Çocuk yapmaya karar verme aşaması ve kafa karışıklığı

Zaten fark ettiysen iki lafından biride kocam da kocam başka bir şey demiyor

Off bilemiyorum gerçekten ister miyim istemez miyim. Ya işte ya huyunu suyunu sevmezsem aynı evin içinde. Ya ne bilim alışmışız 2 kişi, is çıkarıyor bu kocam olacak adam başımıza

Valla panpa konfor istiyorsan madem ikinizin de işi var parası var kaparsınız bir Filipinlli bakıcı, sütü akşamdan sağarsın yatar uyursun. Ben de uykusuz kalamayan biriyim, uykum bölünse ertesi güne zombi gibi kalkarım. Bunu daha önce de yazdım böylece burdakiler yok olmaz dediler ama denemeye değer Gerisi kolay zaten, uykudan uyanma, bez değiştirme, kusmuk temizleme benzeri b.k işleri bakıcıya atarsın sadece keyifli yerleri yaparsın kaymağını sıyırırsın bu kadar

O zaman Almanyanın hatta Avrupanın çoğu vicdansız kadınlardan oluşuyor, burda 6 aylık bebek alan kreşler gayet talep görüyor. 6 ay 2 ebeveyn doğum izni kullanıyor, çocuğa sırayla bakıyorlar biraz anneanne dede yardım ediyor, çocuk zaten 9 aylık oluyor ondan sonra kreşe başlıyor gayet. Hayatından işinden kendinden vazgeçmeyen, paspas olmayan kadınlar vicdansız olmuyor merak etmeyin, yetiştirdikleri evlatlar da gayet düzgün insanlar.

Off bilemiyorum gerçekten ister miyim istemez miyim. Ya işte ya huyunu suyunu sevmezsem aynı evin içinde. Ya ne bilim alışmışız 2 kişi, is çıkarıyor bu kocam olacak adam başımıza

Niye sevmeyesin Chucky mi çıkıcak Allahın aşkına bıçağı mı takıcak sizlere dssdfdgdg

Almanyada var mı ya Filipinli bakıcı muhabbeti hiç görmedim boş odam da yok, evde yabancı da sevmem. Şimdi yabancı diyince bu cocuk da bir yerde yabancı ya, ya evde rahatsız olursam böyle böyle şeyler geliyor aklıma hep

Bebişim ne emmeye ne gçmmeye geliyorsun o zaman, çocuğu istiyorsan tabi ki bazı ayarlamalar yapıcaksın ne yapayım ben mi gelip bakayım

Bebekken iyiydi, büyüdükçe zorlaşıyor sanki. Her sene daha Bi level atlıyoruz. Çok çok seviyorum oğlumu, ama çok zorluyor.

Az önce yazıyordum bu şekilde sonra geldi öptü barıştık. İyice çocuğa döndüm

Catisma elbette oluyor, huyu suyu da dogdugu andan itibaren farkli oluyor bu arada. Benim kizimin 40i ciktigindan beri ayak tirnaklarini kesmiyorum mesela. Su an 2 yasinda ayaklarini elletmez. Hicbir sebebi yok, cocuk doktoruyla da pedagogla da konuştum, huyu oyle cocugun bi sorunu yok dediler bu cok basit bi ornek ama istedigin herseyi yaptiramiyosun cocuguna, bunu anlatmaya calistim. Sevmemek gibi bi durum olmuyor bence. Sinir yipranmasi yasarsiniz sadece:)

Yaş 35 6 aylık evliyim , eşimle 2.5 yıldır birlikteyiz. Anne olma fikri çok uzak geliyor , eşimde şimdilik istemiyor , inşallah istemez de . Bana aşırı büyük sorumluluk geliyor , tatmadigimiz bir duygunun eksikliğini de hissetmeyiz gibi geliyor .

Aaaa olur mu hiç?
Avrupa'daki insanlar ne kadar mutsuz!
Ama Ortadogu, hatta Afganistan falan öyle mi?
Hep kendileri büyütüyor çocukları. Nasıl da mutlu, nasıl da müreffeh ülkeler

Bence bu konuda haklısınız 25 yaşında anne oldum şuan düşünüyorum eşimle hiç ayrıntı düşünmedik anne baba olmak istedik sadece 30larda sanırım daha bi ayrıntı düşünüp temkinli oluyo insan

Kişiden kişiye değişir muhakkak. Benim ailemi abimi falan az çok bilirsin. Ben bile istediysem çocuk hahaha
Valla ben eski nesil annelik övmelere gıcık oluyorum. Eskiden satılan her ürünün içinde 500 tane katkı maddesi mi vardı mesela, o rahatlığı ne yazık ki biz yaşayamıyoruz.
Hareketine 6 aylıkken bile sinir olabiliyorsun ama o inanılmaz sevgi hep fonda. Sevmeme ihtimalin olduğunu düşünmüyorum

Cherryciğim fikrimi söylemek istedim, 6 aylıkken ya da küçük yaşta kreşe vermek vicdansızlık diyemeyiz mecburiyetler varsa ama kreşe vermeyen de paspas olup kendinden vazgeçen kadınlar değil bence. Çocuğumu asla o kadar erken vermem, annesinden uzakta bırakmam ama kendimden vazgeçmiş de değilim. Doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum ve mecburiyetim yok sadece

Ay ne saçma yorum yapmışsınız. Herkes vicdansız olduğu için çocuğunu kreşe veriyor zaten. Siz Türkiye'de yaşamıyor musunuz? Hayır aynı ülkede yaşıyorsak şartlardan nasıl bir habersiniz? En dandik kira olmuş 15-20 bin. Insanlar evde oturup çocuk bakmayı bilmediğinden değil yani. Millet geçim derdi yüzünden 2. Çocuğu bile yapamıyor artık.

Bende sizinle aynı fikirdeyim mecburiyetler haricinde maddi sorunu olmayan sadece sıkılmışlık ve manevi tatmin için 6aylıkken kreş yanlış. Bi noktada çocugun hakkınıda gözetmek gerek benim arkadaşlarımda 3aylıkken başlayanlar oldu ama ya bakıcı ya aile büyüğü baktı en azından bireysel ilgi ve sevgi aldı kendi güvenli alanında(evinde)

Ya haklısınız. Ben de bütün izinlerimi dibine kadar kullandım. Ama diğer üyeye göre ne anneligim kaldı, ne vicdanım.
İki gündür bir üyenin fikir sorması üzerine 1-2 yil ara verebileceğini ve 5-6 yıl ara vermenin kariyere büyük zarar verebileceğini söyledim defaatle. Bu bir realite, ne benim kişisel kararım ne kişisel fikrim.
Ha meslek uygundur 5 sene de ara verilir. Dönüp başlanır. İstersenirse hiç baslanmaz. Kimse gidip evinde çocuk bakanı zorla işe sokmaya çalışmıyor. Ama maddi başka bir güvence yoksa iş bırakmak risktir. Hali hazırda çalışan ve fikir soran birine fikrimizi ve piyasa koşullarını söyleyince kabahatli olduk.

Türkiye şartlarında ve bu kültürde evet dediğiniz doğru olabilir.
Ama başka ülkelerde başka kültürlerde bütün çocuklar aynı şartlarda yetişiyor. Yarı zamanlı çalışma oluyor, kres sureleri bizdeki gibi 10 saat olmuyor vs. Her durum kendi içinde özel.
Bir de vicdansız diyen kişi mecburen ise başlayan anneleri daha da kötü hissettiriyor. Ben onları kastetmedim demek de çözüm değil. Sonuçta mecburen de olsa bebek bırakılmış oluyor o annenin hissi değişmiyor.

Ha bir de şöyle bir durum var. Devlet memuruyum ve ülkemiz şartlarında en uzun annelik izni hakkımız var. (Umarim genele yayılır). Ben bütün izinleri kullanıp çocuğumu kreşe verdiğimde ahlanip vahlananlar oldu.
Memnun edemiyorsunuz yani kimseyi.

Ben de 5 senelik evliyim. 28 yaşındayım. Sizin yazdığınız bu paragraf beni anlattı tam olarak. Doyasıya sevmek ve sevilmek istiyorum ben de. Çok şefkatli ve empatik bir insanım bu özelliklerimi çocuğum için kullanmak istiyorum.
Maddi hazırlığımız tam var denemez biraz borcumuz var. Onun dışında mental olarak da hadi ben hazırım denebilecek bir durum değil gibi. İnsanın içinde hep bir kuşku kalıyor. Eşime de sorumluluğu paylaşır diyebilirim ama çocuğun ilk üç sene anneye bağımlı olduğu aşikar. Yorgunluğu göze almış durumdayım. Zaten çok enerjik biri değilim. İki üç seneye gücüm bu kadar olmaz gibi geliyor.
İki ay denedik olmadı, üstüne kistim çıktı vs. Psikolojik olarak da zor bir süreç sanki. Daha neler neler yaşanacak allah bilir.
Konu sahibesi, yalnız değilsin. Bu yola girdiğim halde kafamda çok sorular var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…