan akşama kadar 350 çocuk içinde duruyorum.problemli çocukları gözlemlerim çocuktan çok ailelerde problem olduğunu anlamak zor değil.bi yere kadar kızabiliyorum çocuklara.
ama acı birşey var ki artık çocuklar anne babalarını özellikle annelerini parmaklarında oynatıyorlar.çocuğumla arkadaş gibiyim-arkadaş olucam hatası dolanıyor ortada.hayır çocukla arkadaş olacak çocuklar var zaten ortada.çocuk sınırını bilmeli.hee öğretmenleri komşuları vs akşam kapısını kapatınca olay bitiyor.ben içtim ağrı kesicimi bekliyorum geçsin ağrım.ömür boyu anne baba çekecek o şımarıklığı farkedilmeli.

Eğitim ciddi anlamda ailede bitiyor.Ben ne evliyim ne de çocuk sahibiyim.Tamam çocukturlar, oynayıp desarj olacaklar ama bazı çocuklar cidden şımarıklıkta sınır tanımıyorlar.Bi arkadaşım çat çut vuruyodu yaramazlık yapınca oğluna.O da senin gibi nefret eder çocuk sesinden, şımarıklığından.Şimdiki jenerasyonun da etkileri çok büyük.Her istediğini yapıp aman ben çocukken görmedim o görsün bari modunda çocuk yetişmez.En büyük hata burda diye düşünüyorum...Şahsi fikrim.:34:

Hanfendi hiperaktiflik sandığnz gbi bsey değil.
Nerde ne kadar zaptedilemeyen terbiyesiz cocuk var ailesi hiperaktif napalım diyip geciyo.
Benm düz duvara tırmanan yeğenimi bile götürdk doktor bu sdce yaramaz hiperaktiflik öyle sanıldğı gbi bu kadar cok cocukta görülen bisey değil dedi.Hiperaktifliğin cok ciddi boyutları var tek belirtsi de yaramazlık değil ve ciddi bi hastalk.
Ama ülkemzde yaramaz her çocuk hiperaktif diye adlandırılıyo bu cok yanls öle bsey yok

Kesinlikle katiliyorum.. simarikligin yaramazligin adi hiperaktiflik olmus... hiperaktiflik oyle anne babanin isimlendirmesiyle olmuyor... alaninda uzman doktorlar tarafindan yapilan testlerle ortaya cikiyor ve genellikle hiperaktif cocuklar ilac tedavisi goruyor.... iki tane hiperaktif ogrencim var... biri cok sikinti cikarmiyor ama digeri artik ciddi sorun yasatiyor :(( cidden zor bir durum ... anne icin de ogretmen icin de sinif arkadaslari icinde ..... onlarin durtulerini kontrol edemedigi bir gercek... ancak gel gor ki oldukca şimarik veterbiyesiz ogrencilerim var.. sebep.. ebeveynin yanlis yetistirme yontemleri...onceleri cocuklara kizsam da sakin kafayla dusununce onlar gozumde masumlasiyor asil suclular ortaya cikiyor....Aksamlari eve perisan bir halde donuyorum...13 senedir severek isteyerek yaptigim isten sogudum... meslek hayatimda ilk defa evhanimlarina ozendim ve inanin ilk defa yaz tatilini bi kadar istiyorum....

Cocuklar dunyayi cekilir hale getiren ve dunyayi en guzel yasayan varliklar.
Bana dusunceleriniz garip geldi
Cocuk sevmemek nedemek yahu kusura bakmayin tuhafsiniz

Çocuk sevmeyince tuhaf mı olunuyor.herkes çocuk sevmek zorunda değil kendi inanç ve görüşlerinizden farklı birini görünce hemen tuhaf damgasını yapıştırıyorsunuz.bende hayvanseverim mesela bana göre dünyayı renkli ve yaşanılır kılan en büyük etmenlerden biri onlar ama herkeste hayvan sevecek diye bir şey yok sizin çok sevdiğiniz çocuklarda benim çok sevdiğim hayvanlara zarar veriyor.

Cok haklisiniz.. Ama sorun cocuklarda degil onlara egitim veremeyen annelerde.. :19: Benimde kizim var buyuk konusmak istemiyorum ama hayir diyemeyenlere sinir oluyorum ben cocuklari cok seviyorum gorumcemle ve kayinvalidemle yasiyorum gorumcemin oglu var elimde buyudu oglum gibi ama anne baba ayri diye grumcem her dedigini yapiyo aliyo alma bukadar diyorum yapma evde cuvalla oyuncak var kiriyo oynamiyo vs.. Ve kizim var 5.5 aylik onu sevmesini bilmiyo haliyle zarar vebiliyo farkinda olmadan onu bildigi halde hadi gel mirayi sev kucagina veriyor ya bingildigina bastiriyo ben hop oturup hop kalkiym ya parmagini gozune sokmaya calsiiyo ki cok tepki vermiyorum ama uzuluyorum sikiliyorum :50: bukadar yadirgama cocuk bir mucize insana yerine hicbisey koyamazsin tadi hicbiyerde yok Allah isteyen herkese versin :16:

Nasıl çocuk o ya lütfen izin verme öyle seninkide can koru onu lütfen oyuncak bebek değil ki bu kucağına vermesin öyle yapacaksa sonradan üzülmektense önceden önlemini al.

Tutarsiz konusmalari yapan sizsiniz ki bende pek cok konuda hak verdigim pek cok ta cevap yazdim
maden elestriye acik biri degilsiniz konu acmayacaksiniz
Elestri yapanlara hic tahammulunuz yok sizu desteklediyseler gayet mulayim bir tavir sergiliyorsunuz
eger yoruma acik bir konu ise istedigim elestriyi yaparim
Bu arada zaten konu bu degil demissin ama direk konuna cocuklari sevmem gicik olurum diye baslamis ve cocuklara tahammul yok diye bir baslik yazmissin
Benim konu disima cikma gibi bir durumum soz konusu degil

ya ben çocuk sevip sevmediğimin hesabını sana vermek zorunda değilim ki bu seni ilgilendirmez
sen bana nasıl çocuk sevmezsin diye eleştiri yapamazsın konu bu değil
öyle bile olsa insanı bişeyi sevmiyo diye yargılamak kimseye düşmez
sevmeyebilirim sevmek zorunda da değilim benim burda eleştiriye açtığım şey
çocukların sergilediği terbiyesizce ve şımarıkça tavırlar ailelerin tutumu
neden çocuk sevmediğimi eleştiriye açmış değilim çünkü bu sizi ilgilendirmez

bende böyle bir konu açıcaktım benimde böyle bir sorunum var yaramaz çok ses çıkaran sürekli ağlayan çocuklara tahamülüm yok kara kara düşünüyorum ileride çocugum olursa ben nasıl bakıcam nasıl büyütücem ya nasıl baş edicem diye inanın evlenmeye yanaşmıyorum annemde her şey zamanla geçer diyor bir bakmışsın büyümüşler diyor offffffffffffffffffffffffffffffffffffff:43:

Cok buyuk konusuyorsunuz cok, basiniza gelince anlarsiniz ama is isten gecmis olur.
Size iyi gunleeeeeer

bigün terbiyesiz ve arsız bi çocuğum olsa bile bunu kabul edip en azından kendi hatalarımın arkasında duracak kadar sağlam karakterliyim, ben bu çocuğu böyle yaptım diyebilirim siz merak etmeyin.kendi başarısızlığımdan ve eksikliğimden çocuğun o hale gelmesini birilerini kınamış olmama ya da çocuk sevmeyen hoşgörüsüz insanlara bağlayacak kadar çaresiz kalıp komik duruma düşmem hiçbi zaman.size de iyi günleeer.

Çocuk sevmeyince tuhaf mı olunuyor.herkes çocuk sevmek zorunda değil kendi inanç ve görüşlerinizden farklı birini görünce hemen tuhaf damgasını yapıştırıyorsunuz.bende hayvanseverim mesela bana göre dünyayı renkli ve yaşanılır kılan en büyük etmenlerden biri onlar ama herkeste hayvan sevecek diye bir şey yok sizin çok sevdiğiniz çocuklarda benim çok sevdiğim hayvanlara zarar veriyor.

Hayvan severler bu dünyadan değil, hatta biz insan bile değiliz. Çocuk napsın zarar da verse çocuk ondan kıymetli değil hiç bir şey. Hayvana zarar vermişler kimin umurunda. Karşı kaldırımdan geçen köpeği görüp çocuğum taş at şuna gitsin diyen annelerle iç içe yaşıyoruz, herkes çocuklara bayılmak zorunda ve her canlı da çocuklara köle olmak zorunda. Şimdi siz hayvan dediniz ya taşlanırsınız alim Allah çocuğun yanında lafı mı olur =))

valla onca yazdığınızı falan görmedim ben ılk yazdığınızı okudum yorum yaptım benım aklımda fikrimde bana yetiyo cok şükür teşekkürler:19::19:

ben çocukların bağrış çağrışlarından gürültülerinden ve terbiyesizliklerinden rahatsız olduğumu söyleim bunun adı kınamaksa evet kınıyorum o zaman hatta şiddetle, ama dedikleri gibi çocuklar napsın başlarında cahil ana babalar varken.ne istiyosanız düşünebilirsiniz.edepli terbiyeli çocuklar yetiştirenler nasıl yetiştiriyolar bence bi oturup düsünün.kendi başarısızılıklarınızı burda insanlara bu tür dersler vererek örtmeye calısmayın.ayrıca kınamak her zaman da kötü değildir, bi umut insanları doğruya tesvik eder belki.

Hayvan severler bu dünyadan değil, hatta biz insan bile değiliz. Çocuk napsın zarar da verse çocuk ondan kıymetli değil hiç bir şey. Hayvana zarar vermişler kimin umurunda. Karşı kaldırımdan geçen köpeği görüp çocuğum taş at şuna gitsin diyen annelerle iç içe yaşıyoruz, herkes çocuklara bayılmak zorunda ve her canlı da çocuklara köle olmak zorunda. Şimdi siz hayvan dediniz ya taşlanırsınız alim Allah çocuğun yanında lafı mı olur =))

aynen öyle, hayvanlar kim veya ne ki yani..kıymetli çocukların yanında..

ya ben çocuk sevip sevmediğimin hesabını sana vermek zorunda değilim ki bu seni ilgilendirmez

bahsettiğin türdeki çocuklara herkes sinirlenir illa ki.
Uç noktalardaki abartı davranış bozuklukları rahatsızlık vericidir.
Ama bunun dışında normal bir çocuğun bile zaman zaman delirdiği-genelinde hiç yapmayacağı davranışlar sergilediği oluyor.
Çocuk yetiştirirken bunu daha iyi anlıyorsun.
Oğlum da şımarır bazen çok gürültücü olur-huysuz olur vs vs.
EE başkalarının çocukarında da oluyor görüyoruz.
benim oğlu da akıllı usludur ama taktığı bir oyuncak alınmadığı için yollarda deli gibi ağladığı da oldu..
Olur böyle şeyler,hepimiz çocuk olduk.
Senin tahammül eşiğin düşük olduğu için bu tür abartı bir davranış gördüğünde sinirlenebiliyosun ama mesela bi başkası gülüp geçebiliyor olur böyle şeyler diyerek.
Alışveriş merkezinde görüyoruz kendini yerden yere atan çocuk.Anne babası zaptedemiyor.Valla anne babasına acıyorum o an.Ama sinirlenecek de bi durum görmüyorum.Biz büyükler olarak her anlamda mükemmel değiliz ki çocuklarımız olsun.
Bizim bazı davranışlarımız da yeri gelir bir başkası için çekilmezdir.Mükemmel değiliz,çocuklar da değil.
Yetrer ki genel ahlak ve davranış biçimleri normalden sürekli bir sapma içinde olmasın.
Bunun dışındaki davranışsal hatalar düzelir,geçer gider.

Arkadaslarda bahsetmis yeni dunya duzeninin yildizi cocuklar gercekten eskiden deger yaslilara verilirdi cocuk sus pus otururdu yaslilarin buyuklerin yaninda simdi noldu? Cocuklarin cogu simarik,saygisiz.kimse kusura bakmasin durum bu.tahammulsuzlugunde caresi yok gormeden gelceksin yoksayicaksin arkadasim baska caresi yok.cunku gercekten artik cocuklar kendilerini dunyanin merkezi saniyorlar.dunya onlarin etrafinda donuyor saniyorlar ama degil.toplumun degerlileri yaslilar aslinda ama yeni dunya duzeni bunu istemiyor simarik deneyimsiz bilgisiz cocuklar onlarin en kolay yonetip sekil vercekleri silahlari o yuzden tum dunyada cocklara verilen asiri bir deger var.

Evet elestiririm elestirmeyede devam ederim bende yazdigumin hesabimi size vermek zordunda degilim

Hayvan sevgisi ile çocuk sevgisini neden kıyaslıyorsunuz ki veya niye bu konunun içinde bağdaştırdınız.
Yetişkin bireylerin içinde de normalinden sapan,tahammül gösterilemeyecek şekilde anormal davranışlar serigleyen bireyler varken
çocukların arasında da olmaması mümkün mü.
İçinde merhamet,vicdan ,ahlak olan her birey yetişkin de olsa çocuk ta olsa her canlıya saygı gösterir.
Herkes çocuklara bayılmalı, çocuklara köle olma sözünüzü de yadırgadım ayrıca.
Kimse kimseden böyle bi beklenti içine girmez kendini biliyorsa.
Olur böyle tuhaf ebevenler arada ama bazen de onların normal sınırlar içindeki bir davranışı sizler tarafından farklı algılanabilir.
Algılama şekli ile de alakası var sanırım.
Evlarlar anne-babalarına emanettir,elinden gelidiğince gücü yettğince iyi yetiştirmeye çalışır anne baba.
Kendi yetiştirilme tarzı-sosyal çevresi-hayata balışı eğitimi vs. vs. direkt etkiler çocuklarına verdiği eğitimi.
Yani eleştirelim tamam ben de kızarım edepten yoksun,küfürmaz çocuklara veya durduk yerde şiddet gösteren çocuklara.
Ama sokakta gürültü yapana da ,apartmanda gürültü yapana da takılmam bu kadar.
Bir yetişkin olarak nasıl bizlerin saçmaladığımız anlar olur bir çocuğun da öyledir.
yaramazlık dışında bazen yeri gelir bir çocuk o gün için gerçekten zıvanadan çıkabilir ve olmadık davranışlar sergileyebilir.
Bu demek değildir ki o anne baba kötü o çocuk ta canavar...
Olur böyle şeyler.
Bizler bilinçli olalım çocukalrımızı iyi yetiştirelim yetiştiremeyenlere sinirlenmek yerine varsa kendi çocuklarımıza yoksa yakınımızdakilere
iyi örnek olalım,konuşalım,doğrusunu anlatalım.
Mesela konu sahibi yeğeni ile bu açıdan ilgilenmediyse ilgilenebilir,bak yavrum bu yanlış bu doğru diyebilir.
Belki anne babasının o çocuktadüzeltmekte zorlandığı bir davranış için o çocuğa iyi örnek olabilir,yardımcı olabilir.

Hayvan sevgisi ile çocuk sevgisini neden kıyaslıyorsunuz ki veya niye bu konunun içinde bağdaştırdınız.
Yetişkin bireylerin içinde de normalinden sapan,tahammül gösterilemeyecek şekilde anormal davranışlar serigleyen bireyler varken
çocukların arasında da olmaması mümkün mü.
İçinde merhamet,vicdan ,ahlak olan her birey yetişkin de olsa çocuk ta olsa her canlıya saygı gösterir.
Herkes çocuklara bayılmalı, çocuklara köle olma sözünüzü de yadırgadım ayrıca.
Kimse kimseden böyle bi beklenti içine girmez kendini biliyorsa.
Olur böyle tuhaf ebevenler arada ama bazen de onların normal sınırlar içindeki bir davranışı sizler tarafından farklı algılanabilir.
Algılama şekli ile de alakası var sanırım.
Evlarlar anne-babalarına emanettir,elinden gelidiğince gücü yettğince iyi yetiştirmeye çalışır anne baba.
Kendi yetiştirilme tarzı-sosyal çevresi-hayata balışı eğitimi vs. vs. direkt etkiler çocuklarına verdiği eğitimi.
Yani eleştirelim tamam ben de kızarım edepten yoksun,küfürmaz çocuklara veya durduk yerde şiddet gösteren çocuklara.
Ama sokakta gürültü yapana da ,apartmanda gürültü yapana da takılmam bu kadar.
Bir yetişkin olarak nasıl bizlerin saçmaladığımız anlar olur bir çocuğun da öyledir.
yaramazlık dışında bazen yeri gelir bir çocuk o gün için gerçekten zıvanadan çıkabilir ve olmadık davranışlar sergileyebilir.
Bu demek değildir ki o anne baba kötü o çocuk ta canavar...
Olur böyle şeyler.
Bizler bilinçli olalım çocukalrımızı iyi yetiştirelim yetiştiremeyenlere sinirlenmek yerine varsa kendi çocuklarımıza yoksa yakınımızdakilere
iyi örnek olalım,konuşalım,doğrusunu anlatalım.
Mesela konu sahibi yeğeni ile bu açıdan ilgilenmediyse ilgilenebilir,bak yavrum bu yanlış bu doğru diyebilir.
Belki anne babasının o çocuktadüzeltmekte zorlandığı bir davranış için o çocuğa iyi örnek olabilir,yardımcı olabilir.

Kıyaslayan biz hayvan severler değiliz
Dünyanın merkezine sadece kendi çocuklarını koyanlar
Hayvan sevdiğimiz için bizi uzaylı yerine koyanlar
Bu kıyası biz her gün yaşıyoruz, kimsenin hakkı diğerinden öncelikli değil
Diğer sayfalara göz gezdirdiniz mi bilemiyorum ama kimse çocuklardan mum gibi olmalarını beklemiyor
Çocuk neşedir derler, doğrudur da koşar,oynar, ses yapar hatta yaramazlık yapar ve hepsi normaldir bizler yapmadık mı çocukken
Bizi üzen onların her davranışına normal diyen ebeveynler, çocuk kırıp döküyor, küfür ediyor, şımarıklık yapıyor ama ebeveynleri buna gülümsüyor.
Konu sahibinin de bizim de anlatmaya çalıştığımız şey çocuklara nefret beslemek değil
Ama çocuk rahat edecek diye her şeyi yakıp yıkmakta doğru değil
Kimse ufak tefek şeylere takılmıyor aslında, son yıllarda trend olan özgüvenli çocuk yetiştirmekle şımarık çocuk arasındaki ince çizgi sorun
Yoksa apartmanda ufak bir ses olmuş, ya da top oynamışlar değil sorun ama o top gece 12 den sonra penceremin önünde oyananıyorsa ki sabah 6 da kalkan bir çalışanım bu benim için büyük sorundur. Her şeyin saati, zamanı ve başkalarını rahatsız etmeden yapılması gerekir. Zaptedemiyorum deyip de gece yarısı çocukları sokağa salan o zihniyet sorun. Hal böyle olunca annem izin verdi oynarım diye suratınıza çemkiren çocuğu da alıp bağrınıza basmak gelmiyor içimizden. Sözlerimde yadırganacak bir şey yok, çocuk istiyor ne olursa olsun yapılacak aman psikolojisi bozulur zihniyeti yüzünden bu yaşananlar zaten

Son düzenleme:
Back