- 2 Nisan 2013
- 4.796
- 5.398
- 32
-
- Konu Sahibi _bilgehan_
Merhaba bayanlar ben 22 yaşında özel sektörde çalışan bir bayanım.8 aylık evliyim. Eşimde 25 yaşında. Çocuk istiyor ama ben korkuyorum. Bir çok bayanda oldugu gibi bakamama işlere yetişememe gibi korkularım var. Eşimin geliri orta düzeyde. Ben çalışamzsam evi geçindirir ama her istedigimizi yapamayız. (sinema,tiyatro,yemek, arkadaşlarla gezip tozmak,tatile gitmek,ihtiyaç dışı hoşuna giden bir şeyi almak vb..şeyleri yapamayız.) Özel sektör oldugu için dogum izni filanda olmaz tek çalışanım aylarca boş kalamaz iş yeri. Çocuk için yaşım küçük oldugunuda düşünüyorum. Evlilik otursun istiyorum. Aynı zamanda merak ettiklerimde var sizlere onları sormak istiyorum. Çocuk eşlerin arasındaki bagı kuvvetlendirir mi? yoksa ben umutsuz ev kadınlarına dönüp bakımsız cocukla baş etmeye çalışan evin işine gücüne yetişemeyen bir bayan mı olucam
Belki aranızda çocuk isteyip olmayanlar varsa böyle bir şey yazdıgım için hakkınızı helal edin sadece büyüklerime danışmak için yazıyorum. Ayrıca hiç denemedik belki bizimde istedigimizde olmucak. Hayırlısı olsun.
Yaşınız gençken, evliliğiniz yeni iken, sorumluluğu alabileceğinden emin değilken neden bu acele?Merhaba bayanlar ben 22 yaşında özel sektörde çalışan bir bayanım.8 aylık evliyim. Eşimde 25 yaşında. Çocuk istiyor ama ben korkuyorum. Bir çok bayanda oldugu gibi bakamama işlere yetişememe gibi korkularım var. Eşimin geliri orta düzeyde. Ben çalışamzsam evi geçindirir ama her istedigimizi yapamayız. (sinema,tiyatro,yemek, arkadaşlarla gezip tozmak,tatile gitmek,ihtiyaç dışı hoşuna giden bir şeyi almak vb..şeyleri yapamayız.) Özel sektör oldugu için dogum izni filanda olmaz tek çalışanım aylarca boş kalamaz iş yeri. Çocuk için yaşım küçük oldugunuda düşünüyorum. Evlilik otursun istiyorum. Aynı zamanda merak ettiklerimde var sizlere onları sormak istiyorum. Çocuk eşlerin arasındaki bagı kuvvetlendirir mi? yoksa ben umutsuz ev kadınlarına dönüp bakımsız cocukla baş etmeye çalışan evin işine gücüne yetişemeyen bir bayan mı olucam
Belki aranızda çocuk isteyip olmayanlar varsa böyle bir şey yazdıgım için hakkınızı helal edin sadece büyüklerime danışmak için yazıyorum. Ayrıca hiç denemedik belki bizimde istedigimizde olmucak. Hayırlısı olsun.
kesinlikle katılıyorum.gerçekten mantıklı bi yorum olmuş.çevremdeki izlenimlerim sonucu gerçekten de böyleHer şeyi bir tarafa bırak ikinizinde yaşı çok küçük, evliliğiniz çok yeni. Ben senin yerinde olsam gündeme bile getirmezdim bu konuyu.
Çocuk oturmuş evliliklerde, iki tarafın da isteği doğrultusunda dünyaya gelirse eşler arasındaki bağı kuvvetlendirir. Ama genç yaşta, daha hayattan beklentiler çok fazlayken dünyaya gelirse her zaman iyi sonuçlar doğmayabilir.
Istemiyorsan yapma canim. Niye dertleniyorsun? Esine hazir olmadigini söyle. Ruhen hazir olmak istiyorum de..hislerini anlat sakin bir dille. Seni anlayacaktir..
Ama ben senin yerinde olsam 5-6 ay sonra bebek konusunu düsünürdümisterdim yani...
Hayalimde hep genc bir anne olmak vardi. Ama ortada es adayi dahi yok yas da gecti.. benim hayaller suya düstü yani
Hakkinda hayirlisi olsun