• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk sevmeyenlerin çoçuğu olunca....

6 deneme mi :KK43:
nasıl zorluklardan gecmıssınız
allah inşallah bu sefer nasip eder
Hayırlı olacaksa hakkımda nasip etsin rabbim, aksi takdirde içimde ki umudu ve beslediğim sevgiyi alsın ki daha fazla acı çekmiyim. Herkez farklı hisseder elbet bana çok ağır geldi. En zor olanı ise, ilk denemlerim olurken ablamın hamile kalması. Hem sevinip hem üzülmek manyak birşey ama yaşadım. Ablamı görmek zor geliyordu bana en korktuğum ise: doğacak yeğenimi sevmemek veya çok bağlanmak dı. Allah'a şükürler olsun korktuğum olmadı ama alışmak biraz zaman alırken şimdi ablamın 3 çocuğu var.
Uzun süre tedaviye ara verdim aslında tekrar tedavi istemiyor kafamda artık bitirmek istiyordum. Geçen sene Hacc'a gittik eşim ile ve kendisi tekrar denemek istediğini söyledi. Bencillik yaparak onu red etmedim, yine yeşeren bir umut ya bu sefer rabbim nasip ederse, babalık hakkını elinden almam doğru değil diye düşündüm ve bu sefer eşim için 6. denemeye başladık.
Bu sefer de hem kız kardeşim hamile ve 1 hafta önce Hala olacağımı öğrendim.
Çok zor dayanmak yaşamayan bilemez.
Herkezin kendine göre kabuk bağlayan veya kanayan yarası var,bu da benim kanayan ve kapanmayan yaram

Hayırlı olacaksa hakkımda nasip etsin rabbim, aksi takdirde içimde ki umudu ve beslediğim sevgiyi alsın ki daha fazla acı çekmiyim. Herkez farklı hisseder elbet bana çok ağır geldi. En zor olanı ise, ilk denemlerim olurken ablamın hamile kalması. Hem sevinip hem üzülmek manyak birşey ama yaşadım. Ablamı görmek zor geliyordu bana en korktuğum ise: doğacak yeğenimi sevmemek veya çok bağlanmak dı. Allah'a şükürler olsun korktuğum olmadı ama alışmak biraz zaman alırken şimdi ablamın 3 çocuğu var.
Uzun süre tedaviye ara verdim aslında tekrar tedavi istemiyor kafamda artık bitirmek istiyordum. Geçen sene Hacc'a gittik eşim ile ve kendisi tekrar denemek istediğini söyledi. Bencillik yaparak onu red etmedim, yine yeşeren bir umut ya bu sefer rabbim nasip ederse, babalık hakkını elinden almam doğru değil diye düşündüm ve bu sefer eşim için 6. denemeye başladık.
Herkezin kendine göre kabuk bağlayan veya kanayan yarası var,bu da benim kanayan ve kapanmayan yaram
inanın yazdıklarınızı okurken gözlerım doldu
çok zor zamanlar yasamıssınız insallah bu sabrınızın mukafatını Allah verir hayırlısı ile
yakınlarınızın cocukları olması olayına cok takılmayın
benım de cevremde cocugu olmayan tk ben kaldım
hatta öyle sığ insanlar ki, gecen bır hastaneye gttiğimde bir aile dostumuz ( bizde sorun oldugunu bılmıyor, ben herkese dusunmuyoruz dıyorum)
bir çocugu yapamadın yaaaaaaa dedi,
o anda içim çok acıdı, ya bı yandan uzuldum bı yandan da arabama bınınce yolda hep düşündum
insanlar ne kadar düşüncesizler,
sanki çocugu yapacak olan benim, Allah verirse olur bunu kolayca hamıle kalan ınsanlar neden dusunemezler
belkı ben cok kafama takan bır ınsanım bu sozden cok etkılenıp gunlerce uzuleceğim, bunları düşünen yok hıc
gecenlerde bırısı, yap artık bi kız bebek dedi:))
Allahım yaaa dedim bunlar hep benı mı buluyor:)))

bizde eşimin spermlerınde hareket azlıgı var ve morfolojısı cok düşük
bugun tamamen arastırdım morfolojı düşük olunca asılama da tüp bebek de zor oluyormus
biraz üzüldüm , aşılama ise cok zor bı ıhtımalmıs

ama insanlar neler denıyorlar ve olmuyor
bir bakıyorsun bi anda olmus bırsey denemeden
yanı ben bu cocuk konusunda Allahın belirlediği zamana cok ınanıyorum

inşallah bu sefer guzel haberlerını verırsın bıze

Adınıza üzüldüm gerçekten, inşallah en kısa zamanda hamile kalırsınız da güzel haberlerinizi alırız. Yaşınız 31 galiba,bence iyi bir doktorla şansınız yüksek... İsterseniz doktor tavsiyesi verebilirim,hangi şehirdesiniz ?

40 yaşında anne oldum doğal yollarla... Ben de mutlu mesut yaşarken menopoza girmeden artık anne olayım dedim. Allah da verdi çok şükür.

Öncelikle kızımı çok seviyorum. O benim minicik şirin kızım...

Endişelerine gelince;

Bir kere uyku denen şey kalmıyor. Hamile kaldığımdan beri çeşitli nedenlerle uyuyamıyorum. 3 saat uyuduğumda noluyoruz ya hu diyorum o derece

Bebekten sonra erkeklerin ne kadar bencil olduklarını görüyorsun. Bebek senin bebeğin oluyor. Baştan bil diye söylüyorum. Sadece arada yardımcı oluyorlar herseyi ile sen ilgileniyorsun. Yardımcı olmadıkları gibi de asabini bozuyorlar insanin.

Erkeklerin bencilliklerinden ötürü de eski sevgi kalmıyor. Ben de öyle oldu. Eşime kızgınım. Hatta kuvvetle muhtemel birkaç yıl sonra boşanırım . Her işi ben yapıyorum nasılsa.

Evde düzen denen şey kalmıyor. Evi b.k götürüyor çoğu zaman.

Sinema dizi kitap okumak, müzik dinlemek sıfırlandı bende. Bebek oldugundan beri entelektüel hicbir şey yapamıyorum.

Gezmeyi çok seviyorum ama çocukla olmuyor. Yok uyku saati yok yemek saati hava soğuk rüzgarlı güneşli. Bebege uygun saatlerde bebeğe uygun mekanlara gidebiliyorum.

Benim hayatim cok değişti ; hayatım kalmadı... herkes öyle değildir belki ...

Bakın herkesin bebekle birlikte hayatı değişiyor rahatı bozuluyor ama hiç kimse rahatım bozulacak diye çocuk yapmaktan vazgeçmiyor. Kaldı ki bunu eşinizle önceden konuşmalıydınız çünkü eşiniz isterken sizin istememeniz biraz bencillik olur baştan ben istemem deseydiniz bilerek evlenseydi tamam. Şimdi rahatsınız peki ama yaşlanınca ne yapacaksınız kim çalacak kapınızı. Kim halinizi hatrınızı soracak eşinizle hep yalnız yiyeceksiniz yemeklerinizi, hep yalnız birşeyler yapacaksınız bir süre sonra insan birbirinden de bıkmaz mı işinizde bırakacak sizi emekli olacaksınız. Yine de sizin kararınız ama rahatım bozulacak demek biraz bencillik bana göre. İstemiyorsanız zaten yapmayın.

çok zor zamanlar yasamıssınız insallah bu sabrınızın mukafatını Allah verir hayırlısı ile
hatta öyle sığ insanlar ki, gecen bır hastaneye gttiğimde bir aile dostumuz ( bizde sorun oldugunu bılmıyor, ben herkese dusunmuyoruz dıyorum)
o anda içim çok acıdı, ya bı yandan uzuldum bı yandan da arabama bınınce yolda hep düşündum
sanki çocugu yapacak olan benim, Allah verirse olur bunu kolayca hamıle kalan ınsanlar neden dusunemezler
belkı ben cok kafama takan bır ınsanım bu sozden cok etkılenıp gunlerce uzuleceğim, bunları düşünen yok hıc

bugun tamamen arastırdım morfolojı düşük olunca asılama da tüp bebek de zor oluyormus

Insan neler neler duyuyor. Teyzemin kızı bana öyle bir laf dedi ki, dengesizliğine versem bile çok dokundu. Ne kadar tembel çıktın eğer olmuyorsa, yapıp vereyim sana dedi! Söylenilecek laf değil.
Konun dışında şeyler yazdım farkındayım, vaktini aldığım arkadaşlardan özür dilerim. Niyetim burda dertleşmek değil sadece, zaman akıp gidiyor sonra pişmanlık duyup zor durumda olmanızı istemem

Insan neler neler duyuyor. Teyzemin kızı bana öyle bir laf dedi ki, dengesizliğine versem bile çok dokundu. Ne kadar tembel çıktın eğer olmuyorsa, yapıp vereyim sana dedi! Söylenilecek laf değil.
Konun dışında şeyler yazdım farkındayım, vaktini aldığım arkadaşlardan özür dilerim. Niyetim burda dertleşmek değil sadece, zaman akıp gidiyor sonra pişmanlık duyup zor durumda olmanızı istemem
hazır cevap bir insan olmayı o kadar çok isterdim ki
böyle söyleyenlerin o lafı ağzına yüzüne bulamak için :kızgın:

hazır cevap bir insan olmayı o kadar çok isterdim ki
böyle söyleyenlerin o lafı ağzına yüzüne bulamak için :kızgın:
:KK70: Allah razı olsun, ne güldüm yazdığına. Boşver ya, hangi birine cevap verip susturacaksın ki. Herkezin kendi ayıbı, seviyelerine inmemek en doğrusu. Empati kurmak zor geliyor kimilerine

Herkese selam;
Bir konuda fikir almak istiyorum.
36 yaşındayım , 3 senelik evliyim.
Evde bir kedimiz var ,4 yıldır bizimle yasıyor ve ben ona resmen aşığım , çocuğum gbi seviyorum ilgileniyorum.
Eskiden çocukları çok sever iken , kedimiz gelince benim cocuklara olan ilgim , sevgim azaldı bakıs acım değişti.

3 yıldır hiç korunmadık ve çcouk da çok istemedık eşimle.
Zaten çocugumuz olmadı, ya aşılama ya da tüp bebek yöntemi ile olabilecek gibii görünüyor.
Bir yandan cocugu olanlara özenirken , bir yandan da çocugum olmadığı için nasıl bir rahatlığın içindeyim buna sevınıyorum.
Eşimle aramız çok iyi, eşim de ben de duygusal merhametli, aile bagları güçlü olan evcimen insanlarız.
Eşim de benimle yaşıt , o da bana ve evine çok bağlı.
Çocuk konusunu kendı aramızda bile çok gündeme getirmedik , onun da bende oldugu gbi korkular vardı sanırım.
Bu hafta sonu benimle konustu ve artık bizim de cocugumuz olmasını istediğini, evde pıtır pıtır bir yavrunun dolanmasını görmek istediğini belirtti.
Günde 10 saat çalışıyorum , günde 2-3 saat yakın bir zamanım yolda geçiyor işe gidip gelirken,
Eve gidince yemekten snr keyfime bakıyorum , evimiz sessiz sakin , huzur verici.
Bebek bir yandan istiyorum , anneliği tatmak istiyorum , ikimizin bir parçası olan evladımız olsun istiyorum ama bir yandan da düzenımızın bozulacagı korkusu var içimde, rahatımız kaçaçak , artık hiç boş vakt,m olmayacak , sürekli bebekle ilgilenmek zorunda kalacağım , eşimle başbasa olan zamanlarımız kısıtlanacak ,gibi gibi gibi....
Bu düşünceler beynimi yiyiyor resmen.
Arkadaslarım kendı cocugun olursa seversın , alışırsın kediye bile bakıyorsun dıyorlar.
Bundan ben de eminim ama benim sormak istediğim şu; bu korkuları benım gbı yasayan kişiler anne olunca ne gibi duygular oluştu sizde.
Bu korkularınız geçti mi?
Bir de burada okuyorum çocuktan snr bazı eşler olumsuz anlamda çok fazla değişiyorlar, evden uzaklaşıyorlar , eşlerinden uzaklaşıyorlar,evde cocukların sesine , hastalığına , zor zamanlarına falan tahammül edemeyen erkekler var.
Bunlar da beni çok korkutuyor.
Fikirlerinizi alabilir miyim bu duygulara sahip olan anne olmuş kişilerden.
kafalarımız o kadar aynı ki bu konu da. evli değilim berbat bir nişanlılık hayatının ortasındayım. 3 yıl önce sokakta daha göbek bağı yeni kurumuş bir yavru kediyi aldım ama nasıl ilgi nasıl ilgi geceleri saat 3 te kalkar ona biberon maması yapar yedirir uyuturdum. e şimdii eşşek gibi oldu kerata. neyse yaklaşık 1 hafta önce kuzenim geldi misafirliğe kucağında 2 aylık bebeyle. çocuk gelişimi bölümü okuyup çocuklarla iç içe olduğum halde bebek bana bi tuhaf geldi. ben çünkü alışmışım 4 pati görmeye yastıkların üzerinde kendi kendine uyuyan kedime. bi baktım ağlıyor bağırıyor ayyyy kaç kaç moduna girdim ve bende çocuklarla uğraşamam diye okuduğum mesleği yapmıyorum. ama annelik başka olur mu bilmiyorum. belki de eşinin sana yardımcı olamayacağını ve gözünde büyüttüğün çocuk yükünü tek başına üstlenemeyeceğinden korkuyorsun.

Bakın herkesin bebekle birlikte hayatı değişiyor rahatı bozuluyor ama hiç kimse rahatım bozulacak diye çocuk yapmaktan vazgeçmiyor. Kaldı ki bunu eşinizle önceden konuşmalıydınız çünkü eşiniz isterken sizin istememeniz biraz bencillik olur baştan ben istemem deseydiniz bilerek evlenseydi tamam. Şimdi rahatsınız peki ama yaşlanınca ne yapacaksınız kim çalacak kapınızı. Kim halinizi hatrınızı soracak eşinizle hep yalnız yiyeceksiniz yemeklerinizi, hep yalnız birşeyler yapacaksınız bir süre sonra insan birbirinden de bıkmaz mı işinizde bırakacak sizi emekli olacaksınız. Yine de sizin kararınız ama rahatım bozulacak demek biraz bencillik bana göre. İstemiyorsanız zaten yapmayın.
eşimle bastan konusacak bır durum yoktu , biz 3 yıla yakın evliyiz eşim bebek konusunu ılk defa actı
onun da tereddütlerı vardı maddı ve manevı anlamda
ama o kendını suanda hazır hıssetmıs ve benımle paylastı
bencillik derken ben cocuk ıstemıyorum demedım ki:=)
korkularımdan bahsettim
eşim de cocuk için ölüp biten bir tip değil , o da benım gbi

rahat bozulacak demenın neresı bencıllık ki, bu cok doğru bırsey
hepımızın rahatı bozuluyor
evlılıkte de rahatımız bozuluyor hepımız aılemızın evınde daha rahattık , şimdi işten cıkıp eve gecıp yemek yapacagım mesela, annemın evınde olsam hazır sofraya otururdum.
e ne oldu evlendım ve rahatımdan fedakarlık etsem de mutluyum.
beni tanısa idiniz bencil kelimesini yazarken düşünürdünüz en sevmediğim insan tipi

istemıyorum demedim endişelerimi paylastım.

kafalarımız o kadar aynı ki bu konu da. evli değilim berbat bir nişanlılık hayatının ortasındayım. 3 yıl önce sokakta daha göbek bağı yeni kurumuş bir yavru kediyi aldım ama nasıl ilgi nasıl ilgi geceleri saat 3 te kalkar ona biberon maması yapar yedirir uyuturdum. e şimdii eşşek gibi oldu kerata. neyse yaklaşık 1 hafta önce kuzenim geldi misafirliğe kucağında 2 aylık bebeyle. çocuk gelişimi bölümü okuyup çocuklarla iç içe olduğum halde bebek bana bi tuhaf geldi. ben çünkü alışmışım 4 pati görmeye yastıkların üzerinde kendi kendine uyuyan kedime. bi baktım ağlıyor bağırıyor ayyyy kaç kaç moduna girdim ve bende çocuklarla uğraşamam diye okuduğum mesleği yapmıyorum. ama annelik başka olur mu bilmiyorum. belki de eşinin sana yardımcı olamayacağını ve gözünde büyüttüğün çocuk yükünü tek başına üstlenemeyeceğinden korkuyorsun.
kediler cok tatlılar dımı:)))))
suanda kedimiz evde yanlız mesela
işten cıkma saatım gecıktı aklım hep onda:))

çalışmayan bayan olsam bu korkularım hıc olmazdı
suanda zaten kendıme cok fazla zaman ayıramıyorum bır de bebek gelınce o zaman hıc kalmayacak
ancak kendı cocugun olunca sanırım kişi bunlardan şikayetcı olmuyor

benım teyzemın kızı da çok afedersin biz ikinciyı ayakta yaptık dedi:kızgın::kızgın::kızgın:

kendı kendıne ben hıcbırsey sormadan

saunda spiral taktırmıs ve hala bana korkuyorum dıyor bi tane çakasım gelıyor suratına :))

süreklı doğurganlıgı ıle ovunen bır tip

banane ise bunlardan

eşiyle ilişkiye grerlerken prezervatif yırtılmıs watsapta bana bunu anlatıyor kesin hamıle kalıcam dıye

allahım ya nefret edıyorum

BA NA NEEEEE İse bunlardann

özür dileyecek bır durum yok konu benım konum istediğini yazabılırsın:)

benım teyzemın kızı da çok afedersin biz ikinciyı ayakta yaptık dedi:kızgın::kızgın::kızgın:

kendı kendıne ben hıcbırsey sormadan

saunda spiral taktırmıs ve hala bana korkuyorum dıyor bi tane çakasım gelıyor suratına :))

süreklı doğurganlıgı ıle ovunen bır tip

banane ise bunlardan

eşiyle ilişkiye grerlerken prezervatif yırtılmıs watsapta bana bunu anlatıyor kesin hamıle kalıcam dıye

allahım ya nefret edıyorum

BA NA NEEEEE İse bunlardann

özür dileyecek bır durum yok konu benım konum istediğini yazabılırsın:)

izninle bir oha diyorum..

kediler cok tatlılar dımı:)))))
suanda kedimiz evde yanlız mesela
işten cıkma saatım gecıktı aklım hep onda:))

çalışmayan bayan olsam bu korkularım hıc olmazdı
suanda zaten kendıme cok fazla zaman ayıramıyorum bır de bebek gelınce o zaman hıc kalmayacak
ancak kendı cocugun olunca sanırım kişi bunlardan şikayetcı olmuyor
evett tatlılarrr tabiiiiii oyyyy :)))))) çalışan kadın için tabi ki zor çocuk. yani kısacası şuan kendi kafanıza göre hadi bunu yapalım dediğiniz anların yerine ...... mama zamanı geldi , ateşi var , bugun keyfi yok daha sonraya erteleyelim gibi cümleler çıkacak. Fakat tombik ayaklarıyla sana doğru gözünün içine baka baka yürüdüğünde gördüğünde alacağın haz daha başka olacak bence.

evett tatlılarrr tabiiiiii oyyyy :)))))) çalışan kadın için tabi ki zor çocuk. yani kısacası şuan kendi kafanıza göre hadi bunu yapalım dediğiniz anların yerine ...... mama zamanı geldi , ateşi var , bugun keyfi yok daha sonraya erteleyelim gibi cümleler çıkacak. Fakat tombik ayaklarıyla sana doğru gözünün içine baka baka yürüdüğünde gördüğünde alacağın haz daha başka olacak bence.
evet ben de hep olumlu taraflarını dusunmeye calısıyorum:)

izninle bir oha diyorum..
:KK70::KK70::KK70: istediğini diyebilirsin ben de diyorum çnk

hayattakı tek derdi çocuk

çocukla kafayı bozmus

iki tane doğurmus arabam olsa üçüncüyu dogururum dıyor ne alaka ise

kocası ıle araları cok bozuk , hergun cinnet gecırıyor ama 3. yü doğuracak akla mantığa bak

neden , çünkü ne kadar çok çocuk o kadar üstünsün:)

benım ıkıncı evlılıgım , hala bir aile olamadın dıyor bana :)

cocuk olmayan aile yarım aileymıs

:KK57::KK57:

:KK70::KK70::KK70: istediğini diyebilirsin ben de diyorum çnk

hayattakı tek derdi çocuk

çocukla kafayı bozmus

iki tane doğurmus arabam olsa üçüncüyu dogururum dıyor ne alaka ise

kocası ıle araları cok bozuk , hergun cinnet gecırıyor ama 3. yü doğuracak akla mantığa bak

neden , çünkü ne kadar çok çocuk o kadar üstünsün:)

benım ıkıncı evlılıgım , hala bir aile olamadın dıyor bana :)

cocuk olmayan aile yarım aileymıs

:KK57::KK57:

bu kadar avam ve düşük kaliteli insanları etrafında tutma ece.. insanın enerjilerini emer bunlar.. kendisi tavşan gibi çoğalsın, daha da üst düzey aile olsun hatta eli değmişken dünyayı da ele geçirsin :)

Back