Çocuk yapmaya karar verme aşaması ve kafa karışıklığı

Ya aslında en son yaşadığım bir olaya kadar ben de çok negatif değildim ama biraz asabımı bozdular. Belki alışırım bilemiyorum. Gerçi eşim çok ısrar ederse bu konu hakkında net konuşup eğer güven duyarsam o zaman anca adım atarım. Uykusuzluk olsun, maddi manevi yorgunluk olsun yine dayanırım ama sınır ihlali benim kırmızı çizgim.

Yap tabi ki...anne olmayı doğurmak olarak algılıyorsan 20 tane bile olabilir. Ama gerçek annelik çok farklı bir şey.
Annelik yapmayacam diye biseymi dedim
Çok çocuk olunca annelik yapılmıyor mu?
Bence bunun sayıyla alakası yok biz çok kardeşiz anneme göre annelik temizliğini yemeğini banyosunu yaptırmak sanar
Ama anneannem 13 cocuguna öyle güzel annelik yapmış ki dayimlar hala anlatır
Kimiside 1 çocuğunu takmaz
Ne bileyim işte bence paran varsa icinde sevgide varsa ister 1 ister 10 tane yaparsn

Ayni dert bendede var.
36 yaşinda, mutlu, kariyer sahibi bir kadinim. Hayatim ve evliligim cok güzel ve cocuksuz kalmak bana cazip geliyor.

Ben ne olur ne olmaz diye yumurtalirimi dondurtdum. Iyikide yapmişim cünkü 6 ay önce bende romatizma cikti.
Şuanda reserve 12 embriyomuz var ( eṣim şuanda 42 yaşinda, dondurtma işleminde 38 yaşindaydi) seneye veya 2 sene sonra fikrim degişirse en azindan doğal yolla olmasa bile tüp bebek yoluyla belki olur.
Ben kendimi garantiye aldim ve şimdilik kafam rahat.

Yani sizin kazara hamile kalan arkadaşınızla benim daha düşünce bile yokken post açıp sormami aynı kefeye mi koydunuz gerçekten ben hislerimden emin olamadığım için soruyorum evet ama zaten buna emin olmadan çocuk yapmayacağım posttan belli bence. Yaparsam en iyi ben bakarım bla bla demiyorum ama o seviyeye gelmeden de yapmam zaten. Monoton hayatı değiştirmek için çocuk yapmak diğer saçma sapan bahanelerle aynı. Nihayetinde bir istek geliyor ve yapılıyor. Bu kadar. En ulvi hisle yapan da sıkılıp yapan da iyi imkanlar verip iyi baktıktan sonra ne farkeder?

Ben bunun farkindayim. 36 yaşinda cocuksuz bir kadinim. Yapanlarin coğu ( kendi gözlemlerim) ugraş olsun diye yapiyor malasef.
Zaten her kadın çocuk dogura bilir ama hepsi anne olamaz.Beceremeyen çocugun sorumluluklarını üstelenemeyen çocuga bir engel sorun gibi bakıcaksa yapmasın zaten.Sonra o çocuk sevgisiz ilgisiz bir ortamda büyüyüp travma alıyor.Çocuk dogurmak gibi büyük karar veriyorsan her şeyi göze almalısın.

bu kadar uzun süre birlikte olup çocuk yapmayan az olduğu için beni anlayacak insan da az haliyle. İnan kendimi o kadar tam hissediyorum ki çocuksuz.

ben bu taraftayım. evliliğimiz taze sayılsa da eşimle uzun yıllardır beraberiz.yaşım ise neredeyse kırka geldi ama içimde en ufak bir istek yok. çocuklara karşı o denli kayıtsızım ki svip sevmediğimi düşünmedim dahi. eşim de benden farklı düşünmüyor bu açıdan ve çocuk yapmamayı tercih ettik. kendisi şayet çocuk sahibi olmayı arzuluyorsa ilişkimizi sonlandırmayı dahi teklif ettim ama fikri asla değişmedi.
açıkçası ben aramızdaki iletişimin denkleme giren yeni öğe ile değişeceğinin fakrındayım ve kendimi de "değişmeyiz" diyerek kandıramıyorum. kendi konfor alanımdan, geleceğime ya da kariyerime dair planlarımdan, yılda 3-4 kez yaptığımız yurtdışı tatillerinden vazgeçmek istemiyorum. öte yandan bebeklik evresinde tamamen bana bağımlı olan bir varlığın bakımını üstlenmek bana zul geliyor ve uzunca süre konuşamayan bir varlığa 7/24 bakım vermek mental çökkünük sebebi olacağının da farkındayım. o yüzden benim için mümkün değil.
bütün bu olacakları bir şekilde romantize edip çocuk sahibi olsa idim bir süre sonra da regretful parents subreddit'inde soluğu alacağının farkındayım. burada çocuk sahibi olunca sihirli değnekle dokunulmuşa dönmüş gibi demeçler veren arkadaşları fazla romantik buluyorum. pişmanlık duyan kadınlar azımsanmayacak kadar fazla. siz henüz karşılaşmadıysanız kadınların aforoz edilme korkunsundandır.

aaa çok şaşırdım 10 yılda nasıl olurda kazara hamile kalmazsınız? bdv nin doğasına ters
Ay ahsbabs kaldım kaldım kalmaz mıyım önceden de yazmıştım birkaç kere. Yalnız benimki gerçekten korunarak olmuştu. Bizde eşim korunuyor, bir caaart sesi sonrası ertesi gün hapina rağmen hamile kaldım ama sonlandirdik tabi ki planda olmadığı için. Yani bir de doktoruma sormuştum, doğurgan dönemde değilsin ama hemen ertesi gün hapı al demişti. Yine de kaldım. Ya nasıl olur diye aradığımda kendisi kadın doğumcu olan arkadaşım da ya evet ben de öyle hamile kalmıştım dedi kısacası ellaya da güven olmuyor gençler.

Geçen seneye kadar ben de çok nettim aslında. Eşim istese bile ben istemedikten sonra kendi kendine yapacak hali olmadığı için de çok da kafaya takmiyordum aslında. Ama bu süreçte çocuklu bir arkadaşından çok etkilendiğini gördüm, biraz esneyebilir miyim acaba diye kendimi tartiyorum. Belki o vazgeçer bilemiyorum ama bu sene karar senemiz gibi hissediyorum. 35ten sonra konuyu gündeme almayacağımı söyledim çünkü.

Geçen bir konuda bana yorum yapmıştınız 5 sene işe ara vereni işe bile almam vs demiştiniz.. şimdi çok daha iyi anladım ketumluğunuzun sebebini.. bence bu fikir yapısı ile asla anne olmamalısınız mazaallah tımarhanelik falan olursunuz yurtdışında yanınızda ailenizde yokmuş e çocuk doğduktan sonra işi 1 2 seneylede kurtaramazsanız kariyer mariyer puff hak getire (sizin tabirinizle) .. bunlar sizin için fazlasıyla önemli kavramlar işiniz eviniz kocanız üçlüsü ile yaşamınıza devam edin en temizi risk almayı sevmeyen biri için fazla cesur girişimler

Yaşadığım isyerinde 6aydan itibaren kreş var. Tüm çalışma arkadaşlarımız da 6.ayda ise dönüyorlar. Yazdığınız şeyle bunun ilgisini de hiç anlamadım, anneliğe karşıyım dememiştim, 6 sene ara veren insan kolay iş bulamaz çıkarken bunu düşünmek lazım dedim. 6 sene ara verecek kadar işten kacmayacagim için böyle bir sorunum asla olmayacak. Tam olarak hangi noktada benzerlik kurduğunuzu bile anlamadım. Anlatırsanız daha iyi anlarım.

Bence bu konulara bir iki yıllık evli yada 30 yaş altı kişilerin yazması çok birşey ifade etmiyor, bir çoğu birkaç seneye çocuk sahibi olmuş oluyor :)) 9 senelik evliyim yaş 35, çocuk sahibi değiliz, en başından beri bu fikirdeydik biz, eşlerin ikisinin de aynı kararda olması çok önemli. Bizim aileler de kabul etmiş durumda, eş ve aile baskısı olsaydı duygularımı bu kadar net tartamayabilirdim

İnanır mısınız Türkiye'de de var 2 yaş altı bebekleri alan kreşler.

Evet bence de en çok 30yas üstü uzun suredir beraber olanlar daha tarafsız bakabiliyor. Bir kere eşimle 10 senedir basbasa olmaya o kadar alışmışız ki 1 2 senede çocuk yapandan çok daha fazla etkilenecegiz. 10 senenin alışkanlığı ne demek yani tarif edilemez. Büyük rahatlık

Ailelerin baskısı çok rahat bertaraf edilir aslında ama es olunca gerçekten zor. Yani baskı olmasa da istek. İnsan sevdiğini kırmak istemiyor, içinde bir şey kalmasın istiyor ama öyle bir durum ki onun isteği beni çok çok etkileyecek bir şey ama tamamen fikre kapalı kalmak da istemiyorum, haksızlık. E tabi yine son karar kadına ait.

Benim arkadaşlarım çocuk istiyorum, evlenicem derken ben hayatımdan memnunum ne gerek var diyen taraftım hep. Bencil ve net biriyim, rahatım çok önemli. Ciddi vir ilişkim bile olmadı, özgürlüğümü kısıtlıyordu. Türk erkeği işte. 32 yaşında kafama dank etti. Kız kıza gittiğim bür tatilde çocuksuz otel ayarlamamış arkadaşlar, Çocuklu bir otele gitmek zorunda kaldık. Sinir olmam gereken durum beni imrendirdi. Mutlu aileler vs. Şuanda 5 aylık bir oğlum var. Bazen zorluyor ama çoğunlukla onunla mutluyum. Onunla gidiyorum gitmek istediğim yerlere, yada kv bırakıyorum. Bırakamamak gerçekten sıkıntı. Kafa dinlemek büyük bir nimet. Ben her cumartesi eşimle kv gönderiyorum oğlumu ve geziyorum. Önceki hayatımla şuanki arasında uçurum var. Önceden paramızı nereye gidelim hesabıyla bitirirken artık öncelik bez mama vs. Önceliklerin değişiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…