Çocukla başaranlar var mı?

Bence burda bransiniz önemli, bazi brans vardır olur bazısı ise ütopik olur.Ayri bir görüşümü dile getirmek istiyorum, calismakta gozu olan bir kadın isini garantilemeden evlenmemeli, hadi evlendi diyelim çocuk için işinin oturmasını beklemeli.Yoksa gerçekçi olmak gerekirse bu is cok zor.Ha olmaz mi ,olan örnekler var ama ben böyle bir maceraya kendimi atmam.Ikinci donem ucretsiz izin alacağım onu bile kara kara düşünüyorum, nasil başarıcam evde maaşım olmadan yaşamayı (psikolojik olarak)
Kesinlikle öyle önce iş sonra evlik ve çocuk yoksa çok yıpratıcı.benden geçti kızlarım için cabaliyorum

Merhaba herkese.

Ben en son 2019'da KPSS 'ye girmiş bir öğretmenim. Atamam yapılmadı maalesef. 2020'de oğlumu doğurdum ve sonrasında ne vaktim ne hevesim kaldı. Bu yıl yeniden girmek istiyorum. Ama çok uzak kaldım ve korkularım var. İki buçuk yaşında oldukça hareketli bir oğlum var. Onunla yapabilir miyim bilemiyorum. Çalışacağım zaman dilimi gece uykusuna yattıktan sonra. Öğle uykusu uyumuyor. Gece uykusuna da zor geciyor çünkü memeden keseli bir ay oldu. Emerek uyuyordu. Şimdi 8'de odaya gidiyoruz 9.30'u buluyor uyuması. Hatta bazen 10. Uyku eğitimine karşıyım ve memeden ayrılmanin da zor olduğunu bildiğim için herhangi bir şeye zorlamıyorum. Yani çalışmaya ancak 10'da başlayabilirim. Fakat 2'ye kadar da dayanabilirim, uykuya pek düşkün değilim.

Sizlere danışmak istediğim konu, sizce ben iki buçuk yaşında bir bebekle günde dört saat çalışarak bu sınavı halledebilir miyim? Bu yıl geç kaldım, zor gibi görünüyor ama en azından temeli atmak istiyorum çünkü çok uzak kaldım. Alanımı bile unuttum yer yer. Hem genel kültür ve yetenek hem eğitim bilimleri hem de alana çalışmam lazım anlayacağınız. Yapabilen var mı? Bana tavsiyeniz ne olur? Bölümüm maalesef yüksek kapatan bir bölüm. En son 83 sınav puanı ve 86 mülakat puanıyla atanamamıştım.

Bir konu daha var aslında. Ben kendimde çocukluktan beri dikkat eksikliği olduğunu düşünüyorum. Odaklanmada büyük problem yaşıyorum. Özellikle soru çözerken. Resmen benim için işkence. Öyle ki sınav sırasında bile sıkılıyorum soru çözerken. Çok yoruyor zihnimi, sanki mengeneye sıkışmış gibi hissediyorum. Aslında kolay algılarım ama çok soru çözmek lazım ve bunu yapmakta aşırı zorlanıyorum. Ve bugüne dek sadece konu çalışarak girdim çoğu sınava. Psikiyatra gitsem ilaç verir mi? İlaç kullananlar bağımlılık yapıyor mu? En önemlisi düzeliyor mu ilaçla?

Yani hem çocukla KPSS çalışan ve kazanan arkadaşlarımdan hem de DEHB tanılı ve ilaç kullanan arkadaşlarımdan yorum istiyorum. Teşekkür ederim şimdiden.
Dehb tanınız var mı?
Önce bir kan değerlerinize baktırın
Bir arkadaşım 5 ve 9 yaşında iki çocukla doktora yaptı 40 yaşında

Dehb tanınız var mı?
Önce bir kan değerlerinize baktırın
Bir arkadaşım 5 ve 9 yaşında iki çocukla doktora yaptı 40 yaşında
Hangi kan değeriyle ilişkili? Ara ara baktırırım kan degerlerime. Sadece B12 düşük çıkar iğne olurum. Bende kronik o zaten. Tani almadım çünkü bu sebeple hiç gitmedim doktora ama bir hastanenin internet sitesinde yazan tüm belirtiler mevcut neredeyse. Elbette yine de doktor karar verecek. Kendimi bildim bileli böyleyim.

Ben bekar halimle kpss kazanamamıştım arkadaşım çocuğuyla kazandı. Hırs işi biraz ben yapamadm o yaptı siz de onun gibiyseniz yaparsınız

Ben 2021 kpss ye ocağın 10 unda başladım.2,5 yaşında oğlum vardı.ve emiyordu hâlâ.masa başında bı yandan emziriyordum diğer yandan soru çözümü yada okumalarımı yapıyordum.
2016 da kpss ye girmiştim.kazanamamistim.5 yıl ara verdikten sonra bı akşam bı heves geldi.depodan kitap kolilerini getirdim.basladım.kendime güzel bi plân yaptım.sonuna kadar uydum.oğlum hiç uyumayan bı çocuktu.saatlerce ayagımda sallarken bı yandan da notlarımı okurdum.neyse velhasıl alanımda tr 6.sı oldum.evime çok yakın bi okula atandım.darısı başına.

Merhaba herkese.

Ben en son 2019'da KPSS 'ye girmiş bir öğretmenim. Atamam yapılmadı maalesef. 2020'de oğlumu doğurdum ve sonrasında ne vaktim ne hevesim kaldı. Bu yıl yeniden girmek istiyorum. Ama çok uzak kaldım ve korkularım var. İki buçuk yaşında oldukça hareketli bir oğlum var. Onunla yapabilir miyim bilemiyorum. Çalışacağım zaman dilimi gece uykusuna yattıktan sonra. Öğle uykusu uyumuyor. Gece uykusuna da zor geciyor çünkü memeden keseli bir ay oldu. Emerek uyuyordu. Şimdi 8'de odaya gidiyoruz 9.30'u buluyor uyuması. Hatta bazen 10. Uyku eğitimine karşıyım ve memeden ayrılmanin da zor olduğunu bildiğim için herhangi bir şeye zorlamıyorum. Yani çalışmaya ancak 10'da başlayabilirim. Fakat 2'ye kadar da dayanabilirim, uykuya pek düşkün değilim.

Sizlere danışmak istediğim konu, sizce ben iki buçuk yaşında bir bebekle günde dört saat çalışarak bu sınavı halledebilir miyim? Bu yıl geç kaldım, zor gibi görünüyor ama en azından temeli atmak istiyorum çünkü çok uzak kaldım. Alanımı bile unuttum yer yer. Hem genel kültür ve yetenek hem eğitim bilimleri hem de alana çalışmam lazım anlayacağınız. Yapabilen var mı? Bana tavsiyeniz ne olur? Bölümüm maalesef yüksek kapatan bir bölüm. En son 83 sınav puanı ve 86 mülakat puanıyla atanamamıştım.

Bir konu daha var aslında. Ben kendimde çocukluktan beri dikkat eksikliği olduğunu düşünüyorum. Odaklanmada büyük problem yaşıyorum. Özellikle soru çözerken. Resmen benim için işkence. Öyle ki sınav sırasında bile sıkılıyorum soru çözerken. Çok yoruyor zihnimi, sanki mengeneye sıkışmış gibi hissediyorum. Aslında kolay algılarım ama çok soru çözmek lazım ve bunu yapmakta aşırı zorlanıyorum. Ve bugüne dek sadece konu çalışarak girdim çoğu sınava. Psikiyatra gitsem ilaç verir mi? İlaç kullananlar bağımlılık yapıyor mu? En önemlisi düzeliyor mu ilaçla?

Yani hem çocukla KPSS çalışan ve kazanan arkadaşlarımdan hem de DEHB tanılı ve ilaç kullanan arkadaşlarımdan yorum istiyorum. Teşekkür ederim şimdiden.

Bir tanıdığım bi çocuğu varken çalışıp memur oldu. Daha snr ikinciyi yaptı ve iki çocukla çalışıp kpssden öğretmen olarak atandı. Yapan var ama kişiyle alakalı bence. Ben de yapamazdım sanırım

Ben de bu yıl hazırlanacağım bölümüm okul öncesi. inşallah 1.5 yaşındaki bebekle başarabilirim

Merhaba herkese.

ben iki tane uzmanlik sinavini cocuklari yatirip aksam 2 saat calisarak almistim. isteyince oluyor

Bende boşanma aşamasında ailemin yanında hem de o zor süreç de iki yaşındaki kızımla hazırlandım ve atandım isteyince herşey oluyor ama düzenli istikrarlı çalışmak sart

Merhaba konu açılalı çok olmuş ama umarım çalışmaya başlamışsınızdır. Ben DEHB tanılıyım, ilaç kullanıyorum. 2.5 yaşında oldukça hareketli bir kızım var ve bakacak kimsem yok. Bu şekilde geçtiğimiz dönem üstten de ders alarak 14 tane ders verdim, 12 tanesini "A" ile geçtim ortalamam 3.88. Onur belgesi alıyorum zaten okula başladığımdan beri. Övündüğümü sanmayın, ben başaramam zannederken başardım. Okulum bitmek üzere olduğu için KPSS'ye başlayacağım. Bu dönem derslerimin içinde 3 adet proje ve bir tane de tez vardı. Hepsiyle birlikte başarılı bir şekilde dönemi bitirdim. Ödevleri ve sunumları saymıyorum bile. Ama çok uykusuz kaldım, gece vardiyalarına alışık olduğum için uykusuzluğa dayanabildim. Bence yeterince isteyince başarabiliyoruz. Önümüzdeki dönem de bir öğretmen arkadaşımız geliyor, yeni atanmış mesela onun da 2.5 yaşında oğlu varmış. Yaparsınız yani, bu sene olmasa bir dahaki sene, olmasa sonraki sene. O seneler her şekilde geçecek zaten, en azından siz hayat yolunda kendiniz için bir adım atmış olursunuz. Bence başlayın, DEHB şüpheniz varsa da muhakkak bir psikiyatrist ile görüşün. Kısa vadede ilaç bir şey yapmıyor gibi görünüyor ama ben hayatımda ilk defa müzik dinlerken ders çalıştığımı farkettim mesela. Küçük ama benim için büyük bir şeydi. Bir diğer şey de 4 saat başından kalkmadan istatistik ödevi yapmıştım, bu benim için imkansız bir şeydi eskiden. Tanı alırsanız yaşam tarzınızı da biraz uyarlamanız gerekecektir tabi. Hakkınızda en güzeli olsun ❤️

X