- 3 Ağustos 2010
- 1.148
- 1.728
- 333
evet ben evlenince kedi annemde kaldı:)
bılınclı olmanıza sevındım
sırf cocugum olsun aradan cıksın dıye cocuk yapmayanlardansınız...
evet cocuk olunca tum duzen rahat bozuluyor hersey tamamen degısıyor
ama bu bı surec
nasıl kedı aldınızda herseyı ona gore ayarlıyorsunuz buda oyle kı bende kedın besledım 10 senedır bızımle yasayan kedımız var 9 aylıkta kızım var
cok zorlandık cok cıddı sıkıntılı bı surec ama gecıyor
sımdı kızımla cok eglenıyoruz ıyıkı dogurmusum dıyorum :)
endıselerınızde haklısınız ama o tempoya alısıyorsunuz...
Çocuk olduktan sonra kadın hem anne hm eş oluyor daha çok yoruluyor çocuk ağlyıp anne koşrken koltukta yayılan koca göze çarpıyor sonra mutlu evlilik puffffGüzel bir evliliği mutlu bir hayatı olanlar daha temkinli yaklaşıyor bu bebek olayına. Tam tersi sorunlu evliliği olanlar da ya düzelir umuduyla ya da kendilerine ait bir şeyler istedikleri için pat diye yapıyorlar. İlginç gerçekten. Neyse konu bu değil ama, hayatımdan memnunum bozulur diye korkuyorum dediğiniz için aklıma geldi.
Yemege cıkmıstım suanda yorumunu okuyunca gözlerim doldu
Duygulandım cok tesekkur ederim
Off aynı ben gbisiniz siz de :))))Bende şurada bir köşe de yerimi alıp yorumları okuyayım27 yaşıma gireceğim 1 ay sonra 1 buçuk yıllık evli olacağım çocukları sevmem kedi aşığıyım annemler de kedimiz her gün sorarım telefonda ve sık sık görmeye giderim eğer anne sevgisi bundan çok daha büyükse bir yandan istiyorum ama bir yandan bu huzurlu sakin hayatımız bitecek diye korkuyorum daha gezmem gereken görmem gereken o kadar yer var eşimle yapmalıyız diyorum ki maddiyat olarakta aman aman hazır değiliz ama aç kalmaz yani bilemedim en azından 1-2 sene daha duralım diyoruz ama pcos hastasıyım ya istediğimizde olmaz ve çok uğraşır pişman olursak diyorum işte beynim bu sorular içerisinde İnşallah sizde hakkınızda hayırlı olan doğru cevabı bulursunuz
Ypk hayır ben sizi anladımNe istediğini-istemediğini bilmek herkese nasip olmuyor. Az önce arkadaşımla konuştum 2014 nisan doğumlu kızı var illa kardeşi de olsun istiyorum dedi şimdi bir de 3 aylık oğlu var kızı huysuz olunca dövüyormuş bağırıyormuş yapma etme deyince de tabi senin bir çocuğun var anlamazsın diye atıfta bulunuyor la ben mi sana dedim illa kardeş yap diye sırf kızın için yapmadın mı çocuğu, dövmek de ne deyince saçmalamaya başlıyor. Eğer istemiyorsanız olmasın çocuğunuz sonra sinirli, tahammülsüz olunca çocuklara yazık oluyor.
Edit: Biraz sert olmuş sözlerim, yanlış anlaşılmasın size karşı değildi yazdıklarım arkadaşıma sinirimden az biraz kızarmışım gibi yazmışım :)
Esine katiliyorum esim isten cikar cikmaz hemen eve geliyor ve yolda dua ediyormus insallah uyumuyodur cok ozledim kizimi diye.kizim desen babasi anahtari kapiya dokundurdugu an kapiya kosuyo gorunce babasini evin icinde sevincinden kosturuyor şimariyor ve ben 3 yil sonra cocuk sahibi oldum.esim diyor ki zamaninda korunmasaydik diye..ve canim sunu anladim su yasima kadar yasadigim en guzel duygu mutluluk evladim anne baba kardes es herseyin onune gecti..oyle bir seviyorsunki sevgisi fazla bile geliyo cosuyosun.bende baslarda severmiyim baglanirmiyim diye tereddutlerim oldu.Allah iste sana o mucizevi bagi veriyor.sen anne karninda iken hareketlerini hissettikce sevmeye baslayacaksin.bak simdi annee diye geldi sarildi gitti nasil sevmezsin.zaten mutluymussunuzda dahada mutlu olursunuz insallah.Ve Rabbim isteyen her anneye babaya hayirlisiylan versin diye hep dua ediyorum.eşim zaten bana yardımcı olur her konuda
bebek konusunda da konustum ben her yardımı yaparım sana dedi
altını değişirim , mamasını yediririm , yıkarım bile diyor.
eşimde de vardı bu korkular ama sanırım onunki isteğe dönmüş artık.
evden uzaklasma benden uzaklasma konusunu da soyledım, öyle sey olur mu ben sizi hep yanımda isterım falan dıyor:)
Rabbim aratmasın isteyen herkese diyelim bizimde nasibimizde varsa yaşayacağız elbetOff aynı ben gbisiniz siz de :))))
Bi tanidigim 37 sinde bi kiz cocugu sahibi oldu masallah ikiside cok iyilerdaha fazla erteleyecek zamanım kalmadı zaten
37 yasıma gireceğim :)
tek korkum bu
çocuk sahibi olmadan önce ben oluyorsun. ben rahatım, ben evde tv izlerim, dinlenirim vs vsHerkese selam;
Bir konuda fikir almak istiyorum.
36 yaşındayım , 3 senelik evliyim.
Evde bir kedimiz var ,4 yıldır bizimle yasıyor ve ben ona resmen aşığım , çocuğum gbi seviyorum ilgileniyorum.
Eskiden çocukları çok sever iken , kedimiz gelince benim cocuklara olan ilgim , sevgim azaldı bakıs acım değişti.
3 yıldır hiç korunmadık ve çcouk da çok istemedık eşimle.
Zaten çocugumuz olmadı, ya aşılama ya da tüp bebek yöntemi ile olabilecek gibii görünüyor.
Bir yandan cocugu olanlara özenirken , bir yandan da çocugum olmadığı için nasıl bir rahatlığın içindeyim buna sevınıyorum.
Eşimle aramız çok iyi, eşim de ben de duygusal merhametli, aile bagları güçlü olan evcimen insanlarız.
Eşim de benimle yaşıt , o da bana ve evine çok bağlı.
Çocuk konusunu kendı aramızda bile çok gündeme getirmedik , onun da bende oldugu gbi korkular vardı sanırım.
Bu hafta sonu benimle konustu ve artık bizim de cocugumuz olmasını istediğini, evde pıtır pıtır bir yavrunun dolanmasını görmek istediğini belirtti.
Günde 10 saat çalışıyorum , günde 2-3 saat yakın bir zamanım yolda geçiyor işe gidip gelirken,
Eve gidince yemekten snr keyfime bakıyorum , evimiz sessiz sakin , huzur verici.
Bebek bir yandan istiyorum , anneliği tatmak istiyorum , ikimizin bir parçası olan evladımız olsun istiyorum ama bir yandan da düzenımızın bozulacagı korkusu var içimde, rahatımız kaçaçak , artık hiç boş vakt,m olmayacak , sürekli bebekle ilgilenmek zorunda kalacağım , eşimle başbasa olan zamanlarımız kısıtlanacak ,gibi gibi gibi....
Bu düşünceler beynimi yiyiyor resmen.
Arkadaslarım kendı cocugun olursa seversın , alışırsın kediye bile bakıyorsun dıyorlar.
Bundan ben de eminim ama benim sormak istediğim şu; bu korkuları benım gbı yasayan kişiler anne olunca ne gibi duygular oluştu sizde.
Bu korkularınız geçti mi?
Bir de burada okuyorum çocuktan snr bazı eşler olumsuz anlamda çok fazla değişiyorlar, evden uzaklaşıyorlar , eşlerinden uzaklaşıyorlar,evde cocukların sesine , hastalığına , zor zamanlarına falan tahammül edemeyen erkekler var.
Bunlar da beni çok korkutuyor.
Fikirlerinizi alabilir miyim bu duygulara sahip olan anne olmuş kişilerden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?