• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk sevmeyenlerin çoçuğu olunca....

Ben.çocuklara tahammülsüz bir insandim.
Yegenlerim kimseden.cekinmez benden.çekindiler hep.
Severim ama.dediğim gibi aman.da aman bebis.vs. demezdim kimsenin.çocuğuna.
Hatta simarik., zirlak.çocuk hala.sevmem.
Ne zaman 35 oldum bende.birseyler uyandı.
Eski esim istemiyordu..
bende.ondan.çocuk istemiyordum.ve.bu.ve.baska.sebeplerden dolayi bosandim.
4,5 yil benimde.bir.siyam kızım vardi bana o.yeter.derdim.
Hayvan sevgisi bambaska, hala cok severim ama.sahiplendirmek.zorunda kaldim onu... :KK43:(
Sonra karşıma şimdiki esim çıktı ve içimdeki cocuk atesi.alevlendi.
Simdi cok şükür ugruna deli.oldugum 5 aylik bir.prensesim var karsimda.uyuyor
: )))
2.bile.ister oldum ki benden.kimse beklemezdi...
Not. Noktalar cep.telin azizligidir.
Pesinen.özür...

Bende senin hissettiklerinin aynisini hissediyorum. 25-6 yaslarinda olsaydim. Ve cocuk yapma konusunda hic bir sorunum olmamis olsa bir 5 sene cocuk istemezdim. Şimdi ise baya rahatim. Eşimle tabiri caizse yiyip içip geziyoruz. Evde istedigimiz gibi takılıyoruz.

Ama konu başlığını sevmedim.
Cocuk sevmemek değil, cocuk yapmaya cesaret edememek diyelim.
Sevmemek ağır olmus. Ben severim cocuklari.
Aslinda cokta istiyorum. Ama bi yandanda rahatim bozulacak diye terettutteyim ama yasimsa geciyor.
Yok ben çocuklari da sevmiyorum
Yani öyle dısarıda cocuk görüp aman aman ne tatlı diyen kişilerden değilim
Kendi cocugum olsa severim sanırım annelik duygusu ile ama baska cocuklar cekıcı gelmıyor
Biz de rahata cok alıstık iste
Eşim gecenlerde istedi , adım atalım falan dedi ama onun hisleri de benim yonumde sanırım
Bi yandan olsun da istiyorum

Aa
Ben.çocuklara tahammülsüz bir insandim.
Yegenlerim kimseden.cekinmez benden.çekindiler hep.
Severim ama.dediğim gibi aman.da aman bebis.vs. demezdim kimsenin.çocuğuna.
Hatta simarik., zirlak.çocuk hala.sevmem.
Ne zaman 35 oldum bende.birseyler uyandı.
Eski esim istemiyordu..
bende.ondan.çocuk istemiyordum.ve.bu.ve.baska.sebeplerden dolayi bosandim.
4,5 yil benimde.bir.siyam kızım vardi bana o.yeter.derdim.
Hayvan sevgisi bambaska, hala cok severim ama.sahiplendirmek.zorunda kaldim onu... :KK43:(
Sonra karşıma şimdiki esim çıktı ve içimdeki cocuk atesi.alevlendi.
Simdi cok şükür ugruna deli.oldugum 5 aylik bir.prensesim var karsimda.uyuyor
: )))
2.bile.ister oldum ki benden.kimse beklemezdi...
Not. Noktalar cep.telin azizligidir.
Pesinen.özür...
aaa ciddi misiniz
Çok sevindim sizin adınıza
Ben de öyleyim işte sımarık cocuklara özellikle hiö tahammul edemiyorum
Hiç
Çekici gelmıyor bebekler falan
Ben de 36 yim , artık kaçısım yok yani yaşım geldi geciyor:)

Aa

aaa ciddi misiniz
Çok sevindim sizin adınıza
Ben de öyleyim işte sımarık cocuklara özellikle hiö tahammul edemiyorum
Hiç
Çekici gelmıyor bebekler falan
Ben de 36 yim , artık kaçısım yok yani yaşım geldi geciyor:)
Cok.teşekkür ederimm :)))
Ben de.ayni.boyleydim..
Hala.simarik, anne.babasini.parmaginda.kukla.yapmis günümüz cocuklarinin bir kismini.sevmem.
Kabahat anne babalar da evet. kizan kizabilir bana ama.böyle. hic.düşkün değilim
Ama.kendi.evladin.can.parcan asla.oyle olmuyor.
Gecen.avm.de.kizim.kucagimda iken kadinin biri bana çığlık atarak koştu.
Birden irkildim.

Ayyyyy cok.tatliii.yaaaaaaa. sevebilirrrmiuimmmm :)))
Iste.bu.tür olamadım ben. Olanlara.da saygım var hatta simdi.sevimli geliyorlar: ))
Hemen.basla.çalışmalara.esin.bebegi.gorunce.cok degisecek. Iki kisilik.sevginiz.3kişilik bir aska.dönecek.bak.gör.
Tecrübe ile sabit: )

Üç kedim bir köpeğim var.diğer anlattıklarınızı ben de hissediyordum aynen yazdıklarınızı düşünüyordum ama tren kaçıyor diye panikledim en sonunda.40 yaşındayım iki buçuk aylık bebeğim emiyor şu an kucağımda.onun tek bir tırnağına dünyaları degişmem.bu aşk gerçek aşk.:KK200:

Yok ben çocuklari da sevmiyorum
Yani öyle dısarıda cocuk görüp aman aman ne tatlı diyen kişilerden değilim
Kendi cocugum olsa severim sanırım annelik duygusu ile ama baska cocuklar cekıcı gelmıyor
Biz de rahata cok alıstık iste
Eşim gecenlerde istedi , adım atalım falan dedi ama onun hisleri de benim yonumde sanırım
Bi yandan olsun da istiyorum

Sevmek zorunda degilki kimse zaten. Kimse kimseyi sevmek zorunda degil.
Su var. Cocuk normal bir çocuk olsa. Yada herhangi bir çocuk... sevmek zorunda degiksin ama durduk yere kotu davranamazsinda. . Onu yaptigini sanmiyorum.
Yani sevmemek illa cocuga kotu davranacigin anlamina gelmez.
O cocuk gercektende sabri zorlayan bir cocuk belliki.
Ornegin ben kopeklerden cok korkuyorum ama sevgime engel değil cokta seviyorum.
Ne sevgim korkuma engel, ne korkum sevmeme engel.

Sen durduk yere kotu davranmiyorsan yada gördüğün cocuklara pislik muamelesi yapmiyorsan sert davranmiyorsan sorun yok.

Herkese selam;
Bir konuda fikir almak istiyorum.
36 yaşındayım , 3 senelik evliyim.
Evde bir kedimiz var ,4 yıldır bizimle yasıyor ve ben ona resmen aşığım , çocuğum gbi seviyorum ilgileniyorum.
Eskiden çocukları çok sever iken , kedimiz gelince benim cocuklara olan ilgim , sevgim azaldı bakıs acım değişti.

3 yıldır hiç korunmadık ve çcouk da çok istemedık eşimle.
Zaten çocugumuz olmadı, ya aşılama ya da tüp bebek yöntemi ile olabilecek gibii görünüyor.
Bir yandan cocugu olanlara özenirken , bir yandan da çocugum olmadığı için nasıl bir rahatlığın içindeyim buna sevınıyorum.
Eşimle aramız çok iyi, eşim de ben de duygusal merhametli, aile bagları güçlü olan evcimen insanlarız.
Eşim de benimle yaşıt , o da bana ve evine çok bağlı.
Çocuk konusunu kendı aramızda bile çok gündeme getirmedik , onun da bende oldugu gbi korkular vardı sanırım.
Bu hafta sonu benimle konustu ve artık bizim de cocugumuz olmasını istediğini, evde pıtır pıtır bir yavrunun dolanmasını görmek istediğini belirtti.
Günde 10 saat çalışıyorum , günde 2-3 saat yakın bir zamanım yolda geçiyor işe gidip gelirken,
Eve gidince yemekten snr keyfime bakıyorum , evimiz sessiz sakin , huzur verici.
Bebek bir yandan istiyorum , anneliği tatmak istiyorum , ikimizin bir parçası olan evladımız olsun istiyorum ama bir yandan da düzenımızın bozulacagı korkusu var içimde, rahatımız kaçaçak , artık hiç boş vakt,m olmayacak , sürekli bebekle ilgilenmek zorunda kalacağım , eşimle başbasa olan zamanlarımız kısıtlanacak ,gibi gibi gibi....
Bu düşünceler beynimi yiyiyor resmen.
Arkadaslarım kendı cocugun olursa seversın , alışırsın kediye bile bakıyorsun dıyorlar.
Bundan ben de eminim ama benim sormak istediğim şu; bu korkuları benım gbı yasayan kişiler anne olunca ne gibi duygular oluştu sizde.
Bu korkularınız geçti mi?
Bir de burada okuyorum çocuktan snr bazı eşler olumsuz anlamda çok fazla değişiyorlar, evden uzaklaşıyorlar , eşlerinden uzaklaşıyorlar,evde cocukların sesine , hastalığına , zor zamanlarına falan tahammül edemeyen erkekler var.
Bunlar da beni çok korkutuyor.
Fikirlerinizi alabilir miyim bu duygulara sahip olan anne olmuş kişilerden.

Merhaba sizden 10 yaş küçğk yeni Anneyim . Sizinle aynı düşüncelere sahiptim rahatıma düşkünüm alıştığım bir hayat var eşime ilk gün gibi aşık ve tutkulu. 2. Yılımızdı ve ben doğum günümde öğrendim hamile olduğumu ;) bundan sonraki doğum günlerimi kutlamayacağım bile çünkü gecen yıl olduğu kadar hiç biri anlamlı ve güzel olamayacak . net bir söz vardır : sallanan yuvayı çocuk yıkar, sağlam yuvayı ise güçlendirir . Eşinizin değişeceğine artık eskisi gibi olacağınız düşünceleri. Bir kenara bırakın bir erkek için kadını çocuğunun annesi olduğu Zaman çok daha farklı bir bağ oluyor . Hamilelik süreci ayrı Can'ınızdan can beklediğiniz o 9 koca ayın her anı farklı güzel ve özel paylaştığınız en güzel duygu evlat. Hamileliğim boyunca bir kez bile cinsellik olmadı ilk Zaman'lar düşük tehlikem vardı sonrası biz isteyemedik ama hiç birsey bitmedi hayatın sonu değilmiş , aksine daha bağlandık daha daha.. Şimdi gece yatmadan önce minancık ellerini öpüyoruz sımsıkı tutuyor ellerimizi sonra eskisi gibi açıyoruz TV Başbaşa vakit geçiriyoruz hersey daha güzel bir şekilde eskiye döndü ;) hatta eskiden de güzel daha sağlam daha vazgeçilmez...

Ben de baskasinin cocugunu sevemem disarda parkta orda burda ici gider gibi cocuk sevenlerede hep hayret etmisimdir:)
Ama kendi cocuklarimi cok seviyorum.

daha fazla erteleyecek zamanım kalmadı zaten
37 yasıma gireceğim :)
tek korkum bu
aynen yaşın gec bile işk cocuk icin. ben 25 le evlendım 28 le anne oldum inan bende istemedim ilk seneler.ama bebegımı kucagıma alınca o duyguyu hic birseye degısmem.anne olmaz yorucuda olsa dünyanın en güzel şeyi

Cok.teşekkür ederimm :)))
Ben de.ayni.boyleydim..
Hala.simarik, anne.babasini.parmaginda.kukla.yapmis günümüz cocuklarinin bir kismini.sevmem.
Kabahat anne babalar da evet. kizan kizabilir bana ama.böyle. hic.düşkün değilim
Ama.kendi.evladin.can.parcan asla.oyle olmuyor.
Gecen.avm.de.kizim.kucagimda iken kadinin biri bana çığlık atarak koştu.
Birden irkildim.

Ayyyyy cok.tatliii.yaaaaaaa. sevebilirrrmiuimmmm :)))
Iste.bu.tür olamadım ben. Olanlara.da saygım var hatta simdi.sevimli geliyorlar: ))
Hemen.basla.çalışmalara.esin.bebegi.gorunce.cok degisecek. Iki kisilik.sevginiz.3kişilik bir aska.dönecek.bak.gör.
Tecrübe ile sabit: )
evet işte bana da o tarz insanlar cok garıp gelıyor ama onlar da cok sevıyor demekki napalım :)
çok sevindim sizin adınıza.
allah bagıslasın yavrunuzu

Sevmek zorunda degilki kimse zaten. Kimse kimseyi sevmek zorunda degil.
Su var. Cocuk normal bir çocuk olsa. Yada herhangi bir çocuk... sevmek zorunda degiksin ama durduk yere kotu davranamazsinda. . Onu yaptigini sanmiyorum.
Yani sevmemek illa cocuga kotu davranacigin anlamina gelmez.
O cocuk gercektende sabri zorlayan bir cocuk belliki.
Ornegin ben kopeklerden cok korkuyorum ama sevgime engel değil cokta seviyorum.
Ne sevgim korkuma engel, ne korkum sevmeme engel.

Sen durduk yere kotu davranmiyorsan yada gördüğün cocuklara pislik muamelesi yapmiyorsan sert davranmiyorsan sorun yok.
hayır canım çocuklara neden kötü davranayım :))))
biz de çocuk olduk sonucta
sadece baska ınsanlar kadar dıkkatımı cekmıyorlar hepsi bu.

Merhaba sizden 10 yaş küçğk yeni Anneyim . Sizinle aynı düşüncelere sahiptim rahatıma düşkünüm alıştığım bir hayat var eşime ilk gün gibi aşık ve tutkulu. 2. Yılımızdı ve ben doğum günümde öğrendim hamile olduğumu :KK66: bundan sonraki doğum günlerimi kutlamayacağım bile çünkü gecen yıl olduğu kadar hiç biri anlamlı ve güzel olamayacak . net bir söz vardır : sallanan yuvayı çocuk yıkar, sağlam yuvayı ise güçlendirir . Eşinizin değişeceğine artık eskisi gibi olacağınız düşünceleri. Bir kenara bırakın bir erkek için kadını çocuğunun annesi olduğu Zaman çok daha farklı bir bağ oluyor . Hamilelik süreci ayrı Can'ınızdan can beklediğiniz o 9 koca ayın her anı farklı güzel ve özel paylaştığınız en güzel duygu evlat. Hamileliğim boyunca bir kez bile cinsellik olmadı ilk Zaman'lar düşük tehlikem vardı sonrası biz isteyemedik ama hiç birsey bitmedi hayatın sonu değilmiş , aksine daha bağlandık daha daha.. Şimdi gece yatmadan önce minancık ellerini öpüyoruz sımsıkı tutuyor ellerimizi sonra eskisi gibi açıyoruz TV Başbaşa vakit geçiriyoruz hersey daha güzel bir şekilde eskiye döndü :KK66: hatta eskiden de güzel daha sağlam daha vazgeçilmez...
böyle örnekler duymak çok güzel
içaçıcı:)
allah mutlulugunuzu daim etsin.

hayır canım çocuklara neden kötü davranayım :))))
biz de çocuk olduk sonucta
sadece baska ınsanlar kadar dıkkatımı cekmıyorlar hepsi bu.
Ozaman sorun yok :)))
Kimse birseyi, bir kimseyi sevmek zorunda degil.
Ben seviyorum cocuklari ama yegenlerime senelerce baktigim icin biraz bıtkınlık var.
Birde bu dunyaya cocuk getirmek ne kadar dogru olur o karistiriyor kafami.
Boyle annesi babasi pesinde pıtı pıtı yürüyen cocuk gordugumde. Yada boyle guzel giydirmisler bebek falan gordugumde eşimde bende birbirmize gosteriyoruz. Seviyoruz. Ama hem olmuyor hemde olmasa dahami iyi acaba dusundugumde oluyor ama cokta istiyorum. Cok karmasik duygular icindeyim.:)

Ozaman sorun yok :)))
Kimse birseyi, bir kimseyi sevmek zorunda degil.
Ben seviyorum cocuklari ama yegenlerime senelerce baktigim icin biraz bıtkınlık var.
Birde bu dunyaya cocuk getirmek ne kadar dogru olur o karistiriyor kafami.
Boyle annesi babasi pesinde pıtı pıtı yürüyen cocuk gordugumde. Yada boyle guzel giydirmisler bebek falan gordugumde eşimde bende birbirmize gosteriyoruz. Seviyoruz. Ama hem olmuyor hemde olmasa dahami iyi acaba dusundugumde oluyor ama cokta istiyorum. Cok karmasik duygular icindeyim.:)
aynen işte ben de o duygulardayım:)

bence hiçbir zaman çocuklara düşkün biri olmadım, sadece çok aşırı tatlı herkesle kaynaşan bebeklere yakınlık duydum. şimdi hamileyim ama kendi çocuğumu seviyorum heyecanla bekliyorum, karnında hre gün farklı bir deneyim yaşamak bile sonsuz mutluluk.. her gün eşimle hareketlerini takip ediyoruz sanki değişik birşeymiş gibi sıkılmadan. sonuç olarak sizin kararınız düşünün taşının..

bu yorum içimi rahatlattı , aynı ben:)))
kuzenim arkadaslarım cocuklarının fotosunu yolluyor , ya bi insanın ağzından hiç mi tatlı kelime cıkmaz onlara karsı
canım ya ne tatlı bile diyemıyorum çnk bana hiçbir anlam ifade etmıyor

ama bir kedi fotosu videosu görsem delirecek gbi oluyorum :))))

sizde de var mıydı peki bu endişeler çocuğunuz olmadan evvel?
Aynı ben :) kedi köpek fotolarına sevgiyle bakarken, yolda gördüğüm hayvanları sevmeden geçmek istemezken çocuklara hiç ilgi duymam. Hayatım boyunca çok sevdiğim çocuk sayılıdır. Ama 1 aylık kızım var şimdi çok şükür çok seviyorum onu. Rahatıma uykuya düşkünüm. Gece ağlaması beslemek uyutmak biraz zor olsa da sabırla yapıyorum. Tam uyudu diye sevinip yatağına yatırdıktan sonra uyanıp ağlaması bazen gıcık ediyor insanı ama onun sevgisi çok farklı. Ama maddi manevi hazır olmak gerekiyor bir çocuk yetiştirmek için. Çok büyük bir sorumluluk. Kedimin bile herşeyine dikkat ederken çocuğumu daha çok düşünmek zorundayım. Kaygılanıp üzülüyorum bazen. Hayatında kısıtlanmalar oluyor. Ama güzel bir duygu :)

Aynı ben :) kedi köpek fotolarına sevgiyle bakarken, yolda gördüğüm hayvanları sevmeden geçmek istemezken çocuklara hiç ilgi duymam. Hayatım boyunca çok sevdiğim çocuk sayılıdır. Ama 1 aylık kızım var şimdi çok şükür çok seviyorum onu. Rahatıma uykuya düşkünüm. Gece ağlaması beslemek uyutmak biraz zor olsa da sabırla yapıyorum. Tam uyudu diye sevinip yatağına yatırdıktan sonra uyanıp ağlaması bazen gıcık ediyor insanı ama onun sevgisi çok farklı. Ama maddi manevi hazır olmak gerekiyor bir çocuk yetiştirmek için. Çok büyük bir sorumluluk. Kedimin bile herşeyine dikkat ederken çocuğumu daha çok düşünmek zorundayım. Kaygılanıp üzülüyorum bazen. Hayatında kısıtlanmalar oluyor. Ama güzel bir duygu :)
Allah bagıslasın yavrunuzu
ben de cantamda hep kedı maması ıle gezıyorum
arabamla bıle gıderken bır pisi göreyım aniden duru onu beslerım :)

Back