Teşekkürler. Umarım başardım diye konu açmak da nasip olur.İstedikten sonra başarılamayacak şey yoktur.Kendinize inan ve güvenin...
Aslında biraz böyle gaza da ihtiyacım varBen degil ama cocukla kpssye calisip atanan arkadaslarım var. Biri 4 yasinda oglu varken atandı bu sene. Oglu kucukkende ugrasiyordu aslında.Diger arkadasım iki cocukla once acikogretim bitrdi sonra kpssye hazirlanip guzel bir puan aldı ataması oldu mu suanlik bilmiyorum .Yani istiyorsanız eger cidden bir duzene koyup yapabilirsiniz bence.İnsanların ozellikle kadınların isteyip basaramayacgi birsey yok. İlac konusunu bilmiyoru duzeltirmi.Ama bir pskiyatrye danısın.
Teşekkürler. Umarım başardım diye konu açmak da nasip olur.
Uzakta kalsanız hatta 0 dan da baslasanız yapabilirsiniz emin olun bundan istek oldu mu basarisizlik cok zor. Ulkede atama vs durumları biraz sıkıntılı ama cabaladım puanımı aldım dersiniz en azından. 83 alan daha cok calisip 93 de alır neden olmasın ki :) Bir rutin duzeni olusturup baslayabilirsiniz. Simdiden kolay gelsinTeşekkürler. Umarım başardım diye konu açmak da nasip olur.
Aslında biraz böyle gaza da ihtiyacım varÇok uzak kaldım diye kendime güvenim azaldı oysa 83'ü adam gibi soru çözemeden alan da bendim. Teşekkür ediyorum yüreklendirmeniz için.
Kisa yazilarinizla benim yorumlarimda ki cumlelerin ayni olmasi peki hemde ayni anda aklın yolu bir cunkuNeden olmasın. Güzel haberleriniz okumak dileğiyle
Kesinlikle... Ne diyelim o zaman "kadın kadının düşmanı değil dostudur destekçisidir"Kisa yazilarinizla benim yorumlarimda ki cumlelerin ayni olmasi peki hemde ayni anda aklın yolu bir cunku
Ben de bu saatten sonra yapamam dedim. Çocuk kreş yaşına gelsin özelde çalışayım diyordum. Eşim özelde çalışıyor ve bugün bana çok yıpratıcı olduğunu söyledi. Biliyordum elbette ama bazı ayrıntıları konuşunca hak verdim ona da. Beni düşünüyor çünkü. Belli mi olur ikimiz de atanırız belki dedi bi' heveslendim. Bu şekilde ne uzuyoruz ne kısalıyoruz çünkü.Bizim sınıfta bi kadın vardı 2 çocukla dgs yi kazanmıştı. Ben tek çocukla belimi doğrultamayacağımı düşünürken. Kafayı onunla bozarsan yapıyorsun. Hayallerinin önünde duran engellere çarpıp düşmek yerine azimle çabalarsan oluyor. Ama motivasyonu bulmak hiç kolay değil
Bende diyorum hazırlansam tek kpssyle bitmiyor yanında sözlü mülakatı bilmem nesi vallahi pes ediyorum
Burdaki umut dolu örneklere bakarak bende gaza gelebilirim :) hayatımız kurtulur kızBen de bu saatten sonra yapamam dedim. Çocuk kreş yaşına gelsin özelde çalışayım diyordum. Eşim özelde çalışıyor ve bugün bana çok yıpratıcı olduğunu söyledi. Biliyordum elbette ama bazı ayrıntıları konuşunca hak verdim ona da. Beni düşünüyor çünkü. Belli mi olur ikimiz de atanırız belki dedi bi' heveslendim. Bu şekilde ne uzuyoruz ne kısalıyoruz çünkü.
Edebiyat. Maalesef yardımcı olacak kimsem yok.Bölümünüz nedir?
Bizim bir tanıdık 2 çocuğuyla atandı ama ona yardımcı olan kayinvalidesi vardi cocugu ayağımda sallarken tabletten ders izliyorum demisti
Ya sorma ben hiç evlilik, çocuk hayalî kurmazdım. Tek derdim kariyerdi ama olmayınca olmuyor bazen. Uzun yıllar da uğraştım. Tek pişmanlığım formasyon alırken çalışıp sınava girmemek oldu. Ertesi yıl da hem ücretli yaptım hem çalıştım. Şimdiki aklım olsa sınava odaklanırdım. O zaman puanlar bu kadar uçuk değildiBurdaki umut dolu örneklere bakarak bende gaza gelebilirim :) hayatımız kurtulur kız
Kesinlikle. İşte eşim hiç tavsiye etmiyor. Kararı elbette bana bırakıyor hatta istersen hiç çalışma diyor ama bu ekonomide mümkün değil. Bence yapabilirizBen de yerimi aldım
Benim önlisans olduğu için 2024 ekim gibi olucak sınavım. Önümüzdeki yaz 1.5 yaş bebeyle ben de başlıcam çalışmaya. Şu an 10 aylık. Yaparım diye düşünüyorum. Sen de yaparsın.
Ben hep şunu düşünüyorum sen de öyle düşün; benim bebe kreş yaşına gelip kreşe başlayınca e ben de işe başlamak zorundayım o zaman. Özel sektöre bi girdik mi bi daha evde ders çalışma imkanımız kalmaz. Bu benim son şansım. Muhtemelen sizin de öyle. Onun için yapmalıyız❤
Kesinlikle plan gerek. İşte DEHB benim elimi kolumu bağlıyor. Sanırım ilaç kullanmak zorundayım. Maalesef yardım edecek bir yakınım yok. Sadece haftasonu arkadaşım geliyor ancak o zaman vakit bulabilirim.Atandığımda iki çocuklu ve hamile biri de atanmıştı benim olduğum yere.Biraz fedakarlık gerek düzen plan gerek bence büyüklerden de yardım alabilirseniz gün içinde ekstra zaman kazanırsınız
Bence burda bransiniz önemli, bazi brans vardır olur bazısı ise ütopik olur.Ayri bir görüşümü dile getirmek istiyorum, calismakta gozu olan bir kadın isini garantilemeden evlenmemeli, hadi evlendi diyelim çocuk için işinin oturmasını beklemeli.Yoksa gerçekçi olmak gerekirse bu is cok zor.Ha olmaz mi ,olan örnekler var ama ben böyle bir maceraya kendimi atmam.Ikinci donem ucretsiz izin alacağım onu bile kara kara düşünüyorum, nasil başarıcam evde maaşım olmadan yaşamayı (psikolojik olarak)Merhaba herkese.
Ben en son 2019'da KPSS 'ye girmiş bir öğretmenim. Atamam yapılmadı maalesef. 2020'de oğlumu doğurdum ve sonrasında ne vaktim ne hevesim kaldı. Bu yıl yeniden girmek istiyorum. Ama çok uzak kaldım ve korkularım var. İki buçuk yaşında oldukça hareketli bir oğlum var. Onunla yapabilir miyim bilemiyorum. Çalışacağım zaman dilimi gece uykusuna yattıktan sonra. Öğle uykusu uyumuyor. Gece uykusuna da zor geciyor çünkü memeden keseli bir ay oldu. Emerek uyuyordu. Şimdi 8'de odaya gidiyoruz 9.30'u buluyor uyuması. Hatta bazen 10. Uyku eğitimine karşıyım ve memeden ayrılmanin da zor olduğunu bildiğim için herhangi bir şeye zorlamıyorum. Yani çalışmaya ancak 10'da başlayabilirim. Fakat 2'ye kadar da dayanabilirim, uykuya pek düşkün değilim.
Sizlere danışmak istediğim konu, sizce ben iki buçuk yaşında bir bebekle günde dört saat çalışarak bu sınavı halledebilir miyim? Bu yıl geç kaldım, zor gibi görünüyor ama en azından temeli atmak istiyorum çünkü çok uzak kaldım. Alanımı bile unuttum yer yer. Hem genel kültür ve yetenek hem eğitim bilimleri hem de alana çalışmam lazım anlayacağınız. Yapabilen var mı? Bana tavsiyeniz ne olur? Bölümüm maalesef yüksek kapatan bir bölüm. En son 83 sınav puanı ve 86 mülakat puanıyla atanamamıştım.
Bir konu daha var aslında. Ben kendimde çocukluktan beri dikkat eksikliği olduğunu düşünüyorum. Odaklanmada büyük problem yaşıyorum. Özellikle soru çözerken. Resmen benim için işkence. Öyle ki sınav sırasında bile sıkılıyorum soru çözerken. Çok yoruyor zihnimi, sanki mengeneye sıkışmış gibi hissediyorum. Aslında kolay algılarım ama çok soru çözmek lazım ve bunu yapmakta aşırı zorlanıyorum. Ve bugüne dek sadece konu çalışarak girdim çoğu sınava. Psikiyatra gitsem ilaç verir mi? İlaç kullananlar bağımlılık yapıyor mu? En önemlisi düzeliyor mu ilaçla?
Yani hem çocukla KPSS çalışan ve kazanan arkadaşlarımdan hem de DEHB tanılı ve ilaç kullanan arkadaşlarımdan yorum istiyorum. Teşekkür ederim şimdiden.