40 yaşında anne oldum doğal yollarla... Ben de mutlu mesut yaşarken menopoza girmeden artık anne olayım dedim. Allah da verdi çok şükür.
Öncelikle kızımı çok seviyorum. O benim minicik şirin kızım...
Endişelerine gelince;
Bir kere uyku denen şey kalmıyor. Hamile kaldığımdan beri çeşitli nedenlerle uyuyamıyorum. 3 saat uyuduğumda noluyoruz ya hu diyorum o derece
Bebekten sonra erkeklerin ne kadar bencil olduklarını görüyorsun. Bebek senin bebeğin oluyor. Baştan bil diye söylüyorum. Sadece arada yardımcı oluyorlar herseyi ile sen ilgileniyorsun. Yardımcı olmadıkları gibi de asabini bozuyorlar insanin.
Erkeklerin bencilliklerinden ötürü de eski sevgi kalmıyor. Ben de öyle oldu. Eşime kızgınım. Hatta kuvvetle muhtemel birkaç yıl sonra boşanırım . Her işi ben yapıyorum nasılsa.
Evde düzen denen şey kalmıyor. Evi b.k götürüyor çoğu zaman.
Sinema dizi kitap okumak, müzik dinlemek sıfırlandı bende. Bebek oldugundan beri entelektüel hicbir şey yapamıyorum.
Gezmeyi çok seviyorum ama çocukla olmuyor. Yok uyku saati yok yemek saati hava soğuk rüzgarlı güneşli. Bebege uygun saatlerde bebeğe uygun mekanlara gidebiliyorum.
Benim hayatim cok değişti ; hayatım kalmadı... herkes öyle değildir belki ...
ne kadar doğal yazmıssınızEvlat bambaska birsey anlatilmaz yasanir diyorlardi anne olunca anlayacaksin diyorlardi hakikatten oylemis.Sacinin teli icin dunyayi yakarsin.Yasiniz gecmeden dogurun gibi klişe seyler soylemeyecegim size herkesin tercihi farkli ama ben iyiki anne olmuşum diyorum.Hayvan sevgiside bambaska ama ikisi kesinlikle kiyaslanamaz.Bak sana oncesi ve sonrasini anlatayim ben
Öncelikle bebek icin hazir olmak gerekiyor diyorlar ya bir nevi dogru ama insan oglu hep bahaneler buluyor erteliyorda erteliyor ozellikle ben 22yasinda evlendim okul bitince sanki evde kalacakmisim gibi hemen evlendimdedim kizim daha yasin.kucuk is guc sahibi bir ol neyse atandim isim oldu cok sukur sonra esimin sark sirasi geldi pat doguya gitti ordan duyduk kibris gorevi cikabilirmis yine ayri kalacagiz dusunsekmi fln derken niyetine girdim 4yillk evliydm oglum dunyaya geldi sonra esimin tayini cikti 1yil olmadn yine tayin hep ayriyiz ertele ertele benim sonum yoktu iyiki olmus oglusum.Suan ucretsiz izindeyim 10gun sonra bitiyor bakalm nsil bırakıp ise baslayacam diye dusunuyorm.
Neyse gelelim asil konuya bebek doğduğunda anneye muhtac benimki emmedi 1yil sut sagdim gaziydi uykusuydu emekledi yurudu yok disi yok sunneti derken 1.5yil gecti benim esim isinde gucunde bak ben evde cocukla ne kadar yardim etselerde olmuyor hersey annenin ustunde bosuna demiyorlar cennet analarinin ayağını n altinda diye dogru vallaSacimi basimi zor topluyordum ozellikle ilk 6ay sonra basliyor yavas yavas duzene girmeye ama hala anne ustunde sorumluluk devam ediyor Allah saglik versin ben raziyim evladima kol kanat germeye ama babalarda bakacak kardesim tek gercekten zor20kilo aldim ben kendimden gectim 15kiloyu verdim 5kilo hala benimlebak yazarken oglan kalkti 1bardak cayimi ictim ama buna sukur.
Evladim olmadn once geziyordum gec yatardim gec kalkardim ama bunlar ztn beni mutlu etmezdi ben uykuyu seven bir tip degilim azda uyusam bana yeter uykusuzluk cekmedim sukur en.cok dert.edilen konu uykusuzluktur.
Neyse cok uzattim demek istedigim o ki dunyaya bir.canli meydana getiriyorsun ve o minik.canli senin dunyan oluyor kalbin disarida atmaya basliyor ve yavas yavas onu isliyorsun buyutuyorsun sende onunla buyuyorsun bambaska birsey kokusunu duymadan duramiyorsun opuyorsun doyamiyorsun
Ay maaşallah, pek bi boncuk pek bi yaramaz çıkmışSizin kedi çok canayakınmış,bizimki biraz yabani,bebekliğinden beri bizde olmasına rağmen... çok nadir kendisi gelir kendini sevdirmeye,sizin sıkıştırıp öpmeniz gerekir...
Eki Görüntüle 1893720 şimdi 3 yaşında kerata hala oyun delisi....
Çocuk konusunu bilemiyorum, 40 yaşına geldim sayılır, çocuğum yok
Kediniz olduğunu okudum, dünyaya bedel bir şeye sahipsiniz
Kedimi kaybettiğimde foruma bir konu açmıştım, göz atarsanız belki fikir verir nasıl sevebildiğim konusunda
O gittikten sonra dibe vurdu hayatım, o varken evlenmek bile geçmemişti aklımdan o kadar yetiyordu sevgisi
Şimdilerde bir yerlerde hata yaptığımı düşünüyorum, doğurganlığımın olduğu zamanlarda evlenmeyerek, özellikle çocuk istemiyorum diye düşünerek Rabbim'i gücendirdiğimi düşünüyorum, çünkü şu an olmuyor. Eşim hayatıma girip de bana insan olduğumu, kadın olduğumu hatırlatana kadar hiç böyle düşünmemiştim. İmkanınız varsa yaşınız geçmeden kullanın, kadının doğasında varmış anne olmak ben çok geç anladım
Ben evcimen bi insanimeceezgi dün duyduğum bir olay direk sizin konunuz aklıma geldi. Siz de öyle olursunuz diye değil yanlış anlamayın ama gerçek bir olay bu
Anne 3.5 yaşındaki kızını babasına bırakıp gitti. Sebebi ben çocuğun böyle birşey olduğunu hiç bilmiyordum hiç böyle hayal etmemiştim. Özgürlüğüm çok kısıtlandı dayanamıyorum..
Basınız sağolsunÇocuk konusunu bilemiyorum, 40 yaşına geldim sayılır, çocuğum yok
Kediniz olduğunu okudum, dünyaya bedel bir şeye sahipsiniz
Kedimi kaybettiğimde foruma bir konu açmıştım, göz atarsanız belki fikir verir nasıl sevebildiğim konusunda
O gittikten sonra dibe vurdu hayatım, o varken evlenmek bile geçmemişti aklımdan o kadar yetiyordu sevgisi
Şimdilerde bir yerlerde hata yaptığımı düşünüyorum, doğurganlığımın olduğu zamanlarda evlenmeyerek, özellikle çocuk istemiyorum diye düşünerek Rabbim'i gücendirdiğimi düşünüyorum, çünkü şu an olmuyor. Eşim hayatıma girip de bana insan olduğumu, kadın olduğumu hatırlatana kadar hiç böyle düşünmemiştim. İmkanınız varsa yaşınız geçmeden kullanın, kadının doğasında varmış anne olmak ben çok geç anladım
Allah bagıslasın yavrunuzu :)Bende 29 yasindayim 2 aylik bebisim var
Bebde soguktum cocuklara 2 yil olacak bizimde evleneli..
Esim yogun calisiyor bazen bebek cok yoruyor sebepsiz duraksiz aglamalari
Ama onu kucagima aldigimda cocuklara karsi sevgim ilgim artti cok tatli guZel bir duygu bende bu duygu hic gelmicek sandim ama anne olunca geliyormus
Senin esinde yardimciymis sen bunalinca destekler
Evt bi cok seyi planli yapıyorsun ve erteliyorsun ama olsun bi can buyutuyorsun yasina gelince yuku azalır yani zor gunlerde gecici sonucda evlat icin deger
Kendi cocugun olunca herseye katlaniliyor hem zor hem guzel
Bencebir an once cocuk isteyin yasiniz dahada gecerse kafaniz kaldirmaz olur artık
Sadece paylaşayım dedim yanlış anlamayın lütfen :)Ben evcimen bi insanim
Öyle cok özgürlüğüne düşkün bi insan değilim
Sadece evimde oldugum zamanlarda rahat etmeyı seviyorum
Ben kedimi bile sokaga bırakamadım bizim şirkete geldiğinde
Ev kedisi oldugunu anladım ve sokakya ölür diye eve aldım getirdim
Bizde 4 senedir
Ve belki 100 e yakın sokak hayvanını sahiplendirdim
Öyle babasına bırakmak sokaga bırakmak
Bunlar duygusuz insanlarin işi
Ne güzel bana da moral oldu bu yazdıklarınızhiç planlamadığım bir anda hamile kaldım, henüz doğmadı oğlum. 2 haftası var en fazla.
başlarda bir şey hissetmedim ne yalan söyleyeyim. Nasıl bakarım diye düşündüm daha çok... maddi manevi beni bir telaş ve korku sardı.
ama şimdi şu son 2 hafta geçmek bilmiyor, bir an önce kavuşmak istiyorum. ondan başka bir şey düşünemiyorum. bir an farkettim ki, resmen 3 kişilik bir aileyiz ve her kararı oğlumun en fazla çıkarına göre veriyorum. isteyerek veya böyle gerektiği için değil, içgüdüsel olarak hayatımın merkezine oturdu minnoşum şimdiden.
halbuki keyfine aşırı düşkün bir insandım -ki hayatımda hiç çocukları sevmedim, kucağıma aldığım oynadığım öptüğüm kokladığım falan hiç olmadı bu güne kadar-
ama benim minnoşum bambaşka geliyor daha tanımadan
Çocuklu misafiri ben de sevmem :))))))4 kedim var ben de coxuklari cok sevmezdjm hatta hic sevmezdim. Cocuklu misafirden nefret ederdim kendi cocugun olhnca seviyosjn sabretmeyi ogreniyosun.
Her unsanin karekteri farkli... suslu kelimeler yazmiycam.
Basa donecek olsak cocuk yapmazdim simdi ikinciyi istiyorum. Net
Biraz anladım valla yanlıs:)))Sadece paylaşayım dedim yanlış anlamayın lütfen :)
Hayvanlara olan sevginizi ve nasıl baktığınızı okudum. Takdir ediyorum.
Sizin yapınızdaki bir kişi bebeğe nasıl bakar kimbilir :)
Yok hiç öyle algılamadım:) kusura bakmayın lütfenBiraz anladım valla yanlıs:)))
Bi an gaddar bi insan olarak algılandım sandim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?